A Billboard nem a piacot akarja befolyásolni, hiszen az ingyenes vagy ahhoz közelítően olcsó termékek valójában nem reprezentálják a piaci trendeket.
A teljes cikkhez kattints ide!
A Billboardnak nem kell Gaga olcsó lemeze
2011. november 21. 08:52
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12526 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline |
2 felhasználónak tetszik:
ophely88,
Black Hearth2
2011. november 21. 10:02
amileroablevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.03. Hozzászólás: 130 Csatolások: 0 Azonosító: 146545 offline |
Ez így teljes mértékben korrekt. Szerintem teljes mértékben igazuk van, de ezt nem Lady Gagára kellene kihegyeznie a cikknek, mert nem ő az egyetlen előadó, aki szinte már ingyen árusítja a lemezeit, még bőven lehetne példákat sorolni. Tény, hogy a többi előadóval szemben nem volt korrekt, hogy olyan dalok uralták a slágerlistákat, amelyek olyan olcsóak voltak, hogy elengedhetetlenül nagyobb eladást produkáltak, ezzel nagyobb reklámot csinálva az adott előadónak. Ugyanezek az albumok a rendes piaci árral nyilván kevesebb eladást produkáltak volna, hiszen aki amúgy ingyen töltötte le volna őket, másfél dollárt azért már nem sajnált az eladótól erre. Más előadók átlag 12 dollárért adják dalaikat az itunes-on. Mondjuk még a 4 dollár is sokkal kevesebb, mint az átlag piaci ár. De ez van. Azonban végre valaki belátta, hogy az ilyen eladással bíró albumok nem a valós képet mutatják...
2011. november 21. 10:03
Aymeeúj tag |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 11.11.20. Hozzászólás: 46 Csatolások: 0 Azonosító: 164140 offline |
Istenem.. És ha ingyen osztogatja a lemezét, akkor mi a franc van? Akkor is lesz több millió rajongója, meg akkoris ha drágábban adja. Nem kerül fel. Nem baj. Attól még el fog fogni a lemezeiből az első évben 10 millió ha felkerül ha nem.
2011. november 21. 11:02
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline |
Szerintem is teljes mértékben igazuk van.
2011. november 21. 11:03
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline |
Teljes mértékben egyetértek. A Billboard helyes lépésre szánta magát. Egy menő énekesnek ez nagy érvágás bár szerintem a probléma gyökerénél ragadunk le megint, hiába emelik az árat, az emberek ugyanúgy megveszik, max valamicskét csökken az eladás, de az arányaiban nem látszik meg pl a cikkben felhozott Lady Gagánál. Támogatom a Billboard ötletét és bár mást is, ha akadna ötletük arra, hogyan lehetne kiszórni a tucatelőadókat a listáról, hogy végre megint olyanok kerülhessenek fel, akik megérdemlik és kemény munkával jutnak a listára.
Köszi a cikket TOTO
Köszi a cikket TOTO
2011. november 21. 12:43
Ezért tudnak manapság ilyen tehetségtelen 0 hanggal megáldott (vagy éppen megvert) tehetségtelenségek első helyre kerülni a Billboard Hot 100-on. Régen a valódi lemezeladás és a rádiós játszás (MediaBase) számított. Manapság elég, ha az iTunes-ról leszeded a dalt 128 Ft-nak megfelelő összegért. 2001 előtt pedig a valós lemezeladás számított. Ezek szerint nagyon úgy tűnik, hogy Amerikában a WC papír is többe került, mint mondjuk Gaga BTW-copy albuma:)
2011. november 21. 14:49
Toxicpeligroso™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.27. Hozzászólás: 2631 Csatolások: 5538 Azonosító: 150146 offline |
Nem furcsa az, hogy amikor megláttam a cikk címét már azonnal sejtettem, hogy ki a szerzője? Ez a képválasztás is pont olyan, amilyet elvártam... A cikkhez annyit, hogy szerintem ez egy fölösleges lépés volt a Billboard részéről.
2011. november 21. 15:05
rideawhitehorsemiss wrestlemania |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.18. Hozzászólás: 1145 Csatolások: 31 Azonosító: 136706 offline |
A másik pedig az, hogy az albumot már 7 millió példányban adták el világszerte, ebből fél millió az, amit az Amazonról vettek meg.
2011. november 21. 15:10
rideawhitehorsemiss wrestlemania |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.18. Hozzászólás: 1145 Csatolások: 31 Azonosító: 136706 offline |
Nincs ezzel az új rendszerrel semmi baj, sőt. De ne csináljunk úgy, mintha Gaga lenne itt a bűnbak, ahogy azt amileroable is írta, nem ő az egyetlen, akinek az albuma ilyen áron volt árusítva.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.