Starity

Média: a szexuális fejlődés ellensége

6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. augusztus 31. 15:01 #61
naomi92
naomi92
visszatérő vendég
 
Státusz"Most múlik pontosan, engedem hadd menjen.... "
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.04.06.
Hozzászólás: 367
Csatolások: 1
Azonosító: 92358
Offline offline
Hát a 10 - 12 éves gyerekeknek, meg lehet tiltani a tévé nézést, le lehet kódolni dolgokat smileeee.gif De ha akarja, úgy is megnézi. Egyébként, meg se lepődnék ha a BD-t 18-as karika lenne.
2011. augusztus 31. 15:14 #62
x maite x
x maite x
strickt.
 
Státusz:)
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.12.22.
Hozzászólás: 2001
Csatolások: 2561
Azonosító: 141371
Offline offline
Nagyon jó cikk lett!
Én 14 vagyok, és nem túlságosan érdekel a téma. Mármint beszélünk róla a barátnőinkkel, de sosem én hozom elő. Emlékszem rá, hogy amikor negyedikesek voltunk (azaz 10 évesek...) az egyik osztálytársam teljesen kioktatott minket, természetesen a szexszel kapcsolatban. És honnan szedte? Anyucija a pasijával lógott, a lány meg nem tudott mit kezdeni, és hoppá, ott is a kezében a "tiltott" könyv. Ez is bizonyítja, hogy nagyon sokan a szüleik miatt kallódnak el, ahogy azt előttem is írtátok. De ott legalább még csak beszéltünk róla. Tavaly a tőlem fél évvel fiatalabb barátnőm elkezdi, hogy "na, most le fogok feküdni a pasimmal". Akkor volt 12,5 éves. o.0 Azt nem tudom, hogy megtették-e, de ha esetleg nem is... Ilyenben gondolkodni 12 évesen?!
Cikkben volt, hogy a 12-16 éves korosztály számára a legveszélyesebb. Az én régi iskolámban már negyedikben pornót néztek a fiúk a telefonjukon. Hatodikban pedig akár akartam, akár nem, én hülye belementem egy felesz vagy mersz játékba a fiúkkal, és bár nem túlságosan érdekelt, de megtanítottak (és elmagyaráztak) rengeteg szakszót és majd' elsüllyedtem annyira zavarba jöttem a kérdéseknél. És mondom, 12 éves voltam. Ez nem normális dolog. Most is ugyanolyan boldogan élnék, ha az a nap nem lett volna.
Az internet is nagyon veszélyes. 13 voltam, mikor először felvett MSN-re egy fiú, és mondja, hogy nagyon tetszik a Facebook-om, milyen szép vagyok stb. Ez eddig oké is volt, hagyj évődjön csak, de mikor elkezdett undorító, perverz dolgokat írni, az már betelítette a poharat nálam! És még találkozni akar.. És nem is egyszer történt már ilyen. Én okos vagyok / voltam, letiltom őket egyszerűen, de valaki ezeknek bedől...
A filmekről annyit, hogy mindenre ráteszik a 12 karikát, és ennyi. Van néhány olyan film, aminek 16 vagy 18 a korhatára, de általában 12, ahogy megfigyeltem.
9 felhasználónak tetszik: Grace Benning, Sally Sparrow, vampiregomez, thunderbird, DreamerGirl, Holly Keller, Bogszics, hailey19, An_d_a
2011. augusztus 31. 15:37 #63
katica_1995
katica_1995
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.10.22.
Hozzászólás: 170
Csatolások: 1
Azonosító: 110655
Offline offline
Ezt a cikket nagyon jó volt olvasni. Igazán fontos problémát taglalnak benne.
És ha már itt tartunk: én a könyveknél is furcsának találom ezt. A mostani új fajta könyvek többsége is olyan kellemetlenül részletez minden és szabályosan minden apró részletet, hogy az rettenetes.
Sokszor hallom, hogy szex nélkül nem lehet semmit sem eladni. Nem feltétlenül igaz. Meg lehetne oldani.
Csak akkor kéne ilyen részleteket filmekben és könyvekben bemutatni, ha az indokolt, nem pedig minden esetben.

A szülő-gyerek kapcsolatáról meg annyit, hogyha a szülő elég bizalmas kapcsolatot táplál a gyerekével, akkor remélhetőleg a gyerek majd rákérdez a szülőnél, a szülő meg csak ne szemérmeskedjen. A legjobb, ha tőle tud meg ilyen dolgokat a gyereke, és nem mástól.
Mindent úgysem lehet a kisgyerekek elől sem rejtegetni, ahogy eddig annyian írtátok.
2011. augusztus 31. 16:14 #64
nothingcanstopme
nothingcanstopme
Extinct ♥
 
StátuszIt's the time to know, it's the time to see, love is blasphemy ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.08.13.
Hozzászólás: 2351
Csatolások: 97
Azonosító: 133163
Offline offline
Először is: nagyon köszönöm a cikket, hihetetlenül igényes, és nagyon jól adja elő a problémát. meghajolo.gif
Én most vagyok (oké, 4 nap múlva leszek) 13, és szerencsére egy olyan közegben nőttem fel ahol még nincs olyan közeli ismerősöm aki lefeküdt volna valakivel. És ezért hálát adok az istennek. De azért látom hogy ez a menő, és ez szerintem borzasztó. Persze nálunk is van olyan, aki próbálta a sminket (én is), de nem járunk úgy, csak év vége felé esett meg hogy kifestettük a körmünket. De valahogy egy normális közegben élünk, nem járunk bulizni, meg nem vagyunk holtrészegek minden második nap részegek (önszántamból kétszer ittam eddig alkoholt és utálom), stb., de látom a rossz példát is amit olyan sokan leírtak már előttem.
A TV-vel és a számítógéppel egy megoldhatatlan problémával szembesülünk. reklamalo.gif Nekem is volt Szülői felügyelet a gépemen, de az oldalak kiszűrése semmire nem volt, csak azt tiltotta le amit nem kellett volna, de amikor véletlenül rámentem egy ilyen hirdetésre, akkor simán átengedte. Erről ennyit, a gyereket csak a lelkiismeretük védi meg. A TV-ben a karikázás meg értelmetlen. Van ahol nincs is (gondolok itt pl. a Viasat 3-ra). De egy csomó dologra rárakják a 16os karikát, nem értem miért (Gyilkos számok volt, de azt visszarakták, Dr. House, amiben lehet valami, de az sem annyira, meg az utolsó amin kiakadtam az a Mentalista amiben meg úgy semmi nincs). Persze a szülők meg hagyják, hogy a pici gyerek nézze. Valahol az egész társadalomban van a hiba.
A szülő-gyerek kapcsolat megint a társadalom hibájában van. Aztán a gyerekek csak úgy összeszedik az információkat (emlékszem, egy osztálytársam felvilágosítást tartott a harmadikosoknak dry.gif ), és itt van a baj...
De szerintem ezen nem tudnánk túl sokat változtatni.
Még egyszer köszönöm a cikket meghajolo.gif
4 felhasználónak tetszik: ophely88, Sally Sparrow, Bogszics, hailey19
2011. augusztus 31. 16:41 #65
nikole Evil
nikole Evil
 
Státuszηιкσℓε εvιℓ Ψ (•̪●) ภเк๏lє єשเl ı.ıll.lı.ıl. ρℓιεs Ŧคภ ♪ คภ๔ GคภGรtค RคקקєR'ร Ŧคภ♪
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.05.17.
Hozzászólás: 857
Csatolások: 182
Azonosító: 127378
Offline offline
nekem ez csak azért nem teccik mert nemtudnék horrort nézni mert én speciel a horrort nem a meztelen nők vagy férfiak miatt nézem meg hogy levágják a nő csöcsét meg stb..biggrin.gif XD
2011. augusztus 31. 16:49 #66
ophely88
ophely88
time lady
 
Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.08.08.
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Offline offline
Idézet (katica_1995 @ 2011.08.31. 15:37)

És ha már itt tartunk: én a könyveknél is furcsának találom ezt. A mostani új fajta könyvek többsége is olyan kellemetlenül részletez minden és szabályosan minden apró részletet, hogy az rettenetes.
Sokszor hallom, hogy szex nélkül nem lehet semmit sem eladni. Nem feltétlenül igaz. Meg lehetne oldani.
Csak akkor kéne ilyen részleteket filmekben és könyvekben bemutatni, ha az indokolt, nem pedig minden esetben.


Itt a baj. Hogy mikor indokolt az ilyen részletek bemutatása? Sok filmben teljesen felesleges, de csak benne van, mert ez már nem tabu. A könyves dologban is egyet értek, bár szerintem az nem olyan óriási nagy probléma, nem helyes, de amennyien könyvet olvasnak manapság ... rolleyes.gif
2 felhasználónak tetszik: Grace Benning, thunderbird
2011. augusztus 31. 16:51 #67
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Online online
Idézet (ophely88 @ 2011.08.31. 16:49)
Itt a baj. Hogy mikor indokolt az ilyen részletek bemutatása? Sok filmben teljesen felesleges, de csak benne van, mert ez már nem tabu. A könyves dologban is egyet értek, bár szerintem az nem olyan óriási nagy probléma, nem helyes, de amennyien könyvet olvasnak manapság ...  rolleyes.gif


Az a baj, hogy többnyire csak ilyen könyveket olvasnak, és nem mondjuk Shakespeare-t, vagy teszem azt William Faulknert. Amiben nincs benne az arcpirító tabu, az nem izgalmas. sad.gif
4 felhasználónak tetszik: ophely88, Sally Sparrow, Domcicc, thunderbird
2011. augusztus 31. 17:18 #68
ophely88
ophely88
time lady
 
Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.08.08.
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Offline offline
Idézet (Grace Benning @ 2011.08.31. 16:51)
Az a baj, hogy többnyire csak ilyen könyveket olvasnak, és nem mondjuk Shakespeare-t, vagy teszem azt William Faulknert. Amiben nincs benne az arcpirító tabu, az nem izgalmas.  sad.gif


Ez sem helyes. sad.gif De a filmeknél szerintem rosszabb a helyzet, mert Tóth Bözske akármilyen filmet megnéz, amiben Helyes Gyurka szerepel, amit egy könyvnél nem mondhatunk el. Sokan szeretik Hugh Lauriet, még sem nagyon kelendő a House könyve (megértem, hogy nem az, mellesleg mellow.gif ). Egyértelműen csak azt olvassák, amit menő olvasni és amit kötelező (már aki elolvassa).
2011. augusztus 31. 17:19 #69
Rekahhh
Rekahhh
яεçкłεѕѕ™
 
StátuszI'm so happy, 'cuz today I found my friends, they're in my head.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.04.06.
Hozzászólás: 2997
Csatolások: 15
Azonosító: 124407
Offline offline
Elöször is. Nagyon jó cikk lett, bár kicsit furcsáltam mit keres ezen az oldalon, de nagyon jó lett.
Szerencsés vagyok, az anyukám korán felvilágosított a dolgokról, sosem kertelt. Tehát én viszonylag kiskorom óta tudom mi is az a szex, stb. Magamból kiindulva, nekem nem ártott meg, hogy fiatalon tisztába voltam a dolgokkal. Csak nézek amikor valaki mondja a baromságokat ezzel kapcsolatba. Én mindig képben voltam.
Lehet, hogy a mi generációnk nagyon eldurvult meg minden, de én úgy veszem észre, hogy leginkább a szülők dolga nevelni a gyereket és ha azt helyesen teszik, a média nem fogja annyira befolyásolni a gyereket. Nem lehet mindent a TV-re meg a netre fogni, csakmert az viszonylag "új dolog" a mostani felnötteknek. Erről irtam is egy házidolgozatot etikára.
A videóklipekről annyit, hogy egyből a Hurricane jut eszembe a 30StM-tól. Jared is mondta, hogy több országban betiltották, meg idézem: "az embereknek bajuk van a szexszel de az erőszakkal nem". Mindkettő van a klipbe, és én 14 évesen megnéztem a cenzúrázatlan változatott is, és nem volt rám nagy hatással, persze az, hogy Jared Leto a félisten félmesztelenül futkos nekem is benne marad a fantáziámba, de most éppen Jaredért vagyok oda, tudom, hogy nem tart ez örökké... de nem érzem úgy, hogy ez baj lenne. Úgy állítják be a szexet, mintha rossz dolog lenne(bár tapasztalatom az nincs ilyen téren). Engem is idegesít, hogy Pitbull meg egyéb előadó csak 'erről' tud énekelni, az undorító, és valóban az, hogy mamár mindenki mindenkivel csinálja... ez rossz. De az életbe beletartozik ez, csak ahogy beadják a gyerekeknek az sok. Mindenki ilyen módon születik, és ha azzal csinálod akit szeretsz, szerintem természetes dolog. Az meg, hogy némelyik pasinak hobbi, hogy minnél több csajt lefektessen, számomra undorító...
Az erőszak meg mindig jelen volt a világba. Ahogy írtátok, rá lehet fogni egy tömeggyilkora, hogy a Call of Duty-val játszott, de nem old meg semmit. Énis játszottam vele, GTA-ni is szoktam és lehet mondani, hogy el vagyok/vagyunk rontva de sosem vinne rá a lélek, hogy bátsak akárkit.
Ez az egész nagyon összetett dolog. Számomra az sem mogoldás, hogy elzárnak mindent a gyerek elöl. Ez a mai világ... szerintem, leginkább még mindig a szűlők dolga a nevelés. És ha jól nevelik a gyereket, akkor lesz esze "nem"-et mondani.
11 felhasználónak tetszik: ophely88, An_d_a, Sally Sparrow, Domcicc, vampiregomez, thunderbird, DreamerGirl, UnhappyMeals, joe_r, Bogszics, hailey19
2011. augusztus 31. 17:32 #70
lpmaskmancick
lpmaskmancick
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 06.09.15.
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Offline offline
Na jó ez a cikk, végre nem csak a celebek loálságairól olvasni itt. Kicsit kiábrándító volt számomra ez a cikk, mert úgy 6-7 évvel ezelőtt elég fanatikusan rajongtam a kedvenceimért, de most már ebből nagyon kevés maradt meg. Na igen a másik téma a média által öntött szex. Mindent ezzel akarnak eladni, és a sok filmből, meg sorozatból ezt szűrik le a fiatalabbak, hogy minél hamarabb kefélj, és veszítsd el a szüzességedet, mert ha nagyobb leszel és megvan az már ciki.
2 felhasználónak tetszik: UnhappyMeals, Bogszics
2011. augusztus 31. 18:20 #71
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista
 
StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.05.26.
Hozzászólás: 10970
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Offline offline
Idézet (ophely88 @ 2011.08.31. 16:49)
de amennyien könyvet olvasnak manapság ...  rolleyes.gif


Majd erről is lesz cikk... Ha megjelenik végre. laugh.gif
5 felhasználónak tetszik: ophely88, thunderbird, UnhappyMeals, Bogszics, Alison Lerman
2011. augusztus 31. 18:26 #72
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista
 
StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.05.26.
Hozzászólás: 10970
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Offline offline
Köszönöm szépen a sok érdekes, tartalmas hozzászólást! Lehet itt komoly dolgokat is taglalni, csak kell, hogy valaki "bedobja a csalit"! smileeee.gif

Természetesen igazatok van a szülők felelősségét illetően. Utólag belegondolva lehet, hogy megért volna még 1-2 bekezdést kifejteni jobban, de már tényleg olyan hosszú lett így is, hogy féltem, hogy meg sem jelenhet... Van itt egyébként maximum korlát? biggrin.gif De a szülőkkel kapcsolatban sokan leírtátok a lényeget, meg a médiacirkusszal kapcsolatban is. Ha a szülő úgy neveli azt a szerencsétlen gyerekét, hogy így vagy úgy, de lelkileg sérült lesz, akkor sokkal könnyebben válik a média áldozatává. Természetesen kivételek mindig vannak, ezt sose feledjük el. smileeee.gif
7 felhasználónak tetszik: ophely88, Grace Benning, Domcicc, thunderbird, DreamerGirl, UnhappyMeals, Bogszics
2011. augusztus 31. 18:40 #73
TennantLove
TennantLove
 
StátuszSupernatural
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.12.31.
Hozzászólás: 1109
Csatolások: 0
Azonosító: 142192
Offline offline
Igaz Sally Sparrow
2011. augusztus 31. 19:01 #74
Victoria Rainbow
Victoria Rainbow
visszatérő vendég
 
StátuszI'm Kpopper♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.01.
Hozzászólás: 499
Csatolások: 0
Azonosító: 152071
Offline offline
Szerintem hamár korán (10-13 év között) felvannak világosítva a gyerekek az nem árthat nekik.Tisztába kell vele lenniük mi mivel jár..nagyon jo cikk : )
2011. augusztus 31. 19:27 #75
Melindalol
Melindalol
 
StátuszSzép volt fiúk ha már nem mehettünk aranyért akkor elhoztuk a bront.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.06.11.
Hozzászólás: 825
Csatolások: 0
Azonosító: 152743
Offline offline
jó cikk lett de már a mostani fiatalok nagyrésze azok ezeken nő fel sajnos mondjuk vannak kivételek.
2011. augusztus 31. 19:36 #76
Peace_Devil boy
Peace_Devil boy
Supre dan's of care Rarry'ϟ
 
StátuszI'm evil and this is my profillee'ss
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 11.07.10.
Hozzászólás: 1205
Csatolások: 2532
Azonosító: 155057
Offline offline
naomi92 egyetértek!
2011. augusztus 31. 19:37 #77
vampiregomez
vampiregomez
Teen Wolfer
 
Státusznem cserélem Ed Sheerant.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.03.05.
Hozzászólás: 1759
Csatolások: 310
Azonosító: 146677
Offline offline
Nem érzem,hogy túlságosan is értelmes dolgokat tudnák hozzá fűzni a témához mivel még csak 14 vagyok,de azért megpróbálom.Velem anyukám még nem beszélt ilyenekről,de bennem fel sem merültek sosem ilyen dolgok,hogy egy fiúval már lefeküdjek és még egy darabig nem is fog mert nálam nem ez a legfontosabb és sosem lesz az.Még fiúm sem volt és engem nem zavar szerintem semmit nem vesztettem vele.Én teljesen jól megvagyok ezek nélkül a dolgok nélkül.Azokkal a dolgokkal amiket muszáj tudnom tisztában vagyok és nálam itt véget is ér a dolog.A mai lányokkal az a baj,hogy mindenkinek könnyen oda adják magukat és akkor csodálkoznak,ha a férfiak bizonyos szavakat aggatnak rájuk.Mert most már szinte minden fiatal lányból hiányzik a büszkeség és a tartás és még ők kuncsorognak a férfiaknak.Az utcán is egyre több ilyen 15-16 éves lányt látok,de annak a lánynak még véletlenül sem tűnik fel a fiúk szemében a szánakozás. @Sally Sparrow remélem ez már tartalmasabb komment volt és gratulálok szuper cikk lett. : )
6 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, thunderbird, ophely88, DreamerGirl, Bogszics, hailey19
2011. augusztus 31. 20:15 #78
Jessica77
Jessica77
♥Peace♥™
 
Státusz♥ Harry Styles ♥ LA ♥ BTR ♥ summer ♥
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 10.07.25.
Hozzászólás: 2633
Csatolások: 0
Azonosító: 131949
Offline offline
érdekes cikk...de az a helyzet h az a média hibája ha a gyerekek többsége a tv-ből és az internetről tudja meg a dolgokat...bár oké,lehet h a szülők nem beszélnek ezekről a dolgokról a gyerekeikkel,csak hát nem a médiából kéne tájékozódniuk az embereknek/gyerekeknek/...
2011. augusztus 31. 20:25 #79
naomi92
naomi92
visszatérő vendég
 
Státusz"Most múlik pontosan, engedem hadd menjen.... "
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.04.06.
Hozzászólás: 367
Csatolások: 1
Azonosító: 92358
Offline offline
Ez nem ide tartozik, de ,hogy lehet az "esti mesét" 6-os karikára tenni? Mivan, ne legyen a kicsinek gyerekkora?
vampiregomez: nagyon is igazad van smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: thunderbird
2011. augusztus 31. 20:26 #80
- törölt felhasználó -    
jó cikk.. az ilyen filmeken felnőtt gyerekek többsége sztem teljesen normálisnak tartja ezeket a filmeket de ugyanúgy megnézik a korhatáros filmeket is mint a rajzfilmeket
6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!