Starity

Érettségi

21 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. július 26. 00:44 #101
bötti
bötti
fangörl

StátuszJake túladagolásban haldoklik, de nem baj, mert ez szép halál :D
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4789
Csatolások: 14166
Azonosító: 70600
Idézet (Christo @ 2010.07.24. 13:26)
Megvan a BKF-vendéglátó szakmenedzser, állami  thumbsup.gif

grat smileeee.gif

én pedig bent vagyok BGF turizmuson biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: dóóra, Jessy
2010. augusztus 06. 22:15 #102
Jessy
Jessy
♥F1♥ addict
Hozzászólás: 3076
Csatolások: 15340
Azonosító: 37540
Gratulálok Christo,Bötti beer.gif

Én is boldog vagyok,mert sikerült az 1. helyre bekerülni smileeee.gif
BCE-TK kommunikáció és médiatudomány thumbsup.gif
2010. augusztus 07. 07:31 #103
Qiny
Qiny

StátuszMosolyogj a világra és a világ visszamosolyog rád....vagy hülyének néz.
Hozzászólás: 902
Csatolások: 338
Azonosító: 125906
Idézet (Jessy @ 2010.08.06. 22:15)
Gratulálok Christo,Bötti beer.gif 
Én is boldog vagyok,mert sikerült az 1. helyre bekerülni smileeee.gif
BCE-TK kommunikáció és médiatudomány  thumbsup.gif

Az nagyon komoly. ohmy.gif Le a kalappal. thumbsup.gif
2010. szeptember 09. 20:11 #104
Riley13
Riley13
EvilRegal ♡

Státusz"Az életben mindig az a fontos, hogy jól érezzük magunkat"
Hozzászólás: 5050
Csatolások: 1091
Azonosító: 131122
én nem érettségiztem még..smileeee.gif de ebben az évben lesz Biológia..
de jövőre lesz a neheze..
az angol és a matek nem az erősségem..ettől félek is hogy nem sikerül.. sad.gif
2011. április 06. 10:50 #105
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10970
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Na, akik idén érettségiznek, azoknak gyorsan közeledik az időpont... Remélem mindenki rendesen készül rá. wink.gif
Én már 5 éve túl vagyok rajta, de jó emlékeim vannak róla... biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Lily2000
2011. április 07. 16:57 #106
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Ne is emlegessétek, már csak pár hét van hátra. De szeptember óta rendesen készülök rá, mert jólenne jó eredményekkel átmenni és továbbtanulni. Egyedül a szóbelitől félek nagyon, azon belül is a töritől. tanárok már befosattak minket rendesen.
2011. április 07. 17:00 #107
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9536
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Egyre jobban félek tőle. Minden nap készülök rá, sorra írjuk a próbaérettségiket és mégis úgy érzem, hogy napról napra kevesebbet tudok.
2012. május 02. 14:25 #108
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10970
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.04.06. 10:50)
Na, akik idén érettségiznek, azoknak gyorsan közeledik az időpont... Remélem mindenki rendesen készül rá. wink.gif
Én már 6 éve túl vagyok rajta, de jó emlékeim vannak róla... biggrin.gif
2012. május 03. 19:49 #109
Riley13
Riley13
EvilRegal ♡

Státusz"Az életben mindig az a fontos, hogy jól érezzük magunkat"
Hozzászólás: 5050
Csatolások: 1091
Azonosító: 131122
Kezdek ideges lenni miatta. Hétfőn már kezdődik.:/
Rendesen készülök rá. Nagyjából tudom a szóbelire a tételeket(pedig ez a része még odébb van), és most az írásbelit gyakorlom.smileeee.gif
2012. május 04. 10:41 #110
- törölt felhasználó -    
Én 21-én teszek előrehozott érettségit informatikából és már egy kicsit kezdek ideges lenni. Bár mondjuk inkább a szóbeli az amitől jobban tartok, nyomás alatt folyton elfelejtem, hogy mit akarok mondani... blush.gif unsure.gif Szerencsére az majd csak júniusban lesz, úgyhogy arra még van időm felkészülni lelkileg is.
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2012. május 04. 10:50 #111
- törölt felhasználó -    
Sok szerencsét mindenkinek beer.gif
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Riley13
2012. május 07. 12:45 #112
- törölt felhasználó -    
Na kinek hogy ment?
Az első kört azt hiszem jól teljesítettem - úgy saccolom hogy négyes, talán ötös -, de a matektól félek... Oké, nem a kettesre gyúrok, de azért marhára rettegek hogy nem lesz meg a 20 pont...
4 felhasználónak tetszik: Grace Benning, Xabi, kriszti145, House Of Wax
2012. május 07. 12:48 #113
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Idézet (Cynthia @ 2012.05.07. 12:45)
Na kinek hogy ment?
Az első kört azt hiszem jól teljesítettem - úgy saccolom hogy négyes, talán ötös -, de a matektól félek... Oké, nem a kettesre gyúrok, de azért marhára rettegek hogy nem lesz meg a 20 pont...

Gratulálok Cini, szurkoltam neked! smileeee.gif
2012. május 07. 12:50 #114
- törölt felhasználó -    
Idézet (Grace Benning @ 2012.05.07. 12:48)
Gratulálok Cini, szurkoltam neked! smileeee.gif

Kösszi laugh.gif meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Grace Benning
2012. május 07. 13:04 #115
- törölt felhasználó -    
Idézet (Cynthia @ 2012.05.07. 12:45)
Na kinek hogy ment?

Én a korábbi magyar érettségikből kitöltöttem párat. Negyvenből harmincat értem el nagyjából, ez viszont jó ha lesz 10-20.. :@
A második résznél az érvelést választottam, de az sem ment jól. sad.gif Csak két oldalt irtam, ami kevés. Nagyon fa.za egyébként, hogy a négy év alatt egyszer sem volt szó érvelésről, versek összehasonlitásáról, stb. Igazán gyakorolhattunk volna rá. -.-
2012. május 07. 13:20 #116
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 13:04)
Én a korábbi magyar érettségikből kitöltöttem párat. Negyvenből harmincat értem el nagyjából, ez viszont jó ha lesz 10-20.. :@ 
A második résznél az érvelést választottam, de az sem ment jól. sad.gif Csak két oldalt irtam, ami kevés. Nagyon fa.za egyébként, hogy a négy év alatt egyszer sem volt szó érvelésről, versek összehasonlitásáról, stb. Igazán gyakorolhattunk volna rá. -.-

Én nem sokat, kb kettőt csináltam meg, de azt is még hónapokkal ezelőtt unsure.gif Az első részben ez a Nemzeti Tankönyves szöveg nagyon nem tetszett, volt az első 7 pontos feladat, össze-vissza vacilláltam hogy mit írjak, mégis csak 7 pont... A többi úgy elment.
A második rész, hát... rohog.gif Mi sem írtunk ilyet soha, volt tavaszi szünet utánra egy vers összehasonlítós házi, azt megírtam, jó lett, de csak 1 oldalt kértek, ami elég kevés. Az érettségiben is az összehasonlítást választottam, verset elemezni magamtól nem tudok, Camus idézete szép és jó volt, de nem 3 oldalba, Karinthy meg végülis tetszett is, csak ott is éppen hogy meglett a 3 oldalam. 2 óra 10 perc alatt végeztem - elsőként - de úgy voltam vele hogy fölösleges ott ülni fölötte ha már kész vagyok unsure.gif

Egyébként szerintem annyira ne keseredj el, a 2 oldalra se hiszem hogy sok pontot vonnak le, aztán lehet az első részed is jobb lesz mint amire számítasz laugh.gif
1 felhasználónak tetszik: Xabi
2012. május 07. 13:30 #117
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.05.07. 13:04)

Az első rész szerintem inkább szivacs volt. Néztem néhány kérdésen, hogy WTF, ezt honnan kéne tudni? Például az igaz-hamis feladatnál néztem, mint Rozi a moziban, mert nem igazán derültek ki azok az infók, amiket ő ott speciel leírt. Legszívesebben odaírtam volna azt, hogy ezt honnan tudjam?! Én is az érvelést választottam, mert az szerintem nem volt nehéz, sikerült kisajtolnom magamból ezzel kapcsolatban négy oldalt. Meg az volt a jó, hogy hivatkozhattál a saját véleményedre, nem úgy, mint a Tetemre hívásnál, mert ott konkrét tényeket kellett megfogalmaznod és nem tudtad belebeszélni azt, ami nincs.XD De egybevetve az elmúlt néhány év érettségi feladatait elnézve, eléggé könnyű volt. A 2010-es nagyon nehéz volt, azon szerintem elvéreztem volna, bár a szövegalkotási feladatoknál most meglepődtem, mert eléggé lightos változat volt. Kicsit nehezebbre számítottam ezzel kapcsolatban. Egyébként ahogy láttam nálam több osztálytársam is adott be két oldallal érettségit és az egyik biztos, hogy érvelés volt. Hát nem tudom. Állítólag azt szedik be, ami gyanúsan kevés. Én meg úgy voltam vele, hogy lököm a sódert, hátha kapok rájuk pontokat, veszteni nem veszthetek vele. Nekem is igazából az volt a szerencsém, hogy a magyar tanárom lediktálta pár hete az érveléssel kapcsolatos tudni valókat, hogy mit és hogyan kell csinálni, egyébiránt hozzá sem tudtam volna fogni, mert azt sem tudtam volna, hogy eszik vagy isszák szerencsétlent.
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2012. május 07. 13:33 #118
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Na , én is sikeresen túlestem a Magyaron, vagyis remélem, hogy sikeresen smileeee.gif
Maga a Nyelvtan része szerintem nem volt nehéz unsure.gif Habár tény, hogy én Szövegértésben mindig is jó voltam smileeee.gif
Viszont az Irodalom komoly fejtörést okozott dry.gif

Azt tudtam, hogy Érvelést nem írhatok ,ezt beszéltük a Tanárunkkal még Érettségi előtt. Úgy beszéltük meg, hogy mindenki a Novella Elemzést választja, csak itt az volt a bökkenő, hogy nem volt Novella Elemzés omg.gif Szó nem volt róla, hogy Verset kell elemezni blink.gif Elolvastam és tudtam, hogy kizárt dolog, hogy én ebből három oldalt összeszedjek, szóval az Összehasonlítást választottam, amiről három és fél oldalt sikerült írnom unsure.gif Igazából mindent kielemeztem, a bekezdésektől kezdve a hasonlatokig meghajolo.gif Nagyon remélem ,hogy jól sikerült smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Xabi, kriszti145
2012. május 07. 13:45 #119
- törölt felhasználó -    
Idézet (House Of Wax @ 2012.05.07. 13:33)
Na , én is sikeresen túlestem a Magyaron, vagyis remélem, hogy sikeresen  smileeee.gif 
Maga a Nyelvtan része szerintem nem volt nehéz  unsure.gif  Habár tény, hogy én Szövegértésben mindig is jó voltam  smileeee.gif 
Viszont az Irodalom komoly fejtörést okozott  dry.gif 
Azt tudtam, hogy Érvelést nem írhatok ,ezt beszéltük a Tanárunkkal még Érettségi előtt. Úgy beszéltük meg, hogy mindenki a Novella Elemzést választja, csak itt az volt a bökkenő, hogy nem volt Novella Elemzés omg.gif Szó nem volt róla, hogy Verset kell elemezni  blink.gif  Elolvastam és tudtam, hogy kizárt dolog, hogy én ebből három oldalt összeszedjek, szóval az Összehasonlítást választottam, amiről három és fél oldalt sikerült írnom  unsure.gif  Igazából mindent kielemeztem, a bekezdésektől kezdve a hasonlatokig  meghajolo.gif Nagyon remélem ,hogy jól sikerült  smileeee.gif

Nem azért, de ti nem beszéltétek ezeket át az utolsó pár hétben? Mert nálam például a magyar tanár pontról pontra leírattatta, hogy melyiknél mit kell csinálni. Még reggel jó magam is ezt nyüstöltem suliba menet. Leírtuk, hogy mit kell érvelésnél csinálni, novella elemzésnél és verselemzésnél. Mindent, és az szerint választottam én is, amelyik jobban feküdt nekem. A Tetemre hívás nem volt rossz, emlékeztem erre a balladára, de tudni illik analfabéta vagyok a verselemzést illetően, így inkább megkíméltem magamat és a tanáromat is egy adagnyi hülyeségtől, ami a tollamból kijött volna. Nem mondta azt sem a tanár, hogy vers elemzés lesz? blink.gif Én már vagy két éve hallgattam azt a mostani magyar tanáromtól, hogy tanuljunk meg verset elemezni, mert kell, mert érettségin is lesz stb. Érdekes tanárod van, hogy őszinte legyek, mert nekünk meg azt lökte álladóan, hogy azt válasszuk, ami nekünk fekszik. Általában érvelés, novella elemzés és két vers összehasonlítás szokott lenni, de úgy látszik ezúttal a kettőt felcserélték, amin én is néztem, mert terveztem jó magam is, hogy a novellára voksolok és azt dolgozom ki. Elvégre biztos, hogy sikerült, ha három és fél oldalban valóban a tömör lényegre összpontosítottál.smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2012. május 07. 13:46 #120
- törölt felhasználó -    
Most nézem a nem hivatalos megoldásokat.

Ha minden igaz az első feladat hibátlan, a másodikból egyet tudtam, a harmadikban aláhúztam a jót, de indoklás nincs. A négyes talán hibátlan, az ötösben is lesz pár pontom, a hatosban kettőt lett jó, az igaz/hamisban is sajna csak 1-2 pontom lesz. :S A nyolcashoz szégyen, de semmit nem irtam. Kilences, tizes feladat szintén nem lesz nulla pontos.

De például a harmadik feladatban William nem tudom, hogy jó-e, mert magában a szövegben meg az van, hogy csak magyar szerzőktől lehet, de ááá.. Ilyenkor fognék egy kést, odaadnám a feladatlapot a tanároknak és az iskola vezetésének hogy töltsék ki és ahány hiba annyi szúrás. Most ölni tudnék.
2 felhasználónak tetszik: kriszti145, House Of Wax
21 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!