Starity

Internet Explorer 9

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. szeptember 18. 10:30 #1
- törölt felhasználó -    
Tegnap telepítettem fel az Internet Explorer 9 (egyelőre csak Beta-verzió) böngészőt. A program Windows 7-re készült (korábbi OS-ekre nem megy fel), és főleg megjelenésében különbözik az előző verzióktól (átlátszó ablakkeret, alapértelmezésben megszűnt az állapotsáv, sokkal esztétikusabb – nekem nagyon bejön), illetve sokkal gyorsabb. Egy kicsit mintha a FireFoxot koppintotta volna a stílusa (főleg a címsor és a gombok).

Ami a működését illeti, bizonyos oldalak csak kompatibilitási módban jelennek meg helyesen – normál módban a Starityn is pl. becsúszik a szerkesztőablak a smiley-k alá a jobb oldalra (a fórumon és üzenet írásakor), illetve a betűk vastagabbak; szóval vannak apróbb szépséghibái, de remélhetőleg ezeket a végleges változatra már kijavítják.

Ha esetleg már másnak is megvan és próbálgatta, várom a tapasztalatokat!
2010. szeptember 18. 22:09 #2
- törölt felhasználó -    
Azóta próbálgattam az új IE9-et, hát még van mit javítani rajta. Bár a weboldalak többségével, melyeket látogatni szoktam, nem voltak komolyabb gondok, de pl. a Startyt kapásból nem szereti.

Normál nézetben rondán megvastagítja a betűtípusokat, a fórum- és az üzenet-szerkesztőablak becsúszik a smiley-ikonok alá, így használhatatlan; a Facebook-modul nem jenik meg a főoldalon (jobb oldalon lent); kompatibilitási módban pedig ezek megszűnnek, de pl. használhatatlanná válik a videóbeágyazó ablak a cikkszerkesztésnél, sokszor programhibával leáll; és művel még apróbb furcsa dolgokat, pl. a szerkesztőablakban odakattintok a szöveg végéhez és magátol arrébb ugrik a kurzor egy karakterrel.

Szóval nem vált be a béta, visszaállítottam a régi IE8-at. Reménykedjünk, hogy a – ki tudja, mikor megjelenő – végleges változatból ezeket a hibákat eltüntetik.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!