Starity

William Levy

William Levy William Levy nemzetisége 94. 3810rajongó 364vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 95%
  • stílus: 93%
  • szimpátia: 93%

William Levy életrajza

KEZDETEK
William Levy Gutiérrez
néven látta meg a napvilágot 1980. augusztus 29-én La Habana-ban, Kubában. Kubai színész. 
Édesanyja Barbara Levy, édesapja pedig Carlos Gutierrez. Williamnek két testvére van, mégpedig Jonathan Gutiérrez Levy és Barbara Gutiérrez Levy.  William 15 éves volt, mikor családjával az Egyesült Államokba költöztek. Itt először egy építkezésen kezdett el dolgozni, majd pedig elkezdett a modellkedéssel foglalkozni. 

Később úgy döntött, hogy Miami-ba költözik, és ott beiratkozott a Barbara Goleman Senior High School, ahol ahol hódolhatott gyerekkori szenvedélyének, a baseballnak. Miután ebben nagyon is tehetségesnek bizonyult, egy sportösztöndíjat kapott, mégpedig a St. Thomas University-n. Itt üzleti adminisztráció szakon tanult, ám a baseballról természetesen nem mondott le, hisz ez volt az ösztöndíj feltétele. Két évvel később otthagyta a St. Thomast, és Los Angeles-ben tanult színészetet, amit később Mexikóvárosban folytatott.

SZÍNÉSZI KARRIER
William 2002-ben jelentkezett a Protagonistas de novela II (Tévésztár kerestetik) című reality műsorba. A műsor célja az volt, hogy a versenyzők színészetet tanuljanak, végül pedig egy szakmai zsűri döntötte el, hogy ki nyerje a versenyt. William-nek több olyan versenyzőtársa is volt, akik mostmár ismert színészek, többek közt Elizabeth Gutierrez, aki a jelenlegi kedvese. Még ebben az évben részt vett a La isla de la tentación című reality-ben is. 2005-ben szerepet kapott a La Nena tiene Tumbao című színházi darabban. Az első televíziós szereplése a 2006-os Mi vida eres tú-ban volt, amelyben Federico szerepében csillogtathatta meg a színészi tehetségét.

2006-ban szerepelt még az Olvidarte Jamás (Sosem feledlek) című telenovellában, amelyben Germán Torres szerepében tűnt fel a TV képernyőkön. Ebben többek közt olyan színészekkel játszhatott együtt, mint Sonya Smith, Gabriel Porras, Mariana Torres, Daniel Elbittar, valamint Elizabeth Gutierrez. Egy évvel később szerepet kapott az Acorralada (Sarokba szorítva) című telenovellában, amelyben Larry Irázabal karakterét formálta meg. A telenovella főszereplői Alejandra Lazcano és David Zepeda voltak. Még ugyanebben az évben szerepelt a Pasión című telenovellában is, amelyben Vasco Darién szerepét játszhatta el.

2008-ban feltűnt a Plaza Sésamo című sorozatban. Még ugyanebben az évben megkapta élete első főszerepét is, mégpedig a nagysikerű Cuidado con el ángel című telenovellában, mint Juan Miguel San Román. A telenovellabéli partnere Maite Perroni volt. A telenovella világszerte hatalmas sikert aratott, köztük hazánkban is, ahol Árva angyal címmel kezdte vetíteni a TV2 nevű kereskedelmi csatorna. William és Maite is ezzel a telenovellával vált igazán ismerté. Egy évvel ezután kapott egy szinkronszerepet, mégpedig a Planet 51-ben, amelyben Charles "Chuck" Baker kapitánynak kölcsönözte a hangját. 2009-ben egy újabb főszereppel lett gazdagabb, mégpedig a Sortilegio (Kettős játszma) című telenovellában, mint Alejandro Lombardo. Ebben többek közt olyan színészekkel dolgozhatott együtt, mint Jacqueline Bracamontes, David Zepeda és Ana Brenda Contreras.

2010-ben szerepet kapott a nagysikerű Mujeres asesinas (Gyilkos nők) című televíziós sorozatban, amelyben Fonsi 'Conde Alfonso de Jesús Ruiz Machado y Ortigoza' szerepét játszotta el. Ezt követően szerepet kapott a Triunfo del amor című telenovellában, amelyben a főhős Maximiliano Sandoval szerepét játszhatta el. Ebben ismét Maite Perroni lett a partnere. A telenovellát hazánkban is leadták, mégpedig Marichuy - A szerelem diadala címmel. Mivel hazánkban nagy sikert aratott az Árva angyal (ahol szintén Maite volt a partnere), ezért itt megváltoztatták a főhősők neveit és ismét a Marichuy, illetve a Juan Miguel nevet kapták. 2012-ben megkapta Antonio szerepét a Single Ladies című sorozatban. 2013-ban ismét főszerepben láthattuk, mégpedig a La Tempestad (A vihar) című telenovellában, mint Damian Fabré kapitány. Ebben Ximena Navarrete lett a partnere, akinek ez volt az első színészi munkája.

2014-ben megkapta Manny szerepét a The Single Moms Club című filmben, majd pedig az Addicted-ben játszhatta el Quinton Canosa szerepét. 2016-ban két filmben is játszott, mégpedig a Term Life-ban, mint Alejando, valamint a Resident Evil: The Final Chapter-ben (A Kaptár: Utolsó fejezet), mint Christian. 2017-ben négy filmben is feltűnik, mégpedig a Cinderelo-ban, a The Veil-ben, a Girls Trip-ben, valamint A Change of Heart-ben. 2018-ban az El Fantasma de mi Novia című filmben volt látható. Emellett szerepel a Star (Kegyetlen csillogás) című sorozatban is, mint Mateo. 2019-ben az En Brazos de un Asesino című filmben szerepel, mint Victor Faust. 2021-ben főszerepet játszik a Café con aroma de mujer című telenovellában Laura Londono és Carmen Villalobos mellett. Emellett a South Beach Love című filmben is feltűnt, mint Tony Rodriguez.

ÉRDEKESSÉGEK

 Szerepelt Jennifer Lopez I'm Into You című dalának videoklipjében. Ő alakította az énekesnő szerelmét.
 Nagy álma hogy elutazzon Egyiptomba és Indiába.
► 2011 szeptemberében a Premios Herencia Hispana gála házigazdája volt Maite Perronival együtt.
 Tud, és szeret is alap kubai és olasz ételeket főzni, mint például a bolognai spagetti, a sült húsok, valamint a rizses bab.
 Kedvenc filmje a Notebook, magyarul Szerelmünk lapjai.
► Harcol a gyerekek alultápláltsága, az anorexia és a bulímia ellen. Tagja több jótékonysági szervezetnek is.
 Szabadidejében szívesen baseballozik, kosarazik és horgászik.
► 2006-ban a People en Español beválasztotta a 20 legszexibb agglegény közé, majd 2008-ban és 2009-ben a legszebb emberek közé sorolta. Még 2009-ben felkerült a 25 legjóképűbb férfi nevű listára is. 2011-ben a 50 handsomest men listán is ott landolt.
► 2009-ben a Quién mexikói magazin beválasztotta a 12 legszexibb férfi közé.
► Azért kapta a Kubában szokatlan William nevet, hogy szülei az anyai nagyapja előtt tisztelegjenek vele.
 Anyai nagyapja zsidó volt, Will is csak néhány éve tért át a katolikus vallásra.
 2010 augusztusában vádat emeltek ellene nemi erőszak és bántalmazás vádjával. Egy rajongója, a 17 éves Karla Álvarez gyanusította meg azzal, hogy a Hilton Hotel-ben William megerőszakolta, ám ő tagadta a vádakat. Végül vádalkut ajánlottak neki, hogy 500 000 dollár ellenében elállnak a feljelentéstől. A lány, és édesanyja 2,5 millió dollárra perelte be Will-t. A népszerű színész ebbe nem ment bele, és visszaperelte őket becsületsértésért. A nyomozási eljárást később bizonyítékok hiányában felfüggesztették. Mindezek ellenére még egy esetben tettek bejelentést, ám ez sem tűnt igaznak.
► Egyes híresztelésekkel ellentétben sosem vette el Elizabeth Gutiérrez-t.
► Első gyermeke beceneve Tophy.
 Keresztanyja Carla Estrada, aki a Sortilegio producere volt.
► Legjobb barátja Gabriel Parisi.
► Összehozták már Jennifer Lopez-el, Jacqueline Bracamontes-el, Bárbara Mori-val és Maite Perroni-val is.
► A Premios TVyNovelas-on 2008-ban átadtak egy díjat Maitéval, 2011-ben pedig a Premius Juventud-ot vezette Blanca Soto-val, majd a Premios Herencia Hispana-t is vezette Maitéval és Eugenio Derbezzel.
 2013-ban a La Tempestad forgatásán volt egy kisebb botrány, amikor is Will otthagyta a forgatásokat, hogy a családjával lehessen akik csak miatta mentek Mexikóba, de a forgatások miatt nem is láthatta őket. Később voltak pletykák arról, hogy kirúgják a sorozatból, de végül megúszta egy pénzbüntetéssel.

MAGÁNÉLET
2002-ben a Protagonistas de novela II című realityműsorban ismerkedett meg Elizabeth Gutierrezzel. Kapcsolatuk, hamar komolyra fordult, négy évvel később, egész pontosan 2006. március 12-én megszületett az első közös gyermekük, aki a Christopher Alexander nevet kapta. 2010. március 6-án megszületett a pár második gyermeke is. A kislány a Kailey Alexandra nevet kapta. William 2010. július 13-án megkérte a színésznő kezét, amit Elizabeth el is fogadott, ám 2011 tavaszán a nő úgy döntött, véget vet a lassan nyolc éve tartó kapcsolatuknak, indoklása szerint a gyerekei és az ő nyugalma miatt. Ám 2011-ben újra összejöttek és azóta is együtt vannak, de nem házasodtak össze.

TELENOVELLÁK, SOROZATOK
2021: Café con aroma de mujer - Sebastián Vallejo
2018-2019: Kegyetlen csillogás / Star - Mateo
2013: 
A vihar / La Tempestad - Damián Fabré kapitány
2012: Single Ladies - Antonio
2010-2011: Marichuy - A szerelem diadala / Triunfo del amor - Maximiliano Sandoval
2010: Gyilkos nők / Mujeres asesinas - Fonsi 'Conde Alfonso de Jesús Ruiz Machado y Ortigoza'
2009: Kettős játszma / Sortilegio - Alejandro Lombardo
2008-2009: Árva angyal / Cuidado con el ángel - Juan Miguel San Román
2008: Plaza Sésamo - William
2007: Pasión - Vasco Darién
2007: Sarokba szorítva / Acorralada - Larry Irázabal
2006: Sosem feledlek / Olvidarte Jamás - Germán Torres
2006: Mi vida eres tú - Federico

FILMEK
2021: South Beach Love - Tony Rodriguez
2019: 
En Brazos de un Asesino - Victor Faust
2018: El Fantasma de mi Novia - Chepa
2017: A Change of Heart - Carlos
2017: Girls Trip
2017: The Veil - Warrior
2017: Cinderelo - Brando
2016: A Kaptár: Utolsó fejezet / Resident Evil: The Final Chapter - Christian
2016: Term Life - Alejandro
2014: Addicted - Quinton Canosa
2014: The Single Moms Club - Manny
2009: Planet 51 - Charles "Chuck" Baker kapitány (szinkron)

SZÍNHÁZI DARABOK
2009-2010: Un amante a la medida
2005: La Nena tiene Tumbao

REALITY-K
2002: Tévésztár kerestetik / Protagonistas de novela II
2002: La isla de la tentación

Utolsó frissítés: 2022.01.09. 13:01 allisonhale. által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace