Starity

A Ferrari döntött: Fisichella vezeti a másik Ferrarit

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2009. szeptember 03. 18:32 #1
Horgi
Horgi
Lady with an attitude
 
Státuszwords like violence, break the silence
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.07.25.
Hozzászólás: 5416
Csatolások: 41492
Azonosító: 35510
Offline offline
Lezárult a napok óta tartó huzavona, hiszen kiderült, hogy a jövõ hétvégén Monzában már Giancarlo Fisichella lesz Kimi Räikkönen csapattársa a Ferrarinál. Az üzlet azután jöhetett létre, hogy a Force India - Fisichella eddigi munkaadója - elengedte rutinos olasz versenyzõjét a vörösökhöz.

"Giancarlo és menedzsmentje tegnap (szerdán) keresett meg engem a Ferrari ajánlatával. Egy olasz pilóta számára Ferrarit vezetni egy életen át tartó álom, Giancarlo számára is az volt. Ezt azonban nem mindenki érheti el"- kezdte az istálló közleményében Vijay Mallya, a Force India csapatfõnöke és tulajdonosa. "

"Giancarlo most ezzel a megállapodással hosszú távra tervezhet a Ferrarival. Inkorrekt lett volna, ha ehhez nem járulunk hozzá, még akkor is, ha Giancarlo nagyon fontos szerepet töltött be a Force Indiánál." A csapatvezetõ szavaiból arra lehet következtetni, hogy Fisichella a sérült Felipe Massa visszatérése után a Ferrari tesztpilótájaként folytatta. Fisico azonban az idei futamokon még vélhetõen versenyezhet, hiszen Massa idei visszatérésére kevés az esély.

"Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Ferrarival történt megegyezés nem pénzügyi alapokon nyugszik"- folytatta az indiai üzletember, aki ezt azért tartotta fontosnak kiemelni, mert az elmúlt napokban a pletykák szerint az szólt Fisico átengedése mellett, hogy az indiai csapatnak nagyjából 4,2 milliós tartozása is van a Ferrari felé.

"Szeretnénk köszönetet mondani Giancarlónak mindazért, amivel segített bennünket az elmúlt másfél évben, és azért, hogy megszerezte elsõ pontjainkat a bajnokságban múlt hétvégén. Szerves része volt a csapatnak, és nagyszerû döntés volt õt szerzõdtetni, hiszen a színfalak mögött és a pályán nyújtott teljesítményével is rengeteget tett értünk. Minden jót kívánunk neki!"- búcsúztatta Mallya tapasztalt pilótáját, aki belgiumi második helyével káprázatos búcsúajándékot hagyott hátra.

A Ferrari egy rövid közleményben számolt be a szerzõdésrõl: "Azért választottuk Fisichellát, mert biztosak vagyunk benne, hogy a szezon hátralévõ részében segíteni tud bennünket"- kezdte Stefano Domenicali csapatfõnök. "Giancarlo a hosszú pályafutása alatt megmutatta, hogy gyors és versenyképes, az pedig büszkévé tesz bennünket, hogy olasz pilótát versenyeztethetünk a hazai versenyünkön." Ez egyébként ritkaságszámba megy, hiszen Ivan Capelli volt az utolsó olasz, aki Ferrarit vezethetett az Olasz Nagydíjon a Forma-1-ben, még 1992-ben, szintén Monzában.

"Szeretnénk megköszönni Luca Badoernek, hogy bizonyította csapatember mivoltát, kár, hogy nem tudta megmutatni valós tudását az elmúlt két futamon, amikor olyan körülményekkel szembesült, amik mindenki számára nehéz helyzetet teremtettek volna"- mentette fel a gyengén teljesítõ Badoert Domenicali.

A Force India közleményében természetesen Giancarlo Fisichella is megszólalt: "Nagyon hálás vagyok Vijay Mallyának, amiért nem gördített akadályt az elé, hogy a Ferrari pilótája legyek. Mindig is errõl álmodtam, Vijay megértette ezt, és bizonyította nagylelkûségét. Remélem, hogy segítségére voltam a Force Indiának az elmúlt idõszakban. Mára nagyon versenyképessé váltak, és a legjobbakat kívánom nekik"- zárta rövid búcsúbeszédét a 38 éves olasz.

A Force Indiának így Adrian Sutil személyében jelenleg egyetlen versenyzõje van, de napokon belül bejelentik, hogy ki veszi át Fisichella helyét. Erre a legjobb esélye a gárda tesztpilótájának, Vitantonio Liuzzinak van.
2009. szeptember 03. 19:04 #2
Fuller
Fuller
Gyllenhaalic
 
StátuszI am not here, I'm not listening, I'm in my head and I'm spinning
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.10.07.
Hozzászólás: 7244
Csatolások: 3308
Azonosító: 40785
Offline offline
Hát, õ tudja... unsure.gif
2009. szeptember 03. 19:09 #3
- törölt felhasználó -    
Ihi-ihi-ihi...erre vártam már 2001 óta és tessék. wub.gif Csak fel is tudjon mutatni vele valamit.
2009. szeptember 05. 17:49 #4
Denali
Denali
detective
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 07.06.04.
Hozzászólás: 6318
Csatolások: 5685
Azonosító: 31534
Offline offline
szerintem nagyon jó, hogy Fisichella lesz Massa helyett beer.gif
2009. szeptember 06. 18:52 #5
linus04
linus04
OTH & Glee ♥
 
StátuszLea, Dianna, Naya- Lovesong ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 08.10.18.
Hozzászólás: 1545
Csatolások: 1294
Azonosító: 74401
Offline offline
Addig nem mondok véleményet amig nem láttom hogy hogyan megy Fisichella a ferrárival..........
majd meglátjuk...............
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!