Starity

The Rev

The Rev The Rev nemzetisége 1802. 201rajongó 27vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • James Owen Sullivan
 • Becenév
 • The Rev, Rev, Jimmy, Jimbo, Rathead,
 • Élt
 • 1981.02.09 – 2009.12.28.
 • Születési hely
 • Huntington Beach, Kalifornia,USA
 • Foglalkozás
 • zenész, dalszerző
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Partner
 • Nem publikus
 • Magasság
 • 193 cm
 • Eredeti hajszín
 • Szőke
 • Szemszín
 • Kék
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • M. Shadows Zacky Vengeance Synyster Gates Johnny Christ Brian Haner Sr.

The Rev életrajza

JAMES OWEN SULLIVAN

ÉLETE

1981. február 9 – ezen a napon született a napsütéses Huntington Beachen, Kaliforniában James Owen Sullivan, ebben a városban is nőtt fel. Egyetlen fiúgyermek volt a családban, egy nővére és egy húga született még a családba, de róluk sajnos nincsenek információk. Katolikus iskolába járt a legjobb barátjával, Matthew Sandersszel, ám a második évben balhés életvitelük miatt kirúgták őket. Ezt követően egy javítóintézetből is kirúgták, így tanulmányait végül sosem fejezte be. Több helyen is lakott, és előfordult, hogy az otthona az autója volt. 2005-ben ismerte meg későbbi menyasszonyát, Leana Silvert egy bárban. 2006-ban el is jegyezte-Ennek örömére egymás nevét tetováltattak a gyűrűsujjukra, összetartozásuk jeleképp. 2011-ben a lány bejelentette, megválik minden tetoválásától, ami a dobosra emlékezteti. Ez a hír igen nagy felháborodást váltott ki Rev rajongóinak körében. Rev a Revolver Golden God Awardson megnyerte a Legjobb Dobosnak járó díjat, és családját érte a megtiszteltetés, hogy átvegyék a kitüntetést.

KARRIER

Jimmy első dobverőit négyéves korában kapta, az első komolyabb dobfelszerelését pedig tízévesen, miután a szülei látták, fiúk mennyire komolyan veszi a dolgot. Középiskolás évei alatt kezdett el zenekarokban játszani, az egyik ilyen középiskolai együttes a Suburban Legends volt, aztán jött a nagy lehetőség, az Avenged Sevenfold.

AVENGED SEVENFOLD

1999-ben alakult meg Huntington Beachen, The Rev és egyik legjobb barátja, M. Shadows (Matt Sanders) alapították meg az együttes.
A banda első albuma 2001-ben jelent meg, de csak a 2005-ben megjelent City of Evil albumukkal sikerült elismertetniük magukat. A Billboard listán rögtön a 30. helyen startolt a korong, és ez lett a banda első aranylemeze is, 2009-ben pedig átvehették a City Of Evil platinalemezt is.
2007-ben jelent meg 4. albumuk, az Avenged Sevenfold címet kapta, ami megnyerte az év albuma díjat a Kerrang! magazin díjátadón.
2009-ben jelent volna meg az ötödik albumuk, ami a Nightmare címet viseli, ám Rev váratlan halála miatt ezt kitolták, és csak 2010-ben dobták piacra. Érdekesség, hogy Revet többek közt Mike Portnoy inspirálta, aki halála után rövid időre átvette helyét az Avenged Sevenfoldban.
Van pár dala az együttesnek, amiket Rev maga írt, és érdekesség, hogy ezekben énekhangját is hallatta, ilyen például az Afterlife, az Almost Easy, a Coctail, vagy a Little Peace Of Heaven.

PINKLY SMOOTH

Synyster Gatesel közös bandájában Rev nem dobolt, hanem énekelt, valamint gitározott is. Az együttes 2001-ben alakult Huntingon Beachen, majd 2002-től 2007-ig szünetet tartottak. 2009-ben az együttes, még Rev halála előtt feloszlott. Rev neve az együttesben „Rathead” volt. Egyetlen lemezük, az Unfortunate Snort 2002-ben jelent meg.

ELHLÁLOZÁSA

2009. december 28- a – délelőtt 11 órakor holtan találták The Revet Huntingon Beachi otthonában. A hír sokkolta a rajongókat. Az első hírek szerint a fiatal srác természetes halállal hunyt el, amit sokan nem hittek el, tudva életmódját, és azt, hogy csupán 28 éves volt. The Rev boncolása 2009. december 30-án történt, de a valódi ok csak 2010 júniusában derült ki: The Rev halálát gyógyszerek és alkohol együttes fogyasztása okozta. Sokakban felvetődött, hogy vagy öngyilkos lett, vagy Rev gyilkosság áldozata lett. M. Shadows a halála után a következőképp beszélt legjobb barátjáról:
"Évek óta mondogatta nekünk, ideértve a szüleit is, hogy az élettel kapcsolatban két dologban biztos. Az egyik, hogy rocksztár akar lenni, és hogy 30 éves koránál tovább nem fog élni... Mindkét tekintetben igaza lett, de ismerem Jimmyt, és ha tudta volna, mennyi fájdalmat okoz ezzel az itt hagyottaknak, bármit megtett volna, hogy egy kicsit tovább maradjon."

A rajongók körében köztudott volt, hogy Jimmy nem veti meg az alkoholt, ám azt nem mindegyikük tudta, hogy a fiatal dobos drogokat is használt. A kijelentés azonban talán nem meglepő, hiszen mégis csak rocksztár volt, azonban az igen, hogy a drogokat menyasszonya, az egykori pornósztár Leana Silver szerezte be számára.

Nem csak dobolni tudott: Rev énekelt, zongorázott, és gitáron is játszott. Legjobb barátja az Avenged Sevenfoldból M. Shadows volt, már gyerekkoruk óta ismerték egymást. Leanat a Beer Nuts Sportgrill nevű bárban ismerte meg, ahol a lány pincérnőként kereste a kenyerét. Volt egy nyuszija, Zimmer, és egy leguánja, Mr. Bungle. Az állatait volt menyasszonyával közösen nevelte. A The Rev művésznév teljes egésze: The Reverend Tholomew Plague. Egy időben Synyster Gatesel lakott. Syn apja, Papa Gates azt mondta róla, hogy Jimmy egy balhés különc, de a legtehetségesebb ember, akivel valaha is találkozott. Szerette a különféle különc dolgokat, ezt a művészneve is bizonyítja. Szívmegnagyobbodással született. Egy ideig mosodában dolgozott, és ott is lakott. Amikor berúgott, sok vicces dolgot csinált, erről tanúskodik például a Hotel Drunks, vagy a Kung Fu videó is. Ismerősei szerint csodálatos természete volt. Kirúgták a középiskolai kosárlabdacsapatból. Saját ötlete a double-ride, ami egy dobolási technika. Rev alkalmazta az Avenged Sevenfold több dalában is, mégpedig a Crossroad, az Almost Easy, valamint a Critical Acclaim című szerzeményekben. Sok helyen tévesen írják a születési dátumát: egyes helyeken február 10-ét írnak, de Rev február 9-én született.

Az életrajzot Chelsy fogalmazta!

VIDEÓGRÁFIA

VIDEÓKLIPEK

Warmness on the Soul
Megjelenés: 2001
Rendező: Broken Robot, Militont

Unholy Confessions
Megjelenés: 2004
Rendező: Greg Kaplan

Burn It Down
Megjelenés: 2005
Rendező: Splinter Films UK

Bat Country
Megjelenés: 2005
Rendező: Marc Klasfeld

Beast and the Harlot
Megjelenés: 2006
Rendező: Tony Petrossian

Seize the Day
Megjelenés: 2006
Rendező: Wayne Isham

Almost Easy
Megjelenés: 2007
Rendező: P. R. Brown

A Little Pieace of Heaven
Megjelenés: 2007
Rendező: Rafa Alcantara

Afterlife
Megjelenés: 2008
Rendező: Wayne Isham

Dear God
Megjelenés: 2008
Rendező: Rafa Alcantara

ALBUMOK

All Excess DVD
Megjelenés: 2007. július 17.
Kiadó: Warner Bros.
Producer: Adam Cook
Rendező: Rafa Alcantara

DISZKOGRÁFIA

STÚDIÓALBUMOK

Pinkly Smooth: Unfortunate Snort 
Megjelenés: 2004. június 3.
Platform: CD

Sounding the Seventh Trumpet
Megjelenés: 2001. július 24.
Kiadó: Hopeless Records
Platform: CP, LP, digitális letöltés

Waking the Fallen
Megjelenés: 2003. augusztus 26.
Kiadó: Hopeless Records
Platform: CP, LP, digitális letöltés

City of Evil
Megjelenés: 2005. június 6.
Kiadó: Warner Bros.
Platform: CP, LP, digitális letöltés

Avenged Sevenfold
Megjelenés: 2007. október 30.
Kiadó: Warner Bros.
Platform: CP, LP, digitális letöltés

ÉLŐK

Live in the LBC & Diamonds in the Rough
Megjelenés: 2008. szeptember 16.
Kiadó: Warner Bros.
Producer: Adam Cook

KÖZÉPLEMEZEK

Warmness on the Soul
Megjelenés: 2001. július 31.
Kiadó: Good Life Recordings
Platform: CD

KISLEMEZEK

Unholy Confessions
Megjelenés: 2004
Album: Waking the Fallen

Burn It Down
Megjelenés: 2005
Album: City of Evil

Bat Country
Megjelenés: 2005
Album: City of Evil

Beast and the Harlot
Megjelenés: 2006
Album: City of Evil

Seize the Day
Megjelenés: 2006
Album: City of Evil

Almost Easy
Megjelenés: 2007
Album: Avenged Sevenfold

Afterlife
Megjelenés: 2008
Album: Avenged Sevenfold

Dear God
Megjelenés: 2008
Album: Avenged Sevenfold

Scream
Megjelenés: 2008
Album: Avenged Sevenfold

Utolsó frissítés: 2016.02.17. 20:08 rammievengeance által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace

#Teszt! Melyik görög isten vagy?

#Teszt! Melyik görög isten vagy?

Ki mondta, hogy a történelem nem szórakoztató?