Starity

Ronnie Radke

Ronnie Radke Ronnie Radke nemzetisége 1170. 368rajongó 34vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 99%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Ronald Joseph Radke
 • Becenév
 • Ronnie
 • Születési idő
 • 1983. december 15.
 • Születési hely
 • Las Vegas, Nevada
 • Foglalkozás
 • énekes, dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nőtlen, 1 gyermek
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • sötétbarna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Craig Mabbitt Max Green Monte Money Robert Ortiz

Ronnie Radke életrajza

Korai élete

Ronnie Radke 1983. december 15-én látta meg a napvilágot a nevadai Las Vegasban. Édesanyja elhagyta őt és bátyját, így édesapja nevelte fel mindkettőjüket. Gyermekkorában sokszor verték, előfordult, hogy kék-zöld foltokkal állított haza, valamint lelkileg is súlyos terror érte. Később rengeteg időt töltött azzal, hogy betöltse az édesanyja által szívében hagyott űrt, de amikor nem járt sikerrel, a kábítószerekbe és alkoholba fojtotta bánatát.

Karrier

Escape the Fate (2004-2008)

2004-ben Ronnie Radke énekes, Max Green basszusgitáros, Bryan Monte Money szóló gitáros, Robert Ortiz dobos, Omar Espinosa ritmusgitáros és Carson Allen billentyűs megalapították az Escape the Fate névre hallgató post-hardcore bandát. Az együttes 2005 szeptemberében megnyert egy, a My Chemical Romance által bírált rádiós versenyt, ennek köszönhetően kiadóra találtak, s le is szerződtek az Epitaph Records-hoz. 2006-ban Carson Allen távozott az együttesből. 2006. május 23-án megjelent első EP-jük, mely öt dalt tartalmazott, s ezek – kissé átdolgozva felkerültek a 2006 őszén, egészen pontosan szeptember 26-án megjelenő, Dying Is Your Latest Fashion címet viselő, első nagylemezükre is. A korongról három kislemez látott napvilágot, a Not Good Enough for Truth In Cliché, a Situations, valamint a Make Up, de ez utóbbi csak a japán bónuszkorongon volt elérhető. 2007-ben Omar Espinosa is elhagyta a bandát.
2008-ban Ronnie mondhatni rosszkor volt rossz helyen, ugyanis verekedésbe keveredett két társával, mely egy 18 éves fiú, Michael Cook halálával végződött. Noha nem az énekes húzta meg a ravaszt, öt év próbaidőre ítélték, mivel az elkövető öngyilkosságot követett el az incidens után. 2008 nyarán mégis szabályt szegett, ezért két év letöltendő börtönbüntetést kapott.
Az Escape the Fate tagjai próbaidejére és kábítószer-problémáira hivatkozva eltanácsolták az együttesből, és a frontember helyét a Blessthefall énekese, Craig Mabbitt vette át. A banda 2008-ban megjelentette This War Is Ours című albumát, melyről Ronnie mindig úgy vélte, ellene szól.


Falling in Reverse (2011-jelenleg)

A börtönben töltött időszak alatt egy komplett album anyagát állította össze a fejében: dalszövegeket írt, és a térdén dobolt a kezeivel, hogy kitalálja a számokhoz tartozó ritmusokat. Erről a Las Vegas Weekly magazinnak mesélt szabadulása után (2010 decemberében). Néhány nappal azután, hogy kijöhetett a börtönből, megalapította Falling in Reverse névre hallgató zenekarát, s meg is kezdték az új dalok felvételét.

The Drug In Me Is You (2011)

Az együttes bejelentette, hogy 2011-ben megjelentetik első nagylemezüket, mely június 26-án meg is történt. A korong a The Drug In Me Is You címmel látott napvilágot, s erről három kislemez készült, a Raised by the Wolves, a The Drug In Me Is You és a I'm Not a Vampire, melyekből klip is készült.
2011 novemberétől 10 állomásos koncertsorozaton vettek részt, s sikerüket az is bizonyította, hogy olyan bandákkal játszottak együtt, mint az Eyes Set to Kill, valamint a Black Veil Brides.
2012 elején bejelentették, hogy turnéra indulnak szerte az Egyesült Államokban, majd február végén végre elkészítették a videoklipet a The Drug In Me Is You első kislemezéhez, a Raised by the Wolveshoz, ami koncertfelvételekből, stúdióban és a kulisszák mögött készült videókból áll össze.
Március 9-én a Falling In Reverse volt a méltán népszerű banda, a Guns'N Roses elő zenekara, így Ronnie-nak esélye nyílt találkozni egyik példaképével, Axl Rose-zal. Ebben az évben, júniusban a Good Girls Bad Guys is saját klippet kapott. A Thug in me is you nevű turné október 11-én vette kezdetét Portlandben, és december elején ért véget Pomonában.

Fashionably Late (2013)

2012 végén Ronnie bejelentette, hogy stúdióba vonulnak rögzíteni a második albumuk új dalait és remélhetőleg 2013-ra el is készül a teljes album. Május hetedikén ki is adták első videoklipjüket, amely az új lemezen helyet kapó Alone című dalból készült. 2013. június 18-án jelent meg második nagylemezük, ami a Fashionably Late címet viseli.
Hogy népszerűsítsek új dalaikat, 2013 májusától júliusáig tartó turnét terveztek, ebbe beletartozott a híres Vans Warped Tour-on való fellépés is. Május 13-án azonban Twitteren jelentették be a turné elmaradását, hogy Ronnie, akkori menyasszonya, Crissy Henderson mellett lehessen, az első közös gyermekük születésekor.

Bury the Hatchet Tour (2014)

2013. október 28-án jelentették be, hogy a Falling in Reverse Ronnie korábbi együttesével, az Escape the Fate-tel közös turnéra indulnak, amely a Bury the Hatchet Tour nevet kapta. A turné neve arra utal, hogy Ronnie és korábbi bandájának tagjai között levő viszály rendeződött. 2014-ben került bejelentésre, hogy az együttes harmadik lemezükön dolgozik. Még ebben az évben csatlakozott a bandához új basszusgitárosként Max Green, Ronnie jó barátja, az Escape the Fate korábbi tagja, ám év végén távozott is a bandából.

Just Like You (2015)

Az első dal az új korongról 2014. december 15-én került ki, God, If You Are Above... címmel. 2015. február 24-én jelent meg az együttes harmadik albuma, amely a Just Like You nevet kapta. A korong címét adó dalhoz videoklip is készült 2015. április 22-én.
2015. március 16-án bejelentésre került, hogy a banda ismét amerikai turnéra indul, amely a Ronnie Radke's Three-Ring Circus nevet kapta. Ezeken a koncerteken az együttes Ronnie Escape the Fate-el közösen készült dalait is játszottak a Falling in Reverse dalok mellett. A turné április 24-től június 6-ig tartott.
Az albumon szereplő Chemical Prisoner dalhoz készült az utolsó videoklip erről a korongról, amely 2016. január 27-én látott napvilágot.

Coming Home (2017)

A következő nagylemez 2017. április 7-én jelent meg Coming Home címmel, melyen szereplő három dalhoz is videoklip készült még ebben az évben (Coming Home, Superhero, Fuck You And All Your Friends).

2018-jelenleg

2018. február 23-án az együttesnek megjelent egy új kislemeze, Losing My Mind címmel, ami videoklipet is kapott.
2018. június 26-án jelent meg Losing My Life címmel következő daluk szintén videoklippel.
2019. április 8-án került ki egy újabb videoklip, mely a Drugs című zenéhez készült és amelyben feltűnik a Black Veil Brides-ból ismert Christian "CC" Coma dobosként, illetve a Slipknot frontembere, Corey Taylor is.
2019. november 20-án jelent meg Popular Monster című kislemezük, melyhez szintén videoklip is készült.
2020. február 13-án megjelent következő daluk, The Drug in Me Is Reimagined, amely a The Drug in Me Is You-nak egy újragondolt, zongorás változata, amely a dalt egészen mássá teszi.
2020. április 21-én, Ronnie bejelentette, hogy a Falling in Reverse egyik alapító tagja, és ritmusgitárosa, Derek Jones elhunyt.
Legújabb kislemezük 2020. július 14-én jelent meg Carry On címmel.

Szóló-karrierje

Ronnie 2013-ban a Falling in Reverse mellett szóló karrierbe is kezdett. Még ebben az évben három kislemezt adott ki, Fair-Weather Fans, What Up Earth?, I Wash Cars, Blacklist címekkel, utóbbi kettőt b.LaY együttműködésével.
2014-ben pedig megjelent első szóló-albuma is Watch me névvel, melyen 9 dal kapott végül helyet.

Magánélet

Ronnie eljegyezte Crissy Henderson-t. Később született egy gyermekük Willow Grace Radke, ám 2013-ban felbontották az eljegyzést. Még ebben az évben, augusztusban Ronnie testvére, Anthony autóbaleset következtében elhunyt.
2018 vége óta Radke Saraya Bevis-szel alkot egy párt.

Díjak és jelölések:

2011 - Revolver Magazin 100 Legnagyobb Élő Rocksztárja – Nyert
2012 - Kerrang! Magazin Napjaink 50 Legnagyobb Rocksztárja – Nyert
2012 - Kerrang! Magazin Az Év Hőse – Jelölés
2012 - Alternative Press Az Év énekese – Jelölés
2013 - Alternative Press: Legjobb Videó APTV – Nyert
2015 - Kerrang! Zenei Díjátadó, Legjobb Együttműködés Kategória - Nyert 

Nagylemezek

Escape the Fate

2006 - Dying Is Your Latest Fashion

Falling In Reverse

2011 - The Drug In Me Is You
2013 - Fashionably Late
2015 - Just Like You
2017 - Coming Home

Középlemezek

2005 - Escape The Fate EP
2006 - There’s No Sympathy For The Dead EP
2007 - Situations EP

Kislemezek

2013 - Fair-Weather Fans
- What Up Earth?
- I Wash Cars ft. B.LaY
- Blacklist ft. B.LaY
2018 - Losing My Mind
- Losing My Life
2019 - Drugs
2019 - Popular Monster
2020 - The Drug in Me Is Reimagined

Együttműködések

2012
- Nobody Likes Me ft. Deuce
2013
- Thank You ft. A Smile from the Trenches
- The Life You’ve Choosen ft.Survive This!
- Wrong Direction (Hey You) ft. Survive This!
- Where I Belong ft. Survive This!
- For You ft. Get Scared

2014
- Days Go By ft.b.LaY

2015
- Getting Over You ft. Metro Station

Utolsó frissítés: 2020.10.24. 00:12 zspocok által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace