Starity

Steven Spielberg

Steven Spielberg Steven Spielberg nemzetisége 2192. 232rajongó 13vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 93%
 • Születési név
 • Steven Allan Spielberg
 • Becenév
 • Steve
 • Születési idő
 • 1946. december 18.
 • Születési hely
 • Cincinnati, Ohio, USA
 • Foglalkozás
 • rendezõ, producer, forgatókönyvíró
 • Családi állapot
 • nős, 6 gyermek
 • Partner
 • Kate Capshaw
 • Magasság
 • 171 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Harrison Ford Sean Connery Tom Hanks Laura Dern Peter Jackson Jeff Goldblum Kate Capshaw Sam Neill Jessica Capshaw George Lucas

Steven Spielberg életrajza

Korai élete

Az Ohio-i Cincinnati-ben született, egy ortodox zsidó családban. Édesanyja Leah (Adler) Posner vendéglős és zongoraművész, édesapja Arnold Spielberg villamosmérnök, aki részt vett a számítógépek fejlesztésében. Mikor 1950-ben apja az RCA-nál vállalt állást a család a New Jersey-i Haddon Township-be költözött. Majd három évvel később az Arizonia-i Phoenix-be költöztek. 1953-1957 között egy zsidó iskolában tanult.

Gyerekként sok vele egykorú elítélte ortodox zsidó származása miatt. " Ez nem olyan dolog, amit szeretek bevallani, de mkor hét, nyolc, kilenc éves voltam, Isten bocsáss meg, zavarban voltam attól, hogy ortodox zsidók voltunk. Zavarban voltam a szüleim passzív felfogása miatt a zsidó szokásokról. Soha nem szégyelltem a zsidó származásom, de néha nagyon nyugtalan voltam." Spielberg azt is elmondta, hogy szenvedett az antiszemita előítéletek és terrorizálás miatt. " Középiskolában megpofoztak és megrúgdostak. Két orrvérzés. Szörnyű volt. "

Az első saját készítésű filmje egy vonatszerencsétlenségről szólt, a saját Lionel vonataival, 12 éves korában. Tinédzserként is folytatta az amatőr, 8 mm-es "kaland" filmek készítését.

1958-ban belépett a cserkészekhez és egy kilenc perces 8 mm-es filmmel, a The Last Gunfight-tal, megszerezte a fotózás érdemjelvényt. " Apám fényképezőgépe el volt törve, így megkérdeztem a cserkészparancsnokot, hogy készíthetnék-e egy filmet édesapám videókamerájával. Igent mondott, nekem pedig volt egy ötletem egy Western filmhez. Megcsináltam és megkaptam a jelvényt. Így kezdődött minden. " 13 éves korában, a Phoenix-i évek során, Spielberg díjat nyert egy 40 perces háborús filmért, melynek címe Escape to Nowhere volt, s szereplői középiskolás barátai voltak. Ez motiválta további 15 amatőr 8 mm-es film készítésére. 1963-ban, az akkor 16 éves Steven megírta és megrendezte első önálló filmjét, a 140 perces sci-fi - kalandfilmet, a Firelight-ot, amely később az ötletet adta a Harmadik típusú találkozásokhoz. A film 500 dollárból készült, melyet az apja adott, és a helyi moziban mutatták be, s visszahozta a kölcségeket. 

Három év után az Arcadia Középiskolában, a család a California-i Saratoga-ba költözött, ahol 1965-ben a Saratoga Középiskolában leérettségizett. Szülei még középiskolás évei alatt elváltak, így miután végzett apjával Los Angeles-be költözött. Hosszútávú célja az volt, hogy filmrendező legyen. Anyja és három nővére Saratoga-ban maradt.

Az angyalok városában felvételizett a Dél-Kalifornia-i Egyetemre, ám elutasították a hármas átlaga miatt. Ezután vették fel a Kalifornia-i Állami Egyetemre, ahol az angol volt a fő tárgya és a Theta Chi Testvériség tagja volt.

Diákévei alatt a Universal Studios felajánlott neki egy fizetésnélküli állást. Később lehetőséget kapott egy 26 perces, 35 mm-es film készítésére. Ez volt az Amblin', amelyet Ő írt és rendezett. Sidney Sheinberg-et, a stúdió alelnökét, lenyűgözte a film, amey számos díjat nyert, és felajánlott Spielberg-nek egy hétéves rendezői szerződést. Ezzel Ő lett a legfiatalabb rendező, aki hosszútávon szerződést kötött egy nagy Hollywood-i stúdióval. Ezt követően kilépett az egyetemről és elkezdett a Universal-nál dolgozni.

 

Karrier

'70-es évek

Az első profi, televíziós munkájára 1969-ben került sor, mikor felkérték a Night Gallery pilotjának felvételére. Ezután és egy Marcu Welby, M.D. rész után, Spielberg megkapta első, egész estés munkáját, a The Name of the Game, 'L.A. 2017' című epizódját készítette el. A futurisztikus sci-fi lenyűgözte a Universal Studios-t és egy rövid szerződést kötöttek a rendezővel. Rendezett még egy részt a Night Gallery-ből, majd szintén egy-egy epizódot az Owen Marshall: Counselor at Law-ból és The Psychiatrist-ból. Ezután felkérték a Columbo első pár részének megrendezésére (a korábbi epizódok valójában tévéfilmek voltak).

Ezután a Universal még négy TV film elkészítésére szerződtette. Az első egy Richard Matheson adaptáció volt, a Párbaj. Dilys Powell pozitív kritikája és külön dícsérete nagyon fontos volt karrierje szempontjából. Egy másik TV film, a Valami Gonosz, az Ördögűző népszerűségéből próbált tőkét kovácsolni. Első teljes hosszúságú filmje a Sugarlandi hajtóvadászat volt, mely egy olyan házaspárról szól, akit üldöznek a rendőrök, miközben megpróbálják visszaszerezni a gyermeküket. A rendőrségi hajsza nagyon tetszett a nézőknek és a kritikusoknak is. A The Hollywood Reporter így jellemezte: " egy új, fontos rendező van a láthatáron". Mindezek ellenére a film nem hozta a kívánt bevételt, ezért visszavonták.

A stúdió két producere, Richard D. Zanuck és David Brown, felkínálta Spielberg-nek A cápa rendezői széket, a thriller-horror Peter Benchley regényén alapult. Annak ellenére, hogy a film a végén hatalmas siker lett, majdnem nem készült el a költségvetés túllépése és a késések miatt. Azonban Steven kitartott és elkészítette a filmet, amely rendkívüli sikert aratott, s három Oscar-díjat nyert. A filmnek köszönhetően a rendező Amerika egyik legfiatalabb multi-milliomosa lett, s rengeteg ajánlatot kapott.

A cápa 2, a King Kong és a Supermen rendezésének elutasítása után, Spielberg és Richard Dreyfuss összefogott és elkészítették a Harmadik típusú találkozások című filmet. A film, amely azon kevesek egyiket, amelyeket Steven maga írt és rendezett, hatalmas sikert aratott mind a nézők, mind a kritikusok szempontjából, s amely miatt Spielberg jelölve lett a Legjobb rendező kategóriában az Oscar-on, a mű másik hat jelölést is kapott és kettőt meg is nyert. A második kasszasiker meghozta a rendező felemelkedését. A következő filmje, az 1941, közel sem volt akkora siker, mint amennyire tervezték, s hiába hozott több, mint 92.4 millió dollárt a konyhára, a legtöbben csalódottan távoztak a mozikból. 

'80-as évek

Spielberg összeállt a Star Wars filmek megalkotójával, aki egyben jó barátja is, George Lucas-szal, hogy megalkossák Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmet, az Indiana Jones sorozat első részét. A főszereplőt az a Harrison Ford játszotta, aki az eredeti Star Wars trilógiában Han Solo szerepét öltötte magára. Jegyeladás szempontjából ez volt a legjobb film 1981-ben és három Oscar-jelölést is bezsebelt. S egy mérföldkőnek tartják az akció-kaland műfajban. Egy évvel később visszatért a sci-fi-hez és megrendezte az E. T. - A földönkívüli című sikerfilmet, amely kilenc Oscar-díj jelölést kapott. 1982 és 1985 között három kasszasikert rendezett: Poltergeist - Kopogó szellem ( melynek társforgatókönyvírója volt ), egy adaptáció, A homályzóna és a Kincsvadászok. Spielberg megjelent Cyndi Lauper "The Goonies 'R' Good Enough" című videoklipjében, amely a legutóbb említett film betétdala. 

Ezután Lucas és Spielberg újra összeállt és elkészítették az Indiana Jones és a végzet templomát. A film hatalmas kasszasiker lett és meghozta a rendező számára a szerelmet is, későbbi feleségét, Kate Capshaw-t is a forgatáson ismerte meg. 1985-ben filmvászonra vitte Alice Walker Pulitzer-díjas regényét, a Bíborszínt, amely elnyerte a kritikusok elismerését. A filmet 11 Oscar-díjra jelölték, azonban sokak meglepetésére Spielberg-et nem jelölték a Legjobb rendezőnek. 1987-ben Steven volt az első amerikai 1930 óta, aki Kínában készített filmet, A Nap birodalma J.G. Ballard önéletrajzi írásán alapul, a főszerepeket John Malkovich és Christian Bale kapták. A film sok dícséretet kapott és több Oscar-ra is jelölték, ám nem hozott jelentős bevételt.

A két dráma után Spielberg 1989-ben megrendezte a harmadik Indiana Jones filmet, amely az Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag címet kapta, s szintén kasszasiker lett. Szintén 1989-ben Richard Dreyfuss-szal elkészítették a romantikus vígjáték-dráma műfajú Örökkét, ez volt a rendező első romantikus filmje és csak mérsékelt sikert aratott. 

 

'90-es évek

1991-ben Steven megrendezte a Hook című filmet, amely a középkorú Pán Péter-ről szólt, aki visszatér Sohaországba. Annak ellenére, hogy számtalanszor átírta és vegyes kritikákat kapott, a film népszerűnek bizonyult a közönség szempontjából, s többszörösen visszahozta a ráfordított pénzösszeget. 1993-ban visszatért a kalandfilmekhez és elkészítette a Jurassic Park című filmet, amely Michael Crichton azonos című regényén alapul. A film a legtöbb bevételt hozó filmek listájának tetejére ugrott, immár ez volt a harmadik ilyen Spielberg-film.

Következő filmje az igaz történeten alapuló Schindler listája volt, amely meghozta számára az első Legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. A mozi hatalmas bevételéből Spielberg létrehozott egy non-profit szervezetet, a Shoah Foundation-t, amely filmre vette a holokauszt túlélők vallomásait. 1994-ben szabadságot vett ki, hogy több időt tudjon tölteni a családjával és, hogy Jeffrey Katzenberg-gel, illetve David Geffen-nel létrehozzák a DreamWorks filmstúdiót. 1997-ben folytatta az 1993-as Jurassic Park-ot, a film a Jurassic Park 2. - Az elveszett világ címet kapta.

Ezután a szintén igaz történeten alapuló Amistad-ot vitte filmre, annak ellenére, hogy a kritikusok szerették, nem hozott lényeges bevételt. 1998-ban kiadta a 137 perces gyűjtői kiadását a Harmadik típusú találkozásoknak. Következő munkája a II. Világháború alatt játszódó Ryan közlegény megmentése volt, a film világszerte óriási kasszasiker lett, Spilberg pedig megnyerte második Oscar-díját. 

 

2000-es évek

2001-ben Spielberg leforgatta barátja, a szintén rendező Stanley Kubrick utolsó projektjét, az A.I. - Mesterséges értelmet, amelyet a férfi már nem tudott elkészíteni. Habár az USA-ban nem fogadták hatalmas lelkesedéssel, a tengeren túlon annál inkább. 2002-ben filmrevitte Philip K. Dick Különvélemény című novelláját, amely pozitív visszhangott váltott ki és rengeteg bevételt hozott. Szintén 2002-ben megrendezte Leonardo DiCaprio főszereplésével a Kapj el, ha tudsz! című filmet, amely miatt Christopher Walken-t Oscar-díjra jelölték. 2004-ben jött ki a Terminál, melynek főszereplői Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones és Stanley Tucci. Vegyes kritikát kapott, de a pénztáraknál viszonylag jól teljesített. 2005-ben az Empire Magazin Spielberg-et rangsorolta az első helyre a Minden idők legjobb filmredezői listáján.
Szintén 2005-ben érkezett a mozikban a Világok harca, amely H. G. Wells azonos című regényén alapult - Steven hatalmas rajongója mind a könyvnek, mind az 1953-as filmnek. Ezután az 1972-es müncheni mészárlásról készített filmet, amely a második filmje volt zsidó vallású emberekről. (1972-ben izraeli sportolókat mészároltak le az azévi Olimpiai Játékokon.) Erős kritikai dícséretet kapott, de alulteljesített a pénztáraknál az USA-ban és az egész világon is, máig ez a rendező egyik legvitatottabb filmje; ennek ellenére azonban öt Oscar-díj jelölést zsebelt be. 2007. októberében kezdtél el forgatni az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmet, amely 2008. május 22-én került a mozikba. '97 óta ez volt az első filmje, amely nem a DreamWorks által készült el. A negyedik Indy film pozitív véleményt váltott ki a nézőkből és pénzügyileg is sikeres volt.

 

2010-es évek

2009-ben elkezdte forgatni az első részt a Tintin kalandjai-ból, Hergé azonos című műve alapján. A film nem jött ki 2011. októberéig, a számítógépes animáció összetettsége miatt.  Észak-Amerikában december 21-én került a mozikba, pozitív kritikát kiválta a nézőkből. Még abban az évben Golden Globe-díjat nyert a Legjobb animációs film kategóriában. A film másik rendezője, Peter Jackson, később bejelentette a tervezett trilógia második részét is. Ezt követte a Hadakútján, amelyet négy nappal a Tintin után, december 25-én kezdtek el vetíteni az amerikai mozikban. A film alapja Michael Morpurgo 1982-ben megjelent, azonos című regénye volt, s hat Oscar-díjra jelölték. Lincoln című történelmi drámáját 2011. végén kezdték el forgatni, s 2012. novemberében volt a premierje. A filmet hatalmas elismerés övezte és tizenkét Oscar-díj jelölést kapott, amelyből kettőt szoborra is váltott. 2013. május 2-án bejelentették, hogy Spielberg fogja rendezte az amerikai mesterlövész, Chris Kyle történetén alapuló Amerikai mesterlövész-t, ám később visszamondta, a rendezői széket pedig Clint Eastwood foglalta el. Spielberg rendezte a 2015-ös Kémek hídja című filmet, amely a hidegháború alatt játszódó thriller és amelyet 6 Oscar-díjra jelöltek. A Barátságos óriás című filmje Roald Dahl nagysikerű gyermekkönyve alapján készült, s szerepet kapott benne az Oscar-díjas Mark Rylance és az újonc Ruby Barnhill. A mű az első olyan filmje Spielbergnek, amely a Walt Disney Pictures égisze alatt jött létre. 

 

Közelgő projektek

Miután elkészült a  Ready Player One című filmjével, elkezdte forgatni a A Pentagon titkait, melynek főszereplői Tom Hanks és Meryl Streep lesznek. A forgatás 2017. május 30-án kezdődött New York City-ben, és várhatóan 2018. január 12-én válik elérhetővé a nagyközönség számára. Szintén jövőre érkezik a Transformers spin-off, mely a Bumblebee címet kapta.

Ezután következik az ötödik Indiana Jones film, melynek főszereplője továbbra is Harrison Ford lesz. Steve segítségére lesznek Kathleen Kennedy és Frank Marshall producerek, illetve David Koepp, aki a forgatókönyvet készítette. A film eredeti premierdátuma 2019. július 19.-e volt, azonban ezt eltolták 2020. július tizedikére. 

 

 

 

Magánélet


1976-ban találkozott Amy Irving színésznővel, Brian De Palma javaslatára, aki tudta, hogy a férfi színésztőt keres a Harmadik típusú találkozások című filmjéhez. Bár a hölgy túl fiatal volt a szerephez, Steven és Amy randevúzni kezdtek, négy évig éltek együtt, de stresszes karrierjük miatt 1979-ben véget vetettek kapcsolatuknak. Azonban 1984-ben újra fellobbant a szerelem és 1985-benösszeházasodtak, akkor már volt egy fiuk, Max Samuel. Három és fél év házasság után végleg pontot tettek a kapcsolatk végére és 1989-ben elváltak. Megegyeztek, hogy egymáshoz közel vesznek házat, hogy könnyebb legyen a közös felügyeleti jog gyermekük felett. Válásuk a harmadik legdrágább celeb válásként van számontartva. Steven ezután közelebbi kapcsolatba került Kate Capshaw színésznővel, akit az Indiana Jones és a végzet temploma forgatása alatt ismert meg. 1991. október 12-én házasodtak össze, a hölgy még a zsidó hitre is áttért. 

7 gyermek van a Spielberg-Capshaw háztartásban: 

Jessica Capshaw (1976. augusztus 9.) - Kate és Robert Capshaw közös lánya
Max Samuel Spielberg (1985. június 13.) - Steven és Amy Irving fia
Theo Spielberg (1988. augusztus 21.) - Kate adoptált fia, akit később Steve szintén adoptált
Sasha Rebecca Spielberg (1990. május 14.)
Sawyer Avery Spielberg (1992. március 10)
Mikaela George (1996. február 28.) - Kate és Steve közösen adoptált lánya
Destry Allyn Spielberg (1996. december 1.) 

Írta és fordította: Lil98

1968 - Amblin' - rendező, író

1971 - Párbaj - Duel - rendező

1974 - Sugarlandi hajtóvadászat -  The Sugarland Express - rendező, író

1975 - A cápa - Jaws - rendező

1977 - Harmadik típusú találkozások - Close Encounters of the Third Kind - rendező, író

1978 - I Wanna Hold Your Hand - ügyvezető producer

1979 - Meztelenek és bolondok - 1941 - rendező

1980 - Tragacsparádé - Used Cars - ügyvezető producer

1981 - Az elveszett frigyláda fosztogatói - Raiders of the Lost Ark - rendező

1981 - Amerikai románc - Continental Divide - ügyvezető producer

1982 - E. T. - A földönkívüli - E.T. the Extra-Terrestrial - rendező, producer

1982 - Poltergeist - Kopogó szellem - Poltergeist - producer, író, rendezőtárs

1983 - A homályzóna - Twilight Zone: The Movie - rendező, producer

1984 - Indiana Jones és a végzet temploma - Indiana Jones and the Temple of Doom - rendező

1984 - Szörnyecskék - Gremlins - ügyvezető producer

1984 - Room 666 - saját magát játszotta

1985 - Fandango - ügyvezető producer

1985 - Vissza a jövőbe - Back to the Future - ügyvezető producer

1985 - Bíborszín - The colour purple - rendező, producer

1985 - Kincsvadászok - The Goonies - író, ügyvezető producer

1985 - Az ifjú Sherlock Holmes és a félelem piramisa - Young Sherlock Holmes - ügyvezető producer

1986 - Egérmese - An American Tale - ügyvezető producer

1986 - Pénznyelő - The Money Pit - ügyvezető producer

1985-1987 -  Amazing Stories - ügyvezető producer (45 epizód)

1987 - Csoda a 8. utcában (Elem nélkül nem megy) - Batteries Not Included - ügyvezető producer

1987- A Nap birodalma - Empire of the Sun - rendező, producer

1987 - Vérbeli hajsza - Innerspace - ügyvezető producer

1987 - Bunyó háromkor - Three O'Clock High - ügyvezető producer 

1988 - Roger nyúl a pácban - Who Framed Roger Rabbit - ügyvezető producer

1988 - Őslények országa - The Land before Time - ügyvezető producer

1989 - Örökké - Always - rendező, producer

1989 - Vissza a jövőbe 2. - Back to the Future Part II - ügyvezető producer

1989 - Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag - Indiana Jones and the Last Crusade - rendező

1990 - Arachnophobia - Pókiszony - Arachnophobia - ügyvezető producer

1990 - Vissza a jövőbe 3. - Back to the Future Part III - ügyvezető producer

1990 - Szörnyecskék 2. - Az új falka - Gremlins 2: The New Batch - ügyvezető producer

1990 - Joe és a vulkán - Joe Versus the Volcano - ügyvezető producer

1991 - A Wish for Wings That Work - ügyvezető producer

1991 - Egérmese 2. - Egérkék a Vadnyugaton - An American Tail: Fievel Goes West - producer

1991 - Cape Fear - A Rettegés foka - Cape Fear - ügyvezető producer

1991 - Hook - Hook - rendező

1991 - Apró-cseprő kalandok – Egy nyúlfarknyi vakáció - Tiny Toon Adventures: How I Spent My Vacation - ügyvezető producer

1991 - Az idő rövid története - A Brief History of Time - ügyvezető producer

1990-1992 -  Pöttöm kalandok -  Tiny Toon Adventures - ügyvezető producer (98 epizód)

1992 -  Egérmese -  Fievel's American Tails - ügyvezető producer (13 epizód)

1993 - Jurassic Park - Jurassic Park - rendező, producer

1993 - Négy dinó New Yorkban - We're Back! A Dinosaur's Story - ügyvezető producer

1993 - Schindler listája - Schindler's List - rendező, producer

1994 - A Flintstone család - The Flintstones - ügyvezető producer

1993-1995 -  SeaQuest - A mélység birodalma -  Seaquest DSV - ügyvezető producer (44 epizód)

1995 - Casper - Casper - ügyvezető producer

1995 - Balto - Balto - ügyvezető producer

1996 - Twister - Twister - ügyvezető producer

1996-1997  -  High Incident - ügyvezető producer (13 epizód)

1995-1997 -  Freakazoid! - ügyvezető producer (14 epizód)

1997 - Jurassic Park 2. - Az elveszett világ - The Lost World: Jurassic Park - rendező

1997 - Men in Black - Sötét zsaruk - Men in Black - ügyvezető producer

1997 - Amistad - Amistad - rendező, producer

1995-1998 -  Bunkó és a Vész -  Pinky and the Brain - ügyvezető producer (60 epizód)

1993-1998 -  Animánia -  Animaniacs - ügyvezető producer (99 epizód)

1998 -  Invasion America - ügyvezető producer (13 epizód)

1998 -  Toonsylvania - ügyvezető producer (1 epizód)

1998 - Ryan közlegény megmentése - Saving Private Ryan - rendező, producer

1998 - Zorro álarca - The Mask of Zorro - ügyvezető producer

1998 - Deep Impact - Deep Impact - ügyvezető producer

1998-1999 -  Pinky, Elmyra & the Brain - ügyvezető producer (25 epizód)

1999 - Wakko's Wish - ügyvezető producer

2001 - A.I. - Mesterséges értelem - A.I. Artificial Intelligence - rendező, producer, író

2001 - Jurassic Park 3. - Jurassic Park III - ügyvezető producer

2001 -  Az elit alakulat -  Band of Brothers - ügyvezető producer (10 epizód)

2001 - Stanley Kubrick: Egy élet a film tükrében - Stanley Kubrick: A Life in Pictures - narrátor

2001 - Vanília égbolt - Vanilla Sky - egy vendég David Aames partiján

2002 - Különvélemény - Minority Report - rendező

2002 - Men in Black - Sötét zsaruk 2. - Men in Black II - ügyvezető producer

2002 - Austin Powers - Aranyszerszám - Austin Powers in Goldmember - saját magát alakította

2002 - Kapj el, ha tudsz! - Catch Me If You Can - rendező, producer

2002 -  Harmadik típusú emberrablások -  Taken - ügyvezető producer (7 epizód)

2004 - Terminál - The Terminal - rendező, producer

2005 - Rendezte John Ford - Directed by John Ford - saját magát alakította

2005 - Világok harca - War of the Worlds - rendező

2005 - Zorro legendája - The Legend of Zorro - ügyvezető producer

2005 - Egy gésa emlékiratai- Memoirs of a Geisha - producer

2005 - München - Munich - rendező, producer

2005 -  Into the West - ügyvezető producer (6 epizód)

2006 - A dicsőség zászlaja - Flags of Our Fathers - producer

2006 - Levelek Ivo Dzsimáról - Letters from Iwo Jima - producer

2006 - Rém rom - Monster House - ügyvezető producer

2007 - Transformers - Transformers - ügyvezető producer

2007 -  On the Lot - ügyvezető producer (4 epizód)

2008 - Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull - rendező

2008 - Sasszem - Eagle Eye - ügyvezető producer

2009 - Transformers: A bukottak bosszúja - Transformers: Revenge of the Fallen - ügyvezető producer

2009 - Komfortos mennyország - The Lovely Bones - ügyvezető producer

2010 - Azután - Hereafter - ügyvezető producer

2010 -  The Pacific - A hős alakulat -  The Pacific - ügyvezető producer (10 epizód)

2010 - A félszemű - True Grit - ügyvezető producer

2009-2011 -  Tara alteregói -  United States of Tara - ügyvezető producer (36 epizód)

2011 - Paul - Paul - saját magát alakította

2011 - Super 8 - Super 8 - producer

2011 - Transformers 3. - Transformers: Dark of the Moon - ügyvezető producer

2011 - Cowboyok és űrlények - Cowboys & Aliens - ügyvezető producer

2011 - Vasököl - Real Steel - ügyvezető producer

2011 - Tintin kalandjai - The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn - rendező, producer

2011 - Hadak útján - War Horse - rendező, producer

2011 -  Terra Nova - Az új világ -  Terra Nova - ügyvezető producer (13 epizód)

2012 - Men in Black 3 - Men in Black III - ügyvezető producer

2012 - Lincoln - Lincoln - rendező, producer

2012 -  A folyó - The River - ügyvezető producer (8 epizód)

2012-2013 -  Kasszasiker -  Smash - ügyvezető producer (32 epizód)

2013 -  Lucky 7 - ügyvezető producer (2 epizód)

2013 -  Don't Say No Until I Finish Talking: The Story of Richard D. Zanuck - ügyvezető producer

2014 - Transformers: A kihalás kora - Transformers: Age of Extinction - ügyvezető producer

2014 -  Red Band Society - ügyvezető producer (2 epizód)

2014 - Az élet ízei - The Hundred-Foot Journey - producer

2011-2015 -  Éghasadás -  Falling Skies - ügyvezető producer (39 epizód)

2014-2015 -  A létezés határa -  Extant - ügyvezető producer (26 epizód)

2013-2015 -  A búra alatt -  Under the Dome - ügyvezető producer (39 epizód)

2015 - Poltergeist: Kopogó szellem - Poltergeist - író ; az 1982-es film remake-je

2015 -  Suttogók -  The Whispers - ügyvezető producer (6 epizód) , producer (4 epizód)

2015 -  Public Morals - ügyvezető producer (10 epizód)

2015 -  Minority Report - ügyvezető producer (4 epizód)

2015 - Jurassic World - Jurassic World - ügyvezető producer

2015 - Kémek hídja - Bridge of Spies - rendező, producer

2016 -   A végsőkig All the Way - ügyvezető producer

2016 -  A barátságos óriás -  The BFG - rendező, producer

2016 - A lány a vonaton -  The Girl on the Train - ügyvezető producer

2016 -  Finding Oscar - ügyvezető producer

2016-2017 -  Bull - ügyvezető producer (18 epizód)

2017 -  Transformers: Az utolsó lovag - Transformers: The Last Knight - ügyvezető producer

2017 -   A Pentagon titkai -  The Post  - producer

2017 -  Five Came Back - ügyvezető producer (3 epizód) 

2017 -  Intelligent Life - producer

2018 - Ready Player One - producer

2018 -  Jurassic World: Bukott birodalomJurassic World: Fallen Kingdom - ügyvezető producer

2018 -  Bumblebee - ügyvezető producer 

2019 - Men in Black spin-off - ügyvezető producer

2020 -  Indiana Jones 5 - ügyvezető producer

 

???? -  Gremlins 3 - ügyvezető producer

???? -  Real Steel 2 - ügyvezető producer

???? -  Robopocalypse - producer

???? -  The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun -  producer

???? -  The Talisman - ügyvezető producer

???? -  The Voyeur's Motel - producer

???? - Tintin 3 - ügyvezető producer

???? -  The Kidnapping of Edgardo Mortara - producer


 

 

 

 

 

 

 


Utolsó frissítés: 2017.10.12. 18:06 Lil98 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace