Starity

Kamu modellügynökségek

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. október 15. 17:19 #1
Mrs. Frankenstein
Mrs. Frankenstein
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.09.
Hozzászólás: 4451
Csatolások: 2054
Azonosító: 126723
Offline offline
A topicot azért nyitottam, mert rengeteg ilyenről hallottam, sőt, kapcsolatba is kerültem egyel, és nem szeretném, ha ti is beleesnétek egy tipikus hibába.

Ha nektek is van tapasztalatotok, amit megosztanátok a többi taggal, csak nyugodtan! Segítsünk egymáson!
1 felhasználónak tetszik: Yana
2010. október 15. 17:35 #2
Mrs. Frankenstein
Mrs. Frankenstein
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.09.
Hozzászólás: 4451
Csatolások: 2054
Azonosító: 126723
Offline offline
Én kettőről tudok. Egyikről csak hallottam, a másodikkal kapcsolatba is kerültem.
Az első egy bizonyos Next+ modellügynökség. A gyerek érdeklődött, a szülők elkísérték, a hapek beszélt, amazok hittek neki, a szülő fizetett, munka sehol, család boldogtalan, az meg már csak hab a tortán, hogy több, mint 200 ezer forintot "kidobtak az ablakon".

A második a New Star Faces Kft. (am egyébként Syn Star néven is futott -gyanús)
Velem úgy kezdődött az egész, hogy még tavasz elején az utcán (!) odajött hozzám egy göndör hajú nő, és megkérdezte, hogy van-e kedvem modellnek lenni, statiszta szerepet vállalni, hoszteszmunkát vállalni, hasonlók. Én igent mondtam, gondolván semmit sem vesztek, ha elmegyek egy válogatásra. A nő feltett pár személyes kérdést, majd elment. Mivel kiskorúnak számítok Anyukámat is magammal vittem a hotelba, ahol az egész lebonyolódott. Mikor odaértünk a "válogatási helyszínre" csaknem 100 ember ült az előre előkészített székeken. Felnőttek, gyerekek, fiúk, lányok egyaránt. Ezen az első napon lefotóztak, felvettek bizonyos adatokat, majd közölték velünk, hogy "pénteken jelentkeznek, ha bejutottam a kiválasztottak közé". Persze nagyon lelkes voltam, hiszen sokat hangsúlyozta a nő, hogy lát bennem valamit. Pénteken természetesen jött is a hívás, hogy szombat délután kettő órakor várnak a múltkori helyszínen, legyen a hajam frissen mosva, ne túl kihívó, de ne is sok mindent takaró ruhát vegyek föl. Na én úgy is tettem, el is mentünk. Beérkeztünk, már "csak" 50-en voltak, és az ajtó mellett közvetlen már fotóztak is egy fiatal lányt. Mondom magamban: "Wow! Ez nem semmi!" Mert ugye volt ott sminkes asztal, és még vagy 12 másik is, ahol éppen családok ültek egy-egy öltönybe burkolózott személlyel beszélgetve. Mi is helyet foglaltunk egy asztalnál. Érkezett is egy borzalmasan unszimpatikus huszonéves fiú. Miután meghallgattuk 20 perces önajnározását feltette ugyanazokat a kérdéseket, amiket pár nappal azelőtt. Mi szépen válaszolgattunk neki, majd amikor Anyukám feltette azt a bizonyos kérdést, hogy akkor mennyibe is kerülne egy portfólió (mert ugye mi nem vagyunk valami jártasak a szakmában) azt válaszolta az erősen idegesítő tulajdonságokkal rendelkező férfiú, hogy ott helyben készítenék el, 160.000 forintért, amit most rögtön kéne kifizetni. ohmy.gif : Ez volt az első reakció. Ekkor megjelent egy George nevű férfi (bár kételkedem benne, hogy tényleg így hívták), aki a cég vezetőjeként mutatkozott be. Ekkor kértek tőlem 3 pózt. Mondom: Itt? Mindenki előtt? (ugye egy kamasznak nincs sok önbizalma) Mondják: Igen, persze. A nem szimpi srác igazgatott, mondta, hogy "fel a fejed! vállad lejjebb! csípő, fenék ki!". Én így is tettem, majd mikor egy bólintással elintézettnek nyilvánította a "dzsordzs" az akciót, leültem mellé. Amellett, hogy végig a mellemet bámulta, olyanokat mondott, hogy nagyon nagy lehetőségeket lát benne. Na persze! Persze hosszas tanakodás után úgy döntöttünk, nem élünk a lehetőséggel, mert azért csak nem akarunk ennyi pénzt beleölni, ha mégsem vagyok tehetséges, hisz ki tudja...
Így visszaemlékezve nagyon jól tettük. Hazaérkezve Anyukámnak feltűnt, hogy ez egy kissé gyanús volt. Következő történt:
GÉP->NET->INGYENES CÉGKIVONAT->NEW STAR FACES
Ilyen névre nem jött elő semmi. Aztán beugrott a második név is: SYNSTAR Kft. Erre csak egy céget talált. Gondolhatjátok, hogy egy burkolókat és egyéb építőipari termékeket áruló cég volt az.
Mint később kiderült egyik ismerősom megkötötte a szerződést azon a bizonyos második napon, és azóta az ígért havi 3 felkérés helyett lassan egy év alatt 4 volt, amihez még kellett volna fizetni jó sok pénzt. (hangsúlyoznám, hogy azért kellett volna fizetni, hogy dolgozhasson!)
Azóta többször utánaolvastam, és meglepő dolgokra derült fény. Akit érdekel bővebben, hogy más családokat hogy akartak megkopasztani:
http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/NEW_STAR_FACES_modellugynokseg_SynStar_KFT/396235
1 felhasználónak tetszik: EllaBryan
2010. október 16. 17:44 #3
wannascream
wannascream
-
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.05.
Hozzászólás: 1866
Csatolások: 3203
Azonosító: 126443
Offline offline
Hozzám egyszer a Pólusban jött oda egy nő, és kedvesen bemutatkozott. A Next ügynökségtől jött, és azzal kezdte, hogy klipekben, filmekben szerepelhetek illetve modell is lehetek. Mondta, hogy adjam meg a telefonszámomat, a nevemet, az egyik szülőm számát és a nevét. Hozzáfűzte azt is, hogy a szüleimet nem fogják felhívni, csak majd később, amikor megmondják, hogy hova kell menni, mit kell csinálni. Nem igazán értettem a mondatot, hiszen alapból akkor hívnak fel, ha van valami, de akkor mért kellett azt mondani, hogy őket nem hívják fel? ohmy.gif Azt is mondta, hogy két-három nap múlva is felhívnak. Szóval totálisan össze-vissza dumált a szerencsétlen nő. Persze tudtam, hogy csak mondják, milyen nagy és sikeres lehetek, szóval otthagytam a nőt.
2010. október 16. 18:08 #4
- törölt felhasználó -    
hozzám a westendben jött oda 1 csaj h jo modell lennék, h ingyen megcsinálnának mindent..jo megadtam a számom..apám beszélt velük..megkérdezte h mennyi lenne..
azt mondták az elején: még nem kéne
és hogy menjünk az oktogon irodaházba..na apám mondta h elvisz, de szerinte gyanusak 1 kicsit
na beirtam google-ba oktogon modell
na mi jött ki??
vigyáz hamis modellügynökség
azt hittem besz@rok...jo mikor hivott az a szemét csaj aki átakart vágni, és mondtam neki h mégse érdekel mert messze van
err mondja h elvettem vkitől az esélyt blink.gif háát szerintem csak megmentettem 150 ezer forint vezstésétől blink.gif

ezek az emberek annyira szánalmasak..még időbe kiszálltam szerencsére
1 felhasználónak tetszik: Yana
2011. április 19. 21:29 #5
April29
April29
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.04.19.
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 149620
Offline offline
Sziasztok!
A C.K Model Management-ről hallottatok már? Elvileg a 6. kerületben, a Liszt Ferenc téren van az irodájuk.
Fontos lenne!
2012. november 02. 19:51 #6
Lucian
Lucian
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.11.02.
Hozzászólás: 3
Csatolások: 0
Azonosító: 188926
Offline offline
Sziasztok!
Ez ma is aktuális téma, szóval szóljatok hozzá!
Én egy olyan tapasztalatot szeretnék megosztani, hogy az aprod.hu-n találtam egy hirdetést, amiben akt modellt kerestek. Egy fotós studió adta fel a hirdetést, meg is néztem a honlapjukat. Felvettem velük a kapcsolatot a megadott e-mail címen, válaszoltak is, írták, miről lenne szó, nem erotikus jellegű, csak művészi akt. Küldjek magamról 3 képet, egy közeli arcképet, és két fehérneműset, egyet elölről és egyet hátulról.
Nem küldtem egyből, mert nem is volt rólam ilyen kép, válaszoltam, hogy másnap küldök. Erre visszaírtak, hogy rendben, de ha lehet akkor legyen inkább meztelen. Ez már elég gyanús volt, szóval felhívtam azt a számot, ami a honlapjukon volt megadva. Elmondtam, hogy hol találtam a hirdetést, mit ígértek, és kivel vettem fel a kapcsolatot. Kiderült, hogy náluk nem dolgozik ilyen nevű ember, és ők sosem kérnek meztelen fotót.
Szóval nem csak a modellügynökségeknek kell utána járni, hanem a hirdetéseknek is! Csekkoljátok le, akkor is, ha egy normális studió nevében adták fel a hirdetést!

U.I.: Szívesen várom a tapasztalatokat minden ügynökséggel kapcsolatban!
2012. november 05. 14:37 #7
PetraKovacs
PetraKovacs
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.11.05.
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 189159
Offline offline
Sziasztok!
Nem vagyok jártas a modellvilágban, de már gondolkodtam azon, hogy kipróbálom magam ebben a szakmában. Nemrég megkeresett a NINE Model Management, kaptam lehetőséget tőlük külföldi munkára. Az érdekelne, hogy mi a véleményetek róluk, hallottatok már erről az ügynökségről valamit?
2012. november 05. 16:25 #8
- törölt felhasználó -    
Hallottam már ilyet, meg van is vajmi kevés tapasztalatom a téren, hogy csak zsebre teszik a pénzt, meg sehol semmi vagy többre több kell, nagyon tudják stresszelni a jó népet, az idegeket maximumig feszitik és akkor semmi, vagy még pénz kell, vagy még utána járni, gáz...ha már ügynökség akkor legyen petróleum, legyen drive, legyen egy kicsit jobb fejlődés, de nem petróleum lámpa mert az csak retro, és stilus kijut bőven a nagyvilágba... w00t.gif blush.gif
2012. november 07. 17:58 #9
Lucian
Lucian
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.11.02.
Hozzászólás: 3
Csatolások: 0
Azonosító: 188926
Offline offline
A Nine-ról nem hallottam semmit. Én regisztrálva vagyok az Open Castingnál (ott személyesen kell jelentkezni, és 1.500,. a reg. díj), a Dibiem Castingnál (internetes jelentkezés, a 2.000.- reg. díjat az első fizetésből vonják le) és a Csillagmodellnél. Eddig egyiktől sem kaptam munkát. A Csillagmodell először nagyon szimpi volt, de most már egyre kevésbé... Aki regisztrált tag, az a honlapjukon láthat castingokat, amit mások nem. 6.000.- volt náluk a reg díj (ha van portfóliód akkor csak 3.000.-) és jelentkeztem egy, a honlapjukon meghirdetett melóra. Onnan visszaírt a hirdető, hogy beválogattak, és menjek el hozzájuk, hogy csináljanak egy pár képet. Ja, és fizessek háromezret. Akkor kicsit ideges lettem, hogy ezért fizettem ki a csillagmodellnek hatezret, hogy náluk jelentkezhessek egy munkára, ahol még hármat fizessek??? Tiszta röhej...
2013. január 17. 22:51 #10
Fannika007
Fannika007
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.01.17.
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 194221
Offline offline
Sziasztok! Nem értek egyet az előttem szólóval, mert a Csillagmodell szerintem az egyik legkorrektebb! Én 8 helyen vagyok regisztrálva és szinte ők a legnormálisabbak! Igaz hogy van reg.díj, de 3000 Ft-ért sehol nem csinálnak rólad 30 műtermi képet! Valós minden tájékoztatásuk, nekem 2 hónapon belül már 3 munkám volt. Arról szerintem ők sem tehetnek, ha egy válogatáson más bunkók pénzt akarnak szedni! Ez s cég nem akart letolni a torkomon több tízezer Ft-os portfóliót, mint más ügynökségek! Világosan elmondanak mindent, én nem hitegetnek, hogy ha csináltatok portfóliót százezerért akkor lesz munkám! Rólam tök jó képeket csináltak 3000 Ft-ért, én azt küldtem több helyre eredményesen! Itt legalább kapsz értesítést lehetőségekről, màshol a regisztráció után sok helyen nem történik semmi! Szerintem megéri hozzájuk jelentkezni!
2013. február 25. 11:26 #11
Lucian
Lucian
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.11.02.
Hozzászólás: 3
Csatolások: 0
Azonosító: 188926
Offline offline
Ebben igazad van.
Új info:
a PMD Trend nevű céget és egyben a Zuii organic sminkmárka forgalmazóját nagy ívben kerüljétek el! Szoktak hirdetni, hogy amatőr modelleket keresnek sminkfotózáshoz, de átbaszás az egész! Tanúsíthatom!
2013. július 02. 20:43 #12
hiaokk
hiaokk
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.02.
Hozzászólás: 2
Csatolások: 0
Azonosító: 205097
Offline offline
Szia! ÉRdekelne ez a kamu PMD Trend. Sürgős!! Mit csinálnak, hogy csinálják, hol vágnak át, mivel?
2013. július 03. 23:51 #13
Besszi
Besszi
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.03.
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 205180
Offline offline
Hello!
A PMD Trend engem is erdekelne.
Holnap kellene felmennem Pestre megbeszelesre.
A kovetkezo talalkozon mar 65000 Ft-ot kell vinnem a fotok elkesziteseert. Meg reszletfizetest is felajanlottak.
Milyen kerdeseket lehet feltenni amibol kiderulhet hogy kamu ceg? Egy profi modellugynokseg valoban kifizetteti velem a portfoliomat ahhoz hogy dolgozzak naluk? Ha egyszer fantaziat latnak bennem, akkor nem az ő erdekuk a fotozas?
Mi egy kamu ugynokseg ismertetojele?
2013. július 10. 13:17 #14
Borsilla
Borsilla
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.10.
Hozzászólás: 2
Csatolások: 0
Azonosító: 205748
Offline offline
PMD... Ki ne fizesd!!
Megszívtam. Varga Zolika édes kedvesen mosolyog, ígér, persze leeshetett volna. Voltak apró jelek, például említette, ki kell fizetnie a stábot. Mikor láttam, semmi ilyesmi nincs, csak egy mindenes lány intézte a sminket, ruhát hajat. A zuiira hivatkozott,hogy az ausztrál cégnek keresnek arcot. Egyszer 5 majd 3 lányról beszélt, akik közül választanak, persze a többi lány képe rejtélyes mód nem volt sehol. Mindig másnapra mondta, hogy majd akkor megtudják mi a helyzet és biztos munkát ígért, csak ezért fizettem ki a 65-öt. Hála neki, most nincs miből fizetnem a tandíjam az egyetemre.
Kozmetikus ismerősöm pedig használt és lejárt szavatosságú termékeket kapott zuiis rendelésekor. Nem is beszélve Mariann bunkó hozzáállásáról.
Azt javaslom, jelentkezzen aki szintén át lett verve és találjunk ki valamit!
2013. július 15. 16:53 #15
Zsuzsiii
Zsuzsiii
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.15.
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 206208
Offline offline
Sziasztok! Nekem az unokatestvérem 1-2 éve jelentkezett a Next+ Modellügynökséghez. !80.000Ft-ért! megcsináltatták a portfóliót a képek tök jók lettek (műtermi), ennyi pénzért még rengeteg munkát ajánlotta: Mindenféle fotózásokat, szerepeket és hogy azzal majd pénzt fog keresni... Erre... Eltűntek, nevet változtattak, a telefonszámukat, e-mail címüket megváltoztatták... angry.gif Tehát nagyon becsapták őket... Később engem is felszólítottak az utcán, hogy jó lennék modellnek meg minden és, hogy ugyanannyi pénzért megycsináltatnák a portfóliót, munkákat stb.. Mondtam, hogy köszönöm, nem kell nekem több becsapás! A Csillagmodell ügynökséget csak ajánlani tudom! (A legkorrektebb és nincs pénzlehúzás.) thumbup2.gif
2013. július 30. 22:22 #16
hiaokk
hiaokk
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.02.
Hozzászólás: 2
Csatolások: 0
Azonosító: 205097
Offline offline
PMD és Zuii: én is majdnem átvágott lettem...engem hívott, valamikor júl. elején, mikor úgy volt, hogy előző hónapban mindenképpen megkeresnek. Hirtelen nagyon sürgős lett nekik! Modnott midnenfélét, a végén kinyögte, hogy 65 a portfólió,és még ők állják a felét, legyek hát boldog!...mondom, nekem ennyi nem...de fizethetek részletben is! mondom, inkább ha lesz munka, az első x alkalmat ne fizessék ki vagy valami. Meg ugyanez a duma, hogy van még 2 lány és a cég fog választani (watafakk?!)...de ne aggódjak, mert ha nem is én leszek a kiválaszott, mindenképp lesz helyem a "modell-csapatban", akik "természetesen" mind sokat keresnek...érdekes, minek nekik ennyi modell? "hát, elmennek szülni, meg külföldre meg más lehetőségeket kapnak..." a válasz. Summa summarum, el volt ájulva attól, hogy csak 65 ezret fizettetnének ki velem, és még én legyek hálás...mondtam,hogy elutazok egy hétre, azalatt meggondolom...ez nem tetszett neki, sürgetett, fair-ségre és tisztességre hivatkozott(!!) és hogy legkésőbb másnap küldjek egy sms-t hogy hogy döntöttem. Úgy vagyok vele, hogy előúbb ők fizessenek...és írtam egy lemondó sms-t. Mert közben FB-on is láttam,hogy már próbaportfóliót 15 rongyért is kapsz..és valahogy annyira lehetetlennek tűnt az a sok pénz amit ígértek...meg a személyes beszélgetésen votl egy ilyen mondat, hogy kb 20 oldalas a szerződés...gondoljátok el, lányok, abban úgy csavarják a szót, ahgy akarják, soha rá nem jössz,hogy hol van benne az a fordulat, hogy végülis nem fizetnek ki( vagy lehet mégis,de én azt már sosem fogom megtudni...)
2013. augusztus 08. 13:37 #17
Mrs. Frankenstein
Mrs. Frankenstein
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.09.
Hozzászólás: 4451
Csatolások: 2054
Azonosító: 126723
Offline offline
Én annyit tennék hozzá, hogy ha kezdők vagytok, azaz semmilyen modell múlttal nem rendelkeztek, és egy "ügynökség" azzal jön, hogy készítenek rólatok egy portfóliót x ezer forintért, akkor valószínűleg átverés az egész, és ők sem tudják, miről beszélnek. Kezdőkről (azaz olyan személyekről, akiknek nincsen portfóliója - ami több munkaanyag képeiből áll, azaz nem egy darab fotósorozat összes képe, hanem válogatott fotók különböző profi fotózásokról) ugyanis nem portfóliót készít egy profi ügynökség, hanem tesztfotózásra viszik. smileeee.gif

Azaz ők is bele vannak bonyolódva azokba a fogalmakba, amiket egyébként akkora előszeretettel használnak... Életed első fotósorozata nem a portfóliód, hanem a tesztfotóid. A portfóliódba gyűjtöd össze a különböző munkaanyagaidat az évek során.

beer.gif
2013. augusztus 14. 12:10 #18
edi00
edi00
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.14.
Hozzászólás: 2
Csatolások: 0
Azonosító: 209222
Offline offline
A PMD-vel én is ugyan így jártam...
A történetem szinte 100% megegyezik hiaokk leírásával. Teljesen ugyan azokat mondta a telefonban. Nekem van portfólióm, ezért azt mondta, hogy azért kell új fotósorozatot készíteni, hogy a három modellnek egyenlő legyen az esélye a megrendelőnél. És a felét ők állják!!.. 65 ezer a fele??!!! Gondoltam ez teljesen hülyének néz és vissza utasítottam. Amúgy is nagyon gyanús volt, mert a személyes megbeszélésen szó nem esett semmi fotósorozatról, és azt monda, hogy egy lányt választanak.
Ahogy olvastam az előző hozászolásokat, biztosan rengeteg lányt akartak átverni, és vertek is át jó néhányat.sad.gif
2013. augusztus 14. 21:46 #19
wendy666
wendy666
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.08.14.
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 209298
Offline offline
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ismeritek - e a Victory Casting Agencyt? És ha igen, akkor mi a véleményetek róla ?
2013. augusztus 15. 20:15 #20
Borsilla
Borsilla
új tag
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.07.10.
Hozzászólás: 2
Csatolások: 0
Azonosító: 205748
Offline offline
Kíváncsi lennék, hányszor 3 ilyen lány van/volt akit választ. Nekem is azt mondta, 3ból egy, de a modellcsapatban mindenképp.
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!