Starity

Sharon Tate

Sharon Tate Sharon Tate nemzetisége 9388. 21rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Sharon Marie Tate
 • Becenév
 • Sharon
 • Élt
 • 1943.01.24 – 1969.08.09.
 • Születési hely
 • Dallas, Texas, USA
 • Foglalkozás
 • modell, színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna

Sharon Tate életrajza

Korai évek - családi háttér, kezdetleges karrier

Sharon Marie Tate 1943. január 24-én született Dallasban Paul James Tate (élt: 1922-2005) és Doris Gwendolyn Willet-Tate (élt: 1926. január 16. - 1992. július 10.) legidősebb lányaként. Édesapja a hadsereg egyik tisztje volt, emiatt sokszor kellett költözniük. Sharon ebből adódóan nem igazán tudott mély barátságokat kialakítani. Az emberek félénknek és visszahúzódónak tartották.

Hat hónapos korában megynert egy szépségversenyt, ennek ellenére a szülei nem igazán szerették volna, hogy a szórakoztatóiparban dolgozzon. Serdülőkorában többen is felfigyeltek a lány szépségére, így 1959-ben benevezett egy szépségversenyre, amelyet meg is nyert. Sharon érdeklődött a pszichológia iránt. 1960-ban édesapját áthelyezték Olaszországba, így a családjával együtt Veronába költöztek.

A városban Sharon egy kisebb hírnevet szerzett, miután az egyik fürdőruhás fotója megjelent egy helyi lapban. A környéken összebarátkozott néhány vele egykorú tinédzserrel, akik ugyanabban a cipőben jártak, mint ő; apjukat behívták katonának, így ide kellett költözniük. Újdonsült barátaival elkezdtek érdeklődni a filmezés iránt.

Miután statisztaként szerepelt egy filmben, visszautazott az Amerikai Egyesült Államokba. A szüleinek azt mondta, hogy a félbeszakított tanulmányait akarta folytatni, az igazság azonban az volt, hogy mepgróbálta beindítani a színészi karrierjét. Édesanyja annyira aggódott Sharon miatt, hogy idegösszeroppanást kapott, emiatt visszautazott Veronába.

1962-ben a Tate família visszaköltözött az USA-ba, Sharon pedig egyenesen Los Angelesbe vette az irányt. Itt találkozott Harold Gefskyvel, aki később az ügynöke lett, és igyekezett munkát találni Sharonnak. Harold bemutatta a lányt Martin Ransohoffnak, a Filmways Inc. igazgatójának. A férfi hétéves szerződést kötött Tate-tel, valamint főszerepet ajánlott neki a Petticoat Junction című, újonnan induló sorozatban, de végül nem kapta meg a szerepet, mert Martin úgy gondolta, hogy még túlságosan is kezdő. Ehelyett kisebb szerepeket kapott akkoriban népszerű tévésorozatokban, mint például a Mister Edben és a The Beverly Hillbilliesben.

Karrier - A vámpírok bálja, Az ördög szeme és egyéb lehetőségek

1964-ben részt vett A Cincinnati kölyök című film meghallgatásán, ám a készítők úgy gondolták, hogy még túlságosan is tapasztalatlan egy ekkora szerepre. Egy évvel később A muzsika hangja válogatásán is megjelent, ám a szerepről lecsúszott. Ettől függetlenül nem adta fel az álmát, és a menedzsere is tudta, hogy kisebb szerepekkel nem fog tudni elég tapasztalatot szerezni, így beajánlotta Az ördög szeme című film egyik szerepére, amit meg is kapott. Ugyan a filmben csak egy mellékszerepet kapott, a kritikusok elismerően nyilatkoztak róla.

Londonban találkozott Roman Polanski filmrendezővel, akivel eleinte nem szimpatizáltak. Polanski ekkoriban egy új filmen dolgozott, a Vámpírok bálján, aminek a főszerepét Sharon kapta. A férfi főszerepet maga Roman játszotta. Karaktereik a filmben romantikus viszont folytatnak egymással, mely a valóságban is összehozta őket.

Egyéb szerepek - The Wrecking Crew, A babák völgye...

1961-ben láthattuk a Barabásban, valamint két éven keresztül játszott apróbb szerepeket a The Beverly Hillbillies című szériában. 1964-ben egy apróbb szerepet kapott a Szerelmi partraszállás című filmben.

1967-ben a Ne verj hullámokat! című filmben megkapta Malibu szerepét, valamint egy évvel később majdnem ő kapta a Rosemary gyermekei című film egyik szerepét, azonban Roman volt a rendezője, aki ajánlotta neki a szerepet, emiatt etikátlannak tartották volna, hogy a férje ajánlja be egy szerepre. Ettől függetlenül statisztaként feltűnt a filmben.

1967 Sharon számára igen különleges év volt; ebben az évben mutatták be A vámpírok bálja és Az ördög szeme című filmeket, illetve A bsbák völgyét is. Szerepelt a Playboy magazinban néhány aktfotója, amiket a férje készített A vámpírok bálja forgatásán.

1968-ban a The Wrecking Crew-ban megkapta Freya szerepét, egy évvel később pedig a 12+1-ban láthattuk, mint Pam. Utóbbi végül a legutolsó olyan film lett, amiben szerepelt.

Magánélet

Sharon mindig is a nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a filmekben nem mutatják egy szerelmespár intimebb pillanatait, ezzel szemben a gyilkolás a mozivásznon szinte természetes. Elárulta azt is, hogy egyáltalán nincs ellene a meztelenkedés, ha nem öncélú magamutogatásról van szó. A Vámpírok bálja c. filmben eredetileg több meztelen jelenete volt, azonban csak erősen cenzúrázottan került forgalomba.

1968. január 20-án Londonban feleségül ment Roman Polanskihez. Az esküvőjük szinte teljes egészében a nyilvánosság előtt zajlott. Kapcsolatukból egyetlen gyermek született volna, azonban Sharont két héttel a gyermek születése előtt ölték meg az otthonában. Roman később újraházasodott, és több gyermeket nevel.

Halála

1969. augusztus 8-át írtak a naptárak. Charles Manson közismert bűnöző hívei közül négyet, Susan Atkinset, Linda Kasabiant, Charles 'Tex' Watsont és Patricia Krenwinkelt szólított fel, hogy törjenek be a Tate-Polanski villába, és öljenek meg mindenkit, aki ott tartózkodik.

Sharon nem volt egyedül a házban, noha férje épp az otthonától távol volt. Rajta kívül hárman tartózkodtak a laksában aznak éjjel: Roman gyerekkori legjobb barátja Lengyelországból, Woyciech (Woytek) Frykowski és barátnője, Abigail Folger, valamint Jay Sebring, Sharon egyik exe. Sharont ölték meg utoljára, aki könyörgött az életéért az állapota miatt (is) - a színésznő ekkor volt 8 és fél hónapos terhes. Pénzt ajánlott Susannak, aki a következőt mondta neki: ,,Ide figyelj, te k*rva, nincs kegyelem a számodra. Meg fogsz halni, és a legjobb, ha beletörődsz ebbe". Sharon az utolsó szavaival az édesanyját szólította. Testét 16 szúrás érte, ezek közül 5 volt halálos.

Másnap, augusztus 9-én Polanskiék bejárőnője fedezte fel a borzalmas gyilkosságok áldozatainak a holttestüket. A Winifred Chapman névre hallgató asszony először a kertben lévő holttestet vette észre, majd sikítva kirohant a házból, majd amikor a ház elé ért, egy újabbat fedezett fel az autóban. A rendőrséget végül a szomszédok értesítették.

Sharon magzatát megpróbálták megmenteni, azonban a szúrások következtében súlyosan megsérült. A gyermeket az édesanyjával együtt temették el, a síron pedig Sharon neve mellett a Paul Richard Polanski név szerepel. Sharon egyik gyilkosa, Susan Atkins hónapokkal később sokkoló vallomást tett: elárulta, hogy ki akarták vágni a magzatot a holttestből.

 

1961 Barabás   nem szerepel a stáblistán 1962 Hemingway's Adventures of a Young Man   nem szerepel a stáblistán 1963 The Beverly Hillbillies (sorozat) Janet Trego vendégszereplő 1963-tól 1965-ig 1963 Mister Ed (sorozat) a tengerész barátnője 2 epizódban játszott 1964 Szerelmi partraszállás szép lány nem szerepel a stáblistán 1965 The Man from U.N.C.L.E. (sorozat) terapeuta egy részben szerepelt 1966 Az ördög szeme Odile de Caray   1967 Vámpírok bálja Sarah Shagal   1967 Ne verj hullámokat! Malibu   1967 Babák völgye Jennifer North   1968 Rosemary gyermeke lány a partin nem szerepel a stáblistán 1969 Bontóbrigád Freya Carlson   1969 12+1 Pat a halála után mutatták be

Utolsó frissítés: 2015.10.26. 12:12 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace