Egy frissen végzett kutatás eredményei szerint, a népszerű SpongyaBob Kockanadrág rajzfilm nincs jó hatással a gyerekekre.
A teljes cikkhez kattints ide!
Kártékony SpongyaBob
2011. szeptember 14. 09:12
Ejj, pont hallottam a rádióba Szerintem amúgy hülyeség :'D Szeretem nézni, mert vicces (höö 14 évesen :'D), de szerintemsem ilyen kicsiknek készült.
2011. szeptember 14. 09:15
Höh, nekem ez a második kedvenc mesém, legalábbis amit tv-ben nézek, pedig nem vagyok 11 éves
Amúgy elég sok hüleség van benne, úgyhogy káros lehet az agyra
Amúgy elég sok hüleség van benne, úgyhogy káros lehet az agyra
2 felhasználónak tetszik:
Pandus,
thunderbird
2011. szeptember 14. 09:34
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12526 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
„Valójában nem maga a televízió a hibás, sokkal inkább a szülő felelőssége, hogy odafigyeljen gyermeke tévézési szokásaira, és megválogassa, hogy mik azok a műsorok, amelyeket megnézhet”
De, a televizió is hibás. Ha a Spongyabob kártékony, akkor rakjanak rá 16-os karikát és adják este 9 után, ne a délelötti matinéban. Ahhoz, hogy a szülői is el tudja dönteni, hogy kártékony vagy nem, akkor meg kellene néznie elötte. Egy szülő sem feltételezi, hogy ha már bevezették ezt a rohadt karikázást, hogy reggel vagy délelött olyan mesét(?) adnak a tvben ami káros. Tipikus példája annak, hogy sem a készítők, se a műsorszerkesztők, sem a szülők nem tudják, hogy az adott rajzfilm kinek, melyik korosztálynak szól. Mindenki csak a másikra mutogat.
De, a televizió is hibás. Ha a Spongyabob kártékony, akkor rakjanak rá 16-os karikát és adják este 9 után, ne a délelötti matinéban. Ahhoz, hogy a szülői is el tudja dönteni, hogy kártékony vagy nem, akkor meg kellene néznie elötte. Egy szülő sem feltételezi, hogy ha már bevezették ezt a rohadt karikázást, hogy reggel vagy délelött olyan mesét(?) adnak a tvben ami káros. Tipikus példája annak, hogy sem a készítők, se a műsorszerkesztők, sem a szülők nem tudják, hogy az adott rajzfilm kinek, melyik korosztálynak szól. Mindenki csak a másikra mutogat.
7 felhasználónak tetszik:
Grace Benning,
Sally Sparrow,
UnhappyMeals,
Lady Suzy,
ophely88,
lizz,
thunderbird
2011. szeptember 14. 09:52
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3304 Azonosító: 133484 offline |
Én szeretem a SpongyaBobot, de én felnőtt ember vagyok. El tudom dönteni mi és mikor jó nekem. Azt már én is észrevettem, hogy olyan agybutító, hogy pár perc elteltével szinte leáll az agyam és csak bámulom a képernyőt bambán. Gyerekeknek semmiképp nem való, én azt gondolom. Legfőképpen nem 4 éves gyermekeknek, akiknek még stimulálni kell az agyműködését, akiket okítani, fejleszteni kell. Egy 12-13 éves már nem úgy veszi fel a dolgokat, de szerintem a SpongyaBob pont úgy a felnőtteknek szól inkább, mint a South Park, vagy a Family Guy és a hasonlók. Manapság nagyon kevés tévéműsort csinálnak gyerekeknek. Felnőttek készítik ezeket a sorozatokat a saját ízlésviláguknak megfelelően. Az a baj, hogy vagy felnőtteknek szóló meséket csinálnak, vagy abban a tévhitben élnek, hogy a gyerekek hülyék és ez alapján állítanak össze bizonyos karaktereket, történeteket. Mind a kettő téves elgondolás. Ideje volna a gyerekeket megkérdezni, hogy mit szeretnének nézni, mert úgy gondolom, hogy a Godzilla és a hasonló, agresszív, semmitmondó förmedvények nem nekik valók és talán nem is szeretnék őket, ha lenne más, igazán foguk alá való.
_ToTo_,
thunderbird
2011. szeptember 14. 10:50
Czuppon Mónikavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.03.21. Hozzászólás: 396 Csatolások: 562 Azonosító: 90871 offline |
Ez hülyeség!!!Nincs olyan mese amiben nem lenne valami agresszió(Hófehérke,Magyar népmesék)!Pár évvel ezelőtt a Micimackót is támadták!Most pedig Spongyabobot.Nagyobb hülyeségnek tartom "junior"cím alatt leadott "Dóra a felfedező"-t,nem csakhogy agyfárasztó,de legtöbbször valótlan dolgokat állít!Vagy ez nem számít?
Egyébként pedig a szórakozás az szórakozás,a nevelés az nevelés,még négy évesen is ,ne aggódj a gyerek nem fog a víz alatt herkentyű burgereket sütni:)
Egyébként pedig a szórakozás az szórakozás,a nevelés az nevelés,még négy évesen is ,ne aggódj a gyerek nem fog a víz alatt herkentyű burgereket sütni:)
2011. szeptember 14. 10:54
Janiedreamer ^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.02. Hozzászólás: 6051 Csatolások: 43 Azonosító: 142376 offline |
Egyrészről igaz, hogy nem épp 4 éves piciknek tervezték, mársézről... 18 vagyok, mostanában nem igazán nézek SpongyaBobot, de mivel 11 éves koromban azt se tudtam mi az a Nickelodeon, így akkor sem nézhettem. 15-16 évesen néztem én kb és hát igencsak leszívta az agyam a hülyeségeivel, ezért megértem, hogy "káros".
2011. szeptember 14. 11:16
Annusivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.08. Hozzászólás: 229 Csatolások: 6 Azonosító: 152568 offline |
én amikor olvastam a címet komolyan magamba egy nagyon szép szót mondtam el . káros? mi a fene káros benne? hogy beszélnek benne , csúnyán ?! hülyeség az hogy káros
2011. szeptember 14. 11:27
Roxxy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.20. Hozzászólás: 1578 Csatolások: 83 Azonosító: 145846 offline |
Annusi!A te korosztályodra már nem,de azért egy 3-5 éves más dolog.A legtöbb mese egyébként szintén ilyen,de ha normális szülei vannak a gyereknek,akkor elmagyarázzák,hogy ha valakit lecsapsz egy serpenyővel,akkor utána nem szaladgál tovább jókedvűen,mint mondjuk a Tom&Jerry-ben...
2011. szeptember 14. 12:10
sziszuska29 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.07. Hozzászólás: 519 Csatolások: 0 Azonosító: 130811 offline |
aztán gondolkodok,hogy miért vagyok hülye
2011. szeptember 14. 12:51
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10970 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline |
Jajj, hogy én mennyire ki nem állhatom ezt a "mesét"... Ez szerintem mindenkire nézve káros korosztálytól függetlenül, de mindegy, ez privát véleményem...
UnhappyMeals,
ophely88
2011. szeptember 14. 12:58
Pandus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.05. Hozzászólás: 629 Csatolások: 396 Azonosító: 134321 offline |
Ennyi erővel ma már akkor a gyerekek rajzfilmet se nézhetnének. Minden egyes rajzfilmben megtalálható az erőszak, ha csak visszanézzük a régieket is, Aladdin, vagy amit egyik hozzászóló írt, Hófehérke...igaz, hogy ezek a mesék még értelmesek voltak. Imádom a meséket, de ma már bele sem pillantok az ilyen Disney Channel féle mesékben.
Btw én szeretem a Spongyabobot, iszonyú hülyeség, de jópofa.
Btw én szeretem a Spongyabobot, iszonyú hülyeség, de jópofa.
1 felhasználónak tetszik:
thunderbird
2011. szeptember 14. 13:15
Én számtalanszor néztem ezt a mesét régen is sőt még most is belelesek néha.Semmi olyat nem tartalmaz ami káros lehetne.Ráadásul a szülő felelőssége is ez,nem csak a csatornáé.Ha úgy látja hogy az az ő gyerekére rossz hatással van,egyszerűen ne engedje hogy nézze.Hibáztatni mindig könnyű de megoldani már mindjárt nehezebb.
1 felhasználónak tetszik:
thunderbird
2011. szeptember 14. 13:17
Spongyahodor |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.28. Hozzászólás: 2272 Csatolások: 214 Azonosító: 141897 offline |
imádom a Spongyabobot. Látszik a nevemből is. Nekem erről az a véleményem, hogy lehet tv-t is nézni, csak megfelelő mértékkel. nem normális, ha egy 4 éves gyerek napi 5 órákat tv-zik. Amúgy igaza van David Bittler -nek a Spongyabob tényleg nem a 4 éves korosztálynak készült, ezért is ment korábban a VIVA Tv-n. Ami pedig azt illeti, hogy káros a gyerekekre, arra csak annyit, hogy nem egy rajzfilmnek kell példát mutatni a gyerekeknek.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.