Starity

Rebecca Ferguson (II)

Rebecca Ferguson (II) Rebecca Ferguson (II) nemzetisége 7599. 67rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Rebecca Louisa Ferguson
 • Születési idő
 • 1983. október 19.
 • Születési hely
 • Stockholm, Svédország
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett, 1 gyermek
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Tom Cruise Eleanor Tomlinson James Frain Max Irons Gustaf Skarsgård

Rebecca Ferguson (II) életrajza

MAGÁNÉLET:

Rebecca Louisa Ferguson  (1983. október 19.) svéd színésznő Stockholm Vasastaden nevű körzetében született és nőtt fel. A szülei hamar elváltak, édesanyja, Rosemary egyedül nevelte fel őt és három testvérét. Rebecca édesanyja brit származású, 25 évesen költözött Svédországba, és állítólag Sarah Ferguson (színésznő/ írónő/ producer és nem mellesleg yorki hercegné) távoli rokona. 1999-ben az Adolf Fredriks Zeneiskolában érettségizett.
Ma barátjával és gyermekükkel egy svéd tengerparti városban, Simrishamn-ben élnek, távol a nyüzsgő nagyvárostól.  Simrishamn-be költözésük után kezdett eltávolodni a színészettől: egy argentin táncstúdiót üzemeltet és gyakran közreműködik művészeti rövidfilmekben.
A svéd rendező, Richard Hobert ennek a kisvárosnak a piacán figyelt fel Rebeccára, aki így kapta meg a 'A One - Way to Antibes' főszerepét. 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KARRIER:

Első szerepét a már említett Nya tider c. svéd sorozatban kapta, melyben 3 évadon keresztül az egyik főszereplőt, Anna Gripenhielm-t alakította. A szerep egy csapásra ismertté tette Svédországban, a hirtelen jött hírnevet a fiatal lány nehezen viselte, többször elmondta, hogy a sorozat végeztével szeretne elvonulni a nyilvánosságtól (ezután költözött Simrishamn-be).

2002-ben egy rész erejéig feltűnt az angol-svéd Ocean Ave. c. minisorozatban Edward Finlay, Jessica Sutta és Megan Fox oldalán. 2004-ben A tó szelleme horrorban az egyik főszereplőt, Amandát játszotta. 2008-ban a Wallander angol sorozat egyik részében láthattuk olyan sztárok mellett, mint Kenneth Branagh vagy Tom Hiddleston. 2011-ben az En enkel till Antibes svéd drámában az egyik főszereplő bőrébe bújt ,de még a közönség láthattó 3 rövidfilmben is : Lennart , Puls és a Irresistible.

2013. az ő éve volt. Először a német krimisorozat, a Der Kommissar und das Meer egyik részében játszott, majd megkapta az egyik főszerepet a Vi c. drámában Gustaf Skarsgård és Anna Åström  svéd hírességek oldalán. Még ebben az évben megkapta a főszerepet, a 2013 nyarán induló brit minisorozatban, a The White Queen-ben. A BBC-n futó, Philippa Gregory könyve alapján készült sorozatban Elizabeth Woodville-t, a későbbi Elizabeth királyné szerepét kapta meg Max Irons és James Frain oldalán. Ugyanebben az évben bezsebelt egy újabb főszerepet a The Vatican c. drámában,mint  Olivia Borghese.

2014-ben az egyik főszereplőt alakította a Herkules c. filmben, melyet többek között hazánkban is forgattak, és Rebecca mellett olyan színészek tűntek fel benne, mint Dwayne Johnson, John Hurt vagy Rufus Sewell. Majd a The Red Tent c. minisorozatban pedig Dinah-t alakította,amely Jákob történetét dolgozza fel. 2015-ben a Mission: Impossible - Titkos nemzet c. filmben részben kapott szerepet,amelyben Ilsa Faust keltette életre.

Ezután 2016-ban Despite the Falling Snow c. drámában, mely a Hidegháború idején Moszkvában játszódik Katya szerepében mutathatta meg tehetségét. Szintén ebben az évben a Florence - A tökéletlen hang c. vígjátékban Meryl Streep, Hught Grant és John Kavanagh oldalán láthattuk. A nagysikerű könyvön alapuló, A lány a vonaton c. filmben megkapta Anna szerepét. A filmben Emily Blunt és Luke Evans mellett látható.

2017-ben pedig több nagyszabású filmben kapott szerepet: Az Élet c. sci-fiben bezsebelte a női főszerepet,mint Miranda North. A film története egy űrhajóscsapatról szól,akik a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket: az idegen életet egy tárolóedényben magukkal viszik,amely borzalmas következményeket hozhat magával.A műben Ryan Reynolds Jake Gyllenhaal oldalán látható. A hóember c. drámában Katrine Bratt szerepét ölti magára,aki a film főszereplője és  A legnagyobb showman  c. életrajzi drámában egy nagyon tehetséges énekesnőként láthatja a nagy közönség. Ebben a filmben pedig Zac Efron és Hugh Jackman oldalán alakíthat. A rajongók a Life: Astronaut Diaries c. rövidfilmben is láthatták felbukkanni.

2018-ban Mission: Impossible 6. részében szintúgy szerepet kapott,mint  Ilsa Faust és a Little Match Girl c. kisfilmben az Anyuka karakterében volt látható. Készülőben van a Király ez a srác! c. filmje ,amelyben a főszereplő karakterét, Morganát kapta meg és megjelenésének időpontja 2019. Abban az évbem mutatták be a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül akciót, amiben az intergalaktikus fegyverkereskedő Riza Stavrost alakította. Stephen King best-selling regényéből készült Ragyogás film folytatásában, az Álom doktorban is játszik. A kalapos Rose szerepében látható.

2021 nyarán az Új múlt című filmben Hugh Jackmannel. Lady Jessica Atreidest játssza a Dűne filmben. Pár nappal a bemutató után a nagy sikerre való tekintettel bejelentették a film folytatását.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:
2014
Golden Globe Awards - Legjobb tévéfilm vagy minisorozat - A fehér királyné - JELÖLT
2015 Hamptons International Film Festival[ - Legjobb szereplés - NYERT
2015 Critics' Choice Movie Awards - Legjobb színésznő akciófilmben - Mission: Impossible – Rogue Nation - JELÖLT
2016 Empire Awards - Legjobb újonc színésznő - Mission: Impossible – Rogue Nation - JELÖLT
2016 Prague Independent Film Festival - Legjobb színésznő - Despite the Falling Snow - NYERT   
2019-2021
Több fesztivál illetve díjátadó jelölte a Doctor Sleepben nyújtott alakításáért - JELÖLT
 

írta: Carries
bővítette: Bessie

2019 Álom doktor
Rose

2019 Men in Black - sötét zsaruk a Föld körül
Riza Stavros

2019 Király ez a srác!
Morgana  

2018 Little Match Girl (rövidfilm)
Mother 

2018 Mission: Impossible 6
Ilsa Faust

2017 A legnagyobb showman  
Jenny Lind

2017 A hóember 
Katrine Bratt

2017 Élet
Miranda North

2016 A lány a vonaton
Anna

2016 Florence - A tökéletlen hang
Kathleen

2016 Despite the Falling Snow
Katya / Lauren

2015 Mission: Impossible - Titkos nemzet
Ilsa Faust

2014 A vörös sátor (TV Mini-Series)
Dinah

2014 Herkules
Ergenia

2013 A fehér királyné (TV Mini-Series)
Queen Elizabeth / Elizabeth Woodville

2013 Vi
Linda

2013 Der Kommissar und das Meer (TV Series)
Jasmine Larsson

2013 The Vatican (TV Movie)
Olivia Borghese

2011 Irresistible (Short)
Woman

2011 En enkel till Antibes
Maria

2010 Puls (Short)
Linda

2010 Lennart (Short)
Hemtjänstpersonal

2008 Wallander (TV Series)
Louise Fredman

2004 A tó szelleme
Amanda

2002 Ocean Ave. (TV Series)
Chrissy Eriksson

1999-2000 Nya tider (TV Series)
Anna Gripenhielm
 

Utolsó frissítés: 2021.12.04. 02:02 Bessie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace