Starity

Ryan Gosling

Ryan Gosling Ryan Gosling nemzetisége 214. 1972rajongó 114vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 94%
 • Születési név
 • Ryan Thomas Gosling
 • Születési idő
 • 1980. november 12.
 • Születési hely
 • London, Ontario, Canada
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nőtlen, 1 gyermek
 • Partner
 • Eva Mendes
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • szõke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Eva Mendes Rachel McAdams Sandra Bullock George Clooney

Ryan Gosling életrajza

Ryan Thomas Gosling 1980. november 12-én született Londonban, Ontarioban, Kanadában, Thomas Ray Gosling, és Donna, egy titkárnő, aki később 2011-ben lediplomázott tanárként – gyermekeként. Az édesapja skót, francia és kanadai ősökkel rendelkezik. Ryan szülei mormonok.Sajnos édesapja munkája miatt sokat költöztek, élt Cornwallban és Burlingtonban is. Azonban szülei 13 éves korában elváltak, ő és nővére Mandi az édesanyukkal maradtak.

Ryan a Gladstone Public Schoolba, a Cornwall Collegiate and Vocational School és a Lester B. Pearson High Schoolba járt. Gyermekkorában imádta nézni a Dick Tracy, emiatt döntött úgy, hogy színész lesz. Ryan nem szeretett gyerek lenni, ugyanis piszkálták általános iskolában, nem voltak barátai körülbelül 14-15 éves koráig. Első osztályban megnézte a First Bloodcímű filmet, ami igazán nagy befolyást tett rá, hogy Ő is színész legyen. Nem tudott olvasni és végül figyelemhiányos hiperaktivitási zavar betegséget állapítottak meg. Az édesanyja emiatt otthagyta a munkáját és magántanulóvá vált Ryan egy évig. Ő és nővére együtt énekeltek egy esküvőn. 17 éves korában otthagyta az iskolát, hogy színész álmát követhesse.

Karrierje
Film szerepei
1996-ban meg élete első filmszerepét a Frankenstein and Me című kanadai vígjátékfilmben, ahol Kenny szerepét kapta meg. Egy díjat kapott és egy másik díjra jelölték. Nem sokkal később két év múlva szerepet vállalt A cowboy és az úrilány című kanadai romantikus vígjátékfilmben, ahol Tommy szerepét kapta meg.
2000-ben szerepet vállalt az Emlékezz a titánokra című amerikai drámafilmben, ahol Denzen Washington és Hayden Panettiere oldalán alakította Alan Bosley szerepét. A film igaz történet alapján készült. Hét díjat kapott és 17 díjjelölést. Nem sokkal később 2001-ben A hitetlen című amerikai drámafilmben kapott főszerepet, itt Danny Balintot alakította.

2002-ben szerepet vállalt David Morse, Kelly Lynch és Amy Adams oldalán a The Slaughter Rule című amerikai sportfilmben, ahol Roy Chutney, egy amerikai focijátékost alakított. A film két díjat zsebelt be és két díjjelölést is kapott. Még ebben az évben szerepet vállalt a Kísérleti gyilkosság című amerikai filmben, ahol Richard Haywood szerepét kapta meg- A film összesen két díjjelölést kapott és szerepelt benne még Sandra Bullock is.
2003-ben A fiatalkorú című amerikai drámafilmben, ahol Jena Malone oldalán szerepelt, mint Leland P. Fitzgerald. Nem sokkal később 2004-ben szerepet kapott a Szerelmünk lapjai című amerikai romantikusfilmben, mint Noah. A film 11 díjat zsebelt be. Történet szerint egy szegény, fiatal férfi Noah beleszeret egy őrülten csinos, gazdag nőbe, azonban a társadalmi különbségek hamarosan szétválasztják őket és véget ér a felhőtlen boldogságuk.

2005-ben hangját adta a I'm Still Here: Real Diaries of Young People Who Lived During the Holocaust dokumentumfilmben is. Még ebben az évben szerepet vállalt a Maradj! című amerikai drámafilmben, ahol Naomi Watts oldalán játszotta el Henry Letham szerepét. A film fő vonalában egy fiatal srác áll és egy pszichiáter, aki megtesz mindent, hogy megakadályozza páciensének öngyilkossági kísérletét. Egy évvel később a Fél Nelson című amerikai drámafilmben, ahol Dan Dunne egy drogfüggő történelem tanár szerepét kapta meg. A filmben nyújtott teljesítményért jelölték az Oscaron Ryant. Ezenkívül 27 díjat nyert a film és 44 díjjelölést is kapott.

2007-ben szerepet kapott a Törés című amerikai krimifilmben Anthony Hopkins oldalán, ahol Willy Beachum szerepét kapta meg. A film egy fiatal ügyvédről szól, aki tehetséges és a siker lépcsőjén mászhat fel, ugyanis egy igen jó hírű cégnél kapott állást. Utolsó ügyére azt gondolja, hogy egy egyszerű eset, azonban hamarosan szinte a megszállottja lesz ügynek, és nem hagyja nyugodni. A film egy díjat kapott és két díjjelölést. Még ebben az évben szerepet vállalt a Plasztik szerelem című amerikai vígjátékfilmben, ahol Lars Lindstrom szerepét kapta meg. A történet fő középpontjában egy elkeseredett fiatalember áll, aki szokatlan párkapcsolatot épít ki egy babával, akit az interneten talált. Ryant Golden Globe-ra jelölték a filmben nyújtott alakításáért. 

2010-ben szerepet kapott a Kék Valentin című amerikai drámafilmben, ahol Dean szerepét kapta meg. A filmben szerepet kapott még Michelle Williams, és mindkettőjüket jelölték Golden Globe díjra is. A film egy házaspár történetét dolgozza fel. A következő film, amiben szerepelt a Véres románc című amerikai kirimiben, ahol Kirsten Dunst oldalán alakította David Marksot. A történet szerint 1982-ben David megölte a feleségét, aki rejtélyes módon eltűnt, azon az igazság egy nap felszínre kerül. A film egy díjjelölést kapott.

2011-ben feltűnt a Drive - Gázt! című krimifilmben, ahol a sofőrt alakította. Átlagos életét élt Hollywoodban, mindaddig, ameddig a szomszédját ki nem segítette és ezzel veszélybe került az élete. A filmet Oscarra is jelölték, 71 djíat zsebelt be és 150 díjjelölést kapott. Még ebben az évben szerepet kapott a Drunk History Christmas című amerikai filmben, ahol Pa-t alakította, majd pedig a Touch of Evil című amerikai rövidfilmben szerepelt, ahol önmagát alakította. A film mindösszesen 12 perces.  2011-ben szerepet kapott A hatalom árnyékában, mint Stephen Meyers. A filmben nyújtott teljesítményéért Golden Globe-ra is jelölték. Még ebben az évben szerepet vállalt az Őrült, dilis, szerelem. című amerikai vígjátékfilmben, mint Jacob.

2012-ben szerepet vállalt a Túl a fenyvesen című amerikai filmben, ahol Luke szerepét kapta meg Eva Mendes és Bradley Cooper oldalán. Rá egy évvel később 2013-ben szerepet vállalt Emma Stone mellett a Gengszterosztag című amerikai filmben, ahol Sgt. Jerry Wooterst alakította. Rá egy évvel később 2013-ban a Csak Isten bocsáthat meg című amerikai krimiben, ahol Juliant, egy drogdílert alakított, aki Bangkok alvilágában üzletel. A film tíz díjat zsebelt be és tíz másik díjjelölést is kapott.

2015-ben szerepet kapott A nagy dobás című amerikai drámafilmben, mint Jared Vennett. A filmben feltűnt Christian Bale, Steve Carell és Brad Pitt is. A filmet 4 Golden Globe-ra jelölték, két díjat nyert és másik négy díjjelölést is kapott.

2016-ban szerepet kapott Emma Stone oldalán a La La Land, avagy Kaliforniai álom című filmben, mint Sebastian, aki jazz zongorista. A film hatalmas nagy sikert aratott, 6 Oscar díjat kapott, 212 díjat kapott, és 248 díjjelölést zsebelt be. Még ebben az évben szerepet kapott a The Nice Guys/Rendes fickók című amerikai filmben, ahol Holland Marchot alakította.  A film a 2016-os Cannes-i Film Fesztiválon debütált, pozitív kritikákat kapott a film.

2017-ben szerepet kapott a Daltól Dalig című filmben Rooney Mara, Michael Fassbender és Natalie Portman oldalán. A film végül 2017. március 10-én South by Southwest Film Fesztiválon jelent meg. 2011. novemberében jelentették be, hogy a filmet elkezdték forgatni, ekkor csatlakozott a stábhoz Ryan is. A film eredeti címe Lawless lett volna, azonban 2015-ban új nevet kapott a film, ekkor Weightless lett, azonban 2016-ban Sarah Green megerősítette, hogy újból megváltoztatták a címét Song to Song-ra, azaz Daltól Daligra. A film végül vegyes értékelést kapott. Még ebben az évben szerepet vállalt a  Szárnyas fejvadász 2049 című filmben, ahol K ügynököt alakította. Az új filmben LAPD K ügynök egy sötét dolgot fedez fel, ami véget vethet az emberiségben. A titok elvezeti Őt Rick Deckardhoz, egy korábbi szárnyas fejvadászhoz, aki 30 évvel ezelőtt tűnt el. A film 2017. októberében fog megjelenni. 2015-ben röppent fel a hír, hogy Ryan csatlakozik a stábhoz. Érdekesség, hogy a film egy részét Budapesten forgatták 2016. júliusában. 2017. június 6-án az előzetes elnyerte a Golden Trailer Awardot is.

2018-ban szerepet vállalt a First Man című életrajzi filmben, ahol Nail Armstrongot fogj alakítani. A film Neil, űrhajós életét követi nyomon, miként is jut el 1969-ben a Holdra. A film 2018. október 12-én debütált. A film hatalmas nagy sikert ért el. Jelenleg újabb film vagy sorozatbeli szerepet nem vállalt el a színész. 

2019-ben Ryan nem vállalt sem flm, sem pedig sorozat szereplést. Szinkron szerepet vállalt My Favorite Shapes by Julio Torres című filmben, ahol a kék pingvin hangját adta. 

2020-ban Ryan több filmre is leszerződött, amelyeknek a forgatása a korona vírus miatt csúszott. Szerepet kapott a Project Hail Maryben, a The Gray Manben, mint Court Gentry és a Wolfmanben. Az, hogy a forgatását mikor tudják elkezdeni és mennyit csúsznak az eredeti tervhez képest a filmek, még nem tudni. 

2021-ben bejelentették, hogy szerepet kapott a The Actor című filmben is, mint Paul Cole .

Sorozat szerepei
1995-ben kapta meg élete első sorozat szerepét az Are You Afraid of the Dark? című sorozatban, ahol  Jamie Leary szerepében tűnt fel. Nem sokkal később 1996-ban olyan sorozatokban kapott mellékszerepet, mint a The Adventures of Shirley Holmes, ahol Seant alakította, a Flash Forward, ahol Scott Stuckeyként tűnt fel, a Libabőr, itt Greg Banks alakjában szerepelt, a Váratlan utazás, itt Bret McNulty szerepét kapta meg, a Kung fu: A legenda folytatódik, ahol Kevinként tűnt fel, majd az Aki bújt, aki nem című sorozatban szerepelt, mint Matt Kalinsky, illetve ebben az évben utolsó mellékszereplőként szerepelt az Y-akták című sorozatban, mint Adam.
1997 és 1998 között az Álomsuli című sorozatban kapott szerepet, mint Sean Hanlon. Összesen 44 epizódban szerepelt. 1998 és 1999 között Az ifjú Herkules kalandjai című sorozatnak a főszereplője lett, ahol magát Herculest alakította. Mellékszerepet vállalt a Herkules című sorozatban is, mint Zylus.

Jótékonyság
Ryan számos jótékonysági ügyben tevékenykedett. Együtt dolgozott a PETA-val egy olyan kampányon, amely arra ösztönözte a KFC-t és  Mcdonaldsot, hogy ne kegyetlenséggel mészárolják le a csirkéket a gyáraikban, illetve a kampány a farmerekhez is szólt és ösztönözte arra őket, hogy másképpen bánjanak a tehenekkel. Ezen kívül önkénteskedett 2005-ben a Biloxiban, Mississippiben Katrina hurrikán után. Az Invisible Children Inc támogatója. 2008-ben a Campus Progress nemzetközi konferenciáján is felszólalt, részese lett az Enough Projectnek, aminek következtében 2007-ben kilátogatott Ugandába, majd 2010-ben pedig Kongóba.

Zene
2007-ben Ryan felvette a Put Me in the Car című számát. Még ebben az évben Ryam és a barátja Zach Shields megalkották a Dead Man's Bones nevezetű bandát. A két srác 2005-ben találkozott, mikor Ryan még Rachel McAdams-szel járt. és akkoriban Zach a testvérével Kayleenel járt. Felvették első önálló albumukat, amely 2009. október 6-án meg is jelent.
2009 szeptemberében Ryan és Zach felléptek a  Bob Baker Marionette Theater három egymást követő esten. 2009-ben 13 állomású koncenrt turnusra mentek az USA-n belül, és minden alkalommal gyermek kórussal énekeltek, zenéltek. 2010- szeptemberében felléptek a Los Angeles' FYF Festivalon. 2011-ben megjelent második albumuk a Dead Man's Bones.

Magánélete
Ryan jelenleg New Yorkban él, van egy keverék kutyája George. Egy marokkói étterem tulajdonosa Beverly Hillsben, amelyet úgy hívnak, hogy Tagine.
Ryan 2002  és 2003 között Sandra Bullockkal randízott, majd pedig 2005 és 2007 között Rachel McAdams életársa volt, akivel egy rövid ideig 2008-ban ismét egy párt alkotott. 2011., szeptemberében kezdett el találkozni Eva Mendes. 2014. szeptemberében szültetett meg első gyermekük Esmeralda Amada Gosling. 2016. áprilisában számoltak be arról, hogy Eva második gyermekükkel várandós.

FILMEK
The Actor (2021) - Paul Cole
Project Hail Mary (2021)
The Gray Man (2021) - Court Gentry
Wolfman (2020) 
First Man (2018) - Neil Armstrong
Szárnyas fejvadász 2049 (2017) - Officer K
Daltól Dalig (2017) - BV
Kaliforniai álom (2016) - Sebastian
Rendes fickók (2016) - Holland March
A nagy dobás (2015) - Jared Vennett
Csak Isten bocsáthat meg (2013) - Julian
Gengszterosztag (2013) - Sgt. Jerry Wooters
Túl a fenyvesen (2012) - Luke
Drunk History Christmas (2011) - Pa
Touch of Evil (2011) - Ryan Gosling
A hatalom árnyékában (2011) - Stephen Meyers
Őrült, dilis, szerelem. (2011) - Jacob
Drive - Gázt! (2011) - Driver
Véres románc (2010) - David Marks
Kék Valentin (2010) - Dean
Plasztik szerelem (2007) - Lars Lindstrom
Törés (2007) - Willy Beachum
Fél Nelson (2006) - Dan Dunne
Maradj! (2005) - Henry Letham
I'm Still Here: Real Diaries of Young People Who Lived During the Holocaust (2005) - Ilya Gerber hangja
Szerelmünk lapjai (2004) - Noah
A fiatalkorú (2003) - Leland P. Fitzgerald
Kísérleti gyilkosság (2002) - Richard Haywood
The Slaughter Rule(2002) - Roy Chutney
A hitetlen (2001) - Danny Balint
Emlékezz a titánokra (2000) - Alan Bosley
The Unbelievables (1999) - Josh
A cowboy és az úrilány (1998) - Tommy
Frankenstein and Me (1996) - Kenny

SOROZATOK
Az ifjú Herkules kalandjai (1998-1999) - Hercules (49 részben szerepelt)
Herkules (1999) - Zylus (1 részben szerepelt)
Álomsuli (1997-1998) - Sean Hanlon (44 részben szerepelt)
Y-akták (1996) - Adam (1 részben szerepelt)
Aki bújt, aki nem (1996) - Matt Kalinsky (1 részben szerepelt)
Kung fu: A legenda folytatódik (1996) - Kevin (1 részben szerepelt)
Váratlan utazás (1996) - Bret McNulty (1 részben szerepelt)
Libabőr (1996) - Greg Banks (1 részben szerepelt)
Flash Forward (1996) - Scott Stuckey (2 részben szerepelt)
The Adventures of Shirley Holmes (1996) - Sean (1 részben szerepelt)
Are You Afraid of the Dark? (1995) - Jamie Leary (1 részben szerepelt)
 

SZINKRONHANG

My Favorite Shapes by Julio Torres (2019) - Blue Penguin hangja 

Dead Man's Bones (2009)

 

 1. "Intro"
 2. "Dead Hearts"
 3. "In the Room Where You Sleep"
 4. "Buried in Water"
 5. "My Body's a Zombie for You"
 6. "Pa Pa Power"
 7. "Young & Tragic"
 8. "Paper Ships"
 9. "Lose Your Soul"
 10. "Werewolf Heart"
 11. "Dead Man's Bones"
 12. "Flowers Grow Out of My Grave"

Utolsó frissítés: 2022.07.10. 13:01 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace