Starity

Segédprogram képek letöltéséhez, rendszerezéséhez

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. május 18. 20:37 #1
Vega
Vega
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.12.
Hozzászólás: 48
Csatolások: 0
Azonosító: 177
Offline offline
Sziasztok!

Írtam magamnak nemrég egy egyszerű kis programot (AHK script-et, Windows alatt fut), ami segít a Starityről leszedett képek rendszerezésében. Közzéteszem, hátha másnak is a hasznára válik. Letöltés szempontjából a DownThemAll! nagyon praktikus, de a letöltött képek neve legtöbbször semmitmondó, így muszáj beszédes nevű alkönyvtárba pakolni őket. Ennél úgy érzem jobb megoldást találtam.

A script fő funkciója egyszerű:
Letölti az aktív böngészőablakban megnyitott topikban található összes képet, és a topik címe alapján nevezi el és számozza azokat(tehát topiknév_001.jpg, topiknév_002.jpg, stb lesz).

A letöltés a CTRL + 5 billentyűk megnyomásával indítható. (Ha az aktív böngésző ablak egy Starity topikot tartalmaz, egyébként semmi nem történik.)

A scriptet két formában teszem fel. A magában futtatható .exe és a forráskód .ahk Ez utóbbi futtatásához installálni kell az Autohotkeyt (http://www.autohotkey.com/).

Mivel eredetileg csak magamnak készült a progi ezért jelenleg néhány ponton kicsit fapados.

Két fontos dolog:
1. Aki nem Internet Explorert használ az is lépjen fel vele egyszer a Starityre és jelentkezzen be, enélkül nem fog működni a script. (Csak a bejelentkezett felhasználók láthatják a fórumon a képeket a script pedig az IE beállításait használja.) Ha ezt megtörtént be lehet zárni az IE ablakot, ezután elvileg működnie kell.

2. Van több beállítási lehetőség is, ám ezek egyelőre kizárólag az ahk file szerkesztésével és annak használatával állíthatóak. exe verzióban nem lehet semmit állítani, csak az alap beállítás működik. .ahk file szerkesztése és a beállítások modósítása nagyon egyszerű. Sima szövegfile, bármilyen szövegszerkesztővel megnyitható és a 24-29. sorokban módosíthatóak a beállítások, szöveges magyarázat van mellettük.

A beállítási lehetőségek jelenleg a következőek:
- Milyen billentyűkombinációval induljon a letöltés? - alapból CTRL+5
- Letöltés után indítsa el a képnézőt, az első letöltött képet betöltve? - alapból kikapcsolva
- Melyik könyvtárba mentsen? - alapból oda ment ahol az exe/ahk file van
- Topiknév alapján gyártson alkönyvtárat az egy topikba tartozó képeknek? - alapból kikapcsolva
- System Trayben jelezze a letöltési állapotot? - alapból bekapcsolva
- Letöltés előtt rákérdezzen biztos letöltse a képeket? - alapból kikapcsolva

Ha bárki hibát észlelne, itt jelezze, igyekszem kijavítani ha felbukkan valami. Jó esetben minden működni fog, de nem teszteltem más rendszeren, előfordulhat valami malőr. (Nem vagyok programozó, szóval simán lehet, hogy nem gondoltam erre-arra.)
Firefox és IE-vel működik, Opera, Safari, stb.-vel nem teszteltem, de elvileg mennie kell.

Ha van rá igény később fejlesztek még rajta, IE belépési kényszer megoldása, exe-vel és szerkesztés nékül is működő beállítások, illetve van még pár ötletem. (Ezekről ahk file elején írtam.)

Itt a script, exe és forrás.
http://www.filefront.com/16478127/staritydownloader.exe
http://www.filefront.com/16478129/staritydownloader.ahk

Üdv,
Vega
1 felhasználónak tetszik: Ildikócska10
2010. május 19. 00:09 #2
Necros
Necros
Cara is my Mistress
 
StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.01.16.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Offline offline
Ügyes megoldás és biztos jól is működik, de a DownThemAll is tud hasonlót, be lehet állítani, hogy átnevezze-e valamire a letöltendő képeket.
2010. május 20. 01:32 #3
Vega
Vega
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 04.10.12.
Hozzászólás: 48
Csatolások: 0
Azonosító: 177
Offline offline
Idézet (Necros @ 2010.05.19. 00:09)
Ügyes megoldás és biztos jól is működik, de a DownThemAll is tud hasonlót, be lehet állítani, hogy átnevezze-e valamire a letöltendő képeket.


Persze, csak éppen manuálisan kell beállítanod mire nevezze át.
Egyébként eddig nem is csináltam mást, csak egy scripttel automatizáltam, hogy a topikcím alapján nevezze át a downthemall a letöltésre kijelölt képeket, de végül arra jutottam, hogy teljesen felesleges GUIval csinálni a letöltést amikor az egész történhet a háttérben is egy gombnyomás után.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!