"Boldog a gyűjtőszenvedély-áthatotta ember", valahogy így mondta a német irodalom egyik klasszikusa, Goethe is. De vajon ez valóban mindig, minden esetben így van?
A teljes cikkhez kattints ide!
Boldog a gyűjtőszenvedély-áthatotta ember?
2011. szeptember 03. 11:51
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
2011. szeptember 03. 11:56
|
Jónás Csillavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.29. Hozzászólás: 375 Csatolások: 0 Azonosító: 159648 offline
|
én is gyűjtöm az ismerősöket facebookon...de nem betegesen...
xDD
2011. szeptember 03. 11:59
A fészbúk pont nem jön ide - az nem kézzel fogható dolog, az csak egy olyan dolog, amivel dicsekedni lehet, szerintem ez nagyon nem tartozik ide.
2011. szeptember 03. 12:00
|
|
Ninaa.♛ smuldersholic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.25. Hozzászólás: 1118 Csatolások: 117 Azonosító: 144054 offline
|
A cikk utolsó előtti bekezdésében van egy olyan mondat,hogy ne vagy csak különleges esetekben kötődjünk tárgyainkhoz,ez utóbbival egyetértek, hisz egy szerencseérme például sokat jelenthet. Amúgy az a panellakása,amiben halomban van a szemét tudtommal nem itt Veszprémben van,de a városban egy kertes házban élt egy öregember,akinek a házában már meg sem lehetett mozdulni szinte a szeméttől, és a halála után ott maradt.
2011. szeptember 03. 12:06
Erről a jelenségről még egy South Park részt is készítettek (: Én például évek óta energiaitalos dobozokat gyűjtök, de csak a 250ml méretűeket. Idén a születésnapomra az egyik barátom megszerzett nekem egyet amit csak jövőre hoznak forgalomba Magyarországon. Azt hittem, kiugrok a bőrömből : DDD
2011. szeptember 03. 12:06
|
|
Marina SalvatoreGoth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.29. Hozzászólás: 5443 Csatolások: 2807 Azonosító: 150271 offline
|
Huh...én nagyon sok mindent gyűjtöttem...^^
2011. szeptember 03. 12:07
Hú, én régen szalvétákat gyűjtöttem, bátyám mindig hozott haza a katonaságból frisseket
Aztán jöttek a szárított növények, tele volt velük a német szótáram, csak aztán nagy részük eltűnt, szerintem valamelyik lexikonban bujkálhatnak, mivel pár éve használni kezdtem a szótárt
Voltak még kártyák, chipses játékok, és van egy kisebb hajókollekcióm, mivel imádom őket A Karib-tenger kalózai egykori premierje óta
Igazából nagyon tárolgatós vagyok, minden szir-szart megőrzök, mostanság rászoktam arra, hogy a fontos, emlékezetes dolgok maradványait őrizzem. A gépen ugyanez a helyzet, rengeteg régi dokumentum és kép foglalja a helyet, és lassan már többet foglalnak, mint a filmek, mégsem tudok megválni tőlük. Jó érzés visszanézni őket, nosztalgiázni és eltöprengeni, hogy soha nem tér vissza az az időszak.
Igazából nagyon tárolgatós vagyok, minden szir-szart megőrzök, mostanság rászoktam arra, hogy a fontos, emlékezetes dolgok maradványait őrizzem. A gépen ugyanez a helyzet, rengeteg régi dokumentum és kép foglalja a helyet, és lassan már többet foglalnak, mint a filmek, mégsem tudok megválni tőlük. Jó érzés visszanézni őket, nosztalgiázni és eltöprengeni, hogy soha nem tér vissza az az időszak.
1 felhasználónak tetszik:
thunderbird
2011. szeptember 03. 12:10
Nekem a mániám, hogy mindig gyűjtök valamit...
szerintem nagybátyámtól örököltem.
2011. szeptember 03. 12:18
én banánmatricákat gyüjtök már 3 éves korom óta XDXDXD
2011. szeptember 03. 12:19
|
|
Cute girl 998suicide blonde |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.19. Hozzászólás: 11981 Csatolások: 4586 Azonosító: 158722 offline
|
Hát,én nem vagyok mániákus gyűjtő,de azért én is gyűjtök egy pár dolgot...legfőképp kavicsokat,
meg képeslapot,amúgy nagyon jó cikk.
meg képeslapot,amúgy nagyon jó cikk.
2011. szeptember 03. 12:31
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
A gyűjtő szenvedéllyel addig nincs probléma, amíg nem esünk át a ló másik oldalára.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2011. szeptember 03. 12:33
|
|
Small Selena .ℒℴνℯ♥ ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.25. Hozzászólás: 2631 Csatolások: 39 Azonosító: 159323 offline
|
Én így a ruhákkal vagyok nem merek semmit se ki dobni vagy oda adni másnak :S.
2011. szeptember 03. 13:02
Hát én gyűjtöttem matricákat amiket cserélgettem is.Volt vagy 4 matrica albumom
Aztán még ott voltak a kavicsok,bélyegek meg a hógömbök
De már egyiket sem gyűjtöm.
Aztán még ott voltak a kavicsok,bélyegek meg a hógömbök
De már egyiket sem gyűjtöm.
2011. szeptember 03. 13:06
|
|
rachellaEchelonMuserGlambert |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.11. Hozzászólás: 1591 Csatolások: 0 Azonosító: 147043 offline
|
Jó, hogyha valakinek a gyűjtögetés a hobbija, szereti csinálni, örömet okoz neki, de nem szabad, hogy beteges mániává fajuljon!
Én régebben gyűjtöttem gyertyákat, matricákat, kacsa-plüssállatokat most pedig ilyen kis üveg-állatkából van elég sok.
Én régebben gyűjtöttem gyertyákat, matricákat, kacsa-plüssállatokat most pedig ilyen kis üveg-állatkából van elég sok.
2011. szeptember 03. 14:09
|
|
Lindsay019Disney princess♔ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 08.04.22. Hozzászólás: 4957 Csatolások: 54911 Azonosító: 58811 offline
|
Én is gyűjtögetek mindenfélét.
Alapjában véve ott van a testvéremmel közös Walt Disney gyűjteményünk. És valóban elég boldogok vagyunk, mikor új dologgal gazdagodik, bár ez nálunk főként a VHS-ekre vonatkozik.
A magazingyűjtésem talán még nem beteges, mert nem mindegyiket gyűjtöm össze, de azért van már egy-két kupac.
Mondjuk régen mi is gyűjtöttünk szalvétát, vagy éppen az aktuális példaképről egy-egy albumot (najó, az Olsen ikrekről volt, aztán később Lindsayről). De amúgy egyik kedves ismerősömnek is Lindsay Lohan gyűjteménye volt, és ő elküldte nekem postán karácsonyi ajándékként, szóval ő ezt a variációt választotta. 
Amúgy nemrég olvastam a Szűz csillagjegy általános jellemzését, melyben az is szerepel, hogy minden Szűz gyűjt életében legalább egyszer valamit, így nálam ebből is adódhat.
Amúgy nemrég olvastam a Szűz csillagjegy általános jellemzését, melyben az is szerepel, hogy minden Szűz gyűjt életében legalább egyszer valamit, így nálam ebből is adódhat.
Cara Delevingne bevallotta: összejött Amber Hearddel
Cara Delevingne bevallotta: összejött Amber Hearddel
A magánéletéről mesélt.
Millie Bobby Brown szerint kibírhatatlan volt az Enola Holmes 3. forgatása
Millie Bobby Brown szerint kibírhatatlan volt az Enola Holmes 3. forgatása
Elárulta, mi okozta a legnagyobb gondot.
Így tündökölt Selena Gomez Taylor Swift esküvőjén - fotó!
Így tündökölt Selena Gomez Taylor Swift esküvőjén - fotó!
Hát persze, hogy ő is ott volt!
"Nagyon tapadós tud lenni" - itt az igazság Ariana Grande szakításáról
"Nagyon tapadós tud lenni" - itt az igazság Ariana Grande szakításáról
Újra szingli az énekesnő.
Ez az, amit Millie Bobby Brown a mai napig nem tudott megtanulni a Stranger Things miatt
Ez az, amit Millie Bobby Brown a mai napig nem tudott megtanulni a Stranger Things miatt
Kimaradt sok dolog az életéből.
Nicola Peltz a bátyja lagzija kapcsán szólt be Brooklyn Beckham kishúgának
Nicola Peltz a bátyja lagzija kapcsán szólt be Brooklyn Beckham kishúgának
Még mindig csatázik a két család.