Starity

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg Robin Stjernberg nemzetisége 5588. 45rajongó 5vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 100%

Robin Stjernberg életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Robin James Olof Stjernberg 1991. február 22.-én született a Svédországi Hässleholmban.

Robin nyerte a Sommarchansent 2006-ban Malmöben.

 

What's Up

2007-ben egy versenyen vett részt a Globe Színházban ahol 15 döntős versenyzett azért, hogy egy fiúbanda tagja lehessen. Robin lett az egyik kiválasztott így a What' Up tagja lett. A többi 3 tag: Eric Saade, Luwdig "Ludde" Keijser és Johan Yngvesson. A fiúk 2008-ban Svédországi túrnéra indultak illetve ugyanebben az évben a Camp Rock című Disney film betétdalának Svéd verzióját. Ez az év azért is volt különleges a fiúk számára, mivel ebben az évben dobták piacra a debütáló albumukat az In Pose-t. Bár az album nem aratott nagy sikert, hiszen csupán 1 héten át volt a Svéd összesített listán, akkor is 40.-ként.
2009-ben Eric Saade kilépett az együttesből így került a helyére Johannes Magnusson. Két kislemez is bekerült a Sverigetopplistan: "Go Girl!" ami az 5. helyet kapta és az "If I Told You Once" ami a 16. helyen landolt. Ő eddig a második, aki ebből a bandából kikerül az Eurovíziós Dalfesztiválra. Eric Saade 2011-ben képviselte hazáját.

 

Szóló karrier

Robin 2011-ben jelentkezett a Svéd Idolba akkor már szólóelőadóként. A tehetsége elhozta neki a várt sikert hiszen 2. helyezett lett. 2011. december 2-án kiadta első saját kislemezét, az "All This Way"-t. A dal hivatalosan Amanda Fondell énekli, mert Robin csak átdolgozta. Robin szerződést írt alá a Lionheart Music Group kiadóval.

2012. január 4-én megjelentetett egy saját Idol-összeállítást, a My Versions-t.

2014.-ben a Molodivestivalen 2014 fellépője a döntőben, ő fogja átadni a Melo kupáját -mely egy koronán ülő madarat ábrázol- a győztesnek.

 

Melodifestivalen- Euróvízió 2013

Robin 2013-ban jelentkezett az Eurovisio svéd előválogatójába a Melodifestivalenbe. Robin február 23.-án (1 nappal a születésnapja) után adta elő a "You" című dalát, Malmöben, ahol a versenyt is megrendezték. Robin akkor a 3. helyezést érte el, így a második fordulóban is részt vehetett.

A március 2-án "Második esély" fordulót Karlstadban, a Löfbergs Lila Arénában rendezték. Mint az elődöntőkben, itt is nyolc előadó küzdött, hogy bekerüljön a döntőbe. Az első fordulóban három, a legkevesebb szavazatot érő dal kiesett, Robin a szavazásban második helyen állt. Kis idő elteltével újra lehetett szavazni, és a legkevesebb szavazatot kapott előadót kiejtették, Robin a szavazásban harmadik helyen állt. Majd a maradék négy dalt két csoportra osztva párbajoztatták egymással. Robin megnyerte a Martin Rolinskivel folytatott "harcát", így barátjával Anton Ewalddal közösen továbbjutottak a döntőbe.

A döntőben a nemzeti zsűri által kiosztott pontok őt juttatták az első helyre. Ezután jött a nézői szavazás, ahol csak a második helyet szerezte, de ez is elegendő volt a győzelméhez. Ezzel megszerezte Svédország képviselésének jogát az Eurovision. Ő volt az első oylan előadó, aki a "Második esély" után tudott győzni a Melodifestivalenen.

Robin csak a döntőben lépett fel, mivel előző évben a saját országa nyert. 62 ponttal 14. lett a döntőben, a román Cezar után és a grúz duó előtt végzett. Pedig ha csak a zsűri szavazását nézzük, akkor harmadik helyezést ért volna el a döntőben. Érdekesség viszont, hogy a zsűri szakma különdíját 2013-ban Robin You című dala nyerte, ezt a díjat legutóbb egyébként Rúzsa Magdi nyerte meg.

Utolsó frissítés: 2015.04.07. 15:03 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace