Starity

Ryan Higa

Ryan Higa Ryan Higa nemzetisége 8906. 27rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Ryan Higa
 • Becenév
 • Niga Higa
 • Születési idő
 • 1990. június 06.
 • Születési hely
 • Hilo, Hawaii, Amerikai Egyesült Államok
 • Foglalkozás
 • komikus, színész, író, producer, vlogger
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 174 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Ryan Higa életrajza

Ryan Higa vagy ahogyan a legtöbben ismerik, NigaHiga (született 1990. június 6.) egy japán származású, de Amerikában élő YouTube híresség, színész, komikus, illetve producer. Nagyon ismertek a YouTubera feltöltött komikus videói. A csatornáján publikált kisfilmjeire már több, mint 1,8 milliárd megtekintés érkezett. 2014 augusztusában a nigahiga néven futó csatornája túllépte a 12 millió feliratkozót.

 

Korai élet

 

Ryan Hiloban, Hawaiin látta meg a napvilágot Wendell és Luci Higa fiaként. Van egy bátyja. Mindössze 5 éves volt, amikor elkezdett judozni és később feketeövet szerzett belőle. Saját bevallása szerint sosem szerette eme sportágat. Általános iskolában a hirtelen osztályváltás következtében sok barátját elvesztette és az új közösség pedig nem volt túlságosan elfogadó vele szemben. Származása miatt többször is bántották és emiatt sokszor próbált ürügyeket kitalálni arra, hogy ne kelljen iskolába mennie. Később úgy határozott, hogy inkább viccet csinál az őket ért támadásokból. Bár még mindig nem örvendett oly nap népszerűségre, mégis abbamaradt a folyamatos lelkibántalmazása.
Miután a középiskolába került, továbbra is magányosnak érezte magát, hiszen ott sem talált eleinte barátokat magának. A nagy változást akkoriban következett be, amikor elkezdett birkózni. Ryannek napról napra nőtt az önbizalma és végül többé nem érezte magát kirekesztettnek. 2008-ban tett sikeres érettségit a Waiakea High Schoolban.
Az érettségi után úgy döntött, hogy Las Vegasba költözik és tanulmányait az University of Nevadán folytatja. Az intézményben filmkészítés mesterségét kívánta elsajátítani, de mivel túlságosan is stresszes volt számára a YouTube karrierje, a tanulmányai és a barátnője közt ingázni, ezért otthagyta az intézményt, illetve véget vetett a párkapcsolatának.

 

YouTube karrier

 

A nigahiga csatorna 2006. július 20-án jött létre Ryan Higa, Sean Fujiyoshi, Tim Enos és Tarynn Nago közreműködésével. Higa elmondása szerint a Niga, egy japán szóból származik, ami azt jelenti, hogy „hantáz”. Ryan mindössze 17 éves volt, amikor 2006 elkezdett videókat feltölteni a YouTube.com-ra. Legtöbbször inkább legjobb barátjával, Seannal szerepelt a kisfilmekben. Eleinte népszerű dalokat tátogtak el, viszont ezek eltávolításra kerültek. A csatorna első, kezdetleges, megmaradt kisfilmje How to be ninja címen jelent meg. Közelebbi ismerőseik, mint például Tim Enos, Ryan Villaruel, Kyle Chun és Tarynn Nago is feltűntek a videóikban.
2008 karácsonyán Ryan és Sean két legnépszerűbb kisfilmje, a How to be Gangster és a How to be Emo eltávolításra került a szerzői jogok megsértése miatt. 2009. január 21-én a nigahiga csatorna egy időre felfüggesztésre került és a legtöbb videó letöröltették csakugyan a szerzői jogok miatt. A tátogós kisfilmjeiket egytől egyig eltávolították a You're Beautiful kivételével – ezt az egyet csupán azért nem szedték le, mert kicserélték a zenei aláfestést. A többi kisfilmjét azért találták kifogásolhatónak, mert jogvédett zenét használtak fel bennük. 2009 augusztusában végül visszatöltötték a csatornára a How to be Gangster, illetve a How to be Emo kisfilmeket, azonban pár nappal később ismételten eltávolításra kerültek a How to be Ninja és a How to be Nerd darabokkal egyetemben. 2010 tavaszán tettek egy utolsó kísérletet és ismét feltették az imént említett négy videót. Tanulva a „hibáiból” Ryan saját zenéket kezdett el gyártani és azokat alkalmazta a videóiban és még napjainkban is így teszi.
Miután Ryan Las Vegasba költözött, hogy folytassa tanulmányait, a nigahiga csatornát szólósként folytatta és olykor-olykor néhány YouTube-felhasználóval készített közös videókat. 2007-ben Seannak Hawaiira kellett költöznie, hogy ott dolgozhasson, azonban később úgy határozott, hogy Nevadába megy és ezt követően Sean többször is feltűnt a Ryan kisfilmjeiben.
2010. december 21-én a csatorna elérte a 3 millió feliratkozót. Ryan Higa ma a világ ötödik legtöbb feliratkozójával büszkélkedő YouTubere.
2011-ben úgy döntött, hogy létrehoz egy második csatornát, amelyet HigaTv-re keresztelt el. Ide általában az I dare you, blog, kulisszák mögött, Teehee Time és a Parkourse videóit tölti fel. 2014 augusztusára 2,4 millió ember iratkozott fel rá.
2012-ben Christine Lakin és Timothy DeLaGhetto mellett bíráskodott az internetes tehetségek felfedezésére szolgáló Internet Icon versenyen.
2013-ban további három taggal bővült a csapata: Greg Saniatannal, Will Shahannal és Derrick Dereleekkel. Ők azóta is rendszeresen feltűnnek Ryan kisfilmjeiben.
Ryan többször is készített már közös videókat Kevin Wuval, vagy ahogyan többen is ismerik Kevjumbával.
2015 április 23-án jelent meg a hivatalos applikációja, a TeeHee: Official Ryan Higa App, mely ingyenesen elérhető bárki számára.

 

Színészi karrier


2008-ban egy Los Angelesből származó producer, Richard Van Vleet felajánlotta a segítségét, hogy elkészítse Ryan első, egész-estés filmjét. Végül 2008. november 14-én megjelent Richard Van Vleet rendezésében a Ryan and Sean's Not So Excellent Adventure. A Ryan and Sean's Not So Excellent Adventure egy Michael Buckley által megformált nem túl szerencsés producerről szól, aki elhatározza, hogy 30 napon belül leforgat egy olyan filmet tele híres celebekkel, ami megvédi őt a kirúgástól. A választása pont Ryan Higára és Sean Fujiyoshira esik, miután látja, hogy a két férfi mekkora sikereket érnek el a YouTube-ra feltöltött videóikkal. A film leforgatása érdekében Hollywoodba invitálja a két hírességet, akik el is fogadják a meghívást, ám nem számítanak arra, hogy a forgatási helyszínre tartva mennyiféle érdekes és nem várt kalandban lesz részük.
Az alkotást csupán Hawaiin és Kaliforniában mutatták be. 2009. július 14-én az Egyesült Államokban a boltok polcaira került DVD formájában is.
2009 augusztusában megjelent a következő Higa-film Ninja Melk címen. A minössze 26 perces darab egy ninja tanoncról, Lapchungról (Bryson Murata alakította) szól, akit a mestere, Ching Ching Mester útnak indít annak reményében, hogy megleli Ryan-t és Sean-t, akiknek a segítségével le tudják győzni a Tim Enos által megformált Bokchoy-t és annak segítőjét Ginát (Tarynn Nago alakításában).
2010. november 24-én jelent meg a nigahiga csatornán az Agents of Secret Stuff című 35 perces rövidfilm, melyet Ryan a híres Wong Fu Productions közreműködésével készített el. A darabban több ismert YouTuber is feltűnt. Maga a történet egy tinédzser titkosügynökről szól (Ryan Higa alakításában), aki beépített emberként igyekszik megvédeni egy középiskolást lányt, az Arden Cho által megformált Taylor-t az A.S.S. (Agent of Secret Stuff) legnagyobb ellenségétől a S.I.N.S. (Society Involving Not-So-Good Stuff)-től.
Ryan ezeken kívül szerepet vállalt a Smosh, D-Trix, KassemG és Hiimrawn kisfilmjében is. Láthattuk még a Supah Ninjasban is.

 

Magánélet

 

Ryan 2006 és 2010 közt Tarynn Nago párja volt, azonban a híres YouTuber nem tudott ingázni a karrierje, az egyetem és Tarynn közt, ezért szakítottak.
Higa jelenleg Las Vegasban él.

 

Érdekességek

 

Több ismert YouTuberrel egyetemben, ő is az YTF (Yesterday, Today, Forever) tagja.
Az ő csatornája volt a legelső, amely elérte a 3 millió feliratkozót.
Az ismert NBA-játékes, Jeremy Lin unokatestvére.
Ryan 2010-ben a #1 legtöbb feliratkozóval rendelkező felhasználóként volt számon tartva. „Címét” később, 2011-ben RayWilliamJohnson szerezte meg.
Hatalmas rajongója a Naruto animének.
A Dear Ryan – Army of Lamps Fruit Ninja jelenetének forgatása alatt majdnem eltörte az orrát. Az egyik stábtag túl nagy lendülettel dobta neki a görögdinnyét és a gyümölcs annyira erősen megütötte a kardját, hogy az nekicsapódott Ryan orrának. Szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta, viszont azonnal ki kellett mennie a kórházba és össze kellett ölteni. Az esetet végül Fruit Ninja FAIL címen tették fel a YouTubera.
Szerepelt a The Fine Bros híres YouTubers react to videóiban: YOUTUBERS REACT TO VINES (Will Sasso Lemons, EverybodySpurts, Ryan Gosling won't eat His cereal), YouTubers React To Short Viral Videos, YouTubers React to K-pop, YouTubers React to Viral News Clips (Ain't Nobody Got Time for That, Kai, Charles Ramsey).


"Teehee"

 

Az életrajzot írta és fordította Kazuo

Utolsó frissítés: 2015.04.23. 17:05 Kazuo által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace