Starity

Simon Le Bon

Simon Le Bon Simon Le Bon nemzetisége 10178. 12rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Simon John Charles Le Bon
 • Becenév
 • Charlie
 • Születési idő
 • 1958. október 27.
 • Születési hely
 • Bushey, Nagy-Britannia
 • Foglalkozás
 • énekes, dalszövegíró, producer
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Partner
 • Yasmin Le Bon
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • John Taylor Nick Rhodes Roger Taylor (II) Amber Le Bon Andy Taylor

Simon Le Bon életrajza

Simon John Charles Le Bon angol énekes és dalszövegíró, a popbanda Duran Duran énekese, 1958. október 27-én született Busheyban, Angliában, John Le Bon és Ann-Marie első gyermekeként. Két öccse van, David és Jonathan.

Édesanyja korán felismerte a tehetségét és mindig is támogatta. Ő vette el válogatásokra, így Simon már hatévesen kamera elé állhatott – egy Persil mosópor-reklámban.
A helyi templomi kórusban kezdett el énekelni, emellett színésznek is tanult. Tanulmányait a Nower Hill High Schoolban (annak idején itt tanult az édesanyja) és a Pinner County Grammar Schoolban végezte (Elton John is ott érettségizett, néhány évvel korábban).
Az iskola befejezése után portásként dolgozott a Northwick Park Hospital Accident and Casualty-n, és meghallgatásra jelentkezett egy punk banda énekesének. Szerepelt néhány televíziós reklámfilmben és kisebb színházi darabokban. 1978-ban egy izraeli kibucban dolgozott a Negev-sivatagba, majd hazatérése után drámát kezdett el tanulni a University of Birmingham-en.

Duran Duran

A Duran Duran-t 1978-ban két gyerekkori jóbarát, John Taylor és Nick Rhodes alapította az énekes-dalszövegíró Stephen Duffy-val, aki egy évvel később távozott, mert úgy érezte, hogy a banda nem tart semerre. Ekkor csatlakozott Simon (köszönhetően az akkori barátnőjének, Fiona Kempnek, aki beajánlotta őt a zenekarba), valamint a gitáros Andy Taylor és a dobos Roger Taylor (nem összetévesztendő a Queen dobosával, aki ugyanezt a nevet viseli).
Másfél hónappal később a Duran Duran Birmingham és London környékén adott koncerteket, majd Hazel O'Connor előzenekaraként bejárták az országot. Decemberben leszerződtek az EMI Records-hoz.

Debütáló albumuk, a Duran Duran, 1981-ben jelent meg és azonnal hatalmas siker lett. Gyors egymásutánban jöttek a lemezek: Rio (1982), Seven and the Ragged Tiger (1983) és az Arena (1984) koncertalbum. A megjelenéseket erős promóció és hosszú turné követte, a banda hírneve pedig egyre erősödött. 1984-ben még szerepeltek a Band Aid jótékonysági kislemezén ( "Do They Know It's Christmas"), majd Andy és Roger rövid időre kiváltak a bandából.
Simon, Nick és John Arcadia néven új bandát alapított és 1985-ben elkészítették a So Red The Rose című albumot. Az első kislemez, az "Election Day" Nagy-Britanniában és az USA-ban is bejutott az első tíz közé.
Ezután trióként folytatta a zenélést Duran Duran néven, és két albumot készítettek: Notorious (1986) és Big Thing (1988). Ezután csatlakozott hozzájuk a gitáros Warren Cuccurullo és a dobos Sterling Campbell és együtt rögzítették a Liberty című albumot 1990-ben.

Addigra a zenekar népszerűsége erősen csökkent, ám ismét az élre törtek, amikor 1993-ban megjelent a The Wedding Album című lemezük, amelyről az "Ordinary World" bekerült a legjobb tíz kislemez közé.
Az albumot hosszú világkörüli turné követte, amelyen Simon hangszalag-szakadást szenvedett és így hat hétre le kellett állniuk a koncertezéssel.
1995-ben elkészült a feldolgozásokat tartalmazó Thank You album, amelyen Simonnak lehetősége adódott, hogy a kedvenc énekesei dalait adhassa elő - a kritikusok tetszését azonban nem sikerült elnyerni. Ugyanabban az évben Simon az operaénekes Luciano Pavarotti-val adta elő az "Ordinary World"-öt a "Children of Bosnia" jótékonysági koncerten.
1997-ben John elhagyta a bandát, nélküle készült el a Medazzaland (1997) és a Pop Trash (2000) album – mindkettő anyagi bukás lett.

2001-ben a Duran Duran eredeti öt tagja ismét összeállt és elkészítették az Astronaut című új albumukat, ami 2004-ben jelent meg. Az első kislemez, a "(Reach Up For The) Sunrise" bejutott az első tíz legjobb közé.
2006-ban John és Nick elkészítette a zenekar "Only After Dark" című válogatásalbumát - ezt a Red Carpet Massacre (2007), majd az All You Need Is Now (2010) stúdióalbumok követték.
Az All You Need is Now már a saját lemezcégük, a Tapemodern kiadványa lett.
2015 februárjában a Duran Duran Londonban lépett fel a War Child jótékonysági koncertsorozat keretében és az év első felében több fellépést is adtak.
Az új album, a Paper Gods 2015. szeptember 11-én jelent meg, az első kislemez, a Pressure Off pedig már májusban a rajongók elé került. A lemez megjelenését brit, észak-amerikai turné, majd európai követte, amely 2016 szeptemberében ér véget.
A banda a 2017-es évet turnézással töltötte, több fesztiválon is részt vettek.
2018-ban a Duran Duran tagjai pihentek és az új albumra gyűjtötték az ötleteket.
2019. február 15-én és 16-án a Kajmán-szigeteken adtak koncertet és az év további részében is számos alkalommal léptek színpadra.
2021. január 8-án, David Bowie halálának évfordulóján, az énekes előtti tisztelgésként, kiadták a Five Years feldolgozását. Az új albumuk, a Future Past 2021 október 22-én jelent meg, több kislemez és két teltházas birminghami koncert kíséretében, majd a turné 2022-ben is folytatódott.
Szavazást követően, 2022. november 5-én beiktatták őket a Hírességek Csarnokába.  
2023. március 20-án a Duran Duran bejelentette, hogy az év végén egy új zenei projekttel térnek vissza, amelyben a korábbi tag, Andy Taylor is részt fog venni.  
2023 október 27-én megjelent a Danse Macabre albuma, amelyen Andy Taylor közel két évtized után ismét együtt dolgozott a Duran Durannel. A Halloween-témájú albumon az új szerzemények és átdolgozások mellett néhány feldolgozás is helyet kapott.  

Önálló munkák

1985-ben a Whitbread Round the World Race versenyére készített egy dalt ("Grey Lady Of The Sea" – csak Japánban jelent meg 1988-ban), valamint narrátorként dolgozott a versenyt bemutató Drum (1987) című filmben.
1989-ben Jonathan Elias Requiem For The Americas projectje számára elkészítette a "Follow In My Footsteps" című dalt, amelyben a The Bangles énekesnője, Susanna Hoffs szolgáltatta a háttérvokált.

1993-ban ő volt a producer az Unrest Perfect Teeth című albumán.
1998-ban barátjával, Nick Wood-dal és a feleségével, Yasminnal megalapította a SYN Entertainment (Simon Yasmin Nick) nevű céget Tokióban. Két évvel később a SYN Entertainment megalapította a SYN Records lemezcéget, amely számos válogatásalbumot jelentetett meg – némelyiken maga Simon is dolgozott. Szóló szerzeménye, a "Dreamboy", a Love Kills című Mario Van Peebles-filmben volt hallható.

2005-ben Simon énekelt a Holland trance DJ Ferry Corsten "Fire" című dalában (ami a Serious című Duran Duran-szerzemény remixe volt).
2006-ban tagja lett a Shinzou Sound-nak és részt vett a project, 'Synesthesia' online manga projectnek – ő volt a társszerzője a 'Nobody Knows' című főcímdalnak.
2010-ben énekelt a "Record Collection" című dalon, amely Mark Ronson harmadik albumának címadó szerzeménye lett. (Ronson volt az All You Need Is Now album producere).

Magánélete:

A nyolcvanas évek elején hosszú ideig járt a modellből lett színésznő Claire Stansfielddel.

Miközben még Claire-rel járt, meglátta a divatmodell Yasmin Parvaneh arcát egy magazinban és annyira megtetszett neki, hogy felhívta a modellügynökséget, hogy tudakozódjon felőle – eközben a magazinok arról cikkeztek, vajon mikor veszi feleségül Claire-t.
Simon és Yasmin 1985. December 27-én házasodott össze. Két vetélés után Yasmin három kislányt hozott a világra: a modell Amber Rose Tamara Le Bon (1989. augusztus 25.), Saffron Sahara (1991. szeptember 25.) és Tallulah Pine (1994. szeptember 10.)

A család, beleértve Simon édesanyját, Ann-t és a kutyáikat (Luigi, Tinka és Cecil), Putneyban, Délnyugat- Londonban él.

Simon kétszer majdnem vízbefúlt: a Wild Boys videójának forgatásán (akkor állt le a malom, amelyre Simont kötözték, amikor az énekes feje a víz alatt volt és nehezen tudták csak kiszabadítani) és egy jachtversenyen 1985-ben, amelyen a Drum nevű hajója felborult és Simon a legénység többi tagjával csapdába esett a víz alatt 40 percre. Ez azonban nem akadályozta meg az énekest abban, hogy részt vegyen az 1985-1986-os Whitbread Round the World Race világkörüli versenyén, ahol a harmadik lett. Később eladta a jachtot, de 2005-ben kölcsönkérte az új tulajdonostól, hogy induljon a Fastnet versenyén és egyúttal adományt gyűjtsön az RNLI jótékonysági alapítványának. (A gyenge szél miatt kiszállt a versenyből.)

2009-ben egy esszét írt a The Atheist's Guide to Christmas című könyvbe.

2014-ben a British Humanist Association kitüntetett támogatója lett.
 

2012 A Diamond in the Mind (TV film) - énekes
2011 Just Josh! (TV sorozat) (Epizód #1.2)
 

Duran Duran albumok

Duran Duran (1981)
Rio (1982)
Seven and the Ragged Tiger (1983)
Notorious (1986)
Big Thing (1988)
Liberty (1990)
Duran Duran (A.K.A. "The Wedding Album") (1993)
Thank You (1995)
Medazzaland (1997)
Pop Trash (2000)
Astronaut (2004)
Red Carpet Massacre (2007)
All You Need Is Now (2010) (digitális letöltés) / (2011) (CD)
Paper Gods (2015)
Future Past (2021)
Danse Macabre (2023) 

Arcadia albumok

So Red The Rose (1985)

Utolsó frissítés: 2024.02.18. 19:07 Jolie_77 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace