Starity

Sheridan Smith

Sheridan Smith Sheridan Smith nemzetisége 15927. 4rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 50%
 • szimpátia: 50%
 • Születési név
 • Sheridan Smith
 • Becenév
 • Shez
 • Születési idő
 • 1981. június 25.
 • Születési hely
 • Epworth, North Lincolnshire, Anglia
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Színésznő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 157 cm
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Duncan James

Sheridan Smith életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

SHERIDAN SMITH
brit színésznő, énekesnő

ÉLETRAJZ
Sheridan Smith, brit énekesnő és színésznő, 1981. június 25.-én született az angliai Epworth-ban, Colin és Marilyn Smith gyermekeként. Már egész kiskorában elhatározta magában, hogy később a színpad világában fog mozogni, de ekkor még nem tudta pontosan, milyen területen fogja ezt véghezvinni. Eleinte táncos szeretett volna lenni, ezért fiatalkorától kezdve a ,,Joyce Mason School of Dance''-ben táncolni tanult, majd később a ,,South Axholme Community''-n folytatta a tanulmányait. Később azonban már tudta, a színjátszás az, amit igazán csinálni szeretne.1991 és 2005 között tagja volt a ,,National Youth Music Theatre''-nak, ahol több darabban is főszerepet játszott. 16 évesen Londonba költözött, hogy szerencsét próbáljon. Több filmben és sorozatban is feltűnt, de igazi hírnevet a színháznak köszönhetően sikerült szereznie. 2009-ig James Corden angliai komikus barátnője volt, majd szakításuk után Ross McCall partnere lett, akivel már több mint 10 éve nagyon jó barátok voltak. A hosszú távkapcsolat miatt a pár azonban hamarosan a különválás mellett döntött. Ezután Sheridan szerelmi életéről nem sokat lehetett hallani. 2012 szeptemberében azonban Reg Traviss oldalán kapták lencsevégre, kapcsolatukat viszont egyik fél sem erősítette meg. 

TELEVÍZIÓ
Sheridan legelső szerepét 1999-ben az ,,Édesek és mostohák'' című sorozatban kapta, melynek legelső epizodjában tünt fel. Ugyanebben az évben a ,,Dark Ages'' több részében is láthattuk, ahol egy Matilda nevű lányt alakított. Ekkor kapta meg első komolyabb szerepét is, a ,,The Royle Family''-ban, ahol Emma Kavanagh bőrébe bújt. Feltünt még a ,,Doctors''-ban is. Egy évvel később a ,,Heartbeat''-ban Lyn-t formálta meg egy epizód erejéig, a ,,Where the Heart Is''-ban is egy kisebb epizódszerepet kapott. A sorozatok mellett Sheridan filmekben is feltünt, az ,,Anchor Me''-ben és a ,,Peaches''-ben is láthattuk. 2001-ben a ,,Holby Városi Kórház'' több epizódjában láthattuk, majd az ,,Always and Everyone''-ban egy rész erejéig, s a ,,Hawk'' című filmben is játszott. Ekkor kapott szerepet a ,,Two Pints of Lager and a Packet of Crisps''-ben, ahol egészen 2009-ig játszott. Egy évvel később csupán két produkcióban láthattuk; először a ,,Blood Strangers''-ben, majd a ,,Fat Friends''-ben. 2003-ban a ,,The Royal'' című sorozatban láthattuk egyetlen részen keresztül, s ugyanebben az évben kapta meg a ,,Eyes Down''-ban Sandy Beech szerepét, akit egy éven keresztül játszott. 2004-ben a ,,Doctors''-ban ismét feltünt egy epizódban, akárcsak a ,,Mile High''-ban. Egy évvel később a ,,Fade to Black: Emma'' kisfilmben láthattuk, de feltünt a ,,The Bill'', a ,,The Lenny Henry Show '' és a ,,The Comic Strip Presents...'' című sorozatokban is. Ekkor kapott szerepet a ,,Love Soup'' című sorozatban, ahol visszatérő karakterként, 3 éven keresztül láthattuk. 2006-tól a ,,Grownups''-ban egy Michelle nevű lányt alakított, 22 részen keresztül, egészen 2009-ig. 2008-ban ismét kisebb televíziós szerepekben láthattuk; a ,,Candlefordi kisasszonyok''-ban, s a ,,Gavin & Stacey''-ben, melyben még 2010-ben is játszott. Egy évvel később a ,,The Friday Night Club'' című televíziós mozifilmben tünt fel, s a ,,Benidorm'' több epizódjában. Szerepelt még a ,,Jonathan Creek''-ben is, 2010-ben pedig a ,,Chekhov Comedy Shorts''-ban láthattuk. 2011-ben a ,,Hisztéria''-ban, a ,,How to Stop Being a Loser''-ben és a ,,Little Crackers''-ben játszott. Egy évvel később, 2012-ben is sok televíziós produkcióban feltünt; a ,,Tower Block''-ban az ,,Accused ''-ben, a ,,Quartet ''-ben, a ,,The Scapegoat ''-ban és legutóbb a ,,Mrs Biggs '' című sorozatban, ahol már főszereplőként láthatjuk. Legutóbb, 2014-ben a "Cilla" címet viselő minisorozatban kapott főszerepet.

SZÍNHÁZ
Bár Sheridan Smith nevét a televíziózás világában is ismerik, hírnevét a színházi szerepeinek köszönheti. A Donmar Warehouse-ban az ,,Into the Woods'' című musicalben kapta meg első komolyabb szerepét, majd a Regent parki szabadtéri színház színpadán olyan darabokban játszott mint a ,,Makrancos hölgy'' illetve a ,,Szentivánéji álom''. Nem sokkal később a ,,Little shop of Horrors'' horror-vígjáték musicalben Audrey-t alakította, a Menier Chocolate Factory-ban. 2006 novemberében maga mögött hagyta korábbi színházát s a Duke of York's Theatre színészeihez csatlakozott. 2007-ben ismét költözött, a ,, New Ambassadors Theatre''-ba. 2008-ban ,,Laurence Oliver díj'' jelölést kapott, a legjobb musical színész kategóriában. 2008 áprilisában megkapta Elle Woods szerepét a ,,Legally Blond'' című musicalben, melyben a Blue együttes tagja, Duncan James játszotta a férfi főszerepet egészen 2010-ig. A két énekes ennek a színházi darabnak köszönhetően ismerkedett össze, s a mai napig legjobb barátok. Ez volt Sheridan addigilegsikeresebb színházi szerepe; mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy eredetileg 2010 október 23.-ig alakította volna ,,Elle''-t, azonban egészen 2011 januárjáig láthattuk. Ezután a szerepét,  Susan McFadden vette át. A ,,Legally Blond''-dal több díjat is sikerült bezsebelnie; először a ,,WhatsOnStage.com Theatregoers' Choice Award'' által, ahol a legjobb musicalszínésznő díjat nyerte el, majd 2011-ben ismét jelölt volt a ,,Laurence Oliver díj''-ra amit azonban most el is vitt. 2011 márciusa és júniusa között a ,, Theatre Royal Haymarket'' tagja volt. Jelenleg az ,,Old Vic'' színházban színészkedik, s a ,,Hedda Gabler'' cimű színdarabban játszik főszerepet. 

RÁDIÓ
Sheridant több rádiós sorozatban is hallani lehetett; a népszerű ,,Doctor Who'' című sorozat rádiós változatában, a ,,The Way We Live Right Now''-ban illetve az ,,Elephants to Catch Eels''-ben is.

ÉRDEKESSÉGEK
~ egyik legjobb barátja Duncan James, a Blue együttes énekese
~ elmondása szerint az egyik legrosszabb tulajdonsága az, hogy nagyon bizonytalan
~ az együttérzés hiányát nehezen viseli el az emberekben
~ arra a kérdésre, hogy mit tenne ha szuperereje lenne, a következőt válaszolta: ,, Szeretném megmenteni az embereket a bajban, mint Supermen. ''
~ 8 éves volt amikor az egyik testvére Julian meghalt rákban
~ testvére Damien egy zenekarban játszik
~ négy kutyája van: Barry, Enid, Eric és Trish

AUTOGRAMMCÍM

Sheridan Smith
Independent Talent Group Ltd.
Oxford House
76 Oxford Street
London W1D 1BS
UK 

TELEVÍZIÓ

Mrs Biggs (TV series)
Charmian Biggs

2012 The Scapegoat
Nina

2012 Quartet
Dr. Lucy Cogan

2012 Accused (TV series)
Charlotte

2012 Tower Block
Becky

2011 Little Crackers (TV series)
Jack Russell Lady / Marilyn Smith

2011 How to Stop Being a Loser
Lisa

2011 Hysteria
Molly

2010 Chekhov Comedy Shorts (TV series)
Natasha

2009-2010 Jonathan Creek (TV series)
Joey Ross

2008-2010 Gavin & Stacey (TV series)
Rudi

2001-2009 Two Pints of Lager and a Packet of Crisps (TV series)
Janet / Michelle

2009 Benidorm (TV series)
Brandy

2006-2009 Grownups (TV series)
Michelle

2009 The Friday Night Club (TV movie)
Miranda

2008 Lark Rise to Candleford (TV series)
Cinderella Doe

2005-2008 Love Soup (TV series)
Cleo Martin

2008 Defunct
Cherry La Chav

2005 The Comic Strip Presents... (TV series)
Angie

2005 The Lenny Henry Show (TV series)
Various Roles

2005 The Bill (TV series)
Janey Giles

2005 Fade to Black: Emma (short)
Emma Lassiter

2003-2004 Eyes Down (TV series)
Sandy Beech

2004 Mile High (TV series)
Susie

2000-2004 Doctors (TV series)
Claire / Jackie Leavis

2003 The Royal (TV series)
Francesca Smith

2002 Fat Friends (TV series)
Sharon Wormersley

2002 Blood Strangers (TV movie)
Jas Dyson/Claire

2001 Hawk (TV movie)
Jez

2001 Always and Everyone (TV series)
Nurse Practitioner

2001 Holby City (TV series)
Miranda Locke

1999-2000 The Royle Family (TV series)
Emma Kavanagh

2000 Peaches
Tracey, shop assistant

2000 Anchor Me (TV movie)
Young Jackie

2000 Where the Heart Is (TV series)

2000 Heartbeat (TV series)

1999 Dark Ages (TV series)
Matilda

1999 Wives and Daughters (TV mini-series)
Housemaid

Utolsó frissítés: 2014.11.07. 18:06 hana001 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace