Starity

Szépségtippek!

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. február 10. 20:33 #61
- törölt felhasználó -    
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy mit lehet tenni ha szálkásodik a haj vége de nem szeretném vágatni.(Termékeket is írhattok!) smileeee.gif Köszönöm!
2013. május 11. 20:34 #62
nicol bellox
nicol bellox
Huncut
 
Státusz:)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.01.22.
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Offline offline
Idézet (Ajsika @ 2013.02.10. 20:33)
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy mit lehet tenni ha szálkásodik a haj vége de nem szeretném vágatni.(Termékeket is írhattok!) smileeee.gif Köszönöm!



Kend be a hajad végét oliva olajjal vagy kókuszolajjal, néhány alkalom után gyönyörű , selymes hajad lesz, és a szálkáknak nyoma sem lesz wink.gif
5 felhasználónak tetszik: TheDanush, Ajsika, Nórii. SelFan., Bessie, Sofi Chan
2013. május 12. 10:14 #63
- törölt felhasználó -    
Idézet (nicol bellox @ 2013.05.11. 20:34)
Kend be a hajad végét oliva olajjal vagy kókuszolajjal, néhány alkalom után gyönyörű , selymes hajad lesz, és a szálkáknak nyoma sem lesz  wink.gif

Nagyon szépen köszönöm a segítséget. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: nicol bellox
2013. május 13. 15:38 #64
nicol bellox
nicol bellox
Huncut
 
Státusz:)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.01.22.
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Offline offline
Idézet (Ajsika @ 2013.05.12. 10:14)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. smileeee.gif



Szívesen ! wink.gif
2014. január 24. 14:51 #65
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Szépítő élesztő

Idézet
Volt, amikor úgy gondoltam, hogy hiperérzékeny bőrömre, zsírosodásra hajlamos hajamra, töredező körmeimre nincs más megoldás, csakis valamilyen méregdrága termék. Tévedtem!

Míg világ a világ, az élesztőnek, ennek az egysejtű gombák seregéből álló, gyógyhatású élelmiszernek napi fogyasztásával, illetve felhasználásával bámulatos eredményeket érhetünk el a szervezetünkön belül és kívül is. Az ókori időkben csupán annyit tudtak az emberek, hogy az élesztő csodásan kisimítja arcbőrüket, ma már azonban bizonyított, hogy a bőrhibák élesztővel történő orvoslásában az élesztőben található B-vitamin és a különböző alkáli elemek segédkeznek.

Bőrre és hajra

Ezzel a gyorsan elkészíthető, garantáltan olcsó, élesztős hajpakolásnak a segítségével egyszer és mindenkorra véget vethetsz a hajhullásnak, és a fénytelen, roncsolódott haj érzésének.

Natúr élesztős hajpakolás, minden hajtípusra:
Egy evőkanálnyi friss élesztőt keverj el kevés langyos vízzel, majd hajmosás előtt száraz hajadat kend át a hajpakolással. Tegyél egy zuhanysapkát a fejedre, tekerd be törülközőbe, és 15-20 perc elteltével alaposan öblítsd ki a hajad, majd mosd meg természetes samponnal. Pattanásos-mitesszeres, fénylő, egyenetlen bőr – volt, nincs!

Élesztős-tejszínes-mézes arcpakolás:
Fél csomag friss élesztőt morzsolj bele egy kevés mézes tejszínbe, majd jól keverd össze. A kész pakolást vidd fel az arcodra, majd 15-20 perc elteltével a megszáradt pakolással enyhén dörzsöld át az arcodat. Végezetül mosd le a maradék élesztőt az arcodról, és használj tápláló, hidratáló arckrémet.

Mikor, és hogyan fogyaszthatod?

Arra mindenképpen ügyelj, hogy az élesztőt csakis üres gyomorra, naponta egyszer, lehetőleg reggeli előtt egy órával, vagy az esti lefekvés előtt fogyaszd. Lassan rágd össze, közben hagyd, hogy nyugodtan szétolvadjon a szádban. Ha nem szereted az élesztő jellegzetes ízét, vízzel vagy tejjel is elkeverheted, de mással semmiképpen nem szabad fogyasztanod.

Tipp


    Az élesztő rendszeres külsőleges és belsőleges használatával még jobban fokozhatod jótékony hatásait.



2014. január 24. 14:56 #66
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
A „bolti” samponok, balzsamok, és pakolások gyakran többet ártanak a tincseidnek, mint amennyit használnak. Könnyen zsírosodik a hajad? A megoldást a konyhában találod!

Gyümölcsecet

Érezted már, hogy nehéz és zsíros a hajad, nincs tartása és teljesen lelapul? Egy kevés ecet sokat segíthet! Alma- vagy bármilyen gyümölcsecetből ugyanis kiváló frissítő hajöblítőt készíthetsz. 1-2 felespohárnyi ecetet keverj össze 250 ml meleg vízzel, és ezt öntsd a frissen mosott hajadra, majd masszírozd a fejbőrödbe. Hagyd hatni néhány percig, ezután alaposan öblítsd ki a tincseidből. Már egyetlen alkalom után a hajkoronád fényes, ragyogó és könnyű lesz!


Tipp
    Ha nem zsíros a hajad, de rendszeresen használsz lakkot, zselét vagy habot, hogy jobban tartson a frizurád, az ecetes öblítő akkor is segíthet. A gyümölcsecet ugyanis megtisztítja a hajadat és a fejbőrödet a lerakódott hajfixálóktól.


Tejsavó

Friss tejet nemcsak a cserepes ajkaidra kenhetsz vagy a fürdővizedbe önthetsz Kleopátra módjára, hanem a hajadat is ápolhatod vele. A tejben, vagyis a tejsavóban található tápanyagok természetesen a tincseidnek is jót tesznek, ha könnyen zsírosodnak. Keverj össze 250 ml tejsavót ugyanannyi friss csalánteával, és ezzel öblítsd le a gondosan megmosott hajadat. Vigyázz, ha szőke vagy, a csalántól sötétebb lesz a hajszíned. Ha nem szeretnéd, hogy bebarnuljon a hajad, csak tejsavóval is lemoshatod a hajadat.

Tipp
    Ha szárazak a tincseid, akkor ne tejsavóval, hanem friss tejjel öblítsd át a hajadat hajmosás után.


Kakukkfű

A zsíros hajra a legjobb gyógymód, ha kakukkfűből készített balzsammal óvod a fejbőrödet, a hajhagymáidat és a hajszálaidat a lerakódásoktól. Főzz 2-2 evőkanál kakukkfűből, rozmaringból, zsályából és 1 liter vízből teát, majd ha kicsit kihűlt, ezzel öntsd le a samponnal megmosott és alaposan kiöblített hajadat. A „gyógyteát" nem kell kimosnod a tincseidből, hiszen így tovább megvédi a hajkoronádat az újrazsírosodástól.

még több praktika
2014. január 24. 18:40 #67
shary
shary
visszatérő vendég
 
StátuszTavaszi profil kész :))
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.11.30.
Hozzászólás: 253
Csatolások: 0
Azonosító: 216083
Offline offline
Én most leírom hogy mivel ápolom a hajam a bőröm az arcom stb.
Haj: nekem nagyon sűrű hajam van ezért nagyon vigyáznom kell arra hogy rendesen megtudjam csinálni én egy hajvégápolót és könyítő spreyt használok sampont már rengeteket kiprobaltam még mindig tesztelem őket.
bőr: kakaóvajas termékcsaládot használom amit az avonból lehet venni tartalmaz : kézkrém testápoló és tusfürdő, én imádom a fa és a dave tusfürdőket sejmessé válik tőle a bőröm.
arc: arctisztító gélel vagy vízzel szoktam tisztítani az arcom és persze vízzel is
2014. április 11. 13:35 #68
Dream-Amelia
Dream-Amelia
Muhahahaha
 
StátuszDream-Amelia még nem állította be a státuszát és nem is fogja
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.03.21.
Hozzászólás: 1088
Csatolások: 132
Azonosító: 222966
Offline offline
Idézet (Bessie @ 2014.01.24. 14:51)


Köszönöm! Ez nagyon jó, bevált. smileeee.gif
2014. április 27. 18:15 #69
- törölt felhasználó -    
Én 1 éve még sokkal pattanásosabb voltam, mint most. Segített a kozmetikusom is. Ajánlom azt, hogy ne kenjétek össze vissza mindenféle vegyszerrel. Nekem a habos arctisztitó segített, és nem rég kaptam egy nagyon jó speciálisan az én bőrömnek való krémet. Hetente egyszer leradírozom az arcbőröm. Naponta: reggel és este hideg vízzel lemosom az arcom, arctisztítóval megtisztítom alaposabban, és bekenem egy bőrbarát nappali krémmel. Éjszaka egy külön éjszakai gélt teszek rá smileeee.gif
FONTOS: Ne fogdossátok, ne nyomkodjátok és ne legyen a homlokotokba belefésülve a hajatok. Attól még zsírosabb, koszosabb lesz. smileeee.gif
2014. június 25. 21:08 #70
- törölt felhasználó -    
Nagyon tetszett a topic sok hasznos dolgot olvastam ! good.gif
2014. július 02. 14:11 #71
- törölt felhasználó -    
Köszönet a topikért rolleyes.gif
2014. augusztus 19. 19:58 #72
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó ez a téma, köszönjük.
2014. szeptember 04. 20:42 #73
- törölt felhasználó -    
"A szép bőr konyhája

Bőrgyógyászok és kozmetikusok gyakran hangoztatják, hogy a bőrproblémák kezelésének első lépése nem külső változtatás, hanem belső, azaz táplálkozási szokásaink megváltoztatása. A megfelelő diéta csodákat tehet, teljesen megszépítheti a bőrt, mely napról napra rugalmasabb lesz, és képes eltávolítani a káros méreganyagokat is. Bőrünk legfőbb ellenségei a szabad gyökök – helytelen táplálkozás vagy erős napsugárzás hatására keletkeznek –, melyek a simaságáért felelős kollagént is károsítják, ami szorosan összefügg a ráncok kialakulásával. A táplálkozás és az arcbőr színe között is van összefüggés. Léteznek bőrbarát, és a bőrnek kifejezetten ártó ételféleségek. A telített zsírsavakról – amelyből sok van a szalonnában vagy az ömlesztett sajtokban – tudjuk, hogy jelentős szerepük van az artériák eltömődésében, a szűkületek kialakulásában. Ezek a zsírok azokat a hajszálereket is eltömítik, amelyek a bőrsejtekhez szállítják a tápanyagokat. A sok cukor károsítja a kollagént is, így a bőr petyhüdt, rugalmatlan lesz, és barna foltok jelennek meg rajta.
Vegyük sorba melyek a legbőrbarátabb ételek-italok.

Sötétzöld leveles zöldségek – A spenót, a káposzta, a mangold gazdag antioxidánsokban és vasban is. Vashiány gyakrabban lép fel nőknél; ekkor gyakoriak a szem alatti sötét karikák. Ezek a zöldfélék sokat tartalmaznak a pattanást mulasztó cinkből is.
Olívaolaj – A sima, rugalmas bőr egyik titka, hogy hozzájutunk-e a megfelelő zsírokhoz. A száraz, hámló bőr legjobb gyógyszere az olívaolaj – naponta egy evőkanállal. Akkor is segít az olaj, ha a pórusok hajlamosak az eldugulásra, mert az olívában található esszenciális zsírsavak hatására sokkal kevesebb zsírt kell kiválasztani a pórusoknak, és könnyebbé válik a tisztulás.
Víz – A vízhiányos bőr hamuszürke, és nincs tartása (tésztaszerű). A víz hatására a petyhüdt, fáradt bőr újjászülethet; a hidratált bőr sima és telt, a meglévő ráncok kevésbé feltűnőek. Napi nyolc pohár víz mindenképpen kell a szép bőrhöz, fizikai munkánál, sportoláskor még több.
Brokkoli– Az egyik antioxidáns vitaminokban (A- és C-vitamin) leggazdagabb zöldségféle. Ezek a káros elváltozásoktól, így a daganatok kialakulásától is védik a bőrt. A C-vitamin rugalmassá teszi, s egyben ellenállóvá a kisebb sérülésekkel szemben. Az A-vitamin azzal, hogy növeli bőr különböző fertőzésekkel szembeni védekezőképességét, segíti a pattanásos bőr gyógyulását és a tünetek csökkenését.
Málna, ribizli, áfonya – A piros bogyós gyümölcsök gazdagon tartalmaznak olyan antioxidáns vegyületeket, melyek közismerten lassítják az öregedési folyamatokat.
Lazac – A halhúsban – általában a tengeri halakban – lévő omega-3 zsírsavak a bőrnek is jót tesznek, mert egyszerre segítik a száraz bőrt regenerálódni, és gyulladáscsökkentő hatásuk révén megszüntetik a pattanásokat is. Ezek a zsírsavak tökéletes ellenségei a kollagénromboló szabad gyököknek, így kisimítják az apró ráncokat. Hetente háromszor érdemes halételeket fogyasztani, de aki nem szereti a halat, szedjen halolajat tartalmazó táplálékkiegészítőt.
Zabliszt, zabpehely – A zabkása, a zabkorpa, a korpás készítmények rostokat tartalmaznak, így eltávolítják, kisöprik a méreganyagokat a szervezetből, esélyt adva a makulátlan tiszta bőrhöz. Ezenfelül sok B-vitamint is tartalmaznak, mely segíti az új bőrsejtek növekedését.

Bőrünk ellenségei

Alkohol – Hatására a bőr kipirul, mert a kapillárisok kitágulnak. Az alkohol okozta vízhiányt úgy pótolhatjuk, ha minden egyes pohár italra két pohár vizet is elfogyasztunk.
Koffein – Vízhajtó hatású (a bőr víztartalma is csökken!). A sokadik kávé helyett igyunk egy pohár zöld teát, vagy a forralt vizet ízesítsük friss citromlével.
Telített zsírok – Legyakrabban disznóhúsban, vörös húsokban, jégkrémben, vajban fogyasztjuk, illetve a hidrogénezett zsírokban, így a chipsekben, kekszekben és margarinokban is. A telített zsírok felgyorsítják a szabad gyökök képződését, ezzel hozzájárulva a bőr korai öregedéséhez, gyulladásos folyamataihoz."

http://zoldujsag.hu/a-szep-bor-konyhaja/
2014. szeptember 27. 21:34 #74
- törölt felhasználó -    
arcápolásról mondanék pár dolgot... smileeee.gif
ne. ismértlem NE kenjétek össze a fejeteket minden tisztító krémmel. csak ront a helyzeten. mindennap, hideg szappanos vízben mossátok meg az arotokat 2szer (reggel és este). ne kenjétek magatokat (FŐLEG NE 13-15 ÉVESEN..) és nem lesznek bőrhibák, pattik smileeee.gif
szép arcotok lesz, és SOKÁIG szép lesz, nem csak egy ideig amig lekenitek.. smileeee.gif
fogadjátok meg:) nekem bevállt:) és csak ritkán van egy-egy patti:)
2017. február 11. 13:56 #75
- törölt felhasználó -    
Én is tudok egyet !!
Ezt egy videóstól tanultam.
1.Felbontasz egy banánt
2. A héjának van belseje laugh.gif és a belsejével elkezded súrolni a fogadat. Evvel sokkal tisztábbak leszneka fogak pompom.gif pompom.gif pompom.gif

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!