Starity

katica_1995 profilja

katica_1995 white white  
  • Csatlakozott
  • 2009. október 22.
  • Csoport
  • Tag
  • Titulus
  • visszatérő vendég
  • Születési idő
  • 1995. február 15.
  • Lakhely
  • Veszprém megye
  • Párkapcsolat
  • nem vagyok foglalt
  • Foglalkozás
  • tanulok
  • Kedvenc időtöltéseim
  • zenehallgatás, futás, olvasás, nagy séták
  • Zenei stílusom
  • alternatív rock, post-rock, alternatív elektronikus, akusztikus zene.
  • Imádom
  • csendes eső/havazás, fák, virágok, fény.

katica_1995 még nem állította be a státuszát

katica_1995
Utoljára aktív: 2013.02.24. 09:09Státusz módosítva: 2011.10.23. 17:05

Mi újság nála?

2012.09.18. 20:08katica_1995 új kedvence Nelly Furtado

2012.09.18. 19:07katica_1995 új kedvence Shawn Johnson

2012.09.17. 19:07katica_1995 új kedvence Danny O'Donoghue

2012.03.10. 22:10katica_1995 új kedvence Ayla Kell

2012.01.23. 17:05katica_1995 új kedvence Audrey Hepburn

Bemutatkozás


Kezdem magammal (mert azért ez mégiscsak egy bemutatkozás): ritkán járok fel ide, az a helyzet, úgyhogy ez lehet az oka annak, ha elkések levélválaszokkal, bocsánat. Alapjáraton nem zavar, ha bejelölsz barátnak, sőt amennyiben nem jelölsz be mindenkit, csak az olyanokat, akiket szimpatikusnak találták valamiért, még megtisztelőnek is érzem. Ha pedig van valami közös vonásunk is, akkor meg különösen, szóval, ha ez esélyes, mindenképp örülök, ha bejelölsz.

Szeretem: a művészeteket, a szépirodalmat, a zenét, a megzenésített verseket, filmeket és sorozatokat. Azt, hogy az ízlésem néha egy kis ficammal tarkított, én se tudom nagyon mire vélni. Talán azért van, mert igyekszem beilleszkedni, és erre azt találtam a legjobb módnak, ha megismerek kicsit mindent. Így igazán változatos stílust alakíthattam ki, ami inkább a különböző kategóriák összehasonlítását illeti, ugyanakkor én is beskatulyázható vagyok, akár mindenki más.

Nem tudom mire értékelni a következő személyek munkásságát (nem mondom, hogy utálom őket, éppen csak értékelhetetlen számomra(!) a tevékenységük): magyar és külföldi tinisztárok ( Sp, Lola, Barbee... Miley Cyrus, Justin Bieber, Selena Gomez...), a való villás egyedek, és a show műsorok sztárjai... x-faktor, csillag születik és barátaik. Gondolom ennek az az oka, hogy a zenei ízlésembe sem illik bele, az amit őt képviselnek. Nekem mindannyian felhúzhatóak egy sablonra.

És most jöjjenek a legeslegek.

ZENE

magyar 

harcsa veronika

Harcsa Veronika, - az egyik, ha nem a legjobb magyar jazzénekesnő. Persze jellemző, hogy külföldön még az itteninél is nagyobb visszhangja van, de ez nem jelent semmit. Nem csak, hogy tehetséges, hanem igazán okos is, mivel akár fizikus és matematikus lehetne, ha nem a zenei pályát választotta volna.

Egy igazi szinpadi jelenség. Legalábbis a számomra lenyűgöző, amit csinál. Nagyon bájos és kedves természetű hölgy, tapasztalatból tudom. :))

Quimby, Kispál és a borz,Kiscsillag, Heaven Street Seven, Vad Fruttik, Subscribe, Ágnes Vanilla, Pál utcai fiúk, Hiperkarma, Biorobot, Pluto,

Németh Juci

Németh Juci. - jelenleg a Nemjuci magyar zenekar frontembere, akit a legtöbben talán az Anima Sound System volt énekesnőjeként és/vagy a Kipál és borz De szeretnék című dalának közreműködőjeként ismerhetnek. Nagyon belevaló, vagány 'csajnak' találom, azt hiszem nagyon sokat tanulhat(ná)nak tőle a magyar zeneipar fiatal feltörekvői.

Juci (:Szeretem, hogy laza a stílusa, hogy fontosabb a kényelem számára, mint a divat majmolása. 

"Éneklés közben is meg a hétköznapi életben a legpraktikusabb ruhákat választom, mert nem szeretem, hogyha egyszerűen korlátozva vagyok mozgásban, meg bármiben. Úgyhogy többnyire engem farmerben lehet látni vagy fiús nadrágokban, trikóban. Tehát kicsit  a feslettség jellemző rám." Ritka az ilyen...


külföldi:

RadioheadRadiohead, - az abszolút kedvenc. A minden. Az igazi zene. Sokan depresszívnek találják a munkásságukat, én inkább mélnyek gondolnám... amit csinálnak művészi, eredeti és profi. A zenéjük és a szövegeik is annyira átérezhetőek... annyira tökéletesen valósak. Eddigi tapasztalataim során nem akadt olyan szituáció rövid életemben, amihez nem adhattak volna bátorítást, együttérzést... amikor nem azt üzenték volna egy dalukkal, hogy nem vagyok egyedül, hogy amit érzek, azt más is, csak talán máshogy. 

 

"If you try the best you

If you try the best you can

The best you can is good enough"

A szövegeik felérnek a legszebb költeményekkel. Nagyon sokat jelentenek nekem. A legjobbak. ♥

Koncertjük Prágában.

továbbá: Explosions in the sky, Hammock, Nirvana, Placebo, Ane Brun, The National, David Bowie, Björk, Hurts, Sting, Red Hot Chili Peppers, Agnes Obel, The Cure, Taylor Momsen, Keane.

FILMEK

Engedj be, - legszebb film a szerelemről. Két gyerek, beszédes csend, jelentős szavak. Feltétlen bizalom, törődés, védelem. Csak így címszavakban, nem írnék róla kisregényt. Mindenesetre érdemes megnézni. Csodálatos az egész.Let the right one in

A zene lenyűgöző, Johan Söderqvist zseniális zeneszerző. A dallamok tökéletesek, jókor a megfelelő helyen, varázslatosan szólalnak meg.

Eleve nagyon szeretem Svédországot, a havazást, és azt az egyszerű világot, ami ott van. 

És a vámpírszituáció, kicsit horrorisztikus, elégszer véres, azt hiszem feltétlen nekem való közege van az egész történetnek.


Elcserélt életek, Felperzselt föld, Ne engedj el, Közelebb, Charlie és a csokigyár, Forest Gump, Halott menyasszony, Az Álmosvölgy legendája.

Fekete hattyú black swan

Mindig is érdekelt a pszihológia, bizonyára ez az oka annak, hogy élvezem a pszihothrillereket.

És Darren Aronofsky... nem számíthattam rosszra tőle. Az ember azt hinné, nem százas. Aztán mégis. Elég egy kép, és már eszünkbe se jutna, hogy ez ugyanaz az ember, aki a Pi vagy a Rekviem egy álomért című filmeket rendezte. Egy profi.

A film maga lenyűgöző, Natalie csodás. Aki látta, tudja. Vagy akár azt is mondhatnánk: 'tökéletes volt'.

nina ballet shoes


SOROZATOK

dexterDexter, - igaz még csak most kezdtem neki a sorozatnak, de... Wáó. Fergeteges. Nagyon tetszik a sztori, a gondolkozási mód, olyan őrületes világot mutat meg a főhös a saját szemén keresztül, ami nekem örökké ismeretlen marad. Dexter gondolatai kellőképpen betegek, egy igazi szociapata, lelkiismeretlen, ösztönlény. Zseniális.

És a vér... az élete, a rituáléja.

'Az emberek azt hiszik, vicces dolog úgy tenni, mintha szörnyek lennének. Én azzal töltöm az életem, hogy úgy teszek, mintha nem lennék az.'

Dexter halloweenkor

Smallville,- az a sorozat, amit a leghosszabb ideje (talán már 8 éves korom óta) figyelemmel követek. ÉsClana végsősoron nekik köszönhetem, hogy megismerhettem a Radiohead-et, túgyhogy ők maradnak a legrégibbek és a legjobbak is.

Bár bevallom, amikor Lana kikerült a képből, magára hagytam. Ez van. Nélküle nem ugyanaz. Nem Lois ellen van kifogásom, de imádtam Lana-t. Nekem Clana örök.

ChloePersze ott van még Chloe is, akivel minden lány együtt tud érezni, aki valaha is jobban szerette a 'megengedettnél' a legjobb (fiú)barátját. Az okos újságírólány, aki mindent felderít, ami ismeretlen. Ennyi ő nagy vonalakban, és jóval több, ha Clark is bekerül a képbe. De jellemzően érdekesebb, mint Lana, kevésbé kiszámítható a történet azon vonala, amelyet ő képvisel.

A sorozat maga rendesen megmozgatja az agykerekeket, ha már tartunk a százmilliomodik gonosztevőnél és epizódnál, ugyanakkor elég izgalmas és változatos is tud lenni. Bevallom meg lehet őrülni, merthogy itt már minden volt: halottak szálltak meg testeket, voltak vámpírok, boszorkányok, földönkívüliek, megesett, hogy valaki visszatért a halálból, és megannyi kriptoni képesség bolygatta fel a főhösök normálisnak és átlagosak egyáltalán nem mondható hétköznapjait.

De azért szerettem. Tényleg. Még most is.

továbbá: A mentalista, Döglött akták, Dr. Csont, Grace klinika, True Blood, Vámpírnaplók.

SZÍNÉSZEK

Johnny Depp, Natalie Portman, Lina Leandersson, Kare Hedebrant, River Phoenix, Keanu Reeves, Raplh Fiennes, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Carey Mulligan, Kate Winslet, Keira Knightly, Leighton Meester, Hilary Swank, Reese Witherspoon.

...szerkesztés alatt áll. (még nem is fejeztem be, és már egy kisregényen vagy túl, gratulálok, ha sikerült végigolvasni, és köszönöm.)

Kedvenc sztárok

1 Thom Yorke
2 Kurt Cobain
3 Harcsa Veronika
4 Johnny Depp
5 Natalie Portman
6 Németh Judit
7 Ágnes Vanilla
8 Brian Molko
9 Lina Leandersson
10 Kare Hedebrant
11 Ane Brun
12 Alejandro González Iñárritu
13 Brandon Boyd
14 Cate Blanchett
15 Agnes Obel
16 Björk
17 Kristin Kreuk
18 Tom Welling
19 Brad Pitt
20 Angelina Jolie
21 Michael C. Hall
22 Carey Mulligan
23 David Bowie
24 Darren Aronofsky
25 River Phoenix
26 Keanu Reeves
27 Ralph Fiennes
28 Sandra Bullock
29 Kiss Tibor
30 Varga Livius
31 Lovasi András
32 Rudolf Péter
33 Theo Hutchcraft
34 Sting
35 Anthony Kiedis
36 Flea
37 Robert Smith
38 Kate Winslet
39 Keira Knightley
40 Taylor Momsen
41 Leighton Meester
42 Hilary Swank
43 Simon Baker
44 David Boreanaz
45 Nina Dobrev
46 Paul Wesley
47 Ian Somerhalder
48 Reese Witherspoon
49 Kathryn Morris
50 Anna Paquin
51 Stephen Moyer
52 Alexander Skarsgård
53 Kristin Bauer van Straten
54 Meryl Streep
55 Hayden Christensen
56 Ewan McGregor
57 Patrick Dempsey
58 Ellen Pompeo
59 Meg Ryan
60 Lars von Trier
61 Ginnifer Goodwin
62 Rachel Weisz
63 Abigail Breslin
64 Genevieve Hannelius
65 Dakota Fanning
66 Bérczesi Róbert
67 Tom Chaplin
68 Roatis Andrea
69 Lux Ádám
70 Viczián Ottó
71 Andrew Garfield
72 Hugh Laurie
73 Rowan Atkinson
74 Jennifer Morrison
75 Josh Dallas
további kedvencek

Randomképek

creep lyrics.jpg
true love waits lyrics.jpg
in limbo lyrics.jpg
where i end and you begin lyrics.jpg
15 steps lyrics.jpg
there there lyrics.jpg
2+2=5 lyrics.jpg

Barátok

cutefanni
cutefanni

visszatérő vendég

devilrose
devilrose

Her Majesty Imperator

Vampen
Vampen

visszatérő vendég

Kit-tus96
Kit-tus96

why don't you like me?

AvrillirvA
AvrillirvA

visszatérő vendég

Vikicee
Vikicee

új tag

Barbygirl95
Barbygirl95

'M'aime pour qui je...

nothingcanstopme
nothingcanstopme

Extinct ♥

allyangel
allyangel

chicken-y.™

Eszty Morgan
Eszty Morgan

♥Team Nikolas♥

andlok
andlok

új tag

Bamby
Bamby

visszatérő vendég

Zsancyy
Zsancyy

visszatérő vendég

Camila
Camila

visszatérő vendég

KittiKalasz
KittiKalasz

új tag

vampire baby
vampire baby

új tag

heyitsamyMT
heyitsamyMT

▪chatnoir

dszasza99
dszasza99

új tag

adriienn96
adriienn96

serendipity™

Üzenőfal

Dodóóó szavaztam

2012.02.21. 20:08

Dodóóó Szia! Bocsi de töröltem a kapcsolatot mert soha nem beszéltük remélem nem haragszol :)

2012.02.05. 10:10

Szia!Szavazatam a profilodat nagyon tetszik*-*Az avatarod is nagyon gyönyörű:)

2011.11.01. 15:03

szia ... nagyon szupi a profilod nekem is ugyanilyen hátterem van :)

2011.09.12. 19:07

Lilly98 szavaztam, mert tetszik a profilod

2011.08.16. 21:09