Starity

Rose McIver

Rose McIver Rose McIver nemzetisége 3250. 131rajongó 8vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Frances Rose McIver
 • Születési idő
 • 1988. október 10.
 • Születési hely
 • Auckland, Új-Zéland
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Partner
 • Benjamin Hoeksema
 • Magasság
 • 160 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Rose McIver életrajza

ÉLETE, KEZDETEK
Frances Rose McIver 1988. október 10-én látta meg a napvilágot Aucklandben, Új-Zélandon John George Whitfield McIver fotós és Ann McIver (lánykori nevén Ann Coney) művész második gyermekeként. Bátyjával, Paullal - aki zenész, illetve hozzá hasonlóan a színészkedésbe is belekóstolt - Auckland külvárosában, Titirangiben nőttek fel. Egészen 13 éves koráig balettozott, illetve az úgynevezett jazz tánc ismereteit is elsajátította, majd ezt követően a művészetek után kezdett érdeklődni.

Elsősorban az irodalom kötötte le, főleg kedvenc írói között pedig helyett kapott John Steinbeck, Wally Lamb és Franz Kafka. Az Avondale College diákja volt, ahol évről-évre kitűnően teljesített. 2006-ban érettségizett. Tanulmányait az Aucklandi Egyetemen folytatta, ahol pszichológiát és nyelvészetet tanult, azonban végül nem diplomázott le. A színészet mellett részmunkaidőben bébiszitter volt, valamint egy banán importtal foglalkozó cégnél, a Fair Trade-nél vállalt állást. Részt vett a vállalat All Good Bananas nevezetű promóciójában is.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÍNÉSZI KARRIER
Rose már egészen kicsi korában megismerkedett a kamerával, mindössze két éves volt, amikor először feltűnt reklámokban. Egy évvel később, 1993-ban megkapta első filmes szerepét, mégpedig a Zongoralecke (The Piano) című Oscar-díjas filmben, ahol egy angyalt keltett életre. 1994-ben a Herkules-filmekben láthattuk, mint Ilea, először a Herkules és az amazonok (Hercules and the Amazon Women), majd a Herkules az alvilágban (Hercules in the Underworld) és a Herkules a Minotaurusz útvesztőjében (Hercules in the Maze of the Minotaur) című TV-filmekben tűnt fel. 1995-ben a ugyanazon szereplőkkel egy sorozat is indult Herkules (Hercules: The Legendary Journeys) címen. Rose összesen 2 epizódban tűnt fel.

1997-ben a Topless Women Talk About Their Lives című vígjátékban láthattuk, mint Sally, majd 1999-től kezdve vendégszerepeket kapott különböző sorozatokban. Feltűnt többek között a Xena, a harcos hercegnőben (Xena: Warrior Princess), 2002-ben a Kisvárosi dokikban (Mercy Peak), 2003-ban pedig a P.E.T. Detectives-ben. 2006-ban indult Maddigan's Quest című sorozata, melyben ő alakította a főszereplőt, Garland-ot. A széria mindössze 13 epizódot élt meg, majd egy évad után elkaszálták. A sorozatok mellett több TV-filmben is feltűnt, 2002-ben a Gazdagok és gyilkosokban (Murder in Greenwich) kapott egy apróbb szerepet, majd 2003-ban a Disney Channel saját gyártású filmjében, a Kesztyűcserében (Eddie's Million Dollar Cook-Off) láthattuk. 2007-ben a Disney elkészítette az 1999-es Johnny Cunami folytatását, a Johnny Kapahala: Újra a fedélzeten (Johnny Kapahala: Back on Board) című filmet. Rose Valerie karakterét keltette életre.

Első komolyabb szerepét 2009-ben kapta Peter Jackson filmadaptációjában, a Komfortos mennyországban (The Lovely Bones), mely Alice Sebold azonos című regénye alapján készült. A film decemberben debütált az amerikai mozikban. Még ebben az évben egy sorozatban vállalt szerepet, pontosabban a sikeres Power Rangers alapötlet újrafeldolgozásában, a Power Rangers R.P.M.-ben, ahol ő keltette életre a sárga rangert. A sorozat mindössze egy évadot és 32 epizódot élt meg. Ezt követően apróbb szerepekben láthattuk különböző filmekben és sorozatokban, ilyen volt többek között a 2010-ben megjelent Predicament című vígjáték, valamint a 2011-es Super City című sorozat, melyet egy évad után elkaszáltak. 2012-ben vendégszereplőként láthattuk a Helyszínelők (CSI: Crime Scene Investigation) című sorozatban, majd 2013-ban a Blinder és a Brightest Star című filmekben tűnt fel.

2013-ban megkapta Csingiling szerepét az ABC nagysikerű Egyszer volt, hol nem volt (Once Upon a Time) című sorozatában. A harmadik évadban kulcsfontosságú szereplő volt majd feltűnt még a hatodik évad 14.részében is. Szintén 2013-ban tűnt fel a Masters of Sex című SHOWTIME sorozatban, mint Vivian Scully. Az első évadban a 9. részben szerepelt utoljára, majd a második évadban visszatért két rész erejéig. 2014-ben a Play It Again, Dick című sorozatban láthattuk, mely összesen egy évadot élt meg.

2015-ben megkapta a főszereplő, Liv Moore szerepét a CW saját gyártású produkciójában az iZombie-ban.A sorozat főhőshője Liv,egy orvostanhallgató fiatal lány, aki zombivá változik, de ezzel még a furcsaságoknak nincs vége hiszen ,ha valakinek megeszi az agyát,akkor az emlékeit is megkapja. Ennek a képességnek a tudatában kórboncnoknak áll és segiti a rendörség munkáját. A sorozat jelenleg is fut a csatornán, 2016 tavaszán pedig bejelentették, hogy ősszel érkezik a harmadik évad és a rajongók legnagyobb örömére a  2017-2018-as szezonra berendelték a negyediket is.

Az  iZombie mellett a 2015-ös évben 4 rövidfilmben is vállalt szerepeket és egyben pedig szinkronizált : a Queen of Carthageben a hangját kölcsönözte Jane-nek.Cowardban Ohpeliat keltette életre ,a Mattressideban pedig Sueként volt látható, a Warning Labels Jessiejét is magára öltötte és látható volt a The Answersben is. 2017-ben a Access Code videó játékban és a Dragons: Race to the Edge c. sorozatban szinkronizált és az A Bunch of Dicks c. mini-sorozatban kisebb szerepet zsebelt be. A Netflix karácsonyi romantikus filmjében, az A Christmas Prince - ben megkapta a női főszerepet azaz Amber karakterét. A történet szerint egy merész riporter álruhát ölt és dadusnak jelentkezik a jóképű herceg otthonába. Meg is kapja az állást, ahol azonban rövidesen fülig belezúg a hercegbe. A gond pedig az, hogy az egész kapcsolatuk egy hazugságon alapul.

2018-ban a Brampton's Own c. drámában Riley Voelkel mellett kapott főszerepet és A Christmas Prince: The Royal Wedding c. filmben újból Ambert keltette életre.  2019-ben az I'm Sorry c. sorozat The Small of My Back c. epizódjában feltűnt ,mint Elizabeth. Emellett még várható Daffodils c. életrajzi drámája , amelyben társa George Mason. A filmet Új-Zélandon forgatták. A Netflix bejelentette a rajongók legnagyobb örömére , hogy érkezik a A Christmas Prince harmadik része The Royal Baby alcímmel. Ez 2019-ben jelent meg és hazánkban az Egy herceg karácsonyra: A királyi bébi címet kapta. 2020-ban a Woke című sorozatban játszotta Adrienne szerepét, valamint a Karácsonyi cserebere: Az új hasonmás című filmben tért vissza ismét Queen Amber szerepéhez. 2021-ben az Antisocial Distance és az Unwanted című sorozatokban látható. A közeljövőben a Ghosts című filmben lsz látható, mint Samantha.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAGÁNÉLET
2005 óta alkot egy párt Benjamin Hoeksema építésszel, akivel középiskolás évei alatt ismerkedett meg. 2011 augusztusában wellingtoni közös otthonukból Los Angelesbe költöztek. Kelet Hollywood külvárosában, Silver Lake-ben éltek egy évig, majd Hollywoodban telepedett le, ahol Jake Hurwitz és Amir Blumenfeld internetes humoristákkal oszt meg egy apartmant.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÉRDEKESSÉGEK
► Nagyon szeret írni és inspirálói közé tartozik John Steinbeck, Wally Lamb és Franz Kafka
► Kedvenc elfoglaltságai közé tartozik a keresztrejtvényfejtés és a Sudoku.
► Az Emirates légitársaság egyik követe.
► 5 évesen sajátította el az amerikai akcentust.
►  Nagy rajongója Ricky Gervais angol színésznek.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JELÖLÉSEK, DÍJAK
2002
TV Guide NZ Television Awards Best Juvenile Actor/Actress - Xena Warrior Princess ("Little Problems") - NYERT
2007 Air New Zealand Screen Awards Best performance by an actress - Maddigan's Quest - JELÖLÉS
2010 Visa Entertainment Screen Awards Best NZ Actress  - The Lovely Bones -  NYERT
2012 Monte Carlo Film Festival Outstanding Actress -Tangiwai  - JELÖLÉS
2017 Teen Choice Awards Choice Comedy TV Actress - iZombie - JELÖLÉS
2018 Teen Choice Awards Choice Sci-Fi/Fantasy Actress  - iZombie - JELÖLÉS
2018 Teen Choice Awards Choice Summer TV Actress - iZombie - JELÖLÉS

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖZZÖSÉGI OLDALAI
Twitter: https://twitter.com/imrosemciver
Instagram: https://www.instagram.com/imrosemciver/
IMDb : http://www.imdb.com/name/nm0570860/

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AUTOGRAM CÍME
Rose McIver
Principato Young Entertainment
9465 Wilshire Blvd.
Suite 900

Beverly Hills, CA 90212
USA

írta : Lady Suzy
kiegészítette: Carries

SOROZATOK, FILMEK

202?: Ghosts - Samantha
2021: Antisocial Distance - Mary
2021: Unwanted - Kate / Emily
2020: Karácsonyi cserebere: Az új hasonmás - Queen Amber
2020: Woke - Adrienne
2019:
 Egy herceg karácsonyra: A királyi bébi - Queen Amber 
2019: Daffodils - Rose
2019: I'm Sorry - Elizabeth 
2018: Brampton's Own 
2018: A Christmas Prince: The Royal Wedding - Amber 
2017-2018: Dragons: Race to the Edge - Atali (szinkron)
2017: A Christmas Prince - Amber 
2015-napjainkig: iZombie - Olivia Moore
2017: Access Code - Eve (szinkron)
2013-2017: Egyszer volt, hol nem volt - Tinker Bell
2017: A Bunch of Dicks - Johnny
2015: Queen of Carthage - Jane (szinkron)
2015: Coward - Ohpelia (rövidfilm)
2015: Mattresside - Sue (rövidfilm)
2015: Warning Labels - Jessie (rövidfilm)
2015: The Answers - Paige (rövidfilm)
2014: Play It Again, Dick - Skank with Atitude / Horny Mourner
2013-2014: Masters of Sex - Vivian Scully
2014: Petals on the Wind - Cathy Dollanganger
2013: Brightest Star - Charlotte Cates
2013: Blinder - Sammy Walton
2012: Helyszínelők - Bridget Byron
2012: Cassandra French's Finishing School for Boys - Cassie
2011: Tangiwai - Nerissa Love
2011: Super City - Candice
2010: Predicament - Maybelle
2010: Dangerous Ride - Renee (rövidfilm)
2009: Power Rangers R.P.M. - Summer Landsdown / Yellow Bear RPM Ranger
2009: Komfortos mennyország - Lindsey Salmon
2009: A hős legendája - Alice
2007: Johnny Kapahala: Újra a fedélzeten - Valerie
2007: Rude Awakenings - Constance Short
2007: Knickers - Emily (rövidfilm)
2006: Ozzie - Kicsi a koala, de erős - Caitlin
2006: Maddigan's Quest - Garland
2004: Kalózjárat - Jenny
2003: Kesztyűcsere - Hannah
2003: P.E.T. Detectives - Genevieve
2002: Kisvárosi dokik - Gwyneth Couch
2002: Gazdagok és gyilkosok - Sheila McGuire
2002: Toy Love - Lucy
1999: Xena, a harcos hercegnő - Daphne
1998: Flying - Josie (rövidfilm)
1997: Topless Women Talk About Their Lives - Sally
1995-1997: Herkules - Ilea
1995: Riding High - Billy
1994: Herkules a Minotaurusz útvesztőjében - Ilea
1994: Herkules az alvilágban - Ilea
1994: Herkules és az amazonok - Girl (Hydra)
1993: Zongoralecke - Angel
1992: Shortland Street - Holly

SZÍNHÁZI DARABOK

2010: That Face Izzy  - Silo Theatre Company, Auckland
2008: Blood Brothers - Various - Peach Theatre Company, Auckland
2003: Arcadia - Thomasina Coverly - Titirangi Theatre, Auckland

Utolsó frissítés: 2021.07.01. 18:06 allisonhale. által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace