Starity

Ruth Lorenzo

Ruth Lorenzo Ruth Lorenzo nemzetisége 8108. 23rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Ruth Lorenzo Pascual
 • Születési idő
 • 1982. november 10.
 • Születési hely
 • Las Torres de Cotillas, Murcia, Spanyolország
 • Foglalkozás
 • énekesnő, dalszerző, zeneszerző
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • sötétbarna
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Dannii Minogue Cheryl Alexandra Burke Aston Merrygold Marvin Humes Oritsé Williams Jonathan Gill Diana Vickers Simon Cowell Dermot O'Leary Eoghan Quigg Edurne Louis Walsh Pastora Soler Emma Marrone Molly Smitten-Downes Conchita Wurst

Ruth Lorenzo életrajza

Ruth Lorenzo 1982. november 10-én, Spanyolország dél-keleti régiójában, Murciában, azon belül egy kis településen, Las Torres de Cotillasban született egy hatgyermekes család gyermekeként. Azon a napon, amikor Ruth megszületett, édesanyja elmondása szerint olyan hangosan felsikoltott, hogy az orvosok azt mondták: énekesnő lesz belőle. Igazuk lett. Már kiskorában, kétévesen az Annie nevű musical rajongójává vált, habár fogalma sem volt arról, hogy mit jelentenek azok a szavak, amelyek az angol nyelvű dalokban szerepeltek. Hatéves korában fedezte fel Montserrat Caballé, spanyol operaénekesnő zenéit, később pedig az édesanyja vásárolt neki egy Caballé hanglemezt. Ezt követően Ruth operát kezdett énekelni – Caballé hangját utánozva, míg nem lett tökéletes a sajátja.

A kezdetek

10 éves volt, amikor édesanyjával, Evával, illetve két testvérével, Amorral és Vicente-tel az Egyesült Államokba költöztek. Ennek köszönhetően tökéletesen beszéli az angol nyelvet. Akkoriban kapta meg az első lehetőséget, hogy zeneiskolában tanulhasson. Abban az időszakban Ruth élete a zene, a tánc és a színház körül forgott. Miután rengeteg tanár bátorította a lányt, különböző versenyeken vett részt, és eljátszott egy-egy színházi szerepet, mint például az Operaház fantomja és a My Fair Lady nevű darabokban.

Ruth 16 éves volt, amikor visszaköltöztek Spanyolországba, mivel a családja pénzügyi válságba került. Ekkor fejezte be a tanulmányait. Azokban az időkben énekórákat vett, amiket le kellett mondania a költözés miatt, így hát a fiatal lány egy időre feladta az egyik legnagyobb álmát, hogy énekesnővé váljon.

Nagy döntést hozott azzal, hogy egy idő után otthagyta az állását a családi vállalkozásban annak érdekében, hogy újra az álmait kövesse. 19 évesen egy rockbandához csatlakozott, ami igen nagy kihívást jelentett számára, hiszen korábban csak operát énekelt. Akkorra már eldöntötte, hogy az éneklésből szeretne megélni, ám nem volt könnyű dolga a lánynak. Háromévnyi spanyolországi koncertkörút után a bandával úgy döntöttek, hogy feloszlanak. 2002-ben az Operación Triunfo (a Star Academy spanyol verziója) elnevezésű tehetségkutató műsor második szériájába jelentkezett, ahol elutasították a meghallgatás első fordulójában. Majd a Polaris Worldnél kötött ki, ahol PR-tanácsadóként dolgozott.

2008: X Factor

2008-ban a 25 éves fiatal lány a brit X Factor ötödik szériájába jelentkezett, ahol Simon Cowell, Cheryl Cole és Louis Walsh ült a bírák székében. „Angliába kellett jönnöm, hogy megpróbáljam elérni az álmaimat.” Amikor megérkezett a manchesteri castingra, majdnem visszafordult és hazament. „22 ezer ember volt ott, és azt gondoltam, »Hogy a fenébe fogom én ezt megcsinálni?«” De mivel Ruth egy harcos, megtette ezt az utat. Aretha Franklin (You Make Me Feel Like) A Natural Woman című szerzeményét adta elő a válogatón. A lány lenyűgözte az ítészeket, majd a következő fordulóba került, az úgynevezett táborba („bootcamp”), ahol augusztus 4-én 150 versenyző között szintén remekelt a produkcióival, a Lost (Michael Bublé) és a Sorry Seems To Be The Hardest Word (Elton John) című dalokkal a londoni Greenwich-ben, az O2 arénában. Ebből a fordulóból Ruthszal együtt 24 versenyző jutott tovább.

Ezután Saint Tropezbe, a mentorok házába küldték a többi versenyzővel együtt, ahol a „25 év felettiek” kategóriájába került a lány. A meghallgatáson Dannii Minogue és Emma Bunton előtt énekelhetett. Miután érzelemdúsan elénekelte Cyndi Lauper True Colors című dalát spanyolul, Dannii úgy döntött, hogy beveszi a lányt a három legjobb versenyzője közé, így hát folytathatta a versenyt egyenesen az élő showban, a 12 fős csapatban. (Rachel Hylton és Daniel Evans voltak Ruth társai Dannii csoportjában).

Az első döntőben, a UK & US No.1 slágerek estjén a Take My Breath Away című Berlin alkotást énekelte el angol, illetve spanyol nyelven. Rendkívül jó értékeléseket kapott, főleg Cowelltől, aki azt mondta Ruthnak, hogy énekeljen gyakrabban spanyolul. A következő héten, Michael Jackson és a Jackson 5 dalok estjén az I Just Can’t Stop Loving Yout adta elő. Majd a Purple Rainnel (Prince) állt színpadra ugyanebben a döntőben, ugyanis a két legkevesebb szavazatot kapott versenyző közé került, ám elképesztő teljesítménye megmentette a kieséstől. (A 2:2-es arány kialakulása után végül a nézői szavazatok döntöttek. Dannii és Cheryl Ruth mellett voksolt).

A verseny során Ruth édesanyja, Eva elmondta: nagyon büszke rá, és boldognak érzi magát amiatt, hogy a lánya boldog, és azt csinálja, amit szeret.

A harmadik (Big band-est) és a negyedik döntőből (Disco-est) ötödikként jutott tovább. A harmadik döntőben olyan szinten remekelt a señorita, hogy a mentorok a produkciója után álló tapssal jutalmazták.

A negyedik döntő előtt társaival együtt részt vett a James Bond című film premierjén. Ruth az esemény után sem akarta elhinni, hogy az emberek a tömegben az ő nevét is kiabálták. Ekkor elmondta, hogy egy igazán kicsi spanyolországi városkából érkezett az X Factorba, ahol megváltozott az élete, és nem akar visszafordulni. A döntő előtti napokban igen nehéz dolga volt a lánynak, mivel megfázással és torokfájással küszködött, miközben a választott dalt kellett gyakorolnia.

Az ötödik estén (Mariah Carey dalok-estje) ismét a veszélyzónába került, ezért újra színpadra kellett állnia a párbajban. Végül sikerült megmenekülnie a kieséstől, miután lenyűgözően előadta Bob Dylan Knocking On Heaven’s Door című dalát, amit Dannii és Cheryl álló tapssal jutalmazott. (3:1 arányban Ruth mehetett tovább >> Dannii, Louis és Simon a lány mellett voksolt).

Az ötödik döntő előtti próbán az a megtiszteltetés érte, (csakúgy, mint a társait), hogy Mariah előtt énekelhette el a választott dalát, majd az énekesnő megosztotta észrevételeit és tanácsait a lánnyal. Ruth könnyeivel küszködve adta elő a My Allt Mariah előtt, hiszen ez egy rendkívül varázslatos pillanat volt számára. Az énekesnő szerint a lány a szenvedélyének és az érzelmeinek egészét tette bele az előadott dalba.

A hatodik (Anglia legjobbjai-est) és a hetedik döntőből (Take That dalok-estje) harmadikként jutott tovább. A hatodik döntő előtt kimenőt kapott a csapat, így hát Ruth hosszú idő után végre hazautazhatott szülővárosába, Murciába a családjához. A lány elmondása szerint abban az időszakban ez volt az, amire igazán szüksége volt. A családja és a rokonai egy különleges meglepetéssel készültek neki, mivel éppen akkor ünnepelte a születésnapját. Ruth azt mondta, ez volt a valaha megélt legjobb születésnap.

A hetedik döntő előtti próbán a Take That tagjai, Gary Barlow és Mark Owen előtt énekelhette el a választott dalát, a Love Ain't Here Anymore-t. Gary úgy jellemezte Rutht, hogy kedveli, és úgy véli, hatalmas hangja van.

A nyolcadik döntőben (Britney Spears dalok & Amerikai klasszikusok-estje) – ahol már kétszer kellett színpadra állniuk a versenyzőknek – újra a veszélyzónába került. A műsor végén nem tudták megmenteni Rutht a kieséstől, ugyanis itt már nem volt utolsó két helyezett, és a zsűri sem voksolt; a nézői szavazatok döntöttek. Viszont a mentorokat ismét sikerült lenyűgöznie a döntő második fordulójában a Bon Jovi Always című slágerével. A kiesést követően pedig még egyszer, utoljára színpadra állt ebben a döntőben a legendás rockegyüttes alkotásával. A produkció végén állva tapsolták meg a fiatal lányt, Louis Walsht pedig sikerült megríkatnia az előadás közben. Erről a dalról Ruth azt vallotta, hogy igen különleges a számára, mert kislányként gyakran énekelte a szobájában, és ez volt az első dal, amit angolul megtanult.

Ruth az ötödik helyen végzett a versenyben, és Dannii utolsó megmaradt versenyzőjeként távozott a műsorból. A széria nyertesével, Alexandra Burke-kel és Diana Vickersszel igen jó kapcsolatot ápolt a verseny alatt.

Mariah Carey Hero című dalát a 12 döntős egy különleges verzióban énekelte fel a Help For Heroes alapítvány részére. A dal az akkori döntő után vált letölthetővé, emellett kislemezként is megjelent. Az utolsó (10.) döntőben a 12 döntős közösen állt színpadra az Ain't No Mountain High Enough című dallal.

A versenyben előadott dalai:

Meghallgatás: (You Make Me Feel Like) A Natural Woman [Aretha Franklin]
Bootcamp 1: Lost [Michael Bublé]
Bootcamp 2: Sorry Seems To Be The Hardest Word [Elton John]
Saint Tropez: True Colors [Cyndi Lauper] & Genie In A Bottle [Christina Aguilera]
1. döntő: Take My Breath Away [Berlin]
2. döntő: I Just Can’t Stop Loving You [Michael Jackson]
2. döntő (veszélyzóna): Purple Rain [Prince]
3. döntő: Summertime [Ella Fitzgerald]
4. döntő: No More Tears (Enough Is Enough) [Donna Summer & Barbra Sreisand]
5. döntő: My All [Mariah Carey]
5. döntő (veszélyzóna): Knocking On Heaven’s Door [Bob Dylan]
6. döntő: Angels [Robbie Williams]
7. döntő: Love Ain’t Here Anymore [Take That]
8. döntő: I Love Rock N’ Roll [Joan Jett & The Blackhearts]
8. döntő: Always [Bon Jovi]

2009 – 2010: Az X Factor utáni évek

Ruth 2008 decemberében és 2009 januárjában koncerteket adott szerte Nagy-Britanniában és Írországban, emellett a Spirit Of Northern Ireland díjátadón is fellépett január 20-án. Február és március között pedig csatlakozott egykori döntős társaihoz az X Factor Live nevű turnén. Később három díjkategóriában is jelölték a Digital Spy Reality TV nevű díjátadón. Április 30-án a Bubblegum Clubs 15. évfordulóján lépett fel Dublinban. Ekkor bejelentette, hogy aláírta a lemezszerződését, és ha minden jól alakul, 2009 végén meg is jelenik az alkotás.

Elmondta, hogy Cowell egy kicsit feldúlt volt az eset miatt, mivel nem vele írta alá a szerződést, ám a lány elárulta, egy dalt kifejezetten a mentornak szánt. Az Aerosmith frontembere, Steven Tyler beleegyezett, hogy Ruthszal közösen írjon dalokat. Emellett Slash és Carlos Santana is írt egy dalt, amely Ruth debütáló lemezére készült.

Július 11-én a Hamilton Park nevű versenypályán lépett fel a lány Diana Vickersszel, egykori versenytársával és a JLS-szel. Később az Ashfield Shown is tiszteletét tette augusztus 8-án. Majd egy jótékonysági koncerten, a Polaris Worldön láthatta a közönség hazájában, a spanyolországi Murciában. A bevételt pedig az afrikai Polaris World Projectnek szánták.

November 14-én a Paisley Christmas Lights Switch On nevű eseményen énekelt, amit a Paisley Town Centrében rendeztek meg. A népszerű X Factoros dalait adta elő, és a Purple Rainnel zárta a fellépését. Egy rövid interjú keretei között elárulta, hogy az album 2010 márciusában debütál. Rutht felkereste egy spanyol televíziós-csatorna, a Cuatro, és arra kérte, hogy írjon egy dalt az új kitalált drámájukhoz, a Valienteshez.

Ekkor írta meg a Quiero ser Valiente és a Te puedo vert. 2010 januárjában a Quiero ser Valientével lépett színpadra egy spanyol tehetségkutatóban, a Fama a bailarban. Júliusban kiderült, hogy a lány dalokat írt Dannii Minogue visszatérő albumára. Az egyik ilyen dal, amit ő írt, a Because You Are Beautiful címet viseli. Ruth később megírta a blogjában, hogy elhagyta a Virgin Recordsot (EMI), bár továbbra is független művészként dolgozik az első korongon.

2011 – 2013

A 2011 júniusában debütáló kislemez, a Burn e címadó-dal akusztikus verzióját és az Eternityt is tartalmazza. A Burn valójában egy feldolgozás Ruthtól, hiszen eredetileg Caiyóhoz tartozik, és a zenész Circles And Squares című lemezén hallható. Augusztusban az Egyesült Királyságban is megjelent Ruth kislemeze. Zenekara a The Raspberry Pattern nevet kapta, amely tetoválás formájában Ruth jobb alkarján is olvasható.

A debütáló lemezéről így beszélt: „Néhány rendkívül tehetséges íróval és producerrel dolgozom együtt a dalok gyűjteményén, amely nemcsak büszkévé tesz, hanem azt a művészt képviseli, aki vagyok: író és előadó. Egy album, amely hűséges a karakteremhez, és remélhetőleg állni fogja az idő próbáját”.

Ezt követően Rutht igencsak lefoglalták a fellépései szerte az Egyesült Királyságban, 2011 nyarán és őszén. Majd megjelentette a The Night című dalát, melyet ingyen le tudtak tölteni rajongói a hivatalos Facebook-oldaláról 2012 augusztusában. 2013 júniusában pedig hivatalosan is megjelent az alkotás, valamint a hozzá készült videoklip. Novemberben egy dalszöveges videót adott ki, a Love Is Deadet. A kislemez a Pain című dalt is tartalmazza. 2013 végén Ruth egy másik lemezkiadóhoz szerződött, a Roster Musichoz.

2014: Eurovíziós Dalfesztivál és egyéb elfoglaltságok

Ruth számos feldolgozást készített karrierje során, mint például a The Edge Of Glory (Lady Gaga), a Without You (Usher), a Stay (Rihanna), a Royals (Lorde) vagy a La La La (Naughty Boy ft. Sam Smith) című dalokat. Április 16-án mutatta be az Only Eurolites (Eurovision Medley) című alkotást, melyben néhány korábbi Eurovíziós-nyertes versenydalának részlete hallható: Euphoria (Loreen, Svédország, 2012), Only Teardrops (Emmelie de Forest, Dánia, 2013), Satellite (Lena, Németország, 2010), La, la, la (Massiel, Spanyolország, 1968) illetve a Dancing In The Rain.

2014. február 22-én elindult a TVE, spanyol televíziós-csatorna által szervezett spanyolországi Eurovíziós válogatóműsorban, ahol holtversenyben az első helyen végzett a spanyol énekesnővel, Brequette-tel. A végeredményt a zsűri és a nézői szavazatok együttesen alakították ki. Mindketten összesen 66 pontot szereztek, ám mivel Ruth a közönségszavazás során több pontot kapott, így ő utazhatott Koppenhágába, hogy képviselje hazáját a Dalfesztiválon. Néhány hónappal korábban a eurovision-spain.com egy felmérést készített „La Elección Interna” (Belső szavazás) néven, az Eurovíziós rajongók és a nemzetközi bírák között 13 különböző országból, akik megszavazták Spanyolország legideálisabb dalfesztiválos képviselőjét. Ruth a második lett több száz spanyol előadó között.

Versenydala a Dancing In The Rain volt, mely kifejezetten a Dalfesztiválra íródott. Ruth Jim Irvinnel – aki olyan nemzetközi sztárokkal dolgozott már együtt, mint például Lana Del Rey vagy David Guetta – írta meg ezt a dalt. Madridban és Londonban készült a szerzemény akkor, amikor Ruth a legsötétebb pillanatait élte meg. „Megtanultam elfogadni a csapásokat, kihívásként felfogni őket, és továbbra is azért harcolni, amiben hiszek.” Ez a dal témájának üzenete. Az alkotásnak nemzetközi popstílusa van, spanyol és angol dalszöveg részekkel. David Guetta Titaniumjára emlékeztet, „a fény és a remény üzenetére”, és Katy Perry Unconditionallyjére, „a popstílusra és a fülbemászó refrénre” – mondta Ruth.

A dal kislemezként február 18-án jelent meg, és az első helyen végzett a spanyol iTunes listán. Mivel Spanyolország az Eurovíziós Dalfesztivál alapító országai közé tartozik, így Ruth automatikusan a döntőbe került. A május 10-én rendezett döntőben tizenkilencedikként lépett színpadra a finn Softengine zenekar után, és a svájci Sebalter előtt. A dal a szavazás során 74 pontot szerzett, ez a 10. helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

A verseny után az énekesnő azt nyilatkozta, hogy szívesen megismételné ezt az élményt 2017-ben, miután befejezte az új lemezét promotáló koncertturnét, illetve elmondta, hogy szívesen készítene egy duettet az osztrák Conchita Wursttal, a Dalfesztivál győztesével.

Egy interjúban pedig megerősítette, hogy szeptemberben érkezik a stúdióalbuma, amely a Planeta azul (Kék bolygó) címet viseli.

 

forrás: es.wikipedia.org / en.wikipedia.org / eurovision.tv

Stúdióalbumok

Planeta Azul /2014/

01. Planeta Azul (Blue Planet)
02. Gigantes (Giants)
03. Noche en blanco (Night In White)
04. Parar el tiempo (Stop The Time)
05. Renuncio (I Quit)
06. Rey de corazones /feat. Miguel Poveda/ (King Of Hearts)
07. Vulnerable
08. 1, 2, 3
09. Inevitable (Unavoidable)
10. Patito feo (Ugly Duckling)
11. Flamingos
12. Eva
13. Te veo (I See You)
14. Dancing In The Rain
15. Renuncio (Acoustic version)
16. Gigantes (Acoustic version)

 

Planeta Azul: Edición especial /újrakiadás; 2015/

01. Planeta Azul
02. 99
03. Echo
04. Gigantes
05. Noche en blanco
06. Renuncio
07. Diamond Doors
08. Rey de corazones (con Miguel Poveda)
09. Vulnerable
10. Parar el tiempo
11. Inevitable (con Xuso Jones)
12. Patito feo
13. Flamingos
14. Impossible
15. Eva
16. Te veo (con Daniel Diges)
17. London
18. Unbreakable (Patito feo in English)
19. Flamingos (English Version)
20. Dancing In The Rain


Kislemezek

Burn /2011/
The Night (Remixes) /2013/
Love Is Dead /2013/
Dancing In The Rain /2014/
Gigantes /2014/
Renuncio /2015/
99 (2015)
Voces (2016)

Utolsó frissítés: 2020.10.17. 18:06 Fan-ily6889 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace