Starity

Sophie Ellis-Bextor

Sophie Ellis-Bextor Sophie Ellis-Bextor nemzetisége 2000. 257rajongó 13vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 93%
 • stílus: 87%
 • szimpátia: 93%
 • Születési név
 • Sophie Michelle Ellis-Bextor
 • Születési idő
 • 1979. április 10.
 • Születési hely
 • London, Anglia
 • Foglalkozás
 • Énekesnő
 • Családi állapot
 • férjezett, 3 gyermek
 • Partner
 • Richard Jones
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Kék
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Sophie Ellis-Bextor életrajza

MAGÁNLETE
Sophie Michelle Ellis-Bextor Robin Bextor filmrendező és Janet Ellis színésznő lánya. Szülei elváltak, mikor Sophie még csak 4 éves volt. 3 lánytestvére és 2 fiútestvére van. Gyakran beszélt arról, hogy nagyon fontos számára a családja és gyakran elhívja a testvéreit hogy dolgozzanak vele. Az öccse, Jackson Ellis-Leach jelenleg is a dobosa.

Tanulmányait a Twickenham-i St. Stephen's általános iskolában kezdte meg, később pedig a Godolphin and Latymerben tanult tovább. Már tizenhárom évesen fellépett a W11 Opera nevű operatársulattal, mára ő a szervezet egyik fő támogatója.

2004. április 23-án adott életet első gyermekének, a kisfiú a Sonny nevet kapta. Férje Richard Jones a The Feeling nevű együttes basszusgitárosa. Esküvőjüket 2005. június 25-én tartották Olaszországban. Korábban a menedzserével Matt Boyddal járt 6 évig. Sophie és Richard második gyermeke, Kit Valentine 2009. február 7-én született meg. A páros 2011 októberében jelentette be, hogy harmadik gyermeküket várják. A kisfiú a Ray Holiday  nevet kapta, és 2012. április 25-én született Londonban.

 

ZENEI KEZDETEK
Sophie zenei karrierjét 1997-ben kezdte meg a theaudience nevű együttesben. Ő volt a zenekar frontembere. Amíg az együttes tagja volt, a Melody Maker olvasói megválasztották a legszexisebb énekesnővé. A theaudience talán legismertebb dala az A Pessimist Is Never Disappointed. Az együttes végül 1998 decemberében oszlott fel.
A theaudience feloszlása után egy évig nem volt jelen a zenei életben. 2000-ben közreműködött DJ Spiller Groovejet című számában. A Groovejet első lett az Egyesült Királyság slágerlistáján, legyőzve a korábbi Spice Girl Victoria Beckhamet. Ettől kezdve komoly riválisok lettek. A Groovejet számos díjat besöpört, No. 1, Pop Top 20; No. 1, ILR; No. 1, Radio 1 és a Melody Maker az év dalává választotta.

READ MY LIPS (2001-2003)
2001-ben jelent meg Ellis-Bextor debütáló albuma, a Read My Lips. Második helyezést ért el a UK Charts-on és az albumról négy kislemez is bekerült a top 20-as listára. A Take Me Home című Cher dal feldolgozásával a második helyet szerezte meg, ahogyan a Murder on the Dancefloorral is, mely Ellis-Bextor legnagyobb sikere lett, 23 hetet töltött a slágerlistán. A Murder on the Dancefloor lett 2002-ben Európa legtöbbet játszott száma. A harmadik kislemez az albumról, a Get Over You / Move This Mountain 2002 júniusában jelent meg és a harmadik helyre került, míg a negyedik kislemeznek a Music Gets the Best of Me-nek a 14. volt a legjobb pozíciója.

SHOT FROM THE HIP (2003-2006)
Következő stúdióalbuma, a Shoot from the Hip 2003. októberében jelent meg. Habár nem volt olyan sikeres mint az előző lemez, mégis két top 10-es kislemez jelent meg róla. Az album legjobb helyezése a UK Charts-on a tizenkilencedik lett. A Mixed Up World című kislemeze hetedik lett, az I Won't Change You-nak pedig a kielncedik pozíció jelentette a csúcsot. Ez idő tájt Victoria Beckhammel való rivalizálása mondhatni "kiújult" ugyanis Victoria kislemeze a This Groove / Let Your Head Go harmadik helyet ért el. Ellis-Bextor ezután terhes lett, egy időre szüneteltette zenei karrierjét.

TRIP THE LIGHT FANTASTIC (2007-2008)
2007. május 21-én készült el legújabb lemezével, mely a Trip the Light Fantastic címet kapta. Még az album megjelenése előtt megjelentette a Catch You és a Me and My Imagination című számokat, előbbi nyolcadik utóbbi a huszonharmadik helyet szerezte meg a brit kislemezlistán. A Trip the Light Fantastic hetedik lett a UK albums charton és arany minősítést ért el 2008 júliusában; több mint 100 000 példányt adtak el belőle az Egyesült Királyságban. A 3. kislemez a Today the Sun's on Us mely 2007 augusztusában jelent meg, elmaradt a várakozásoktól és csupán csak a hatvannegyedik helyre került. 2007. szeptemberében részt vett a Sopot Festivalon Lengyelországban, ahol természetesen az Egyesült Királyságot képviselte.

Ellis-Bextor 2008. áprilisában bejelentette, hogy 2009. nyarán megjelenteti a negyedik stúdióalbumát.
Az énekesnő számításainak megfelelően, 2008. áprilisában,a Greatest Hits albumának felvételei annyira gyümölcsözőek lettek, hogy úgy döntött előrehozza negyedik stúdió albumának kiadását,a tervezett válogatás lemezt ezzel későbbre tolva. Előrejelezte azt is, hogy a mai trendeknek megfelelően, változtat eddig megszokott zenei hangzásán a két lemez kijövetele után.


2008. júniusában megerősítette, hogy a következő kislemeze a "Sophia Loren", c. dalból készül melyet a Rimmel London reklámban használtak fel amiben Ellis-Bextor szintén szerepelt, bár a lemez végül sosem jelent meg fizikálisan. 2009. augusztusában, egy 5 dalból álló élő felvételeket tartalmazó EP-t adott ki ami a 2009-es iTunes London fesztivál alatt készült, amin korábbi sikereit adta elő és egy új dalt, a "Starlight" címűt. (ami végül nem került rá az EP-re.)

MAKE A SCENE (2008-2011) 
Calvin Harris két dalt írt az új albumra, a "Calling It Love" és az "Off and On" -t, ami Róisín Murphy 2007-es Overpowered című lemezéről került át Sophie lemezére és Cathy Dennissel írták közösen; illetve az "Off and On"-ból egy remixet is készített a klubok számára. A Freemasons is dolgozott Sophieval a "Heartbreak (Make Me a Dancer)” c. számon, ami maxi formájában látott napvilágot 2009. júniusában, és egészen a 13. pozícióig jutott az angol játszási listán. Richard X-szel való együttműködéséből a "Magic" és a "Starlight" című dalok születtek. Ugyanakkor dolgozott olyan előadókkal, zenekarokkal is, mint: a Groove Armada, a The Hoosiers, Dimitri Tikovoi, Hannah Robinson, Metronomy, és Matt Prime illetve Liam Howe-al is a Sneaker Pimps-ből. Említették, hogy Armin Van Buuren-el is munkálkodik egy számon melynek címe "Not Giving Up on Love"; azóta a dal új címet kapott és "Not Giving Up" lett belőle. Ez lesz az új album második kislemeze.


2010. januárjában, Ellis-Bextor a Twitterren jelentette be, hogy az új album beharangozó dala a "Bittersweet" lesz (melyet a Freemasons-el és Hannah Robinsonnal írt közösen), a dal mondanivalójának a lényege: "Amikor nem tudsz ellenállni egy olyan dolognak amiről tudod, hogy rossz neked.". Egy bűnös élvezet. Ígérete szerint a dal március elején kerül a rádiókhoz majd áprilisban jön ki kislemezként.


Sophie negyedik stúdióalbuma 2011. június 13-án jelent meg Make a Scene címmel, melyen megtalálható például a 2009-es Freemasons-el kiadott Heartbreak, illetve a 2010-ben kiadott kislemezei is. A korong 14 dalt tartalmaz, amely Európa-szerte hatalmas siker lett.

2011 végén a francia DJ-vel, Bob Sinclairrel dolgozott együtt, amelynek gyümölcse a F*** With You című dal. A szerzemény a DJ 2012 elején megjelenő nagylemezén kap majd helyet. 2012 júliusában pedig megjelent a francia DJ-vel, Mathieu Bouthier-rel közös dala, a Beautiful.

GREATEST HITS & WANDERLUST (2011-2014)
2011 májusában bejelentette, hogy ötödi nagylmezén dolgozik, majd pedig nyáron több fesztiválon is fellépett. 2011-ben jelent meg a Greatest Hits című dupla válogatás-lemeze, rajta Sophie legnagyobb slágereivel. Ekkor kezdődtek meg az új album munkálatai is, ám egy jó ideig semmit nem lehetett tudni róla, majd az énekesnő bejelentette, hogy a nagylemez várhatóan 2013-ban jelenik meg, és az indie-vonalat fogja képviselni. Az új dalok közül az egyiket, 2012 novemberében egy londoni jótékonysági gálán is előadta, ennek címe Young Blood. Az album megjelenése végül 2014-re csúszott át és január 20.-án jelent meg 11 vadonatúj dallal, köztük a már jól ismert Young Blood is, melyhez klip is készült, így ez lett az első kislemez dal.

FAMILIA (2016)

Sophia hatodik studioalbuma a Familia címet kapta és 2016 őszén jelent meg és 11 új dalt tartalmaz. Az első single a Come With Us című dal lett. Az album producere ugyanaz a Ed Harcourt volt, aki Sophie Wunderlust című album munkálatait is segítette.

2011 Life's Too Short (TV Sorozat) .... Sophie Ellis-Bextor
- Episode #1.7 c. epizód 
2008 The Town That Boars Me (Rövidfilm) .... Scared Piano Player
2001 Top of the Pops Plus (TV Sorozat)
- Episode #1.38 c. epizód
 

Albumok

2001 - Read My Lips

2003 - Shoot from the Hip

2007 - Trip the Light Fantastic

2011 - Make a Scene 

2014 - Wanderlust

2014 - Wandermix (Remix Album)

2016 - Familia

2019 - The Song Diaries (Compilation)

2020 - Songs from the Kitchen Disco (Compilation)

Utolsó frissítés: 2021.03.14. 18:06 _ToTo_ által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace