Starity

Tate McRae

Tate McRae Tate McRae nemzetisége 10305. 12rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Tate Rosner McRae
 • Születési idő
 • 2003. július 01.
 • Születési hely
 • Calgary, Alberta, Canada
 • Foglalkozás
 • énekesnő, dalszövegíró, táncos
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Olivia Rodrigo

Tate McRae életrajza

Korai évek, edukáció

Tate Rosner McRae 2003. július 1-jén született az albertai Calgaryban, skót származású kanadai apa és német származású anya gyermekeként. 4 éves korában édesapja munkája miatt családjával Ománba költözött, ahol édesanyja táncórákat adott, és három évig élt ott. Az Ománban töltött idő alatt McRae a The American International School Muscat (TAISM) iskolába járt. McRae hatéves korában kezdte el a szabadidős táncoktatást. Miután visszatért Calgaryba, nyolcéves korában kezdett el intenzívebben táncolni és a Drewitz Dance Productions versenyzője lett. Tizenegy éves korától minden táncstílusban elkezdett edzeni az édesanyja tulajdonában lévő YYC Dance Project tánctársulatnál,és balettképzésen vett részt az Alberta Ballet Company gyakorlóiskolájában, a School of Alberta Ballet-ben.

McRae a Western Canada High Schoolba járt, és 2022-ben online érettségizett.

2013-2018: táncos karrier és szinkronszínészet

McRae a Lalaloopsy franchise szinkronszínésznője volt, ő adta a Spot Splatter Splash szerepét a sorozat 2013-as indulásától a 2015-ös befejezéséig.

McRae versenyszerűen kezdett el táncolni, a 2013-as New York-i Dance Awards-on a legjobb női táncosnak járó Mini díjat kapta. Miután némi ismertségre tett szert, az amerikai Capezio táncgyártó cég márkanagykövete lett. 2014-ben döntős lett a New York City Dance Alliance nemzeti gáláján.

2015-ben McRae kéthetes ösztöndíjat kapott a Berlini Állami Balett társulatánál, miután szólóban ezüstérmet, duettjével pedig bronzérmet nyert a 2015-ös Youth America Grand Prix-n. Táncolt a Walk off the Earth platina minősítésű „Rule The World” című kislemezének klipjében. 2015-ben McRae másodszor is elnyerte a legjobb női táncos díját a 2015-ös Dance Awards-on, ezúttal a „Junior” kategóriában.

2016 júniusában fellépett Justin Bieber Calgaryban tartott koncertjén a Purpose World Tour keretében, Bieber Children című dalának előadása közben. 2016 áprilisában McRae fellépett a The Ellen DeGeneres Show-ban a DancerPalooza társulat tagjaként. 2016 júniusában aztán részt vett a So You Think You Can Dance című amerikai televíziós műsor tizenharmadik évadában. 2016 júniusában pedig a So You Think You Can Dance tizenharmadik évadában. Miközben nem amerikaiként versenyzett az America’s Favorite Dancer címért, Kathryn McCormick amerikai táncos és színésznő volt a mentora. A versenyben tovább jutott, mint bármelyik kanadai a műsor történetében, és a harmadik helyen végzett a döntő epizódban. A Toronto Sun kanadai műsorvezetője, Murtz Jaffer így reagált: „Az a tény, hogy a kanadaiak nem szavazhattak Tate-re, még lenyűgözőbbé teszi a harmadik helyezését. Bár lehet, hogy nem őt választották meg Amerika kedvenc táncosának, de az biztos, hogy ő lehet Kanada kedvenc táncosa.” A 2016-os Teen Choice Awards-on a SYTYCD egyik döntőseként lépett fel. 2016 októberében ismét fellépett a The Ellen DeGeneres Show-ban a Jump Dance Convention társulat tagjaként. 2016-ban a The Ellen DeGeneres Show-ban lépett fel újra.

2017 áprilisában a Dance Spirit magazin címlapján szerepelt. 2017 májusában szerepelt egy pas de deux-ban az Alberta Ballet Company produkciójában, a Jean Grand-Maître által koreografált „Our Canada” című előadásban. 2017 novemberében, miután előadott egy táncot Demi Lovato Tell Me You Love Me című dalára, Lovato meghívta, hogy próbáljon a táncosaikkal az American Music Awards-on való fellépésükre. 2017 novemberében, miután előadott egy táncot Demi Lovato Tell Me You Love Me című dalára, Lovato meghívta, hogy próbáljon a táncosaikkal az American Music Awards-on való fellépésükre. A 2018-as Las Vegas-i Dance Awards-on harmadszor nyerte el a legjobb női táncosnak járó díjat, ezúttal a „Teen” kategóriában, ezzel ő lett az első táncos a verseny történetében, aki a minitől a tinédzserig minden kategóriában nyert. 2018 áprilisában koreografálta és táncolt a Nothing More amerikai rockegyüttes Just Say When című dalának klipjében.

2017-2019: zenei karrier kezdete

2011-es létrehozása óta McRae YouTube-csatornáján meglehetősen állandóan elsősorban táncos videók jelennek meg. 2017-ben indította el a „Create With Tate” videósorozatot, amely a hálószobájában írt és felvett eredeti dalok bemutatására összpontosított. 2017-ben a sorozat első dalának, a „One Day”-nek a feltöltése, amelyet 14 éves korában írt, több mint 39 millió megtekintést vonzott, ami arra késztette, hogy önálló kislemezként kiadja a dalt. 2017-től 2019-ig McRae folytatta a független kislemezek feltöltését és kiadását a „Create With Tate” sorozat részeként. A dal végül arany minősítést kapott Kanadában, ami karrierje első minősítése lett. 2017-től 2019-ig McRae folytatta a „Create With Tate” sorozat részeként a független kislemezek feltöltését és kiadását. Nevezetes dalai közé tartozik a „Dear Ex Best Friend”, amely több mint 40 millió YouTube-nézettséggel rendelkezik, és a „Dear Parents” több mint 20 millió megtekintéssel. A sorozatnak köszönhetően a YouTube „Artist on the Rise” nevet kapta.

Korábbi feltöltése, a „One Day” 11 lemezkiadó figyelmét keltette fel. 2019 augusztusában végül az RCA Recordshoz szerződött, mert támogatták, hogy a zenéje mellett a táncos karrierjét is fenntartsa. 2019 decemberében, a szerződtetést követően McRae bejelentette debütáló EP-jét, az All the Things I Never Said-et (csupa kisbetűvel stilizálva. Az ötszámos EP-t 2020. január 24-én adta ki, és bejelentette első headliner turnéját Európában és Észak-Amerikában. A turné minden állomása teltházas volt.[49] A turné az ötből négycsillagos értékelést kapott Roisin O’Connortól a The Independent-től, aki McRae-t lenyűgöző előadóként jellemezte.

Az EP vezető kislemezét, a „Tear Myself Apart”-ot Billie Eilish és Finneas O’Connell közösen írták[48] Az EP utolsó kislemeze, a „Stupid” listavezető lett Írországban és Kanadában, az utóbbiban jelentős rádiós sugárzási teljesítményt ért el, a kanadai pop rádiós listák első 15 helyezettje között tetőzött A „Stupid” arany minősítést kapott Kanadában. A „That Way”, az EP egyik száma 2021-ben újjáéledt, miután vírusként terjedt a TikTok-on, és listavezető lett az Egyesült Királyságban és Írországban. 2021. szeptember 3-án McRae kiadta a „That Way” remixét Jeremy Zuckerrel. 2022 szeptemberére az EP több mint 500 millió streamet gyűjtött össze a Spotify-on.[54] A „That Way” 2022 szeptemberére több mint 500 millió streamet gyűjtött össze a Spotify-on.

2020-2021: Too Young To Be Sad

2020 áprilisában McRae kiadta a „You Broke Me First” című kislemezt, amely a Too Young to Be Sad című második EP-jének főcímdala volt. A dal nemzetközi sikert aratott, több országban a top tízben szerepelt a slágerlistákon, és ez lett az első kislemeze, amely felkerült a Billboard Hot 100-as listájára. Emellett ez volt a leghosszabb ideig listavezető dal, amelyet egy női előadó adott ki 2020-ban a Billboard Hot 100-on, 38 hétig és a Mediabase top 40-es listáján is az első helyen végzett, megdöntve a női szólóelőadó leghosszabb ideig tartó listavezetés rekordját (28 hét).

McRae 2020 júniusában kiadta a „Vicious” című kislemezt Lil Mosey amerikai rapperrel és a „Don’t Be Sad” című dalt 2020 augusztusában. 2020-ban jelölték az MTV Video Music Award Push legjobb új előadónak járó díjára és előadta a „You Broke Me First” című dalt a VMA előadáson. 2020 szeptemberében a Dork Magazine címlapján szerepelt. 2020 szeptemberében a Dork Magazine címlapján szerepelt.

McRae első késő esti televíziós szereplése a Jimmy Kimmel Live! című műsorban volt október 21-én, ahol a „You Broke Me First” című dalt adta elő.[64] Ugyanebben a hónapban adta ki a „Lie to Me” című kislemezt Ali Gatie kanadai énekesnővel. A „You Broke Me First” című dalt 2020 novemberében ismét előadta a 2020-as MTV Europe Music Awards-on. 2020 novemberében a Notion címlapján is szerepelt. 2020 decemberében megjelent a második kislemeze a készülő EP-jéről, az „R U OK”. 2020 decemberében megjelentette a második kislemezét, az „R U OK”.

McRae 2020-ban feltörekvő művészként figyelemre méltó elismerést szerzett: a YouTube Artist on the Rise, az MTV Push Artist a július hónapban, valamint a Vevo DSCVR előadója lett. 2021-ben a Billboard 21 Under 21 One to Watch listáján szerepelt, a Pandora, a The Independent, az NME, az Amazon Music, és a Uproxx pedig 2021-ben figyelni való művészként nevezte meg. 2020 decemberében a Forbes 30 Under 30 listáján ő volt a legfiatalabb, aki zenei kategóriában szerepelt. 2020 decemberében Ugyanebben a hónapban a Rolling Stone a 2020-as év tíz legnagyobb áttörést jelentő előadója közé választotta, és a TikTok „The Come Up: Emerging Artists” listáján a platform egyik legjobb feltörekvő előadójaként szerepelt. A Harper’s Bazaar „On the Rise” sorozatában is szerepelt. Az év vége felé, a „You Broke Me First” sikere után világméretű kiadói szerződést írt alá a Sony/ATV-vel.

2021 januárjában McRae előadta a „You Broke Me First” című dalt a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon című műsorában. 2021 januárjában a „Rubberband” című dalt adta ki harmadik kislemezként a készülő EP-jéről. 2021. március 3-án kiadta a „Slower” című kislemezt, majd bejelentette második EP-jét Too Young to Be Sad címmel, amely 2021. március 26-án jelent meg. 2021. március 26-án jelent meg. Ugyanezen a napon bejelentették, mint az Apple Music Up Next előadóját. 2021 márciusában McRae megjelent a Jimmy Kimmel Live! műsorában, ahol a „Slower” című dalt adta elő, és két Juno Award jelölést kapott.

2021. április 16-án McRae kiadta a You című számot Regard és Troye Sivan oldalán. 2021. május 8-án McRae egy globális virtuális showműsort adott elő, a Too Young to Be Sad címűt. 2021. május 8-án az NME Ali Shutler dicsérte a showt, az ötből négy csillagot adott neki, és úgy jellemezte a műsort, mint sikamlós, lenyűgöző, folyamatos látványosságot popsztár ambícióval. Még abban a hónapban aláírta első reklámszerződését az Essentia vízzel. 2021 májusában McRae-t jelölték az IHeartRadio Music Awards Social Star Awardra, és a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon című műsorában Regard és Troye Sivan oldalán adta elő a „You” című dalt. 2021 májusában a hónap végén az Amazon eredeti sorozatának, a Panic-nak a hangsávján szerepelt a „Darkest Hour” című számmal.

2021 júniusában Blackbear „U love U” című dalában szerepelt, a 2021-es Juno Awards-on Ali Gatie oldalán adta elő a „Lie to Me” című dalt,[91] és kiadta a „Working” című számot, ami egy Khaliddal közös szám volt. 2021 augusztusában McRae szerepelt a Hunger borítóján. 2021 októberében szerepelt a Billboard 2021-es 21 under 21 listáján és a People 2021-es One to Watch listáján. 2021 novemberében McRae szerepelt a Numéro címlapján. 2021 novemberében. 2021 végére a Too Young to Be Sad több mint 1 milliárd Spotify streamet gyűjtött össze, ezzel a 2021-es év legtöbbet streamelt EP-je lett egy női előadótól a Spotify-on. 2021 végén a Too Young to Be Sad több mint 1 milliárd Spotify streamet gyűjtött össze. Az EP-t a 2022-es Juno Awards-on az év albumának és az év popalbumának jelölték.

2021-2022: I Used To Think I Could Fly

2021. november 11-én McRae kiadta a „Feel Like Shit” című dalt, amely a 2022. május 27-én megjelent I Used to Think I Could Fly című debütáló stúdióalbumának vezető kislemeze volt. 2022 januárjában három iHeart Radio Awards-díjra jelölték. 2022. május 27-én jelent meg az album. 2022 januárjában három iHeart Radio Awards-díjra is jelölték.

A „She’s All I Wanna Be”, az album második kislemeze 2022. február 4-én jelent meg. 2022. február 4-én A dal a top 10-be került Kanadában, Írországban, Norvégiában, Szingapúrban és Belgiumban, valamint több országban a top 40-es listán is szerepelt. Az Egyesült Államokban az 52. helyen debütált, ami az akkori legmagasabb debütálása lett a Hot 100-ban. 2022 februárjában McRae-t bejelentették a Maybelline márkanagyköveteként és az új Vinyl Ink folyékony ajakfestékük arcaként. 2022 februárjában.

McRae 2022. március 25-én kiadta a „Chaotic” című dalt, a harmadik kislemezt az albumról, majd 2022. május 13-án megjelentette a „What Would You Do?”-t negyedik kislemezként. 2022. június 3-án Tate megjelentette a „don’t come back” című kislemezéhez készült klipet kizárólag a TikTokon keresztül, majd később, 2022. július 11-én a YouTube-on a videó függőleges verzióját.

2022 szeptemberében McRae kiadta az „uh oh” című kislemezét. 2022 novemberében Tate szerepelt Tiësto „10:35” című dalában, amely a dubaji Atlantis The Royal luxus üdülőhely megnyitójának promóciós kislemeze volt. 2022 novemberében a dal a második brit top 10-es lett, és 10 másik országban is a top 10-be jutott a slágerlistákon. 2022 novemberében Tate a „10:35” című dalban szerepelt.

2023-tól napjainkig: Think Later

McRae-t 2023-ban 5 Juno Awards-díjra jelölték, és bejelentették, mint a show egyik előadóját. 2023 márciusában McRae az MCM Worldwide-dal dolgozott együtt a 2023-as tavaszi/nyári kampányukban, ahol az „Uh Oh”-t és a „She’s All I Wanna Be”-t adta elő. 2023. szeptember 15-én kiadta a „Greedy” című dalt, amelyről megjegyezte, hogy egy új fejezet része a zenéjében. 2023. szeptember 15-én a dal az eddigi legnagyobb debütálása lett a Spotify-on, és az első top 10-es helyezése a globális Spotify Charts-on. 2023. szeptember 15-én a dal az első helyen debütált Norvégiában és Dániában, így ez lett az első hivatalos első számú kislemeze világszerte. A Greedy emellett 14 országban a top tízben, 10 országban pedig a top 40-ben debütált. A TikTok-on is kiadott egy slágerlistát az Exes című dalához, a dal pedig 2023. november 17-én jelent meg. A „Greedy” című dalt 2023. november 18-án adta elő a Saturday Night Live-ban 2023. november 18-án. Második nagylemeze a ‘Think Later’ 2023. december 8-án jelent meg.

Utolsó frissítés: 2024.01.30. 20:08 mixerhun által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace