Starity

Slash

Slash Slash nemzetisége 717. 657rajongó 56vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 99%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Saul Hudson
 • Becenév
 • Slash
 • Születési idő
 • 1965. július 23.
 • Születési hely
 • Hampstead, Anglia
 • Foglalkozás
 • zenész, dalszövegíró
 • Családi állapot
 • elvált, 2 gyermek
 • Partner
 • Meegan Hodges
 • Magasság
 • 179 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Fergie Nicole Scherzinger Axl Rose Perla Hudson Alice Cooper Steven Adler Izzy Stradlin Duff McKagan Matt Sorum Gilby Clarke Myles Kennedy

Slash életrajza

- avagy az első akkordtól a világsikerig -

Slash egy tipikus brit-amerikai lázadó, hippi családban született 1965. július 23.-án Angliában, Stoke-on-Trent városában, Staffordshire megyében. Egy testvére van, Ash Hudson. Szülei, az afroamerikai Ola és az európai származású Anthony Hudson is valamiféleképpen a zeneiparban dolgoztak: anyukája ruhatervezőként tevékenykedett, ő tervezte és készítette többek között David Bowie számára koszümöket és egyéb ruhákat, apukája pedig grafikus tervező volt, akinek egyik legismertebb munkája Joni Mitchell 1973-ban kiadott Court and Spark lemezének borítója. A hetvenes évek elején szüleinek házassága megromlott, ezért elváltak, Slash pedig egy kis időre a mamája felügyelete alá került. Nem sokkal később apja úgy döntött, hogy a gyerekekkel Los Angelesbe költöznek, ami meg is valósult 1976-ban, azonban Anglia ködös nyugalma után nehezen tudták megszokni Los Angeles nyüzsgő életét. Az ifjú Saul szabadon élt, szándékosasn kereste a veszélyt, saját bevallása szerint azért, hogy legyen egy biztos pont az életében.

Mikor Amerikába költöztek, Slash rákapott a bringázásra, ez volt az akkori szenvedélye, ennek köszönhetően sok kisebb-nagyobb balesetet szenvedett, állandóan valami bajba keveredett. Egyik jó barátját is így szerezte 13 évesen, Marc Canter-t -akivel mái napig is tartják a kapcsolatot-, Slash le akarta nyúlni Marc bringáját. Szintén gyerekkorában barátkozott össze Steven Adlerrel (a Guns N’ Roses későbbi dobosa) deszkázás közben, egy játszótéren. A két gyerek hamar egy húron pendült; Steven megismertette Slashel a Van Halen-t, erősítőket mutatott neki, részben ennek volt köszönhető Slash érdeklődése a gitárok és maga a rockzene iránt.Amint gitár került a kezébe, abbahagyta a biciklizést. Elhatározta, hogy megtanul játszani is rajta. Nagymamája adott neki egy egyhúros flamencogitárt, majd elment a zeneiskolába, ahol rájött, hogy valami nem stimmel, mivel a hangszerről hiányzott még négy húr. Ezekután összeszedte a pénzt és vett egy másikat, immár megfelelő számú húrral. Csupán egyetlen hétig járt zeneiskolába, végül ott kötött ki, hogy más riffjeit próbálta eljátszani hallás után és egész nap zenét hallgatott. Ekkor kezdett az élete teljesen a feje tetejére fordulni. Szabadszájúsága ellenére nagyon nehezen lazult el emberek között, zárkózott srác volt. “Ez az egyik oka, hogy inni kezdtem. Ezt a szokást tizenkét évesen kezdtem felvenni. Segít, hogy kibújjak a csigaházamból. Egyszerűen képtelen vagyok józanon normálisan viselkedni társasági környezetben.” - mesélte évekkel később.

Az iskolában sem tudott elhelyezkedni, szerinte nagyon kilógott a többi gyerek közül, végül már nem érdekelte az iskola sem, nem akart többet ezzel foglalkozni és ekkor kezdett egy csettintésre a népszerűsége is nőni, ám ekkora már nem törődött vele, inkább egymaga akart lenni: nagy ívben kerülni az iskolát és naphosszat gitározni. Rengeteg lemezt halmozott fel az évek során –rock és pop albumokat egyaránt-, egyrészt mert akkoriban más nem igazán éltette, másrészt pedig a szülei miatt, akik mindeketten zenei téren dolgoztak. Legnagyobb kedvencei között tudhatta a The Whot, Joni Mitchellt, a Led Zeppelint, az Aerosmith-et, Minnie Rippertont, és a The Rolling Stonest. Ebben az időben agyalta ki, hogy alapít egy együttest, a Road Crew-t. Ebben a bandában régi barátja, Steven Adler is helyet kapott, mint dobos, ezt követően feladtak hirdetéseket, hogy keresnek basszusgitárost. Nem kellett sok idő, és máris akadt jelentkezőjük, Duff McKagan személyében. Motörhead dalokat játszottak, azonban feloszlottak és Slash egy másik bandába, a Black Sheep-be lépett be.

Alig 18 évesen már olyan volt, mint egy kész rocksztár; bárokban múlatta az időt, hetente váltogatta a barátnőit, vedelte az alkoholt és keményen drogozott. Ám nem csak a fékevesztett életmód jelentette magát a létezést, ekkortájt Slash egy lemezboltban dolgozott. Ebben a boltban ismerkedett meg Izzy Stradlinnal (leendő ritmusgitáros a Guns N’ Roses-ban), aki egy Aerosmith rajzal tért be az üzletbe. Később Slash talált egy hirdetést, amit éppen az újonnan szerzett ismerőse, Izzy és Axl Rose (Guns N’ Roses énekese) adtak fel, gitáros után kutatva. Jelentkezett a hirdetésre, de végül nem lett belőle semmi. Slash az akkori meglévő bandához fordult és énekest kerestek. Azonban ez a doldog nem igazán akart működni, rövidesen feloszlottak –ám nem teljesen, egyszerűen csak nem zenéltek. Ebben az időben volt egy helyi banda is, a Hollywood Rose, az énekesük Axl Rose volt. Steven Adler és Slash elmentek egy koncertjükre, ahol megtudták, hogy új gitárost keresnek ismét, de szerintük egy értelmetlen és logikátlan volt. Ennek ellenére ismét szerencsét próbált és újból jelentkezett, hátha sikerül. Elment a meghallgatásra, fel is vették, ám a másik gitáros, Izzy Stradlin akkor lépett ki éppen. Sajnos ez a formáció sem volt hosszú életű: pár koncert után szétmentek, az utolsó különösen rosszul sült el. Slash nem adta fel a célját, mindig előtte lebegett az, hogy gitáros lesz egy bandában (és lehetőleg az a banda ne menjen szét idő előtt). Ehhez a terveihez hűen tovább próbálkozott, hirdetéseket olvasott és meghallgatásokra járt, míg nem egy Poison nevű együttes jutott a fülébe, miszerint megüresedett a szólógitáros posztja.

Slash-nek több sem kellett, és jelentkezett, ám a meghallgatáson jött rá, hogy az ő világa nem a tupírozott haj, a csillogó szájfény és a színes ruhák, így a glam stílus sem. Időközben Slash Axl Rose segítéségével munkát kapott a Tower Videonál, ez amolyan vígasztaló ajándék volt, amiért Axl kikezdett gitárosunk barátnőjével, akivel Slash se veled, se nélküled kapcsolatban volt. Ezen a munkahelyen sokszor ivott munka után a többi dolgozóval, amíg egyszer lebuktak és Axlt rúgták ki az egész csapat nevében. Az együttes-terv megint felmerült, bár mostmár nem igazán fűztek közzá világmegváltó sikereket.

Újból, immár sokadszorra készültek belevágni a zenélésbe, 1985 nyarán Los Angelesben. Axl agyából pattant ki az ötlet. Tracii Guns nevezetű barátukkal és Izzy Stradlinnal megalapították a Guns N’ Roses-t. A név Axl Rose és Tracii Guns vezetéknevéből áll össze (a Heads of Amazon és az AIDS neveket elvetették), viszont mikor Tracii kiszállt Slasht vették be a helyére. Nem sokkal később már olyan balladákon és későbbi világsiker dalokon dolgoztak, mint a Don’t Cry vagy a November Rain. A Guns N’ Roses tagjai tovább cserélődtek: Duff McKagan lett a basszer, a régi dobost kirógták és helyébe Steven Adlert kérték fel. Az alaptagok útja egyábként rengetegszer keresztezte egymást. Ez az a felállás, amellyel ismerté váltak, amely legelőször ugrik be a legtöbb embernek, amikor az együttes nevét halljuk. Ők voltak a nyolcvanas évek második felének és a kilencvenes évek első felének egyik legmeghatározóbb zenészei, akik a világon csaknem 100 millió albumot adtak el, ám nem ment mindig jól a dolguk. Sokáig nem volt állandó otthonuk, ételre is alig telt, ebből kifolyólag sokszor koldultak.

1985 egy nem túl sikeresnek mondható turnét tudtak maguk mögött (két barátjuk kocsijával indultak útnak. Kétszáz mérföld után a kocsijuk hirtelen lerobbant, így egy kamionsofőr vitte őket tovább, akire azonban hamar ráuntak, és stoppolással tovább mentek Seattle-be, de a késés miatt csupán néhány koncertjüket tudták megtartani (Slash szerint tragikus volt az egész turné). Az év végéig Los Angelesben és Seattle-ben koncerteztek. Ezt követően demókat készítenek és az addig meglévő számaikat gyakorolják. Időközben felfigyelt rájuk a Geffen Records, majd 1986. március 25.-én egy szerződést írtak alá az együttessel, stúdióba hívták őket. Hamarosan, az elkövetkező hónapokban elkezdték felvenni a dalaikat. Az első lemezük 86-os év végén lett kész, és elkezdődött a keverés, mivel a közönség hangját csak utána tették a zene alá (erre a cím is utal, hisz magyar jelentése „Élő?! Mint egy öngyilkosság” lenne). Az középlemez Live ?!*@ Like a Suicide néven, mindössze 10 ezer példányban jelent meg. Négy dal van rajta, ebből kettő saját szerzemény, a másik kettő pedig feldolgozás. Mindvégig a sajtó elég negatív véleménnyel volt róluk.

Érdekesség, hogy a lemezborítót maga Slash tervezte a korai Guns logóval együtt. Ezidáig a Guns N’ Roses stílusa meglehetősen glam volt, női rúzsok és ruhák kiegészítőkkel, azonban gyorsan ráuntak a sokáig tartó készülődésre a koncertek előtt, ami a smikleéssel és előkészülettel telt, tehát ez a korszakuk tiszavirág-életű volt.

Főleg los angeles-i klubbokban játszottak, ennek köszönhetően elég nagy rajongótáborra tettek szert és leszerződtették akkor menedzserüket. Slash egy ideig nála is lakott, sokat segített promotálni az együttest és szórólapokat készíteni, koncertjegyeket osztogatni. Ekkor született meg az egyik védjegye: egy cilider egy övvel átcsavarva. Igazűból csak új ruhák után nézett az egyik üzletben, mikor meglátta a ma már legendás cilindert. A banda beindulása után Slash egy őjságboltban dogozott, mint eladó és a főnökénél lakott, miközben a Guns egy olyan együttesé alakult át, ami után a menedzserek csak úgy kapkodnak, de a legtöbben kizárólag a pézt látták bennük. Ennek végül az lett az eredménye, hogy ott hagyta a munkáját és Axl Rose-al egy garázsba költözött, ahol Izzy Stradlin kovácsolt maguknak ágyat. Itt sem ment semmi simán: Axl és Slash egy kis botrányba keveredett, miszerint egy lánnyal erőszakoszkodtak, azonban a vádakat ejtették. Ekkor született meg a Nightrain neveztű nóta, amit Slash személyes himnuszakánt emleget.

Függősége is kialakulóban volt; először Steven viselkedésén vett észre dolgokat, például elég lazán járkált próbákra. Slash először azt hitte, hogy alkohol áll a háttérben, de mikor Steven lakásán volt, heroint talált. Amikor Izzynél voltak, akkor volt először igazán a kábítószer hatása alatt, személyes bevalása szerint az volt élete egyik legmegváltoztatóbb pillanata, ettől kezdve alakult ki évekig húzódó függősége az alkohol és a drogok iránt. Az akkori bartánője is kezdett aggódni érte, ezért mondta Slash szüleinek a tényeket, de még ők sem tudtak különösebben hatni rá.

A koncertkörútról hazafelé íródott az egyik legismertebb daluk, a Paradise City, ami eredetikel kicsit vulgárisabb refrénnel volt, de azt leszavazta a többi tag. Az egyik Troubadourban adott koncertjük után Tom Zutaut a Geffen Recordstól, aki dicsérő, de mégsem hízelgő vagy eltúlzott szavaival azonnal megnyerte a fiúkat, és Slash állítása szerint sokkal jobban ráérzett a dalok lényegére, mondanivalójára mint bárki más rajtuk kívül. Zutaut érdeklődése a fiúk iránt felpiszkálta a többi kiadó fantáziáját is, így a Guns lassan az egyik legkeresettebb banda lett. A banda végül a Geffen Recordsal tárgyalt, és hat számjegyű összeget kértek, Slash szerint 1986-ban, egy újonnan alapított és felfedezett bandától hallatlan kérés volt.

A második (néhol az elsőként említik) és talán a leghíresebb album, az Appetite for Destruction 1987-ben került a boltok polcaira. Nem volt tiszta stílusa: keveredett a hard rock, a heavy metal, a punk és némely dalnak enyhe blues beütése van. Nem várt sikereket hozott: több kritikus és a rajongó szerint is kétségtelenül az egyik legjobb rock-abum, amit valaha készítettek. A dalok főleg koncerteken, turné közben születtek meg; szinte midegyik számot korábbi együtteseikből vagy szólókarrierjükkel hozták a tagok, nagytrészüket pedig újraírták a későbbi hivatalos albumokra. Viszont a borítóterv nem ment már ilyen zökkenőmentesen. Az eredeti, Robert Williams által tervezett borító sokak szerint morbid, ízléstelen és sértő volt, a rajzon egy robotra ráugró szörny látható, mellettük egy félmeztelen nő. Kénytelenek voltak kicserélni, így egy letisztult Guns N’ Roses logó került rá (egy kereszt, amin öt koponya látható és mindegyikegyértelműen egy-egy tagot ábrázol), sima, fekete alappal, ám az eredeti kép ott van a lemeztok belső felén. Elejében az albumnak egyáltalán nem volt visszhangja, majd mikor a tévében kezdték a hozzájuk készült videóklippeket lejátszani, a lemez szinte egyik napról a másikra a listák élére ugrott, koncertekre alig fért be a nép és a nyolcvanas évek korszakalkotó és legjobb induló rockalbumának tartják, köszönve olyan világslágereknek, mint a Sweet Child O’ Mine, Welcome To The Jungle, Paradise City vagy a Rocket Queen. Mindegyik dalban Slash szólói már-már legendásak lettek, és konstans, állandó elemei lettek a Guns N’ Roses zenéjének. Az ehhez tartozó turné gyanánt más, híresebb együttesek –Aerosmith és Mötley Crüe- előzenekarjaként vettek részt. Jól adja vissza az akkori stílusukat egy 1987-ben készült tévés interjú, amikor ugyanis a riportek kérte, hogy rendezzék át úgy a berendezést a teremben, ahogy nekik tetszik, mire az öttagú banda felforgatta az egészet, mindent szétszedtek. Jellemző volt rájuk, megnyilvánulásaikra és a zenéjükre az aggresszivitás, rendbontás és a lázadás.

Ismét stúdiómunka következett. 1988 elején már a következő megjelenő albumon, a GN’R Lies-on dolgoztak. Javarészt akusztikus dalokból tevődött össze a lemez, mint például a Patience (egyetlen megjelenő kislemez) vagy az Used To Love Her. Az első négy dal valójában nem más, mint a Live ?!*@ Like a Suicide átdogozott verziója, a további négy pedig akusztikus gitárral felvett dalok. Eredetileg egyel több szerzeménynek kellene hogy legyen a korongon, egyedül a Cornshuckert -amit Duff McKagan énekelt- vették le a listáról, mivel túl durvának és profánnak találták a szövege alapján. A borítókép egyszerű (címlapok és újságok paródiája), ám ha figyelmesen megnézzük sokat meg lehet tudni magáról az együttesről belőle. Miután megjelent hatalmas botrányt váltott ki, több okból is. Az egyik dalban (One in the million) Axl nem éppen szép szavakat használ, ami miatt megvádolták homofóbiával és rasszizmussal, ez a dalszöveg Slasht is nyomasztotta, miközben a tagok között a feszültséget már érezni lehetett.

*

A bonyodalmak után 1991-ben egy dupla lemezt, a Use Your Illusion I.-II.-t jelentétték meg, miután megváltak a dobosuktól, Steven Adlertől. Ennek oka Steven heroinfüggősége volt, amit Axl nem nézett jó szemmel. A többi tag is droggal élt, de vissza tudták fogni és ki tudtak legalább annyira mászni belőle, hogy zenélni és albumot felvenni tudtak, Stevennel ellentétben. Slash szerint legalább harmincszor próbálták összehozni a zenéket, de Steven -aki szinte állandóan különböző pszichoaktív szerek hatása alatt volt- miatt sehogy nem haladtak a munkával. Helyére Matt Sorumot vették fel. A lemezen lévő dalok közül szinte mindegyik megírásában részt vett Slash, ha nem is szerzőként, de társzerzőként igen. Duff McKagan és Izzy Stradlin is több számot írt az ikerlemezre. Stílusilag kissé elszakadtak az előző korongoktól, inkább a blues, country és klasszikus elemek felé vették az irányt, a billentyűs hangszerek adta lehetőséget is kihasználták (leghíresebb ilyen dal a November Rain, ahol Axl zongorázik, élőben és a videóklippben is egyaránt). Több helyen a progresszív rock is megmutatkozik. A Use Your Illusion I. és II.- n van az a bizonyos sokat emlegetett trilógia is: a November Rain, a Don’t Cry és az Estranged. Ezek a dalok eredetileg az Appetite for Destruction-ra íródtak, viszont az eltért volna ezek stílusától és nem illettek volna olyan daok közé, mint például a Rocket Queen. Feldolgozások is rá kerültek az ikerlemezre, mint a Live and Let Die Paul McCartney-tól, vagy a Knockin’ On Heavens Door Bob Dylan-től. Másik megfigyelhető dolog az albumokon, a zeneszámok hosszúsága, több 7 percnél hosszabb dal is van rajta.

Jóval több a ballada, és a további tagok is énekelnek dalokat, nem csak Axl. A híres borító mindkét lemezen ugyanaz, egyedül a színük más: a UYI I. narancssárga (utalva az első rész hagzására), a másik pedig kék (szintén utalva a könnyebb, bluesosabb hangzásvilágra). A borítókon Raffaello „Athéni iskola” című festményének egy részlete látható. Mindkettő egy amerikai festő, Mark Kostabi érdeme.

Az együttes tagjai között folyamatosan romlott a helyzet, sokak szerint azért, mert Axl akart mindent irányítani, mások szerint mindannyian hibásak a történésekben. A Use Your Illusion turnén jelentétték be Izzy Stradlin távozását, a hír az elész rajongótábort lesújtotta és jókora megdöbbenést váltott ki, mint a közönségből, mint a zene nagyjaiból, a kritikusokról és a producerekről nem is beszélve. Izzy helyére Gilby Clarke került, és a káosz közben készülődő ötödik stúdióalbumot Izzy részeivel neki kellett befejeznie. A dalok a „The Spaghetti Incident?” nevezetű, 1993-ben megjelent alkotás főleg az előző albumokról lecsúszott dalok kerültek, néhány új feldogozással együtt. Sikere már sokkal kisebb volt, mint az előző munkáiknak. A címet igazából Axl és az egykori dobosuk Steven Adler közötti kajacsata ihlette, amikor Axl egy tál spagettit dobott Steven felé. Sokan – a Rolling Stone-al együtt- ezt tartják a leggyengéb Guns N’ Roses albumnak.

**

Slash 1996-ben lépett ki az együttesből, amelyben 1985 óta játszott. Miután távozott, szólókarriert kezdett el. Még 1994-ben alapított első saját bandája a Slash’s Snakepit volt, amivel a Guns után kezdett el jobban foglalkozni. Axlt is felkérték, hogy legyen az énekesük, de nem igazán hatotta meg a dolog, úgyhogy Slashnek egy énekest kellett keresnie. Mikor a Geffennél megmutatta az anyagot, támogatni kezdték és turnénak indultak. Amikor a Guns N’ Roses ismert lett a Snakepit háttébe szorult, és csak a Guns után kezdett el törődni vele. Sajnos nem volt valami hosszúéletű, 2001-ben szétment a formáció, összesen 2 lemezt készítettek.

Slashnek két szólóalbuma van, az első saját magáról elnevezett 2010-ben jelent meg. Minden dalnál más valaki énekel, mint például Nicole Scherzinger, Alice Cooper vagy Fergie (Black Eyed Peas). A lemez híres kiváló zenei minőségéről, a magas színvonaláról, amellyel egyáltalán nem okozott csalódást a közönségnek, akik már megszokták a Slashtől kapott jó színvonalat. Rengeteg szakmai elismerést kapott.

Tavaly, 2012 májusában kiadta az Apocalyptic Love-ot, ami szintén meghozta az elismertét, mint a kritikusoktól, mint a rajongóktól. Turnéra indult, és 2013 februárjában Budapestre is ellátogatott, ahol szinte alig lehetett helyet kapni, teltházas koncertre pillanatok alatt elfohógytak a jegyek. Nem véletleül kellett átteni a koncertet egy nagyobb stadionba.

2011-ben jelent meg magyarul az életrajzi könyve, amit Anthony Bozza-val közösen írtak.

Axl Rose-al mái napig rossz a kapcsolata, 1996-óta nem beszéltek személyesen, egyébként sincs sok esélye az Axlben tomboló harag miatt, viszont a rajongók a végsőkig reménykednek. Slash sosem mondott rosszat volt zenésztársáról.

Harmadik, World on Fire című nagylemeze 2014 szeptemberében került a boltok polcaira, valamint 2015 nyarán Magyarországon is fellépett a Volt Fesztivál keretein belül.

2016-ban kezdetét vette egy újabb koncertsorozat, mely keretein belül közel húsz év után ismét egy színpadon állt négy alapítótag: Axl Rose, Slash, Duff McKagan, és Izzy Stradlin.

 

Az együttes akkor alakult, mikor az ex-Guns N’ Roses tagok egy jótékonysági rendezvényen közösen vettek részt, még 2002-ben, ekkor vetették fel az ötletet egy banda indulására. Izzy Stradlint akarták ritmusgitárosnak hívni, de kiderült, hogy ő lenne a legalkalmasabb közülük éneklésre, viszont Izzy nem rajongott annyira az ötletért. Első albumuk 2004-ben került ki, Contraband néven, amelyről az egyik szám a Hulk című film betétdala. Kis szünetelés után ismét összegyűltek, hogy egy új lemezt nyújtsonak a rajongóknak, ez meg is valósult 2007-ben a Libertad munkájukon. Néha a banda régi Guns dalokat is előad a saját szerzeményeikkel együtt.

Egyik legismertebb munkája Michael Jackson Dangerous albumán való gitározása volt. A Give In To Me klippjében is szerepel Michael mellett, többször is felléptek együtt, emellet gitárosként ismét közreműködött Michael egyik másik lemezén, a HIStory-n. Közben olyan előadókkal és nevekkel dolgozott együtt, mint Alice Cooper, Ronnie Wood, Cheap Trick, Ray Charles vagy Stevie Wonder. Rengeteg sok főcímdalt is köszönhetünk cilinderes gitárosunknak, a háború elleni tiltakozáson is részt vett; előadta John Lennontól az Imagine című klasszikust elektromos gitáron.

1992-ben összeházasodott Renee Surannal, akivel többek szerint nem igazán voltak szerelmesek, de a házasság mégis kitartott valahogy 1997-ig. A rákövetkező évben Perla Ferrar-al jöttek össze, végül vele is összeházasodtak és jelen pillanatban két fiú, Cash és London édesapja, akiket Perlával, a feleségével nevelnek közösen.

2001-ben súlyosan megromlottak egészségügyi problémái az alkohol és droghasználat miatt, az orvos azt mondta neki, hogy rossz esetben 6 napja, jobbik esetben 6 hete van hátra. Ekkor határozta el, hogy minden függőségéről leszokik. Slash immár 7 éve tiszta. 2009-ben, mikor tüdőrákban meghalt az anyukája, leszokott a dohányzásról.

2014-ben elvált feleségétől, jelenleg egykori barátnőjével, Meegan Hodgesszal alkotnak újra párt.

Slash elismert zenész. Többször az év gitárosának választották, a Guns N’ Roses-ben szereplése közben és után is. A Rolling Stone 65.-ik legjobb valaha élt gitárosnak választotta meg. 2012-ben csillagot kapott a Walk On Fame-en. Népszerűsége és sikere mái napig töretlen - minden korosztályban találunk rajongókat.

- több mint 100 gitárja van (akusztikus és elektromos egyaránt)

- kedvenc állatai a hüllők, főleg a kígyók, van is neki egy pár otthon

- legnagyobb hatást rá zenetanára tette, aki Led Zeppelin dalokat mutatott be neki

- Slash szerint a Guns N’ Roses-hoz nem fűztek nagy sikert, ezért nem számítottak, hogy világhírűek lesznek

- Slash becenevét szülei egyik barátjától kapta, mivel az kicsi Saul mindig sietett, akárhová ment. Megtetszett neki a név, és onnatról kezdve csakis erre hallgatott

- egy 1987-es koncerten Nikki Sixx-nek herointúladagolása volt, és Slash mentette meg az életét zenészbarátjának
- saját bevallása szerint ki nem állhatja a Glee c. sorozatot, sem a híres Grease-t

- kettős állampolgár: 1996-ban kapta meg amerikai állampolgárságát (1971 óta él Los Angelesben), ám többször is hangoztatta, hogy mindig Angliát fogja otthonának érezni

 

Az életrajzot MadHatter fogalmazta.

G U N S   N'   R O S E S

 

 

S L A S H' S   S N A K E P I T

 

 

V E L V E T   R E V O L V E R

 

 

S L A S H

 

Utolsó frissítés: 2018.05.11. 17:05 MadHatter által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace