Starity

Sorn

Sorn Sorn nemzetisége 5415. 55rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Chonnasorn Sajakul (ชลนสร สัจจกุล)
 • Becenév
 • Sorn (손)
 • Születési idő
 • 1996. november 18.
 • Születési hely
 • Bangkok, Thaiföld
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Táncosnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 164 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Lee Chang Sub Oh Seung Hee Choi Yu Jin Jang Seung Yeon Jang Yee Eun Kwon Eun Bin Elkie

Sorn életrajza

 

Születési név: Chonnasorn Sajakul (ชล น สร สัจ จ กุล)
Művésznév: Sorn (손)
Születési idő: 1996. november 18.
Születési hely: Bangkok, Thaiföld
Magasság: 164cm
Testsúly: 48kg
Vércsoport: A
Csillagjegy: Skorpió
Kínai csillagjegy: Patkány
Ügynökség: Cube Entertainment
Csapat: CLC (CrystaL Clear)
Pozíció: énekes, táncos
Oktatás: Korea Kent Foreign School G11
Amihez ért: gitár.

Chonnasorn Sajakul vagyis művésznevén Sorn 1996. november 18-án született Bangkokban. Sorn Bangkokban nemzetközi iskolában kezdte meg tanulmányait, így anyanyelvén a thaion kívül felső fokon beszéli az angolt, illetve a koreai nyelvet, emellett középfokon a kínai nyelv is megy neki.

Sorn 2011-ben tűnt fel mikor jelentkezett a CJ E&M Asia, a Fox International és Cube Entertainment összefogásában létre jött énekversenyre a K-pop Star Hunt-ba. Ez a különleges show öt ázsiai országba (Hong Kong, Szingapúr, Thaiföld, Fülöp-szigetek, Taiwan) látogatott el, hogy megtalálják a következő potenciális Cube előadót. Minden országból két tehetséges fiatal jutott be a showba, ahol testközelből tapasztalhatták meg milyen is Cube gyakornoknak lenni. A 11 szerencsés fiatal közül végül az alig 16 éves Sorn került ki győztesen, így vele a Cube exkluzív szerződést kötött egy három éves gyakornoki képzésről.
Gyakornoki időszaka alatt G.NA 2012 szeptemberében kiadott angol nyelvű Oui albumán kapott szerepet, ugyanis az album Because You Are The One című dalában ő is hallható.
Később bekerült a Cube készülő lány csapatába, amit az elején 'Cube girls'-ként tartottak számon, majd 2014-ben fényderült a végleges csapatnévre, mely a CLC lett.

Végül 2015. március 19-én debütált a Cube új hét tagú lány csapatával a CLC-vel. A lányok első kislemezeként a 'Pepe' jelent meg, Sorn pedig mint énekes és táncos foglal helyet. 


ÉRDEKESSÉGEK

~ Sokak szerint hasonlít a dél-koreai énekesnőre Lee Hi-re, valamint az amerikai énekesnőre Selena Gomezre.
~ Szerepelt G.NA - G.NA Secret című videó klipjében és mint háttér táncos az élő promóciók során is az énekesnővel promóciózott.  
~ beszélt nyelvek: thai (anyanyelv), angol-koreai (felsőfok), kínai (alapfok)
~ Az internetezők szerint Sorn kinézetben teljesen olyan, mintha ő lenne a BEAST-es YoSeob női változata.
~ Ő az első thai származású, aki debütált a Cube-nál.
~ Származásából adódóan jó barátságot ápol a Got7-ös Bambam-al.
~ A Weekly Idol-ban kiderült, hogy édesapja nagy múltú színész és, hogy jelenleg a thai elnök egyik tanácsadója.

 

 CLC
(CrystaL Clear)

 

2013-14: Háttérmunkálatok és adománygyűjtés
2013-ban a Beast fő énekesével Yang Yo Seob-al működtek legelőször együtt a Cube 'Voice Project'-jének keretein belül. A dalt Parfume címmel jelentették meg, a lányok pedig akkor, mint 'Cube Girls' voltak feltűntetve. Valamint gyakornoki időszakuk alatt több a cégnél tevékenykedő előadó és csapat klipjeiben tűntek fel.
2014 szeptemberétől viszont a Cube kiterelte a lányokat Szöul Hongdae negyedébe. Szöulnak ez a negyede híres indie szelleméről, a rengeteg utcai előadóról, underground zenekarokról és több mára befutott zenekarok is innen indultak, mint pl.: Jaurim, Crying Nut és a Peppertones.
A lányok megkezdték az utcai zenélést és minden vasárnap kipakoltak Hongdae-ban, ahol az önnépszerűsítésen kívül zenéjükkel adományt gyűjtöttek és figyelmet szereztek a fogyatékkal élő gyermekeknek.

November egy újabb együttműködéssel jelentkeztek, ugyanis a SMART iskolai egyenruhákat gyártó cég új kollekciójához készített Family címmel egy klipet, melyben a Gto7 és a B1A4 srácok mellett a CLC-s lányok is feltűntek.
A Cube végül 2014. december 8-án jelentette be, hogy 2015. év elején debütál első multinacionális lány csapatuk a CLC.

2015: Debütálás, Eighteen & 2nd mini album
2015. március 3-án a Cube egy közleményt adott ki, mely szerint március közepére tervezik a CLC debütálását. Március 16-án meg is jelent az első teaser videójuk is, valamint az első képek. Végül március 19-én jelent meg első videó klipjük 'Pepe' címmel, mellyel egy napon első mini albumuk a 'First Love' is kikerült a boltok polcaira. Debütálásuk napján pedig már az M! Contdown-ban is felléptek, ezzel elindítva a promóciókat.

Egy hónappal debütálásukat követően a lányok április 16-án kiadtak egy speciális kislemezt, mely az Eighteen címet viseli. A dalt minden előzetes bejelentés nélkül adták ki ezzel megköszönve rajongóiknak, hogy a debütálásuk előtt és után is támogatják őket.
Két hónappal a debütálásuk után pedig kiadták 2. mini albumukat Question címmel, az album vezető kislemezének választott Like klipje pedig szintén ezen a napon jelent meg. 

2016: Új tagok érkezése, 3rd Mini album, debütálás Japánban & Nu.Clear
Az eredetileg öt fős lánybandát a Cube 2016-ban két új taggal bővítette. Február 25-én mutatták be hivatalosan az első új tagot Elkie személyében, aki Hong-Kong-i születésű ezzel is tovább utalva arra, hogy a cég a lányokat valóban a nemzetközi piacra szánja. Másnap pedig a másik új tagról Eun Bin-ről is lehullt a lepel. Mivel pedig Eun Bin 2000-es születésű Yee Eun-től átvette a legfiatalabb azaz a maknae szerepét.

Február 29-én pontban éjfélkor (koreai idő szerint) megérkezett a lányok 3. mini albuma Refresh címmel. Címadó dalként pedig a High Heels-hez készült klip. Az albummal egy napon viszont a klipnek csak ún. rövid verziója jelent meg, melyben Eun Bin nem látható. Ennek az volt az oka, hogy Eun Bin ezzel egy időben az Mnet-en futó Produce 101 showban szerepelt, így őt az élő promóciók során sem láthatták a rajongók.
Ám egy hónapos csúszást követően március 30-án felkerült a lányok hivatalos YouTube csatornájára a klip teljes verziója is, melyben már Eun Bin is látható.

Április 13-án High Heels címmel első mini albumukkal is debütáltak a Japán zenei piacon. Valamint japán debütálásukkal egy időben vált hivatalossá, hogy a banda vezér posztja Seung Yeon-ra szállt át. 

Három hónapos csend után a lányok május 30-án kiadták immáron 4. mini albumukat, mely a Nu.Clear Címet kapta. Az album vezető kislemezeként a No Oh Oh jelent meg. 
Hazai visszatérésüket követően július 27-én immáron második japán mini albumuk a Chamisma is a boltok polcaira került.

2017: Crystyle & FREE'SM
December 27-én erősítette meg hivatalosan is a Cube, hogy január közepére várható a lányok hazai visszatérése. Majd január második hetén megérkezetek az első teaser képek is. A lányok 5. mini albuma a Crystyle január 17-én vált elérhetővé.  Az album vezető kislemezeként pedig a Hobgoblin jelent meg.

Az év eleji visszatérésüket követően a lányok egy nyári comebackel készültek rajongóiknak. Július utolsó hetében kezdődtek meg a teaser képek kiadása, melyről jól látszott, hogy a korábbiakhoz képest a lányok egy komolyabb és nőiesebb vonalat hoznak. Legújabb 6. mini albumuk augusztus 3-án került a boltok polcaira. 

2018 - 2019: Black Dress - NO.1, Me & Devil
Közel fél éves kihagyás után a lányok év elejére időzítették újabb albumuk kiadását. A lemez előfutáraként február 1-jén jelent meg To the Sky daluk, majd 22-én immáron 7- mini albumuk a Black Dress is kiadásra került.

Közel egy éves szünetet követően a lányok 2019. január 30-án tértek vissza No.1 címre keresztelt 8. mini albumukkal.  
Négy hónappal később május 29-én pedig legújabb digitális kislemezüket a Me-t is piacra dobták.
A lányok tavaszi visszatérésüket követően kisebb pihenő után ősszel immáron 4. digitális kislemezükkel tértek vissza. Szeptember 6-án vált elérhetővé a lemez, mely a Devil címet kapta.

2020: Új lógó & Helicopter
Augusztus 22-én megjelent a lányok újra tervezett lógója, illetve végre döntés született a csapat hivatalos színeit illetően is.
Egy nappal később megjelent az első teaser kép a lányok idei első visszatéréséről. Legújabb kislemezük a Helicopter végül szeptember 2-án jelent meg.

Írta: BeJoyful

Show műsorok
2015
 
~ After School (06.02.)
~ Weekly Idol (05.13.)
~ Yaman TV (05.04.)
~ CLC’s Beautiful Mission
~ CLC's Love Chemistry
2014
~ Arirang TV - Cube Entertainment's way of Training Sorn
2011
~ K-Pop Star Hunt 1


Videó klipekben történt megjelenései
 
~ Kim Jo Han – Y.O.U /2016/
~ G.NA - G.na's Secret /2014/
~ B1A4 & Got7 - Family /2014/

CLC megjelenések

Koreai kiadások

Mini albumok
~ First Love /2015.03.19./
~ Question /2015.05.28./
 
~ Refresh /2016.02.29./ 
~ Nu.Clear /2016.05.30./ 
~ Crystyle /2017.01.17./ 
~ FREE’SM /2017.08.03./ 
~ Black Dress /2018.02.22./
~ NO.1 /2019.01.30./ 

Egységes digitális kislemezek
~ Eighteen /2015.04.16./
~ To the Sky /2018.02.01./
 
~ Me /2019.05.29./
~ Devil /2019.09.06./
~ Helicopter /2020.09.02./

Együttműködések
~ Family (feat. B1A4 & Got7 -SMART CF-) /2014/

Sorozat, film dalok
~ Pounding Love (Choco Bank OST) /2016/
~ First Love (Midnight’s Girl OST) /2015/


Japán kiadások

Mini albumok
~ High Heels /2016.04.13./
 
~ Chamisma /2016.07.27./
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egyéni megjelenései

Együttműködések
~ Because You Are The One (feat. G.NA) /2012/

Utolsó frissítés: 2020.11.08. 09:09 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace