Starity

Sabrina Carpenter

Sabrina Carpenter Sabrina Carpenter nemzetisége 583. 699rajongó 87vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 95%
  • stílus: 91%
  • szimpátia: 94%

Sabrina Carpenter életrajza


ÉLETE

Sabrina Ann Lynn Carpenter 1999. május 11-én született Lehigh Valleyben, Pennsylvania államban. Édesapja David, édesanyja Beth Carpenter. Két lánytestvére van, Shannon és Sarah, és egy féltestvére Cayla. Sabrina mellett Shannon és Sarah is jelen vannak a zenei pályán. Már 2 éves kora óta foglalkozik a tánccal. Részt vett egy óvodai tehetségutatón, ahol elénekelte az I Enjoy Being a Girl című dalt. Miután a közönség állva tapsolta, úgy döntött a szórakoztatóiparban szeretne dolgozni. 4 éves korától jár énektanárhoz, ekkor kezdett zongorázni is, és 9 éves kora óta gitározik. Magántanuló volt. 2008. januárjában jelentkezett Miley Cyrus Are You a Star nevű versenyére, ahol több dalt kellett feltöltetni a versenyzőknek. A verseny majdnem 1 évig tartott, ahol Sabrina végül 3. helyezést ért el a több, mint 10.000 indulóból.

KARRIER

2011-12: A kezdetek
Carpenter 2011-ben kapta ez első színészi szerepét, egy mellékszereplőt játszott az NBC drámasorozatában a Law & Order: Special Victims Unit-ban. Egy fiatal megerőszakoltat játszott, akit kikérdezett Detective Elliot Stabler(Christopher Meloni). Akkoriban élőben szerepelt egy kínai tévé állomáson, a Huan Broadcasting System-nél a Gold Mango Audience fesztivál miatt. Etta James-t alakította a "Something's Got a Hold on Me"-ben Christina Aquilera Burlesque filmbeli stílusában. Kevesebb mint két évvel később Carpenter elkönyvelhetett egy visszatérő szerepet a Fox The Goodwin Games sorozatában Young Chloe-ként, egy szokványos szerepet játszott a Disney Channel sorozatának, a Gulliver Quinn-nek a pilot epizódjában és az ABC csatorna The Unprofessional sorozatának pilot részében.

2013-15: Girl Meets World és Eyes Wide Open
2013-ban a fiatal Merrint testesítette meg a Horns című filmben. Carpenter énekelte a "Smile"-t a Disney Fairies: Faith, Trust and Pixie Dust című albumhoz, amit a Disney rádión adtak le. Az "All You Need" című száma a Sofia the First filmzenéjében szerepelt. 2013 januárjában Maya Hart-ot alakította a Disney Channel sorozatában a Girl Meets World-ben Rowan Blanchard mellett. A sorozat folytatása az ABC Boy Meets World sorozatának, amely 1993-tól 2000-ig tartott. 2014 március 14-én debütált a "Can't Blame A Girl For Trying" kislemeze, melynek premierje a Disney rádión lett leadva, és még aznap elérhető lett az iTunes-en is. A "Can't Blame A Girl For Trying" szám a bevezető szám a debütáló középlemezén, amely április 8.-án jelent meg és általánosságban jól fogadták. Carpenter Blanchard-al szerepelt a Girl Meets World főcímdalában a "Take On The World"-ben. Ő énekelte a "Stand Out" számot a Disney Channel How to Build a Better Boy című filmjéhez, amelynek első vetítése 2014 augusztus 15-én volt. 2014 július 20-án közreműködött a "Do You Want to Build a Snowman?" Disney Channel Circle of Stars-os átdolgozásában. 2015 januárjában bejelentették, hogy Carpenter és Sofia Carson szerepelnek a Disney Channel Further Adventures in Babysitting filmjében, amely az 1987-as Adventures in Babysitting filmen alapult. 2015. február 22-én bejelentette, hogy Eyes Wild Open lesz a címe a debütáló albumának, amely eredetileg április 21-én jelent volna meg, de a megjelenést áthelyezték április 14.-ére. Az album megjelenését megelőzően január 13-án megjelent a "We'll Be the Stars" című kislemeze. Még szintén 2015-ben megkapta a Radio Disney Music Award-ot a "Best Crush Song" kategóriában a "Can't Blame a Girl For Trying" számáért. 2015 decemberében a Psadena Playhouse filmjében, a Peter Pan and Tinker Bell: A Pirate's Christmas-ban alakította Wendy-t.

2015-2017: Evolution
2015 augusztusában lett bejelentve, hogy Carpenter elkezdett dolgozni a második albumán. 2015 november 5-én bemutatta az új kislemezének egyik számát a "Christmas the Whole Year Round"-ot, amit egy héttel később ki is adtak. 2016 február 2-án a közösségi médiában bejelentette, hogy az új kisalbuma a "Smoke and Fire" tervezett kiadásának időpontja 2016. február 19. A kisalbumról beszélve azt mondta: "A Smoke and Fire volt az első sztori amit el akartam mondani a második albumom sztorijai közül... Mondhatni mindenhol írok. Mindig leírok dolgokat a telefonomba és a jegyzeteimbe, olyan dolgokat amik inspiráltak, dolgokat amiket minden nap látok, vagy csak vicces szavakat." A szám végül nem került rá az album dallistájára. 2016 július 29-én megjelent az "On Purpose" az első kislemez a második albumából. 2016. szeptember 3-án bejelentette hogy az új albuma az Evolution címet kapta, az album 2016. október 14-én jelent meg. Másnap, szeptember 4.-én bejelentette az első turnéját, az Evolution Tour-t, amelyre október 11.-ére elfogyott az összes jegy. 2017. július 6-án megjelent legújabb kislemeze Why címmel.

2018-2020: Singular és filmszerepek 
2018. március 16-án jelent meg Jonas Blueval közös szerzeménye Alien címmel. 2018-ban megkapta Jessica szerepét a So Close című vígjátékban. Szintén ebben az évben játszott még a The Hate U Give című krimi-drámában. A tervek szerint egy albuma jelent volna meg, azonban a korongot végül két felvonásra osztotta, aminek első fele, a Singular: Act I 2018. novemberében jelent meg. Az albumról két kislemezt jelent meg, az Almost Love és a Sue Me, amelyek első helyezést értek el az amerikai Dance Club Songs listán. Az albumot még két promóciós kislemez előzte meg, a Paris és Bad Time. Sabrina a The Today Show-ban, valamint a Live with Kelly and Ryan című műsorban népszerűsítette lemezét.

2019 márciusában Carpenter elindult harmadik headliner koncertturnéjára, a Singular Tour-ra. Ugyanebben a hónapban kollaborált Alan Walker-rel az On My Way című kislemezén, Farruko mellett. 2019 júniusában szerepelt a The Short History of the Long Road című drámafilmben, mely világpremierje a Tribeca Filmfesztiválon volt. Július 19-én kiadta negyedik stúdióalbumát Singular címmel: Act II. Az album megjelenésekor pozitív kritikákat kapott, és Sabrina eddigi munkáinál sokkal személyesebb témákat fedezett fel, beleértve a szorongást és az önreflexiót. Az albumról három kislemez jelent meg, a Pushing 20, az Exhale és az In My Bed.  Az album népszerűsítésére fellépett a Good Morning America nyári koncertsorozatában, és az album megjelenése előtt kiadta az I'm Fakin' című promóciós kislemezt. Még ebben az évben látható volt a Netflix Tall Girl / Magas lány című filmjében, mint Harper Kreyman. 2020-ban szerepelt a Clouds című filmben, melyben Sammy szerepében láthattuk. Ebben az évben még Quinn szerepében volt látható a Work It-ben és a Royalties című sorozatban, mint Bailey Rouge. 

2020 februárjában Carpenter kiadta a Honeymoon Fades című R&B számot, amelyet a kritikusok pozitívan fogadtak. Egy hónappal később debütált a Broadway-en a Mean Girls című darabban. Az előadást a hónap közepétől nem játszották, a Broadwayt lezáró COVID-19 járvány miatt. 2021. január 7-én bejelentették, hogy a show nem nyit újra a, még akkor sem, amikor a Broadway színházak már biztonságosan kinyithatnak. 2020 májusában előadta a Your Mother and Mine című dalt az ABC televíziós műsorában, a The Disney Family Singalong Volume II-ben. 2020-ban visszatérő szerepet kapott a Royalties című sorozatban is, amelynek soundtrackjéhez a Perfect Song című dalt is ő írta és énekelte fel. Júliusban kiadta a Let Me Move You című kislemezt a Netflix Work It című filmjéhez, amelyben ő is szerepelt és producere is volt. Szintén ennek a filmnek a soundtrackjén Zara Larsson Wow című dala is szerepelt, aminek remix verzióján Sabrina is közreműködött. Októberben Carpenter szerepelt a Disney+ filmjében, a Clouds-ban, amely Zach Sobiech életén alapul. 2020 decemberében bekerült a Forbes 30 alatti 30-as listájára Hollywood és a szórakoztatóipar kategóriában. 

2021-jelenleg: Emails I Can't Send és turnézás
2021 januárjában bejelentette, hogy leszerződött a Universal Music Grouphoz tartozó Island Recordshoz. 2021. január 22-én jelent meg első kislemeze az új lemezkiadó alatt, a Skin. A dal a Billboard Hot 100-as listáján a 48. helyen debütált, egyben ez lett az leső dala, ami felkerült a listára. A Skint előadta a The Late Late Show with James Corden című műsorban és a 32. GLAAD Media Awards-on. 2021. szeptember 9-én kiadta Skinny Dipping című kislemezét, amely az akkor megjelenő ötödik stúdióalbumán kapott helyet. 

2022. február 18-án megjelent a Fast Times, ötödik stúdióalbumának második kislemezeként. 2022. február 18-án debütált a Tall Girl 2 / A magas lány második része. Májusban szerepelt az Amazon Studios Emergency című vígjáték-dráma thrillerfilmjében, amelynek premierje a 2022-es Sundance Filmfesztiválon volt januárban. Július 15-én kiadta ötödik stúdióalbumát, az Emails I Can't Send-et, amely 18. 000 eladott példánnyal a Billboard 200-as listáján a 23. helyen debütált. Az albumról további két kislemez jelent meg, a Vicious és Nonsense. Az utóbbi kislemez a kritikusok elismerését is kivívta, a Hot 100-as listán az 56. helyet érte el, és platina minősítést kapott. 2022 augusztusában bejelentette, hogy turnér indul az Emails I Can't Send Tour keretein belül, amely az év szeptemberében kezdődött. Az Oregon állambeli Portlandben tartott koncertjét bombariadó miatt lemondták. 

2023 márciusában kiadta az album deluxe változatát. Augusztusban a Feather című dal jelent meg az album utolsó kislemezeként, és az amerikai Pop Songs listán az első helyen, a Hot 100 listán pedig a 26. helyen végzett, ezzel mindkét listán a legmagasabb listás dala lett. Októberben megjelent a dalhoz készült klip, amellyel heves vitát váltott ki, mivel a New York-i Brooklynban, a Boldogságos Szűz Mária katolikus templomban forgatták, a videóban látható ruhák és megmozdulások pedig sokak szerint ízléstelen és szentségtelen volt. Az énekesnő a vitára azt reagálta, hogy az előzetes engedélyt megkapták, és hozzátette, hogy "Jézus is ács volt" [angolul Carpenter = ács]. 

2023 júniusában bejelentették, hogy Sabrina lesz Taylor Swift Eras Tourjának előzenekara számos latin-amerikai, ausztrál és szingapúri állomásán 2023 és 2024 folyamán. A turné során szerzett  élményeit úgy írta le, hogy "nem hasonlít semmilyen közönséghez, amely előtt valaha is játszottam". 2023. november 17-én Carpenter kiadott egy karácsonyi témájú EP-t Fruitcake címmel, melyen az egy évvel korábban megjelent A Nonsense Christmas című dal is szerepelt. 2024 márciusában a Girl in Red You Need Me Now? című számában működött közre.

2024. április 12-én megjelent következő albumának első kislemeze, az Espresso, amit még aznap elő is adott a Coachella fesztiválon.

EGYÉB TEVÉKENYSÉGEK
2017-ben a Converse Forever Chuck kampányát támogatta Rowan Blanchard, Alton Mason és Cole Sprouse mellett. 2018-ban az Aéropostale márkanagykövete lett.

2021-ben a Samsung USA márkanagykövete lett, a vállalat "Team Galaxy" partnerségi programjának részeként. 2022 márciusában fellépett a Samsung által rendezett Galaxy Creator Collective eseményen. Az "email's i can't send" albuma 2023-as megjelenését követően egy livestream koncertet is adott a Samsung és a Billboard éves Summer of Galaxy eseményén. 

2022 szeptemberében a Scent Beauty-val együttműködve kiadta első parfümét, Sweet Tooth néven. Az illatot a Fragrance Foundation Awards döntőjébe jelölték "Az év illata" kategóriában. 2023-ban megjelent második illata, a Caramel Dream. 

JÓTÉKONYSÁG
Sabrina 2016. márciusában jótékonysági kampányba kezdett. A fiatal lány terveztetett egy pólót, amin egyik kislemezének a címe, a Smoke and Fire olvasható. Célja az volt, hogy segítsen felhívni a figyelmet a tűzvédelemre. Minden eladott póló után 10 dollárral támogatta az Amerikai Vöröskereszt: 2Steps2Minutes kampányát. A kampány arra ösztönözte a fiatal felnőtteket, hogy keressenek olyan utakat, amin keresztül egy tűz esetén 2 perc alatt el tudják hagyni a házat. Arra is felszólította az embereket, hogy legalább havonta ellenőrizzék a füstjelzőiket. 2016. októberében részt vett az Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation szervezet A Time For Heroes családi fesztiválján Kaliforniában, ezzel is támogatva az alapítványt. 

2017-ben fellépett a We Day California rendezvényen. Szintén ebben az évben partnere volt a DoSomething's Love Letters Challenge-nek, amelynek célja az idősek elszigeteltségének leküzdése volt. 2020 áprilisában szerepelt az "If the World Was Ending" jótékonysági verziójában, amely a COVID-19 világjárvány idején támogatta az Orvosok Határok Nélkül szervezetet. 

MAGÁNÉLET
Bradley Steven Perry és Sabrina mindig is jó barátok voltak. Először csak aranyos tweeteket küldtek egymásnak Twitteren és nagyon sok közös fotót is posztoltak, majd 2014. májusában kezdtek el randizni egymással, később kapcsolatukat Twitteren és Instagrammon is megerősítették. Végül 2015. augusztus 28-án szakítottak, azt hogy miért, a mai napig nem derült ki. Sabrina azt mondta a Smoke and Fire című szám a szakításukról szól. 2015. szeptemberében felröppentek a pletykák, hogy egyik Riley a nagyvilágban-beli kollégájával, Amir Mitchell-Townes-szel randizik, azonban ezt egyik fél sem erősítette meg. 2015. decemberében hírbe hozták Corey Fogelmanis-szel, de ezt a kapcsolatot sem erősítették meg.

ÉRDEKESSÉGEK
- Kedvenc színe a sárga.
- Imádja a rózsákat.
- Szülei gyakran becézték Darázsnak, ezzel is emléztetve őt, hogy mindig maradjon szerény.
- Allergiás a sárgarépára és az almára.
- A rajongótáborát legtöbbször csak családként emlegeti, de néha Sabrinators-ként hivatkozik rájuk.
- Leszerződött a Hollywood Recordsszal.
- Kedvenc filmje az Across the Universe.
- Gyakran összetévesztik Chloë Moretzszel, néha napján pedig Britt Robertsonnal.
- Kedvenc szuperhősei: Mindy Macready a Ha/ver című filmből, melyet Chloë Moretz alakít, illetve Deadpool, akit Ryan Reynolds alakít.
- A Szarvak című film kapcsán találkozott Daniel Radcliffe-fel, akinek nagy rajongója. Elmondása alapján Daniel nagyon kedves, és tisztelettudó srác.
- Nagy Csillagainkban a hiba rajongó, a kedvenc jelenete, amikor Hazel és Augustus Amszterdamban vannak.
- Nagyon szereti Adele-t és Christina Aguilerá-t mint énekesnőt, de az utóbbi időben Hozier is a kedvence lett.
- Az inspirációt a dalaihoz emberekből, történetekből, kapcsolatokból és filmekből szerzi, vagy a könyvekből, amiket olvas, és más dalokból is inspirálódik.
- Imádja a mexikói ételeket.
- London a kedvenc helye, ahol eddig járt.
- Szeretne egy napot eltölteni James Cordennel.
- Nem tudna választani a színészkedés és az éneklés között.
- Van egy kutyája, Goodwin.
- Minden álma, hogy közös dalt készítsen Adele-lel vagy Hozierrel.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
Megnyert
2015: Radio Disney Music Awards - Legjobb szerelmes dal (Can't Blame a Girl for Trying)
2016: Radio Disney Music Awards - Legjobb himnusz (Eyes Wide Open)

Jelölt
2017: Radio Disney Music Awards - Legjobb szerelmes dal (On Purpose)

AUTOGRAM CÍME
Sabrina Carpenter
Faculty Productions
835 Seward Street
Los Angeles, CA 90038
USA

Alysia és Selz

2018: The Hate U Give - Hailey
2018: So Close - Jessica
2016-2018: Milo Murphy's Law - Melissa Chase (szinkronhang)
2013-2017: Szófia hercegnő - Vivian hercegnő (szinkronhang)
2014-2017: Riley a nagyvilágban - Maya Hart / Önmaga / May Clutterbucket
2016: Két bébiszitter kalandjai - Jenny Parker
2016: Walk the Prank - Candace
2016: Disney 365
2016: Wander, a galaktikus vándor - Melodie (szinkronhang)
2013 Austin és Ally - Lucy
2013: Szarvak - Merrin Williams at 13
2013: Orange Is the New Black - Jessica Wedge
2013: The Goodwin Games - Fiatal Chloe
2012: The Unprofessional - Harper
2012: Noobz - Brittney
2012: Phineas és Ferb - Lány (szinkronhang)
2012: Gulliver Quinn - Iris
2011: Különleges ügyosztály - Paula 

Stúdióalbumok
2015: Eyes Wide Open
2016: Evolution
2018: Singular: Act I
2019: Singular: Act II  

Kislemezek
2014: Can't Blame a Girl for Trying
2014: The Middle of Starting Over
2014: Siver Nights
2015: We'll Be the Stars
2015: Eyes Wide Open
2015: Christmas the Whole Year Round
2016: Smoke and Fire
2016: On Purpose
2017: Thumbs
2017: Why

Promóciós kislemezek
2011: Make You Feel My Love
2011: Fall Apart
2012: Safe & Sound
2012: I'll Be Home for Christmas
2014: Take On the World
2014: Stand Out
2016: All We Have Is Love
2016: Run and Hide

Vendég előadóként
2012: Smile
2013: All You Need
2013: It's Finally Christmas
2015: Rescue Me

Zenei videók
2011: Fall Apart
2014: Can't Blame a Girl for Trying
2014: Do You Want to Build a Snowman?
2014: The Middle of Starting Over
2015: We'll Be the Stars
2015: Eyes Wide Open
2016: Smoke and Fire
2016: On Purpose
2017: Thumbs

TURNÉK
Önálló
2016: Evolution Tour

Előzenekarként
2012: Miranda Cosgrove Summer Tour  

Utolsó frissítés: 2024.04.16. 18:06 Selz által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace