Idézet (El Mexicano @ 2010.05.25. 11:36)
ha én nem lennék itt, akkor pl. Thalíáról senki nem írna cikkeket, következésképpen ebben a közösségben/közegben nem (sem) lenne "népszerű". Vagyis ez esetben egy ember egyéni tevékenysége határozza meg az adott sztár népszerűségét.
Ez a tevékenység inkább népszerűsítés. Ahogy erre a legjobb példa az utóbbi napokban megjelenő Nótár Mari cikkek, amiket vagy ő maga, vagy 1-2 lelkes rajongója ír. Tehát Nótár Mariról van már legalább 2 cikk, míg az én egyik kedvenc előadómnak, Rob Zombie-nak még csak adatlapja sincs.

Még az is lehet, hogy az
itt jelenlévők közül többen ismerik Nótár Mari nevét, vagy mittudomén, Justin Bieberét biztosan. Viszont ha egy rockzenei fórumon néznénk körül, totál más eredmény jönne ki - és egyik sem tükrözné a valóságot, hiszen a teljes népszerűséget csak az alapján lehetne megítélni, ha mindenhol rákérdeznénk, kedvelik-e az adott személyt, ez pedig a gyakorlatban lehetetlen. Meg talán felesleges is, a valódi fokmérő úgyis az, hogy elmennek-e a koncertjére, megveszik-e a lemezét, jegyet a filmjére, stb.
Thalía népszerűségét se lehet abból megítélni, hogy itt csak néhány aktív rajongója van. Van egy ismerősöm (konkrétan egy volt itteni moderátor

), aki sok telenovellát néz, néha szóba kerül vagy küld egy linket, így tudom, hogy a műfajnak, és úgy általában a latin sztároknak is megvan a maguk stabil rajongótábora. Ott valószínűleg szintén nem ismerik se Justin Biebert, se Rob Zombie-t. Nincs ezzel semmi gond.