Starity

Sarah Drew

Sarah Drew Sarah Drew nemzetisége 4307. 105rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Sarah Drew
 • Becenév
 • Sarah
 • Születési idő
 • 1980. október 01.
 • Születési hely
 • Stony Brook, New York, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett, 2 gyermek
 • Partner
 • Peter Lanfer
 • Magasság
 • 164 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöldesbarna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Sarah Drew életrajza

KEZDETEK
Sarah Drew Stony Brookban, New Yorkban született 1980. október 1-jén. Édesanyja Dr. Jeannie Drew jelenleg biológiát tanít egy Manhattanben található független magániskolában, melyben csak lányok tanulnak, édesapja  Rev. Charles Drew az Emmanuel Presbyterian Church-ben lelkipásztor New York Cityben. Van egy fiútestvére, aki szintén lelkész a Mt. Airy Community Church-ben Philadelphiában, valamint rendezője a cappalona csoportnak a Germantown Friends Schoolban. 

Szülővárosában, a The Stony Brook School keresztény iskolában töltötte középiskolás éveit ahol 1998-ban végzett. Ezután a University of Virginia növendéke volt és dráma szakon diplomát szerzett 2002-ben. 

KORAI ÉVEK
Már 5 éves korában tudta, hogy a színjátszást neki szánták, emiatt kezdett iskolai évei alatt számos darabban szerepelni, valamint közösségi színházakban is vállalt szereplést. 2001-ben a nyári szünete alatt egy NYU zenés színházi workshop során észrevette egy casting-rendező, amelynek köszönhetően a Princeton híres McCarter Theaterjében találta magát Júliát alakítva a Romeo and Juliet darabban.

A Variety-ben és a The New York Times-ban Júliát alakító szereplését zseniális kritikák érték, mely után ügynökök kopogtattak az ajtaján, és néhány hónappal a The University of Virginia elvégzése után azon kapta magát, hogy Ed Harris és Cuba Gooding Jr oldalán játszik a Radio című filmben.

Nem sokkal ezután, 2003-ban szerepet kapott a Vincent in Brixton című Broadway-produkcióban, amely New Yorkban és a londoni West Enden futott.

KARRIER
1997-ben, mikor még gimnazista volt, megkapta első szinkronszerepét a Daria című animációs sorozatban, ahol 28 epizódban hallható a hangja, legtöbbször Stacy Rowe-ként, de néhány epizódban Tricia Gupty, Serena és Cindy nevű lányoknak kölcsönözte a hangját. A sorozatnak két animációs film változata is készült, a Daria in 'Is It Fall Yet?'2000-ben, és a Daria in 'Is It College Yet?' 2002-ben.

2004-ben kapta meg első jelentős szerepét, mint Hannah Rogers az Everwood című WB sorozatban, amelyben egészen 2006-ig volt látható. 2006-ban jelent meg a Locked Upstairs című rövidfilmje, amit egy évvel később a The Violin követett. A Méltatlan előítélet / American Pastime című filmjében Gary Cole oldalán látható, mely a ll. világháború alatt játszódik. 

Ezt követően több szériában tűnt fel epizód szereplőként, ilyenek többek között A médium / Medium, mint Suzie Keener, a Glee - Sztárok leszünk! / Glee mint Suzy Pepper valamint az Odaát / Supernatural. A Mad Men - Reklámőrültek /  Mad Men sorozatban pedig 4 epizódban is alakíthatta Kitty Romanot, Sal Romano feleségét. Emellett nagyobb szerepet kapott A mintadiák / Front of the Class című Hallmark Hall of Fame filmben mint Nancy Lazarus. Ez egy igaz történet egy Tourette-szindrómás tanárról.

Két epizód erejéig látható volt a Doktor Addison / Private Practice című sorozatban mint Judy. Annak ellenére, hogy a két sorozat egy univerzumban játszódik, 2009-ben megkapta Dr. April Kepner szerepét A Grace Klinika / Grey's Anatomy sorozatban. A Mercy West Hospital egyik rezidenseként tűnt fel, miután egyesült a Seattle Grace Kórházzal. A szerep kedvéért nem ment meghallgatásra, ugyanis korábban a Inside the Box című ShondaLand pilotba válogatták be, ami végül nem valósult meg, de Shonda megkérte, vendégszerepeljen két rész erejéig, ám később előléptették karakterét, így az egyik főszereplő lett. Aznap reggel, amikor adásba került a rész, melyben kirúgják, ügynöke felhívta, hogy fontolóra vették a karakter visszahozását.

2010-ben került bemutatásra a Tug című filmje, melyben a film főhőse nem tudja eldönteni, hogy maradjon együtt jelenlegi barátnőjével vagy pedig menjen vissza a pszicho exéhez. A  Seattle Grace: Message of Hope című 6 epizódból álló websorozat a Grace Klinika / Grey's Anatomy szériához készült, melyben Dr. Webber áll középpontban, ahol megbírkózik a P.R. képviselővel, valamint hogyan készül el a reklámfilm mellyel segíteni próbálja a Seatlle Grace Mercy West kórházat.

2014-ben megkapta a főszerepét az Anyabuli / Mom's Night Out filmnek, melyben karaktere, Allyson, a keményen dolgozó anya egy napos őrült kimenőt tart barátnőivel, míg a férjeik vigyáznak a gyerekekre.

2018-ban újabb websorozat készült a Grace Klinikához / Grey's Anatomy, ezúttal Grey's Anatomy: B-Team néven, mely az új gyakornokokat mutatja be közelebbről. A leforgatott 6 részt Sarah rendezhette. Amikor Chandra Wilson rendezte a széria 14. évad 3. részét, végig az árnyéka volt, ezt követően pedig ő is megmutathatta tehetségét a kamera másik oldalán.

2018. márciusában jelentették be, a Grace Klinika / Grey's Anatomy 14. évadának végén búcsúzik a sorozattól Jessica Capshaw kolléganőjével együtt. Ezzel egyidejűleg derült ki, Ellen Pompeo szerződése kívánta ezt meg az évadonkénti 20 millió dolláros fizetésével.

Az Indivisible című háborús drámájának a tervek szerint 2017-ben lett volna a premierje, de elhalasztották 2018 októberére. A filmben együtt játszott a Grace Klinika / Grey's Anatomy sorozatban is feltűnt Justin Bruening és   Jason George színészekkel. Az előbbivel a szériában egy párt alkottak. A Cagney and Lacey című filmjében a címszereplőt, Cagney nyomozót alakítja. Először reboot sorozatnak készült, de a CBS 2018 májusában passzolta, így végül filmként került bemutatásra. A film két női detektívről és jóbarátról szól, akik biztonságban tartják Los Angeles utcáit. Ekkor jelent meg a Társ a karácsonyfa alá / Christmas Pen Pals filmje is.

2018 júliusában vállalta el Lucille Ball szerepét az I Love Lucy: A Funny Thing Happened on the Way to the Sitcom című színfalak mögötti vígjátékban, mely I Love Lucy-ról szól Gregg Oppenheimertől, aki Jess Oppenheimer sorozatkészítő fia. Élő közönség előtt vették fel az UCLA-n található James Bridges Theaterben. Az L.A. Theatre Works produkciója a nyilvános rádióban került sugárzásra és CD valamint letölthető mp3 formátumban is megjelent.

A 2019-es Rögtönzött karácsony / Twinkle all the Way című filmje kislányok két egyedülálló szülőjéről szól, akik közelebb kerülnek egymáshoz. Ismét egy CBS pilot a válogatták be (az előző a Cagney and Lacey volt), a Republic of Sarah sem került berendelésre, így filmként jelent meg. 2020-ban jelent meg Christmas in Vienna című filmje, melyben Jess Waters-ként látható Brennan Elliott oldalán. 

2021. márciusában bejelentésre került, hogy miután karaktere 2018-ban távozott a Grace Klinika / Grey's Anatomy sorozatból, ismét visszatér a 17. évadba vendégszerepelni.

A 2021-ben indult Kegyetlen nyár / Cruel Summer című Freeform sorozatban látható mint Cindy Turner. A széria 1993-1995 közötti nyarakon játszódik egy Texasban található kisvárosban. Szerepelt az Egy felejthetetlen nyár / One Summer című filmben is. 2022-ben bemutatásra került Stolen Hearts: The Lizbeth Meredith Story című filmjében karaktere azon kapja magát, hogy a lányaiért harcol, amikor az ex elrabolja őket.

Miután karaktere 2018-ban távozott a Grace Klinika / Grey's Anatomy sorozatból, majd visszatért a 17. évadba vendégszerepelni, 2022-ben újból feltűnik a 18. évad fináléjában. Még ebben az évben indult Amber Brown című Apple TV+ vígjátéksorozata mely Paula Danziger bestseller könyve alapján készül. Sarah Amberként látható. 

A The Reindeer Games című filmben ismét együtt dolgozhatott Justin Brueninggel. A Say it in German című filmje a Central Illinois-ban a német farm közösségben zajlik a Második világháború során.

MAGÁNÉLET
2002 júniusában ment férjhez Peter Lanferhez, aki a University of California, Los Angeles egyik előadója. Első közös gyermekük, egy kisfiú 2012. január 18-án született és a Micah Emmanuel nevet kapta. 2014. december 3-án egy kislánnyal bővült a család, akit Hannah Mali Rose-nak neveztek el.

A család szereti a hétvégéiket a barátaikkal tölteni és vacsora partikat tartani a társaságukban. Los Angelesben élnek és van egy örökbe fogadott kutyájuk, Lucy.

Másod-unokatestvére a szintén színész Ben McKenzie.

írta: kia08

FILM
202?: Say it in German - Marsella ... előkészületek
2022: Reindeer Games - MacKenzie Graves
2022: Stolen Hearts: The Lizbeth Meredith Story - Lizbeth Meredith 
2021: Egy felejthetetlen nyár / One Summer - Jenna Fontaine 
2020: Christmas in Vienna - Jess Waters 
2019: Republic of Sarah - Sarah Cooper 
2019: Rögtönzött karácsony / Twinkle all the Way - Cadence Clark
2018: Társ a karácsonyfa aláChristmas Pen Pals - Hannah Morris
2018: Indivisible - Heather Turner
2018: Cagney and Lacey - Cagney
2014:  Anyabuli / Moms' Night Out - Allyson
2010: Tug - Ariel
2009: Inside the Box - Molly
2008: A mintadiák / Front of the Class - Nancy Lazarus
2008: Virslik / Wieners - Karen
2007: Újjáépítők / Reinventing the Wheelers - Becky Conner
2007: Méltatlan előítélet / American Pastime - Katie Burrell
2005: Rabiga előtt (Lepattanó) /The Baxter - Serena
2003: Rádió / Radio - Mary Helen 

SOROZAT
2022: Amber Brown - Sarah Brown - 11 epizód
2009-2022: A Grace Klinika / Grey's Anatomy - Dr. April Kepner - 204 epizód
2021: Kegyetlen nyár / Cruel Summer - Cindy Turner - 6 epizód
2021: Navigating Hollywood - vendég
2010: Seattle Grace: Message of Hope - Dr. April Kepner - 3 epizód
2010: Miami trauma / Miami Medical - Emily - 1 epizód
2010: Odaát / Supernatural - Nora / Demon - 1 epizód
2009: Glee - Sztárok leszünk! / Glee - Suzy Pepper - 1 epizód
2008-2009: Mad Men - Reklámőrültek / Mad Men - Kitty Romano - 4 epizód
2009: Célkeresztben / In Plain Sight - Rachel Rosenzweig - 1 epizód
2009: Gyilkos számok / Numb3rs - Piper St. John - 1 epizód
2009: Castle - Chloe Richardson - 1 epizód
2008-2009:  Doktor Addison / Private Practice - Judy - 2 epizód
2008: Kőgazdagok / Privileged - Caryn - 1 epizód
2008: A médium / Medium - Suzie Keener - 2 epizód
2007: Különleges ügyosztály (Esküdt ellenségek: Meggyalázott áldozatok)/ Law & Order: Special Victims Unit - Becca Rice - 1 epizód
2006: Döglött akták / Cold Case - Jenny (1958) - 1 epizód
2004-2006: Everwood - Hannah Rogers - 38 epizód
2004: Wonderfalls - Bianca Knowles - 1 epizód

RÖVIDFILM
2019: A Cohort of Guests - Julia
2014: Waking Marshall Walker - Charlotte
2013: Headlights - Muse
2007: The Violin - Judit
2006: Locked Upstairs - Jo 

SZINKRON
2002: Daria in 'Is It College Yet?' - Stacy Rowe
1997-2001 Daria - Stacy Rowe / Tricia Gupty / Cindy / Serena - 28 epizód
2000: Daria in 'Is It Fall Yet?' - Stacy Rowe   

RENDEZŐ
2018: Grey's Anatomy: B-Team - 6 epizód

PRODUCER
2018: Indivisible

Utolsó frissítés: 2022.12.28. 20:08 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace