Starity

Rian Dawson

Rian Dawson Rian Dawson nemzetisége 2864. 193rajongó 3vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 80%

Rian Dawson életrajza

Robert Rian Dawson néven született 1987. December 18-án a Maryand-i Baltimore városban, az Amerikai Egyesült Államokban. Szülei kiskorában elváltak, édesanyja újraházasodott. Van egy bátyja, Chase. Már kisgyermekként is érdekelte őt a dobolás hobbi ezért is kezdett bele, még általános iskolai tanulmányai alatt. Nevelőapja és édesanyja mindenben támogatták, Rianék pincéjében zenéltek sokáig a fiúk. A Dulaney középiskolából érettségizett le, ahol franciát tanult. 

KARRIER:

2003 – 2006: MEGALAKULÁS ÉS A THE PARTY SCENE

Az All Time Low-t Jack Barakat és Alex Gaskarth alapította meg. Később csatlakozott be Rian Dawson, mint a dobos, majd végül Zack Merrick, aki a basszusgitáros lett. Kezdetben Blink 182 és Green Day dalokat dolgoztak fel. Nemsokkal ezután 2004-ben már leszerződtek első lemezkiadójukhoz az Emerdal Records-hoz, majd szintén ebben az évben kiadták első EP lemezüket ami a The Three Words To Remember In Dealing With The End címet kapta. 2005 júliusában a banda kiadta első debütáló lemezét a The Party Scene-t. Mivel problémák alakultak ki a fiúk és az Emerdal között, úgy döntöttek még az érettségi előtt átszerződnek egy másik lemezkiadóhoz, ez pedig a Hopeless Records lett. 2006 júliusában érkezett második EP lemezük, mégpedig a Put Up Or Shut Up, ami az Independent Albums és a Top Heatseekers zenei listákon is benne volt a Top 20-ban. Ezután még 2006-ban első hivatalos és egyben sűrű turnéjuk vette kezdetét, ezzel is a lemeznek akartak mégnagyobb eladást szerezni és persze bemutatkozni élőben is a közönség előtt. A turné végeztével a banda elkezdett új dalokat írni, majd felvenni második stúdióalbumukhoz.

2007 – 2008: SO WRONG, IT'S RIGHT

2007 nyarán már a világszerte ismert Vans Warped Turnén vettek részt, valamint először turnézhattak az Egyesült Királyság-beli közönség előtt is. 2007 szeptemberében kiadták második stúdió albumukat, ami a So Wrong It’s Right címet kapta. Az album első kislemeze a “Dear Maria, Count Me In” volt, amely tarolt a zenei listákon világszerte és amit a rádiók is szüntelenül játszottak. Miután kiadták az albumot, a népszerűség hamar jelentkezett. Márciustól májusig felléptek az Alternativ Press Magazin Turnéján a The Rocket Summer-el és a Forever the Sickest Kids-el, majd részt vettek a Give It A Name Fesztiválon, és turnéztak az Egyesült Királyságban a Cobra Starshippel. Decemberben megnyerték a 2008-as „Év Bandája” díjat a Grammy magazintól aminek 2009 januárjában a borítóján is szerepeltek. 2009 elején bejeletették, hogy harmadik stúdióalbumukhoz elkezdték a munkálatokat. Januárban már el is kezdték felvenni a dalokat a lemezre és a dalok egy hónappal később már kész is voltak. Az album első kislemeze a Weightless volt, ami márciusban jött ki és rögtön első lett a UK Toplistán.

2009 – 2010: NOTHING PERSONAL

A harmadik stúdióalbum, a Nothing Personal július 7-én jelent meg, azonban a dalokat a fiúk és a lemezkiadó nagyvonalúsága miatt már egy héttel előbb le lehetett tölteni az internetről. Az albumból 60-75 ezer darab kelt el világszerte és #4 helyet ért el a Billboard 200-on. Tavasszal a Fall Out Boy “Believer Never Die Part Deux” turnéján játszottak együtt olyan bandákkal mint a Metro Station, a Hey Monday, a Cobra Starship és természetesen a Fall Out Boy. Júniusban egy ausztráliai és egy japán turnén vettek részt. Évközben megjelent egy új kislemez, a Toxic Valentine, ami az Ördög Bújt Beléd című filmhez készült. 2009 bejelentették első Glamour Kills turnéjukat. Az év a végén átszerződtek az Interscope Records lemezkiadóhoz, olyan célból, hogy nagyobb szabadságot kaphassanak.

2010 februárban a banda egy újabb Nagy-Britanniai turnén vett részt, ezalatt a fiúk a még 2009-ben elkezdett Straight To DVD forgatásait is folytatták, valamint fejezték be. Március 15-én kiadták egy újabb kislemezt, a “Painting Flowerst”, ami az Aliz Csodaországban című film betétdalaként volt megvásárolható. Május 25-én hivatalosan is kiadták a dvd-t ami a Straight To DVD cimet kapta, ezt egy premierrel mutatták be a fiúk, ahol a barátok, a család és a média is jelen volt. A nyár folyamán a Bamboozle-ön vettek részt, valamint a 2010-es Vans Warped is fontos része volt a nyári turnéknak.

2011: DIRTY WORK

Az készülő negyedik album egyik dalát Alex megosztotta twitteren, ez pedig az Actors volt. Nemsokkal ezután a banda egy interjúban bejelentette, ez a dal nem lesz rajta az új albumon, ezért ez a dal hivatalosan sohasem létezett. Az új album Dirty Work néven jelent meg 2011 június 7-én. Az album első kiadatási dátuma márciusra volt tervezve, de az Interscope visszadobta a kérelmet, ezért jelent csak meg pár hónappal később. A lemez reklámjaként a banda már tavasszal Dirty Work név alatt turnézott, az akkor még kiadatlan lemezzel. Nyáron az Egyesült Királyságban turnéztak, a Vans Warped valamint a Gimmie Ya Summer Love turné keretein belül. Szeptemberre volt szervezve az ausztrál Soundwave fesztivál, de ezt a szervezők törölték, így a banda a Counter Revolution mini-turnén vett részt ehelyett. Legutolsó turnéjuk a 2011-es évben a Rise And Fall Of My Pants volt. Év végén a zenekar újra stúdióba vonult.

2012 – 2013: DON'T PANIC

2012 telén a banda újra az Egyesült Királyságba látogatott, ahol majdnem egy hónapig turnézott. Mivel a fiúk nem akkora sikert értek el a Dirty Workkel, mint akartak volna, még a 2011-es év végén stúdióba vonultak és dolgozni kezdtek új albumukon. A munkálatokat áprilisban fejezték be, de idő közben otthagyták az Interscope kiadót. Májusban így az album első dalát, a “The Reckless And The Brave”-et a banda a saját oldalára töltötte fel, és onnan lehetett letölteni. Július 3-án lett bejelentve hivatalosan is, hogy a fiúk visszaszerződtek a Hopeless Records-hoz és hogy márcsak pár hónap és megjelenik az új album. Ezalatt júniustól agusztusig a Vans Warped turnén vettek részt, majd agusztus elején az album neve és kiadatási dátuma is meglett: Don't Panic, 2012 október 9. Ősszel meglátogatták Európát, és végül október 9-én megjelent a Don't Panic is, ami ahogyan az eddigi lemezek is, tarolt a ranglistákon. Az év végén egy kisebb Egyesült Államok-beli turnéjuk volt.

2013 elején a fiúk szintén a turnézással foglalkoztak, hiszen részt vettek egy kisebb Egyesült Királyság-beli turnén februárban, majd márciusban ausztráliában a Soundwave-en vettek részt a Blink 182 és a Pierce The Veil-lel. A The Spring Fever turné keretein belül április és május között turnézott a zenekar az Egyesült Államokban, szintén a Pierce The Veil-el, és a You Me At Six-szel. A banda ebben az évben két videoklipet is kiadott az új album dalaihoz: a Somewhere In Neverland-et márciusban, amihez a kislemez is akkor érkezett, valamint a Backseat Serenade májusban jelent meg, kislemezzel együtt. A zenekar júniusban az ázsai kontinensen turnézott, szeptemberben pedig ausztáliába látogattak el újra, de egy észak-amerikai turné is tervekben volt. Nyár végén jelentette be az együttes, hogy kiadják Don't Panic lemezük deluxeváltozatát, amely szeptember 27-től lesz megvásárolható, és összesen 4 új dalt tartalmaz. Legújabb daluk szeptember 3-án jelent meg, amin Vic Fuentes – a Pierce The Veil énekese – is közreműködött, és a “Love Like War” címet viseli.

2013. szeptemberében bejelentették a fiúk, az A Day To Remember zenekar House Party turnéján ők és a Pierce The Veil lesz a kísérőzenekar. A turné szeptember 23-tól kezdődött el és október 26-val fejeződött be. A Don't Panic: It's Longer Now szeptember 27-én jött ki. 2014. február és március között európában turnéztak a fiúk, majd március végével és egész áprilisban az Egyesült Államokban koncerteztek, mindezt az A Love Like War turné keretein belül, ahol a Tonight Alive-val, a Man Overboarddal és a Headgunsszal. Júniusban jelent meg legújabb videoklipjük, a The Irony of Choking on a Lifesaver, amit szintén ezalatt a turné alatt vettek fel. Július elején japánban léptek fel, majd 21-én az Alternative Press díjátadón zenéltek. Jelenleg legújabb, immár 6-ik nagylemezükön dolgoznak.

2014: FUTURE HEARTS

2014 március 8-án a banda fellépett az Egyesült Királyságban a A Love Like War: UK Tour elnevezésű turné keretein belül. Március 28-án az Egyesült Államokban folytatták tovább a turnét. A The Irony of Choking on a Lifesaver videóklippje a Kerrang! által debütált május 4-én. A klippben a turnéba nyerhetünk bepillantást.

A következő albumukat John Feldmann producerrel rögzítették. A FUTURE HEARTS névre keresztelt album első single-je a Something's Gotta Give 2015 január 11-én került fel BBC Radio 1 műsorára. A második kislemez a Kids In The Dark március 8-án jelent meg. A banda 2015-ben játszott a Soundwave fesztiválon Ausztráliában és különböző headline fellépéseken. A 2015-ös tavaszi headline turné az Egyesült Államokban az Issues, a Tonight Alive, és a State Champs zenekarok támogatásával indult, míg az Egyesült Királyságban a You Me At Six együttessel zajlott a turné. A Future Hearts a Billboard 200-as listáján a 2. helyen végzett, az első héten 75.000 példányban került eladásra, ez lett a banda legmagasabb helyezése, illetve a legtöbb eladás egy hét alatt. Az UK album chart-on az első héten 20.000 példányt adtak el az albumból.

2015 júliusában a banda 4 díjat nyert az Alternative Press Music Awards-on. A banda azóta turnézik és augusztusban megjelentették a Runaway című számnak készített videóklippet. Hazánkba 2015 augusztus végén látogattak el a STRAND Fesztivál keretein belül.

2016 szeptember elsején kiszivárgott a banda új szerzeménye, a Take Cover, mely egy nappal később hivatalosan is megjelent a Straight to DVD II: Past, Present, and Future Hearts élőalbumon.
 


MAGÁNÉLET:

Rian gimnázium-i barátnője Kara Diakoulas volt, akivel 2009 elején váratlan oknál fogva szakítottak. Körülbelül négy évig alkottak egy párt. 2008-ban ismerkedett meg Cassadee Pope-pal a Hey Monday énekesnőjével, ám vele kapcsolatuk baráti viszonyként keződött. Rengeteg együtt turnézott hónap után kiderült, hogy ez több mindkettejük részéről, 2009 decemberében pedig már egy párt alkottak. A két fiatal a mai napig együtt van, Rian és Cassadee is támogatja a másik fél karrierét, gyakran egymás turnéján is részt vesznek, csak hogy együtt tölthessék idejüket. A rajongók részéről már az eljegyzés is felmerült, ám Cass és Rian egyenlőre nem tett lépéseket ezirányba. Jelenleg Los Angelesben élnek együtt, közös kiskutyájukkal.

ÉRDEKESSÉGEK:

★ Van egy So Wrong It's Right és egy ATL logós tetoválása a banda tiszteletére.
★ Kedvenc műsora a Keeping Up With The Kardashians.
★ A BMX és a Motorozás a hobbija.
★ Imádja a Bajos Csajok című filmet.
★ A rajongók Mike Fuentesszel is összeboronálták már.
★ Szereti a majonézt.
★ Ő egy igazán vicces ember.
★ 8 évesen csókolózott először.
★ Szereti ha szobája jól néz ki és rendezett.
★ Szeret a fellépések előtt fekvőtámaszozni.
★ Van egy Blink-182 tetoválása.

AZ ÉLETRAJZOT ÍRTA: LadyNory15

ALBUMOK

✥ The Party Scene (2005)
✥ So Wrong, It's Right (2007)
✥ Nothing Personal (2009)
✥ Dirty Work (2011)
✥ Don't Panic (2012)
✥ Don't Panic: It's Longer Now! (2012)
✥ Future Hearts (2015)


KISLEMEZEK

✥ The Three Words to Remember in Dealing with the End (2004)
✥ Put up or Shut up (2006)
✥ MTV Unplugged - EP (2010)
✥ Live Session - EP (2011)


ÉLŐ ALBUMOK

✥ Straight To DVD (2010)
✥ Straight to DVD II: Past, Present, and Future Hearts (2016)


REMIXES LEMEZEK:

✥ Poppin' Dance Remix - EP (2008)

DALOK:

✥ Umbrella - Single (2009)
✥ Weightless - Single (2009)
✥ Damned If I Do Ya (Damned If I Don't) - Single (2009)
✥ Weigthless (Bundle) - Single (2009)
✥ Toxic Valentine - Single (2009)
✥ Lost In Stereo - Single (2010)
✥ Dear Maria, Count Me In - Single (2010)
✥ I Feel Like Dancin' - Single (2011)
✥ Forget About It - Single (2011)
✥ Painting Flowers - Single (2011)
✥ The Reckless and the Brave - Single (2012)

Utolsó frissítés: 2017.01.02. 19:07 LadyNory15 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace