Starity

Tim McGraw

Tim McGraw Tim McGraw nemzetisége 13497. 11rajongó 0vélemény

Tim McGraw életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Tim McGraw 1967. május 1-én született, az Egyesült Államokban. Híres énekes, dalszerző és színész. A kislemezeit és albumjait az USA-ban 4 millióan megvették, így ő a nyolcadik leghíresebb country zenész. Felesége a country énekes Faith Hill, és van egy fia, aki baseball játékos: Tug McGraw, és egy lánya Elizabeth, aki pincérnő.

11-szer egymás után debütált a Billiboard listákon az albumjaival, huszonötször volt No. 1. a szólóénekes kategóriában. Nyert három Grammy díjat, és még az Academy of Country Music Awards-on is sikert aratott. Tizenegy Country Music Association díj büszke tulajdonosa, tíz Americal Music Awards gálán hirdették ki nyertesként, és háromszor tarolt a  People Choice Awards versenyen. Felesége, Faith Hill is sikeres volt, aki a  Soul2Soul II Tour-ral szerezte meg a legtöbb nézettségű díjat, a country kategóriában. Egyszer vele is sikert arattak, szó szerint, ugyanis Taylor Swift is egy róla szóló dallal kezdett mindent.

Filmekben is szerepelt, mint például a  The Blind Side, Sandra Bullock-kal,  Friday Night LightsThe Kingdom, Négy Karácsony, és főszerepet kapott a Flicka nevű filmben. Legismertebb a Country Strong-ban volt, 2010-ben. 

Az olaszok nagyon elismerték, 2004-ben a NIAF Special Achievement Award Music adott át neki díjat, a 29. gálájukon. 

Utolsó frissítés: 2015.10.24. 14:02 LexiCobain által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace