Idézet (Bessie @ 2012.06.12. 20:08)
Éppen ezért felesleges idegeskedni. Szóltok, mi meg intézkedünk. Ha nem kell neki a lap, akkor meg búcsút inthet neki. Ennyi.
Felesleges szerintem tovább ragozni. Elég sok figyelmeztető levelet küldtem már ki, amióta kineveztek.
Úgyhogy figyelek! De ha ti is segítetek, akkor azt még jobban megköszönöm, és elkerülhetőek lesznek az ilyen helyzetek.
Régen is panaszkodtam, mikor még nem neveztek ki Téged, de akkor most is fogok. Már annyira régóta szúrja a szemem
Zsanett.Zsüliett és
BritneyVivi sztáradatlapjai. Ezt már számtalanszor kifejtettem, de sajnos nem történt változás velük. Van pár adatlapjuk, amik csak a név miatt van megőrzésre náluk, de más sokkal szívesebben szerkesztené (szerintem). Jó, bevallom nem tökéletesek az én adatlapjaim sem, mint ezt már régen megkaptam valakitől (főleg, hogy most egy tegnap engedélyezett adatlapomnak nincs életrajza, másik háromnak pedig csak a fele van kész), de szerintem mégis tisztességesebben végzem a "munkám", mint ők, s már dolgoztam annyit velük, hogy most felmerjek szólalni. Már több éve tökölnek egy adatlap életrajzán, kiírják hogy szerkesztik az adatlapjaikat, aztán meg csáó. Ja, és ha elveszik tőlük, akkor meg ők vannak felháborodva. Igen, és lehet hogy azért vagyok oda, mert mindkettőjüknél van kedvencem, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy én szeretném őket megkapni, hanem hogy olyas valakihez kerüljenek, aki normálisan gondjukat viseli. Az adatlapok bár nem vérre mennek, csak mivel az idézett bejegyzésedet közzétetted, akkor úgy érzem mostmár nem tudom hanyadszorra újra szólok, hátha lesz valami változás, vagy pályázat, mert eddig nagyon jól ment a gyűjtögetés, csak az adatlapok szerkesztése az meg jól elmaradt. Na most jövök példákkal is, amikre tényleg nagyon ki vagyok akadva:
Michael Jackson adatlapja úgy katasztrófa, ahogy van. A szöveg Wikipédiás, pedig egykor még szerintem a 6 hónapos szerkesztetlenség miatt kapta meg, de ő se nagyon szerkeszti, csak nyomogatja a szerkesztem gombot. Ez van
Emily Osmenttel is, nála is csak szerkesztem gomb-nyomogatás van. És nála az dühít a legjobban, hogy már 20x megnyomta azt a hülye gombot, és semmit nem tudott vele csinálni. Michaelnek és Emilynek is annyi rajongója van - én személy szerint az utóbbinak -, és még annyi lelkes ember tudná őket szerkeszteni. Még én szóltam BritneyVivinek, hogy írja már bele a filmográfiájába, hogy már vetítik Amerikába a Cyberbully c. filmjét, mert ha nem szóltam volna, még ma sem írta volna bele. Igen, sikerült egy mondatot bebiggyeszteni a biográfiájába is, de picit ezt bővebben is kifejthette volna, hogy mi ez, kit játszik, és hogy miért forgatták ezt a filmet. Én (és szerintem a többi nagy rajongói is, szerintem tudják kikről van szó) annyi dolgot tudnék még róla firkantani, de ő annyit tudott az adatlapjával csinálni, hogy bemásolta az
OLDALAMON LÉVŐ életrajzából egy kis bekezdést:
"2010-ben leforgatták a Jonas című sorozat 2. évadát aminek Emily a 11. epizódban kapott sztárvendég szerepet.
2010 októberében megjelent a Fight or Flight című albuma. 2011 január 14-én jelent meg 4. videoklipje, a Lovesick, illetve 2010 decemberében elkészült a Lovesick dalából a fan verzió, ami a nevéhez híven rajongók képeiből állt össze." Igen, ezt én írtam, és dühítő, hogy bárhányszor kérdezem meg, tojuk rám, ő nem cseréli el, mert neki kell az adatlap. Könyörgöm, mennyi tag lenne, akinek kellene, és még szerkesztené is?
Ennyire kell neki, hogy egy rajongótól másoljon? És hol van a credit, hogy azt tőlem szedte? Egyáltalán miért nem tudta legalább átfogalmazni, vagy valami? Amúgy a diszkográfiája is el van írva, mert az All The Right Wrongs az nem album, hanem EP lemez. De nyugodtan röhögjetek ki, még rengeteg ilyen kis hibát tudok felfedezni. És ha már tényleg nagyon kötözködő szeretnék lenni, akkor frissíthetné a filmográfiáját is, mert azzal is el van maradva. Szóval még rengeteg dolgot tudnék felhozni, de hogy ne csak a kedvencem adatlapjára akadjak ki, ezért még nagyon jó példa lehet a gyűjtögetésre, hogy
Hornyák Hajnalka adatlapján is csak a szerkesztem gomb nyomogatása ment, mert úgy, ahogy van én írtam a biót, anno én tettem ki neki azt a profilképet, és semmit nem csinált vele.
Kimberley Wyatt adatlapjánál hagy ne mondjam mennyi hiba van - leginkább a filmográfiájában vehető észre, hogy "picit" el van maradva 2004-nél, de a bióját is lehetne frissíteni. Ha nem is olyan nagy rajongó nyilván nem tud annyi mindent hozzáírni (tapasztalatból mondom), de legalább megnézi a Wikipédiáját, vagy az IMDB-t, vagy esetleg keres egy külföldi rajongói oldalt, lefordítja, átfogalmazva, és kipipálva. Persze ha nem tud angolul, akkor minek vesz fel külföldi sztárt? Jó, akkor a következő ilyen adatlap
Briana Evigan lenne. Nála is van 2 év lemaradás mint a filmográfiájában, mint a biográfiájában. És akkor tőle szerintem ennyi elég, habár szinte minden adatlapja ilyen, de elég ha megnézitek, mert már így is amennyit írtam, abból egy takaros bio ki is jönne.
Áttérek Zsanett.Zsüliettere. Kezdeném
Indiana Evans adatlapjával, akinek a minimális bioja kívül annyi a baj, hogy hiába van kimásolva a filmográfia a Wikipédiáról, ebben csak az a bökkenő, hogy most egyre keresettebb színésznő lesz, és forgat filmeket is, amik nincsenek beleírva se a biográfiájába, se a filmográfiájába, pedig nála is lenne mit firkantani. Vannak nála magyar sztárok is, akiknek (számomra) nehezebb összehozni egy jó biográfiát, mert sok helyre kell érte menni, de ha nála van, akkor kötelessége annyi helyet megnézni, amíg nem talál annyi adatot, hogy saját fogalmazással, írással (!) összehozzon egy frappáns életrajzot.
Kőrös Mimihez annyit hozzá lehetett volna írni, hogy láthattuk a Barátok Köztben.
Szabó Erika életrajzát a Wikipédiáról másolta, plusz egy mondatot hozzáírt, hogy az Üvegtigris 3-ban is szerepelt.
Baby Gabi is egytől-egyig másolva van - a hivatalos oldaláról. Ő érte még nagyon régen érdeklődtem, hogy esetleg nem-e cseréli el, vagy bármi, de mily meglepő módon NEM
Sabrina Bryan adatlapja sem a legnaprakészebb. És akkor még hagy ne soroljam a többi adatlapját, szerintem elég, ha vesztek rá egy pillantást, és a Google keresőbe bepötyögitek a nevét, találtok róla infót, legalábbis annyit, hogy írjon mindegyikhez 5 sort. Ja, és akkor még nem is beszélek arról, hogy az a minimum, ha új adatlapot kap, akkor új életrajz is dukálna hozzá.
Lehet, hogy ezután olyannak tűnök, akit csak az adatlapok érdekelnek, de nem. Az is a kérdés is felvetődhet mindenkinek, hogy miért nem írok a szerkesztőnek? Ugyan már, ez akkor érvényes lenne, ha 2-3 adatlapja lenne ilyen, de nem az összes - legalábbis az én szemszögemből... És mint hangoztattam, lenne elég sok mindenki az adatlapjukra, és mint Bessie mondta, azért vannak itt, hogy ők figyelmeztessék a szerkesztőt, ha pedig nem frissítik, akkor búcsút mondhatnak nekik. Remélem ezek az érveim érnek annyit, hogy küldtök nekik egy figyelmeztetést, vagy bármit, hogy változás legyen. Ha nem lesz, akkor pedig szerintem sok rajongó fog örülni, hogy felszabadultak a kedvenceik lapjai - akár ilyen pályázatos dolog, vagy bármi keretében. ToTo-t régen sokat zaklattam ezzel, de sajna nem történt változás, ami ugye nem az ő hibája, hanem az adatlap tulajdonosoké. És végül még annyi, hogy ez a helyzet sajnos nem csak náluk vannak, hanem kitudja még hány szerkesztőnél, akiknél ott porosodnak az esetleges kedvencük adatlapja, akiket ezerszer nagyobb örömmel és kedvvel szerkesztenék, ha meglenne rájuk az esély. És ezekre még annyit hoznék fel, hogy ez tényleg nem vérre meg, és fel se ér arra a szintre, hogy minek veszünk kutyát, ha aztán szegényt nem gondozzuk? Természetesen az én példám azért rossz erre, mert egy kutya, azért egy kutya, és mivel nekem is van, ezért ők is nagyon a szívügyeim, de remélem azért mégis átfedetten értettétek a példát, még ha nem is érnek fel az egymás szintjére az adatlapszerkesztéssel.