Starity

Sandra

Sandra Sandra nemzetisége 3952. 81rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Sandra Ann Lauer
 • Születési idő
 • 1962. május 18.
 • Születési hely
 • Saarbrücken, Saar-vidék, Németország
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • férjezett, 2 gyermek
 • Partner
 • Olaf Menges
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • sötétbarna
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Thomas Anders Dj Bobo

Sandra életrajza

Sandra Ann Lauer 1962. május 18-án született a francia határhoz közeli német városban, Saarbrückenben. Édesapja, a francia származású Robert saját borüzlettel rendelkezett, édesanyja, a német Karin egy cipőboltban dolgozott. Sandrának volt egy bátyja, Gaston, aki deréktól lefelé lebénult, 1995-ben hunyt el.

Már korán kiderült, hogy érdeklődött a zene és a tánc iránt. Öt éves korától tíz éven át klasszikus balettet tanult,majd tízévesen kapott egy gitárt és abból vett leckéket.  

1975-ben, tizenhárom évesen az édesanyjával elment a "Young Star Festival"-ra, egy saarbrückeni tehetségkutató versenyre. A nézőtéren ült egészen addig, amíg a zsűri össze nem ült, hogy eldöntse, ki nyerte a versenyt, akkor azt mondta az édesanyjának, hogy a mosdóba kell mennie, ehelyett felment a színpadra és meggyőzte a DJ-t, hogy játssza le egy híres Olivia Newton-John dal német változatát, megragadta a mikrofont és énekelni kezdett. Nagy sikert aratott és felkeltette a figyelmet, így hamarosan felkérték, hogy énekeljen egy profi kislemezen - ez volt az  "Andy Mein Freund" 1976-ban, ami egy kiskutyáról szólt. A dal nem sok sikert aratott és Sandra több felkérést nem kapott.

1979-ben a tizenhét éves lány csatlakozott egy lánytrióhoz, az Arabesque-hez, ahol Michaela Rose és Jasmine Vetter társaságában diszkózenére énekelt. A második album már Sandra énekével készült - itt ismerte meg későbbi férjét, Michael Cretu-t, aki a stúdió (Europasound Studios, Offenbach) billentyűse volt. Rájöttek, hogy ugyanazon a napon születtek, öt év eltéréssel és hamarosan jóbarátok lettek.

Az Arabesque igazán sikeres banda lett, különösen Japánban, köszönhetően a merész megjelenésüknek, vidám zenéjüknek és táncuknak, Sandra pedig elismert sztár lett 19 évesen, sokat utazott, interjúkat és koncerteket adott a hazájában és külföldön. a new period in Sandra’s life began. 1981-ben a  "Marigot Bay" című daluk bekerült a tíz legjobb közé a német listákon. Kilenc album után a banda feloszlott - a diszkó-korszak ideje lejárt és őket is más-más stílus foglalkoztatta.

Sandra és Michael Cretu ekkorra már együtt jártak. Münchenbe költöztek, ahol a férfi saját stúdiót épített Data-Alpha néven - a szólóalbuma, a Legionäre egyik dala után nevezte el.
Első közös kislemezük az 1984-ben megjelent "Japan ist weit" lett, a híres Alphaville-dal, a "Big in Japan" német feldolgozása. A dal nem jutott a slágerlisták közelébe sem, és csak 125 darabot adtak el belőle.

Sandra 1985-ben aratta első nemzetközi sikerét, amikor megjelent az "(I'll Never Be) Maria Magdalena", ami 21 országban lett listavezeztő és további öt országban bekerült a legjobb tíz közé. Első albuma, a The Long Play (1985), hazájában a 12. helyet érte el a listákon, 16 héten át pedig a Top 20-as listán maradt, míg Svédországban a "Maria Magdalena" 4 hétig volt az első helyezett.
A következő kislemez, az "In the Heat of the Night" folytatta az európai és nemzetközi sikersorozatot - második lett Németországban, ötödik Franciaországban (a Tokyo Music Festiválon Sandra a második helyet szerezte meg a dallal). Az énekesnő lett a pophercegnő.

A debütáló album megjelenése után Londonba költözött hat hónapra, ahol a híres énektanár, Helena Shelen vette a szárnyai alá és dobleckéket vett, hogy fejlessze a ritmusérzékét. Ugyanakkor a London Berlitz School for Languages-be is járt, hogy tökéletesítse az angoltudását. Hétvégenként visszarepült Münchenbe, hogy a következő lemezén dolgozzon

Második albuma, a Mirrors 1986 októberében jelent meg, Michael Cretu hatását tükrözve, és újabb sikeres dalok kerültek ki róla a slágerlistákra ("Hi! Hi! Hi!" "Loreen" "Midnight Man")

1987-ben megjelent egy válogatásalbum, Ten on One címmel, egy videogyűjtemény kíséretében,

1988. január 7-én Sandra és Michael összeházasodtak  és a spanyol szigetre, Ibizára költöztek.

Nem sokkal később, még abban az évben megjelent az új album, az Into a Secret Land, kicsit elszakadva az eddig megismert electro-pop stílustól egy misztikusabb hangzás felé. A kimásolt kislemezek bekerültek a legjobb 10 közé a német slágerlistákon. Ezúttal az énekesnő a dalírásban is részt vett - részben vagy teljesen ő írta a "We'll Be Together" és a "When the Rain Doesn't Come" című dalokat.

1989-ben a lelkes állat- és természetvédő Sandra részt vett az Artists United for Nature nevű projectben. A "Yes We Can" című dalban együtt énekelt többek között Brian May-jel, Harold Faltermeyer-jel és Chaka Khannal.

Az 1980-as években ő volt az egyik legnépszerűbb  női előadó Európában, őt nevezték az európai pophercegnőnek és egy időben még Madonnát is sikerült leköröznie a Top 10-es slágerek számában és népszerűségben.

1990 márciusában megjelent a Paintings in Yellow, amely az Enigma előfutárának is tekinthető, köszönhetően Michaelnek és a másik producernek, Frank Petersonnak (álnevén F. Gregorian).

Ugyanebben az évben jelent meg az Enigma első kislemeze, a "Sadeness" is - hatalmas siker lett számtalan országban szerte a világban. A szemfüles rajongók hamar felismerték a kedvenc énekesnőjük hangját, hiába övezte titok a banda tagjait. Ez lett Sandra első sikere az amerikai piacon, nem sokkal később pedig megkapta a a Legtöbbet Kereső Német Művésznek járó díjat a World Music Awards-on Monte Carloban.

Ezután két év szünet következett, majd megjelent az elmélkedőbb, kevésbé táncos hangulatú album, a Close to Seven. A  Top 10-be bekerült lemezzel az énekesnő megpróbált megszabadulni a tinibálvány-imidzsétől - ez az első album, amin teljes egészében Michael végezte a produceri munkákat.  Az első kislemez, a "Don't Be Aggressive" bekerült a legjobb 20 közé, de a második, az "I Need Love" lett Sandra második bukása a "Japan ist weit" óta. A többi kislemez sem szerepelt jobban. Ennek ellenére Golden Europe Awarddal jutalmazták a házaspárt.

1992 őszén újabb válogatásalbum jelent meg: a Greatest Hits. Erre felkerült az állatok elleni kegyetlenkedéseket elítélő "Johnny Wanna Live" új verziója, amelyet egy durva képekkel tarkított videoklip is kísért. A szőrmeviselést is mélyen elítélő Sandra teljesítményét aranylemezzel jutalmazták és ez jelezte a szólókarrierjének legsikeresebb időszakának végét.

1993-ban megjelent a "Maria Magdalena" technováltozata, de nem aratott sikert, noha Finnországban a 8. helyig jutott.

1995-ben, Sandra állapotosan elkészítette és megjelentette a Fading Shades című lemezét. Izraelben első helyezést ért el, a finn és ausztrál listákon bekerült a top 20-ba. Július 6-án egy müncheni kórházban császármetszéssel megszülettek az ikrek, Nikita és Sebastian. Sandra a gyermekeinek szentelte magát és szüneteltette a karrierjét  négy évig.

1999-ben megjelent egy dupla album, a My Favourites, amin régi slágerek remixeit találhatták a rajongók. Gyorsan bekerült a német Top 20-ba.

2000-ben háttérénekesként szerepelt Andru Donalds kislemezén, a "Precious Little Diamond"-on.

2002-ben hét év után újabb stúdióalbumot adott ki, The Wheel of Time címmel. Nyolcadik lett a német albumlistákon. Az első kislemez, a "Forever" még 2001-ben jelent meg, mérsékelt sikerrel, és az énekesnőt új, érettebb, természetesebb stílusban lépett a rajongói elé. 2003-ban egy DVD gyűjtemény is megjelent, The Complete History címmel.

2005-ben duettet énekelt a svájci sztárral, DJ BoBo-val - a "Secrets of Love" egy évvel később jelent meg, Svájcban ötödik, Németországban a tizenharmadik lett. A video a párizsi Disneyland Parkban készült, ahová addig és utána sem engedtek be senkit forgatni. Sandra ismét hosszú hajjal hódított.

2006 végén megjelent a Reflections - egy újabb remix-album a Virgin Records ösztönzésére - és a német listákon bekerült a tíz legjobb közé.

A következő stúdióalbum, a The Art of Love 2007 februárjában jelent meg és a német listákon a 16. helyig jutott. Kivételesen nem Michael volt a producer, mert az új Enigma-albummal volt elfoglalva, helyette régi barátja, Jens Gad végezte a munkát. Sandra aktívan vett részt a szövegírásban és komponálásban. A dalok személyesebbek lettek, az énekesnő őszintén beszélt szomorú élményeiről. Éjjel dolgozott, reggel hazament, hogy reggelit adjon az ikreknek (akik három dalban is énekeltek), majd aludt, amíg a gyerekek iskolában voltak. Új, szexi képek készültek róla. Az albumról kimásolt kislemezek sikertelenek lettek.

2007 novemberében a Cretu házaspár elvált, személyes és professzionális ellentétekre hivatkozva. Ezután az énekesnő néhány hónapos turnéra indult Kelet-Európában - még Moszkvában, a Kremlben is fellépett.

2009 március 27-én megjelent az új album, a Back to Life, ami New Yorkban készült és többféle stílust elegyített. A dalok között szerepelt egy duett a Modern Talking egykori énekesével, Thomas Anders-szel ("The Night Is Still Young") és egy másik duett, az "I Want You", amit Sandra  és leendő férje, a producer Olaf Menges énekelt.  (2010-ben házasodtak össze.)
November 6-án megjelent egy háromlemezes válogatásalbum, a The Platinum Collection - korábban kiadatlan dalokat is tartalmazott.

2012. május 11-én jelent meg a "Maybe Tonight" című kislemez., amit az új album, a "Stay in Touch" követett október 26-án.
2013-ban Sandra leginkább pihent, ugyanakkor ősszel két koncertet is adott (szeptember 7: Almaty "TV Festival" Almaty Stadion; november 23. Moskau Festival "Discotheque 80", Moszkva).
2015 nyarán több koncertet adott olyan európai koncerthelyszíneken, mint Lengyelország, Románia, Oroszország, Litvánia és Lettország, ahol különösen népszerű.
2016-ban jelent meg válogatásalbuma, a The Very Best Of Sandra - emellett folyamatosan adott koncertet a világ számos pontján. 2018. július 7-én Fambachban lépett fel nagy sikerrel.
Jelenleg (2023) nem hallani felőle.

Több, mint 30 millió eladott albummal világszerte, Sandra még mindig a legsikeresebb német énekesnő.

Az életrajzot írta: Jolie_77
Az évről évre képeket gyűjtötte és a diszkográfiát írta: Glorita

1988: Tetthely (Tatort) - Sandra (a Salü Palu című epizódban játszott)

SANDRA SZÓLÓKARRIER

Albumok:

1985 The Long Play

1986 Mirrors

1988 Into a Secret Land

1990 Paintings In Yellow

1992 Close to Seven

1995 Fading Shades

2002 The Wheel of Time

2007 The Art of Love

2009 Back to Life

2012 Stay In Touch

Válogatás albumok:

1987 Ten on One

1988 Everlasting Love

1992 18 Greatest Hits

1999 My Favourites

2003 The Essential

2006 Reflections

2009 The Platinum Collection

2012 So80s - Curated By Blank & Jones

Kislemezek:

1976 Andy, mein Freund

1984 Japan ist weit

1985 (I’ll Never Be) Maria Magdalena

1985 In the Heat of the Night

1986 Little Girl

1986 Innocent Love

1986 Hi! Hi! Hi!

1986 Loreen

1987 Midnight Man

1987 Everlasting Love

1988 Stop for a Minute

1988 Heaven Can Wait

1988 Secret Land

1988 We’ll Be Together (’89er Remix)

1989 Around My Heart

1990 Hiroshima

1990 (Life May Be) A Big Insanity

1990 One More Night

1992 Don’t Be Aggressive

1992 Johnny Wanna Live

1992 I Need Love

1993 (I’ll Never Be) Maria Magdalena ’93

1995 Nights in White Satin

1995 Won’t Run Away

1999 Secret Land (‘99er Remix)

2001 Forever

2001 Such a Shame

2002 Forgive Me

2002 I Close My Eyes

2006 Secrets of Love (feat DJ BoBo)

2007 The Way I Am

2007 In the Heat of the Night '07

2007 What Is It About Me

2009 In a Heartbeat

2009 The Night Is Still Young (feat Thomas Anders)

2012 MayBe Tonight

2012 Infinite Kiss

 

ARABESQUE (1978–1984)

Albumok:

1978 Friday Night

1979 Peppermint Jack (City Cats)

1980 Marigot Bay

1980 Arabesque IV

1981 Billy's Barbeque

1982 Caballero

1982 Why No Reply

1983 Loser Pays the Piper

1984 Radio Arabesque

1984 Time to Say „Good Bye“

Best of albumok:

1981 Greatest Hits

1995 Twin Best

1996 The Best Of Arabesque... (Box Set 5CD)

2004 The Best Of - Vol. 1

2010 StarCollection (Box Set 4CD)

Kislemezek:

1978 Friday Night

1979 Fly High, Little Butterfly

1979 Rock Me After Midnight

1979 City Cats

1979 Peppermint Jack

1980 High Life

1980 Parties in a Penthouse

1980 Make Love Whenever You Can

1980 Take Me, Don't Break Me

1980 Marigot Bay

1981 Midnight Dancer

1981 In for a Penny

1981 Billy's Barbeque

1981 Hit the Jackpot

1981 Indio Boy

1982 Caballero

1982 Tall Story Teller

1982 Young Fingers Get Burnt

1982 Why No Reply

1983 Pack It Up

1983 Dance, Dance, Dance

1983 Loser Pays the Piper

1983 Sunrise in Your Eyes

1984 Heart on Fire

1985 Time to Say Goodbye

Utolsó frissítés: 2023.06.04. 20:08 Jolie_77 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace