Starity

Rövid idõre felébresztették Massát, pozitív CT-eredmények

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. július 26. 20:18 #1
larus
larus
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.04.09.
Hozzászólás: 561
Csatolások: 57
Azonosító: 92636
Offline offline
A szombaton homlokcsonttöréssel megmûtött Felipe Massa állapota továbbra is stabil, az éjszaka folyamán nem léptek fel komplikációk nála. A Ferrari pilótájánál szombat este Rubens Barrichello és Bernie Ecclestone is bent járt a Honvéd Kórházban.

Massa a Magyar Nagydíj idõmérõ edzésén szenvedett szerencsétlen balesetet. Az elõtte több száz méterrel haladó Rubens Barrichello autójának felfüggesztésérõl levált egy nagyjából 800 grammos rugó, amely eltalálta a becslések szerint 220 kilométer per órás sebességgel a boksz felé hajtó ferraris sisakját. Massa rögtön elvesztette az eszméletét, és szinte fékezés nélkül a gumifalba rohant.

A dél-amerikai pilótát a Honvéd Kórházban szombat délután megoperálták, a mûtét jól sikerült, de állapotáról ellentétes információk jelentek meg. A beavatkozást elvégzõ orvosok sajtótájékoztatót tartottak, melyen elmondták, hogy Felipe Massa életveszélyes, de stabil állapotban van, ám ezt nem sokkal késõbb a Ferrari cáfolta, szerintük pilótájuk állapota kielégítõ.

Dr. Bazsó Péter, a kórház orvosigazgatója a Független Hírügynökségnek még szombaton azt mondta, hogy szerinte a következõ napok fogják eldönteni az állapotát, de azt leszögezte, hogy a pilóta felépülhet.

A Ferrari vasárnap délelõtt közleményben tudatta, hogy Massa állapota továbbra is stabil, és komplikációk sem léptek fel az éjszaka során.

Massát a baleset után a pályáról a mentõhelikopterrel testvére, Eduardo és menedzsere, Nicolas Todt kísérte a kórházba. Szülei, Ana Elena és Luiz Antonio valamint várandós felesége, Rafaela is Magyarországra repültek Brazíliából.

Megnyugtató eredményt hozott a vasárnap reggeli CT-vizsgálat is, az orvosok elmondása szerint a brazil koponyasérülése és a következményes agyzúzódása az ilyen esetekben várható állapotokat mutatja. Éppen ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy miután családtagjai megérkeztek Brazíliából, átmenetileg felébresztik. Erre azért volt szükség, hogy felmérhessék, milyen állapotban van a pilóta, illetve, hogy a családjával kapcsolatba léphessen. Ezt követõen újra elaltatták Massát, mivel az ilyen balesetek után akkor van a legnagyobb biztonságban a sérült, ha nagyjából 48 órán keresztül altatva van.

Massa várható felépülésének hosszáról még nem nyilatkoztak az orvosok.

A Forma-1 jogtulajdonosa, Bernie Ecclestone szombaton 22:30 körül járt a kórházban Massánál: "Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen dolgok is megtörténhetnek velünk. Õrület! Mindez néhány nappal egy halálos kimenetelû baleset után (múlt hétvégén a fiatal Henry Surtees vesztette életét egy F2-es versenyen - a szerk.), és ez nagyon nyugtalanító"- mondta Ecclestone a rövid látogatása után.

A Reautersnek nyilatkozó brit üzletember megnyugtatásként azt is hozzátette, hogy Massa "orvosai elégedettek az állapotával." Ezt a fenti közlemények is megerõsítik, és erre a brazil pilóta személyi orvosa, Dino Altmann is ráerõsített, mondván: "minden jel pozitív!".

forrás: origo.hu

Nem láttam, gondoltam felrakom. Remélem Massa hamar felépül és nem lesz semmilyen maradandó sérülése. sad.gif
2009. július 26. 20:22 #2
- törölt felhasználó -    
remélem valóban hamar felépül, és maradandó sérülés nélkül megússza!!!!!!
szórítunk neki!!! sad.gif
2009. július 28. 17:48 #3
Viktoriiaa
Viktoriiaa
obsessed with FOB and P!ATD ♥
 
StátuszWhen you say you love me, know I love you more... ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.02.22.
Hozzászólás: 1122
Csatolások: 1946
Azonosító: 88094
Offline offline
Idézet(doryka88 @ 2009. July 26. - 19:22)
remélem valóban hamar felépül, és maradandó sérülés nélkül megússza!!!!!!
szórítunk neki!!! sad.gif


én is remélem, hogy hamar felépül smileeee.gif szorítsunk neki!! smileeee.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!