Starity

Robbie Williams

Robbie Williams Robbie Williams nemzetisége 630. 853rajongó 73vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 89%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • Robert Peter Williams
 • Becenév
 • The Robster
 • Születési idő
 • 1974. február 13.
 • Születési hely
 • Stoke-on-Trent, Staffordshire, England
 • Foglalkozás
 • Énekes, Zeneszerző, Producer,
 • Családi állapot
 • nős, 2 gyermek
 • Partner
 • Ayda Field
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Kékeszöld
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Nicole Kidman Kelly Clarkson Mark Owen Lily Allen Gary Barlow Jason Orange Howard Donald Rufus Wainwright Olly Murs

Robbie Williams életrajza

ÉLETE

Robbie Williams 1974. február 13-ikán született Robert Peter Williams néven Angliában, Staffordshire megyében, Burslemben, Stoke-on-Trent 6 városrészének egyikében. Családja római katolikus vallású, édesapja, Peter komikus színész volt, aki Pete Conway-tõl kölcsönözte mûvésznevét. Édesanyja, Jan, virágárus volt.

KARRIER

Robbie karrierje akkor kezdõdött, amikor egy menedzser, Nigel Martin Smith fiatal énekeseket keresett, mert egy fiúegyüttest akart létrehozni. Williams felvette vele a kapcsolatot, meghallgatásra ment és a Take That ötödik tagja lett. A banda 1990-ben alakult az Egyesült Királyságban. A Take That-tel közös években Williamsnek 7 elsõ helyezett dala született. A Take That-bõl való távozása után az együttes hamar feloszlott, de 2005-ben újra összeálltak nélküle és több slágerlistás daluk született. Miután otthagyta a Take That-et, Williams népszerûbb lett a magatartása és a merészsége miatt. Részt vett egy reklámkampányban, amely a drog és az alkoholizmus ellen szólt. E kampány alatt meghízott, szakállt növesztett, szakadt ruhákban jelent meg.

Ebben az idõszakban állandó súlyproblémákkal és depresszióval küzdött és egyre jobban rongálta az alkohol és a drog a szervezetét, amibõl nem igazán gondolta volna bárki is, hogy sikeres szólóénekes válik belõle. Egyedül Gary Barlow tippelt arra, hogy nagy sztár lesz Williams-bõl. A nehéz periódus után – miután saját stílusára próbált rátalálni, a Life Thru a Lens címû album felvételei elkezdõdtek a londoni Maison Rouge Stúdióban 1996-ban. Nem sokkal az után, hogy Williams bemutatkozott Guy Chambersnek, kiadták az elsõ kislemezt, az Old Before I Die címût a debütáló albumról. A kislemezt Williams közösen írta Eric Baziliannal és Desmond Childdal és 1997 áprilisában jelent meg. Rögtön a második helyezést érte el a brit slágerlistákon, de a nemzetközi slágerlistákra nem jutott fel.

A második kislemez, a Lazy Days 1997 nyarán jelent meg, ekkor Williams éppen elvonókúrán volt. Megengedték neki, hogy a videoklip készítésének idejére kijöjjön a klinikáról, de a kislemez promóciója nem volt túl sikeres, mert Angliában a 8. helyen, Európában pedig az elsõ 40 dal között végzett. Maga az album 1997 szeptemberében jelent meg, nem sokkal azután, hogy Williams kijött a rehabilitációs klinikáról, ahova Elton John vitette be súlyos alkohol- és drogproblémái miatt. Az album elõször nehezen „indult be”, a 11. helyen végzett a brit listán, csak kb. 33000 darabot adtak el belõle. A harmadik kislemez az albumról a South Of The Border nem gyakorolt jelentõs hatást a brit slágerlistákra.

Amikor kijött a kislemez, 1997 szeptemberében, a 14. helyre került és ez erõsen befolyásolta Williams késõbbi karrierjét. Miután Williams találkozott a Chrysalis lemezkiadóval, aki törõdött karrierjével, kiadták a negyedik kislemezt, az Angels címût. Ekkor még nem sejtették, hogy ennek a kislemeznek lesz a legnagyobb sikere. Az Angels címû dalt egy ír zenésztõl, Ray Heffernan-tól vásárolták és Williams írta át Chamberssel, 1997 decemberében jelent meg. A dal Williams bestsellere lett Angliában, kétszeres platinalemez lett a BPI-n. A dal nagy siker lett Európa-szerte és Latin-Amerikában is, világszerte több, mint 2 millió példányt adtak el belõle, „magasra szálló rakéta” lett. 28 hétig maradt a slágerlista elsõ helyén, 40 hétig az elsõ 10 között maradt a brit slágerlistán.

A szülõföldjén aratott siker ellenére a lemez nem tudott nagyobb hatást gyakorolni a nemzetközi piacra, kivéve Argentínát, ahol az album bekerült a legjobb 10 lemez közé 1998-ban. Végül is a lemez több, mint 4 millió példányban kelt el világszerte. Az album anyagát Williams és Chambers 1998 tavaszán Jamaicában kezdte el készíteni. A Millenium címû dal John Barry James Bond filmzenéje inspirálta. A dal Williams elsõ No. 1 kislemez lett az Egyesült Királyságban, 1998 szeptemberében jelent meg és azonnal lesöpörte az All Saints együttest a lista élérõl. A kislemezbõl több, mint 400.000 darabot adtak el csak Angliában, a BPI aranylemezzé nyilvánította 1998 novemberében. Az európai országokban pedig a legjobb 20 dal közé került, sikeres lett Latin-Amerikában és Ausztráliában is.

Amikor az I've Expecting You címû album kijött 1998 október végén, rögtön az elsõ helyre került a brit album listán, az év legnagyobb példányszámban eladott lemeze lett az országban. Ekkor az album Anglián kívül is nagyobb figyelmet kapott és az európai és a latin-amerikai piacra is hatással volt olyan sikerdalaival, mint a No Regrets, amely az egyik leghíresebb dal lett a lemezrõl köszönhetõen a Take Thattel töltött napoknak. Williams együtt készítette a dalt Neil Tennant-tal, a Pet Shop Boys énekesével és Neil Hannon-nal a The Devine Comedy nevû brit bandából, a kislemez 1998 novemberében jelent meg, a negyedik lett a brit slágerlistán, megelõzte õt az Antmusic címû lemez az Adam & The Ants-tõl. A No Regrets világszerte nagy siker lett, több, mint 200.000 példányt adtak el belõle és ezüstlemez lett 2004 októberében, csaknem 6 évvel azután, hogy az eredeti kislemezt kiadták.

A negyedik kislemez, a She's The One Karl Wallinger Egyptology címû albumáról származik, Williams kedvenc dala volt abból az idõszakból, amikor kiengedték õt a rehabilitációs klinikáról. A második No. 1 sikere lett az Egyesült királyságban és Új-Zélandon is bekerült az elsõ háromba. A She's The One több díjat nyert el szerte a világon, többek közt a BRIT Award „Az Év Kislemeze” díjat és a Capitol Radio Award „Legjobb Kislemezért” járó díját. Komoly sikere volt, több, mint 400.000 darabot adtak el belõle csak Angliában és a BPI 2000 elején aranylemezzé nyilvánította. Williams az 1999-es évet az Európai Turnéval zárta. Az I've Been Expecting You csúcsot döntött, több, mint 3 millió példányt adtak el belõle az Egyesült Királyságban: tízszeres platinalemez lett, Williams legjobb albuma lett az országban és a brit könnyûzene történetében. Az eladásokat nézve a 30. helyen végzett. Világszerte 5 millió lemezt adtak el. A világsiker után Williams leszerzõdött az EMI amerikai lemezkiadójával, a Capitol Recordssal.

Belefogott egy amerikai promóciós turnéba és amikor az elsõ ottani kislemeze, a Millenium kijött, csak a 72. helyen végzett a Billboard Hot 100 listán. Az The Ego Has Landed 1999 júliusában jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban, nem lett akkora sikere, mint Európában. A 63. lett a Billboard albumlistán. Ennek ellenére jelölték a Millennium videoklipjét az MTV Video Music Awards-ra, a „Legjobb Férfi Video” címre, de ezt nem nyerte el, viszont a lemezeladást segítette a jelölés. A Capitol Records megpróbált nagyobb sztárt faragni Williams-ból, kiadták az album második kislemezét is. Ez volt az Angels címû dal, amely nagyobb siker lett, mint a Millennium, a 41. helyen végzet a slágerlistán, de ez nem volt elég Williams-nek, a világ többi részére koncentrált inkább. A lemezbõl 596.000 darabot adtak el az Egyesült Államokban és 1999 novemberében megkapta az aranylemez címet a RIAA-tól. A válogatásalbumot világszerte kiadták. Új-Zélandon az elsõ helyezést érte el a hivatalos album listán. 140.000 darabot adtak el belõle, 9-szeres platinalemez lett. Ausztráliában szintén platina lett több, mint 700.000 kópiával.

Több év kihagyás után 2010-ben újra összeállt a Take That és vadi új Progress című albumjukal újra világkörüli turnéra is indulnak. Majd újabb szünet következett és 2012-ben a Take The Crown című új albumával tért vissza az immár családapa Robbie. 2013-ban jelent meg soron következő albuma a Swings Both Ways, melyen olyan előadók működnek közre, mint Oly Murs, Lily Allen, Michael Bublé és Kelly Clarkson. Robbie az album mehjelenését követően koncertkörútra indul, mely ezúttal 2014-ben Magyarországot is érintette. December 4-én megjelent legújabb lemeze ami az Under the Radar Volume 1 címet kapta és amely Robbie által gondos kiválogatott, eddig még soha nem kiadott felvételeket tartalmazz. 2014-ben Robbie ismét elhagyta a Take That együttest. és immáron vele együtt Jason Orange is búcsút intett a csapatnak. Robbie következő nagylemeze 2016. november 4-én jelent meg világszerte, és a Heavy Entertainment Show címet viseli. Az első kislemez a korongról 2016. szeptember 30-n jelent meg Party Like a Russian címmel. A második hivatalos kislemez 2016. október 20-án jelent meg Love My Life címmel. A korongról 2017-ben további két kislemez jelent meg elsőként a Mixed Signals a második pedig a címadó The Heavy Entertainment Show volt. 2017 júliusában Robbie bejelentette, hogy érkezik az Under the Radar összefoglaló albumja második része, ami végül 2017. november 30-án került a boltok polcaira. 

2018. június 14-én ő nyitotta meg a 2018 FIFA World Cupot, vagyis az idei Labdarúgó-világbajnokságot a Let Me Entertain You és a Feel nevezetű dalait adta elő, valamint az orosz szopránénekesnővel, Aida Garifullinával közösen énekelte el az Angels című számot, majd a Rock DJ-vel zárta előadását.

Robbie és kedvese második gyereke 2014. október 27-én született meg.

 ALBUMOK

ROBBIE WILLIAMS

2016 - Heavy Entertainment Show
2013 – Swing Both Ways
2012 – Take the Crown
2009 - Reality Killed the Video Star
2006 – Rudebox
2005 – Intensive Care
2002 – Escapology
2001 – Swing When You’re Winning
2000 – Sing When You’re Winning
1998 – I’ve Been Expecting You
1997 – Life thru a Lance

TAKE THAT

2010 – Progress
1995 – Nobody Else
1993 – Eerything Changes
1992 – Take That & Party

VÁLOGATÁS ALBUMOK

ROBBIE WILLIAMS

2017 – Under the Radar Volume 2
2014 – Under the Radar Volume 1
2013 - Robbie Williams: Classic Album Selection
2010 - The Definitive Collector's Edition
2010 - In and Out of Consciousness: Greatest Hits 1990–2010
2009 – Songbook
2004 - Greatest Hits
1999 - The Ego Has Landed

KISLEMEZEK

ROBBIE WILLIAMS

2017 - The Heavy Entertainment Show
2017 - Mixed Signals
2016 - Love My Life
2016 - Party Like a Russian
2014 - Shine My Shoes
2013 - Dream a Little Dream
2013 - Go Gentle
2013 - Be a Boy
2012 – Different
2012 – Candy
2010 – Shame feat. Gary Barlow
2010 - Morning Sun
2009 - You Know Me
2009 – Bodies
2009 - Close My Eyes feat. Sander van Doorn
2007 - She's Madonna feat. Pet Shop Boys
2007 - Bongo Bong and Je ne t'aime plus
2006 – Lovelight
2006 - Kiss Me
2006 – Rudebox
2006 - Sin Sin Sin
2005 - Advertising Space
2005 - Make Me Pure
2005 – Tripping
2004 – Misunderstood
2004 – Radio
2003 - Sexed Up
2003 - Something Beautiful
2003 - Come Undone
2002 – Feel
2002 - Mr. Bojangles" / "I Will Talk and Hollywood Will Listen
2001 - Somethin' Stupid feat. Nicole Kidman
2001 - Better Man
2001 - "Eternity"/"The Road to Mandalay"
2001 - Let Love Be Your Energy
2000 – Supreme
2000 – Kids feat. Kylie Minogue
2000 - Rock DJ
2000 - Win Some Lose Some
1999 - "She's the One" / "It's Only Us"
1999 – Strong
1998 - No Regrets
1998 – Millennium
1998 - Let Me Entertain You
1997 – Angels
1997 - South of the Border
1997 - Lazy Days
1997 - Old Before I Die
1996 – Freedom

TAKE THAT

2011 - When We Were Young
2011 - Love Love
2011 – Kidz
2010 - The Flood
1996 - How Deep Is Your Love
1995 - Never Forget
1995 - Back for Good
1994 – Sure
1994 - Love Ain't Here Anymore
1994 - Everything Changes
1993 – Babe
1993 - Relight My Fire feat. Lulu
1993 – Pray
1993 - Why Can't I Wake Up with You
1992 - Could It Be Magic
1992 - A Million Love Songs
1992 - I Found Heaven
1992 - It Only Takes a Minute
1992 - Once You've Tasted Love
1991 – Promises
1991 - Do What U Like

KÖZREMŰKÖDŐ ELŐADÓ

2014 - Avicii feat. Robbie Williams – The Days
2013 - Dizzee Rascal feat. Robbie Williams – Goin’ Crazy
2012 - The Justice Collective feat. Robbie Williams - He Ain't Heavy, He's My Brother
2010 – Helping Haiti - Everybody Hurts
2004 - Band Aid 20 - Do They Know It's Christmas?
2002 - 1 Giant Leap feat. Maxi Jazz & Robbie Williams – My Culture

PROMOCIÓS KISLEMEZEK

2011 - Heart and I
2003 - Hot Fudge (live)
2001 - Mack the Knife
2001 - My Way (live)
2000 – United
1998 - Karma Killer

EGYÉBB TOPLISTÁS KISLEMEZEK

2013 - I Wan'na Be Like You feat. Olly Murs

Utolsó frissítés: 2018.06.30. 14:02 ScreamQueens által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace