Starity

Shelley Hennig

Shelley Hennig Shelley Hennig nemzetisége 494. 1077rajongó 72vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Shelley Catherine Hennig
 • Születési idő
 • 1987. január 02.
 • Születési hely
 • New Orleans, Louisiana, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő, modell
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Gale Harold Thomas Dekker Phoebe Tonkin Britt Robertson Tyler Hoechlin Holland Roden Chris Zylka Tyler Posey Dylan O'Brien Ian Bohen Arden Cho Dylan Sprayberry

Shelley Hennig életrajza

KEZDETEK
Shelley Catherine Hennig Metairie-ben, Louisianaban, született 1987. január 2-án. Cathy Distefano Gosset és Glenn H. Hennig Sr. lánya. Két fiútestvére van, Glenn Jr és Brad. Édesapja német, svájci-német, skót és angol felmenőkkel rendelkezik, míg édesanyja olasz származású, mind a négy anyai dédszülője olasz bevándorló volt.

A Destrehan High Schoolba járt Destrehanben, Louisianaban, ahol kitűnő tanuló volt akadémiai szinten. Képzett táncos, számos táncversenyen vett részt és számos díjat meg is nyert. Szeret írni is, két verse meg is jelent a Young Authors Book of Poetry-ben.

KORAI ÉVEK
2003 novemberében nyerte meg a e Miss Louisiana Teen USA címet Louisiana államban, Lafayette-ben tartott állami szépségversenyen. Ez volt az első alkalom, hogy ilyenen részt vett volna. 2004 augusztusában ő képviselte Louisiana államot a Miss Teen USA 2004-es felvonuláson, melyet a kaliforniai Palm Springs-ben rendeztek meg. Ezen a rendezvényen megnyerte a Miss Teen USA címet, így ő lett az első louisianai, aki megnyerte, valamint az első lány is, aki Ali Landry óta birtokolhatta ezt a megtisztelő címet, ő Miss USA 1996 volt. A Miss Teen USA nyereményei között szerepelt egy egy éves modellszerződés a Trump Modellügynökséggel, és egy ösztöndíj a The New York Conservatory for Dramatic Arts-on.

Miss Teen USA-ként képviselte a Miss Universe Organization-t. 2004-ben Jennifer Hawkins  (Miss Universe, of Australia) és Shandi Finnessey (Miss USA, of Missouri) nyertesekkel számos rendezvényen vettek részt, ezáltal eljutottak Bangkokba is, Thaiföldre is.

Uralkodása alatt számos televíziós vendég- és nyilvános fellépésen vett részt, 2004-ben többek között vendégszerepelt a Passions című NBC szappanoperában, mely része volt a nyereményének. Számos más non-profit szervezettel is együttműködött, köztük a Seeds of Peace, D.A.R.E., Sparrow Clubs és SHiNE. 

Uralkodása 2005. augusztus 8-án ért véget, ekkor adta át a koronát az Ohioból származó Allie Laforce-nak, így ő lett az új Miss Teen USA. Nemsokkal ezt követően jelentkezett a The Reality Show című MTV műsorba, azzal a szándékkal, hogy elindítsa saját showműsorát After the Crown címmel de sajnos kiesett. 2008. augusztus 16-án a Miss Teen USA 2008 műsorvezetője volt Seth Goldman mellett.

KARRIER
2007. április 20-án kapott szerepet az Életünk napjai / Days of Our Lives című amerikai szappanoperában, ahol Stephanie Johnson karakterét alakította, amit előtte Shayna Rose játszott. 2010-ben jelölték a 37th Daytime Emmy Awardson az Outstanding Younger Actress kategóriában a szériában nyújtott kimagasló alakításárt. 2011. január 18-án bejelentette, hogy hosszú gondolkodás után otthagyja a sorozatot. 

2011 és 2012 között alakította Diana Meade főszereplőt a The Secret Circle című The CW új sorozatban, mely y L. J. Smith könyvei alapján készült el. A széria ugyan a számára nemzetközi ismeretségett hozott, 2012. május 11-én bejelentésre került, hogy a sorozat nem tér vissza második évaddal, melyet a kellő nézettség hiányával indokoltak meg. 

2013-ban a Zach Stone híres lesz / Zach Stone Is Gonna Be Famous című MTV sorozatban alakította Christy Ackermant, majd június 26-án nyilvánosságra hozták, hogy a széria egy évad után törlésre került. Emellett vendégszerepelt A törvény embere / Justified című sorozatban, mint Jackie Nevada.

2014-ben csatlakozott a Teen Wolf - Farkasbőrben / Teen Wolf című sorozat épp induló harmadik évadához, melyben Malia Tate-ként szerepelt. A negyedik évadtól előlépett főszereplővé, melyként a sorozat végéig, a 2017-ben megjelenő 6. évadig látható volt. 2016 Teen Choice Awardson Malia megformálásért jelölték a Choice Summer TV Star: Female kategóriában, melyet meg is nyert. 

Még 2014-ben egy-egy epizód erejéig látható volt a Zsaruvér / Blue Bloods és Barátaim jobb élete / Friends with Better Lives sorozatokban. Ezt követően jelent meg két Blumhouse horrorfilmje is. Ouija filmjében néhány barát használja az Ouija táblát, majd olyan erőket szabadítanak el, amely legsötétebb félelmeiket váltják valóra. Az Ismerős törlése / Unfriended filmben pedig néhány barátot egy online chat szobában titokzatos, természetfeletti erő kísérti halott barátjuk fiókját használva.

2016-ban jelent meg a Summer of 8 című filmje, melyben főszerepet játszik. A filmben nyolc közeli barát a nyár utolsó napjait a tengerparton töltik még együtt, mielőtt útjaik külön válnának az egyetem előtt.

A The Band Perry új, a Gentle on My Mind dalhoz készült videóklipjében az Éhezők Viadal / The Hunger Games filmből ismert Alexander Ludwig oldalán volt látható. Ezt követően 2017-ben Maren Morris country zenész I Could Use a Love Song dalához készült kisfilmben is feltűnt. 

Nem sokkal később pedig megkapta Olivia szerepét A jogdoktor / Roman J. Israel, Esq című amerikai filmdrámában. Az igazságszolgáltatási rendszer útvesztőiben játszódó izgalmas thriller főszereplője egy idealista védőügyvéd, Roman J. Israel (Denzel Washington), akinek élete egyik pillanatról a másikra összeomlik, ezért csatlakozik egy céghez, amit az ambiciózus George Pierce (Colin Farrell) vezet, és szoros barátságot köt egy fiatal és agilis ügyvédnővel (Carmen Ejogo). 

2017-ben szerepet kapott a Liberty Crossing című sorozatban, amelyben Carly Ambrose szerepében tűnik fel. A sorozat 2018-ban került a képernyőkre. A Nemzeti Terrorelhárítási Központ (National Counterterrorism Center) szerencsétlen fiatal hírszerző elemzőjének ki kell bogoznie egy terrorcselekményt, miközben az iroda apró hátbaszúrásain és bürokráciáján kell átnavigálnia magát, és tolerálnia kell kotnyeles családját is. A széria egy évad után sajnos véget ért. Még 2017-ben három rész erejéig visszatért az Életünk napjai / Days of Our Lives című szappanoperába.

2018-ban három filmje is bemutatásra került. When We First Met című Netflix filmjében Carrie Grey fotósként látható. Noah (Adam Devine) egy Halloween partin találkozik Averyvel (Alexandra Daddario), és szerelmes lesz, de a barátzónába kerül. 3 évvel később a lány más jegyese. Noah egy időgépben tér vissza, hogy megoldja a dolgokat. The After Party filmjében egy törekvő rapperre rossz okból figyelnek fel az emberek, azt gondolja, hogy karrierje véget ért. De amikor a legjobb barátja egy vad New York-i buliba juttatja be magukat, még egy esélyt kap arra, hogy a lehetetlen megtörténjen. Hilary Jenkle szerepében volt látható a False Profits filmben, melyben három külvárosi nő Arizonában azon van, hogy elindítsák saját kozmetikai üzletüket.

2019-ben kapott szerepet a Dollface című websorozatban, mint Ramona, valamint a Walter rövidfilmben is feltűnik.

2021-ben jelenik meg Gatlopp című filmje, melyben egy baráti társaság újra összeáll egy estére, miután egyikük elválik. Mivel csaknem egy évtized telt el azóta, hogy mindannyian együtt voltak, nosztalgiázva, úgy döntenek, hogy ivós játékot játszanak. De ez nem hétköznapi játék; ha nem fognak össze, hogy szembenézzenek a múltjukkal, kénytelenek lesznek örökkévalóságig játszani a játékot. 

Látható lesz a Kristen Bell főszereplésével készülő The Woman in the House című mini-sorozatban Lisa bőrében. Jelenleg még nagyon kezdeti fázisban van a Bibi filmje, melyről kevés információ áll rendelkezésre.  

2020. március 10-én jelentették be, hogy a Crazy For You névre keresztelt NBC vígjátékban főszerepet kapott Daisy-ként. A pilot epizód producere Rachele Lynn lesz, aki a Saturday Night Live műsoron is dolgozott. A megjelenés dátuma egyelőre ismeretlen. 

MAGÁNÉLET
Három évvel Miss Teen USA uralkodása előtt, 2001. augusztus 9-én bátyja, Brad Joseph Hennig (1983. április 29.) Destrehanban, Louisianaban életét vesztette ittas vezetés következtében. A fiú mindössze 18 éves volt. 

JÓTÉKONYSÁG
Miss Teen USA-ként képviselte a Miss Universe Organization-t. Számos más non-profit szervezettel is együttműködött, köztük a Seeds of Peace, D.A.R.E., Sparrow Clubs és SHiNE.  

Három évvel Miss Teen USA uralkodása előtt, 2001. augusztus 9-én bátyja, Brad Joseph Hennig (1983. április 29.) Destrehanban, Louisianaban életét vesztette ittas vezetés következtében. A fiú mindössze 18 éves volt. E tragédia hatására szószólóvá vált a fiatalkori alkoholfogyasztás ellen és rengeteget dolgozott együtt egy louisianai non-profi szervezettel, a C.A.D.A-vel, hogy társait felvilágosítsa az alkohol káros hatásairól és következményeiről.

Írta: kia08

FILM
202?: Bibi - Vivian ... előkészületek
2021: Gatlopp - Alice ... utómunkálatok
2018: False Profits - Hilary Jenkel
2018: The After Party - Alicia
2018: When We First Met - Carrie 
2017: A jogdoktor / Roman J. Israel, Esq. - Olivia Reed (George's Ass't.) 
2016: Summer of 8 - Lily
2015: About Scout - Melinda
2014: Ouija - Debbie Galardi
2014: Ismerős törlése / Unfriended - Blaire 

SOROZAT
2021: Mythic Quest: Raven's Banquet - Ginny / A.E. Goldsmith - 2 epizód
2019: Dollface - Ramona - 3 epizód
2018: Liberty Crossing - Carly Ambrose - 8 epizód
2014-2017: Teen Wolf - Farkasbőrben / Teen Wolf - Malia Tate - 55 epizód
2007-2017: Életünk napjai / Days of Our Lives - 468 epizód
2014: Barátaim jobb élete / Friends with Better Lives - Molly - 1 epizód
2014: Zsaruvér / Blue Bloods - Maya - 1 epizód
2013: Zach Stone híres lesz / Zach Stone Is Gonna Be Famous - Christy Ackerman - 4 epizód
2013: A törvény embere / Justified - Jackie Nevada - 1 epizód
2012: Friend Me - Isabelle - 1 epizód
2011-2012: The Secret Circle - Diana Meade - 22 epizód
2004: Passions - Wendy - Crane Maid - 1 epizód

RÖVIDFILM
2019: Walter - The Girl 
2014: The Band Perry: Gentle on My Mind - Tatum

MINI-SOROZAT
202?: The Woman in the House - Lisa ... forgatás alatt

Utolsó frissítés: 2021.10.13. 17:05 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace