Starity

Szirmai Gergő

Szirmai Gergő Szirmai Gergő nemzetisége 3708. 89rajongó 9vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 89%
 • stílus: 85%
 • szimpátia: 88%
 • Születési név
 • Szirmai Gergely András
 • Születési idő
 • 1988. szeptember 20.
 • Születési hely
 • Kaposvár, Magyarország
 • Foglalkozás
 • Filmkritikus, YouTuber
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Szirmai Gergő életrajza

Élete

Szirmai Gergely András néven született Kaposváron, 1988. szeptember 20.-án. Van egy nővére, Anna. A szülei 10 éves korában elváltak.

A Kós Károly Általános Iskolába járt, ének-zene tagozatát végezte el. Ezt követően a Városmajori Gimnáziumba tanult tovább. Az ELTE Bölcsészettudományi karán kezdte az egyetemet, később viszont Chicagóban tanult filmművészetet, ahol remekül kifejlesztette angol nyelvtudását. Később pedig Budapestre visszatérve a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, televíziós műsorkészítő szakon végzett.

2016. novemberében beszerzett egy kis kutyát, Nudlit. 2017. decemberében az AXE Magyarország felkérte őt, hogy legyen reklámarc. A Find Your Magic kampánya keretében Kemény Zsófia rap szövegére kreált egy videóklippet. Gergő, elmondása szerint egy átlagos hangulatot biztosító, személyes sztorit kreált a szöveg felé.

 

Munkássága

A kezdetek

A Hollywood Hírügynökség című YouTube csatornájával vált híresé, ahol már 2011 óta komolyabban foglalkozik a filmkritikák készítésével. Gergő ugyanis mindig egy aktuális mozifilmet, vagy egy közönség által megszavazott filmet/sorozatot véleményez, a benne alakított színészi játékokkal együtt. Általában próbál mindig realistaként véleményezni és arra törekedni, hogy ne szidjon nagyon egy filmet, de ne is dícsérje halálra azt. 

Twillight filmsorozat sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Szirmai Gergő is ennek a filmnek a kritizálásának köszönheti az igazi hírnevet. A nézőinek többsége ekkor ismerte meg őt. 2013. szeptemberében indult el a csatornájának a negyedik szezonja. Ekkor már a videóinak a háttere egy könyvespolc lett. Az itt megalkotott desing-et fejlesztette folyamatosan egyre tovább és tovább.

Törekvés előre, interakció a rajongókkal, megszólalások 

Az egyik leghíresebb videója a 2015-ben megjelent A Szürke Ötven Árnyalata című filmről készített kritikája, aminek a A Hányinger Ötven Árnyalata címet adta. Mára már több mint 1 millió megtekintéssel rendelkezik. 2016-ban pedig ismételten több kritikával jelentkezett, amikben nem csak a filmeket és színeszeket kritizálta, hanem kitért pár életben fontos dologra is. Többek között arra, hogy sok embernek semmi se jó. Ha kijutnak a magyarok az EB-re nem tudnak nekik örülni, ha nem jutnak ki pedig az a baj. 

2017 elején egy kisebb szünetre vonult Gergő. A március 18-án megjelent videójában kifejtette, hogy imádja a videózást, de mivel már 5 éve nem tartott egy hétnél hosszabb szünetet, amiben nem foglalkozott a videózással, most eljött az ideje, hiszen nem akarja, hogy fáradtsága a kritikák rovására menjen. Illetve nem akarja megutálni, ezért egy másfél hónapos pihenésre ment. De egy energikus, A Sötétség Ötven Árnyalata kritikával és új intróval tért vissza.

Október elején Gergő elhatározta, hogy reagál az őt ért támadásokra hogy miért tesz ki olyan ritkán videókat. Színtvallott; inkább gyárt minőségi videókat kevesebb pénzért, mint tömegvideókat. Megkapta már nem egyszer, hogy sokkal többet kereshetne, ha feladná az értékeit, de úgy vélekedik erről, hogy még nem szorult rá.

"Két féle csoport létezik a YouTube világában. Az egyik az »influencer«, akiknek a hírneve számít, vagyis a celeb. A másik a creator, vagyis a szakmunkás, akinek a terméke, a kreativitás, az ötletei jelentenek értéket. Én szeretnék kreátor maradni, ha kell magasabb összeget is visszautasítok, mert nem akarom eladni a szerkesztőséget. Ha szponzorált tartalom van a csatornán, én azt szerettem, azzal én megdolgoztam."

 

Az újrakezdés

2018-ban az Igazság Ligáját szörnyen lehúzó, kritika trilógiájával tért vissza (1, 2, 3). Eközben még kénytelen volt arra reagálni, hogy az M1 milyen ocsmány módon készített hamis hírt Gergő egyik karácsonyi videójából. Amit ő viccnek a szánt a média, kontextusából kiragadva lejátszotta.

Ezt követően közzé tett egy vágatlan és nagyon őszinte lelkizős videót, amiben kifejtette, hogy kisebb lelki problémája miatt, ami már gyerek kora óta tart, tűnt el hosszabb időre. Július elején pedig megérkezett a Végtelen háború várva várt kritikája, amiben azt is elmondta, hogy jelenleg hajózik, hogy megkeresse a kalóz, széppapája gyilkosát - ezért késhetnek a további videói.

2018 október 20-ai videójában elmondta, hogy személyes okok miatt ő már nem tagja a GameDay irodának. Magyarázatot pedig nem igazán szeretne adni, hiszen tiszteli annyira kollegáját, hogy a magyarázós videót sem küldte el, nehogy feliratkozót veszítsen.

 

Az újra-újrakezdés

2020 január 12-én két videóval tért vissza, egy Joker és egy Star Wars kritikával. Az elsőben elárulta, hogy 4 hónapos Net-elvonón volt, mert úgy érezte, ez kellett neki ahhoz, hogy igazán vissza tudjon térni.


Csatornák

Hollywood Hírügynökség (HollywoodNewsAgency) -n nem csak filmeket kritizál, hanem még egy Komment Kedd nevezetű kérdezz-felelek sorozatot is vezet, ahol a nézők Facebook-on feltett kérdéseire válaszol. Illetve nagyon sokszor, komolyabb, aktuálisabb témával kapcsolatban is feltölt egy videót. Ilyen volt például a #PrayForParis mozgalom, amiről kifejtette a véleményét, hogy nem kéne ennyire elítélni azokat az embereket, akik részt vesznek ebben. Beszélt még arról is, hogy a magyarok mennyire nem tudnak semminek örülni. Mikor például kijutottunk az EB-re attól volt hangos mindenki, hogy milyen gagyik a focisták, ahelyett, hogy örülnénk, kint voltak az országunk focistái. Másik ilyen nagy esemény, hogy Oszkár-díjat nyert a Saul fia és ennek sem voltak képesek sokan örülni, csak nyafogtak, hogy nem is látták, meg mi a jó a filmben. 
Ilyen és ehhez hasonló komolyabb témával foglalkozó beszédeket, vagy egy kritika elején mondja el, vagy az egyik Komment kedd adásban, ha éppen ez egy kérdés volt. De arra is volt már példa, hogy külön videót szentelt nekik.
A csatorna egyébként jelenleg 406 000-nél is több feliratkozóval rendelkezik. 

AFK Légió csatornája 2015. december 3-án indult, ahol az utazásain elkészített videókat oszt meg a rajongókkal. A csatorna mára több, mint 107 000 feliratkozóval rendelkezik.
2017-ben a csatorna megnyerte a Videós gálán a Magyarország legjobb utazós csatornájadíjat.

 

 

Volt csatornája

GameDay Iroda nevű csatornáját 2013. november 15-én indította el. Ebben a csatornában Szirmai Gergely nem egyedül, hanem a barátjával, Kiss Imrével együtt készíti el a videókat, amiben a kedvenc vagy új videojátékaikat próbálják ki. A HNA-hoz hasonlóan itt is a vélemény formáláson van a hangúly. A Random Vasárnapon pedig sorsolt játékkal játszanak. 2018. október 20-án bejelentette, hogy egy ideje már nem a csapat tagja.

írta: AliceLiza

2017

AXE Magyarország - Find Your Magic - by Szirmai Gergő (videó)

Utolsó frissítés: 2020.01.12. 17:05 AliceLiza által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace