Kegyetlenség a tanulók számára a koránkelés
2013. április 25. 17:13
Na végre! Am ha mindenki ezt mondja akkor miért az ellenkezője van a rendszerbe stb? Na mind1....
2013. április 25. 17:19
Idézet (ABBAMania @ 2013.04.25. 17:16)
Charlotte Benning (16:38-kor), teljes mértékben egyetértek! És még hozzátenném, hogy Hoffmann Rózsa pedig tűnjön el a politikából.
Rózsikát inkább végigrángatnám egy "reggel 5-kor kelünk és délután 4-ig suliban vagyunk, miközben mindenfélével tömik a fejünket" napon. Rá is ráférne még némi iskolapad.
2 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow,
Alison Lerman
2013. április 25. 17:20
Idézet (Lizzanna @ 2013.04.25. 17:13)
Na végre! Am ha mindenki ezt mondja akkor miért az ellenkezője van a rendszerbe stb? Na mind1..
Mert azt hiszik, hogy a diákok hülyék és mindent meg lehet velük csinálni. Hát a felsőoktatási törvény alapján már rájöhettek volna ennek az ellenkezőjére.
2013. április 25. 17:22
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9491 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline |
szerintem senki sem halna bele, ha 2 órával korábban kezdődne a suli és 2 órávval később kellene akk hazamenni. nagy cucc.
am én 23:00-01:00 terjedő skálán fekszem le, de valamikor már 6 előtt ébren vagyok..:/
am én 23:00-01:00 terjedő skálán fekszem le, de valamikor már 6 előtt ébren vagyok..:/
2013. április 25. 17:22
Én 6-kor szoktam kelni, mert egy órára lakom a sulitól. Minden nap hét órám van, csütörtökönként pedig 8, a mindennapos tesi miatt nekünk van az egyik legtöbb óránk a suliban. Ezzel még annyira nincsen bajom, bár elég fárasztó, de rengeteg leckét, tanulnivalót kapunk. Mivel a hazaút visszafelé is egy óra, ezért olyan 4-re vagy 5-re érek haza. Körülbelül 6-kor kezdek tanulni, ami eltart úgy 8-ig vagy 9-ig. Vagyis egész nap tanultam, nemcsak a suliban, de otthon is és semmi időm nem maradt arra, hogy bármi olyat csináljak ami szórakoztat vagy kikapcsol. Ezért maradok fent 10-ig vagy 11-ig, hogy mondjuk olvassak vagy tv-zek egy kicsit. A hétvégék se sokkal jobbak, csak annyival, hogy tovább lehet aludni, egyébként minden tanár besűrít egy csomó dolgozatot témazárót, vizsgát vagy beadandót a következő hétre, így állandóan fáradt vagyok.
2013. április 25. 17:24
Idézet (Elody @ 2013.04.25. 17:22)
szerintem senki sem halna bele, ha 2 órával korábban kezdődne a suli és 2 órávval később kellene akk hazamenni. nagy cucc.
Nem azt akartad írni, hogy két órával később kezdődjön a suli?
2013. április 25. 17:26
Lady Suzy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.06.11. Hozzászólás: 8501 Csatolások: 349881 Azonosító: 98426 offline |
Nekem halálom a koránkelés. Egyszerűen nem tudom magam kipihenni azzal a tudattal, hogy másnap kelnem kell 6-kor. Hiába fekszem le 8-9 körül, ugyanolyan fáradt leszek másnapra. Itt előttem említették a buszjáratokat Komárom-Oroszlány térségében, én ebből a szempontból szerencsésebb vagyok, mert Komáromban és a környéki kis falukban/településekben 20-40 percemként indítanak buszt, így ha lekésem a szokásos 7 órai buszomat, 7:40-kor jön egy új, maximum becsöngetésre esek be. Inkább télen vannak itt a nehézségek, mikor sok hó van, csúszik az út, késnek a buszok stb. A kedvencem, mikor eleve nem is küldenek buszt, én meg álljak kint egy órát a buszmegállóban szétfagyva. Aztán meg mentegetőzz az iskolában, hogy mégis miért késtél.
Pöttömke,
Alison Lerman
2013. április 25. 17:28
mind1nekedA Starity macskásnénije^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.22. Hozzászólás: 5547 Csatolások: 0 Azonosító: 194508 offline |
eztse tudtam
2013. április 25. 17:29
Idézet (Lady Suzy @ 2013.04.25. 17:26)
Nekem halálom a koránkelés. Egyszerűen nem tudom magam kipihenni azzal a tudattal, hogy másnap kelnem kell 6-kor. Hiába fekszem le 8-9 körül, ugyanolyan fáradt leszek másnapra. Itt előttem említették a buszjáratokat Komárom-Oroszlány térségében, én ebből a szempontból szerencsésebb vagyok, mert Komáromban és a környéki kis falukban/településekben 20-40 percemként indítanak buszt, így ha lekésem a szokásos 7 órai buszomat, 7:40-kor jön egy új, maximum becsöngetésre esek be. Inkább télen vannak itt a nehézségek, mikor sok hó van, csúszik az út, késnek a buszok stb. A kedvencem, mikor eleve nem is küldenek buszt, én meg álljak kint egy órát a buszmegállóban szétfagyva. Aztán meg mentegetőzz az iskolában, hogy mégis miért késtél.
Nekünk egyszer télen nem hitték el, hogy azért késtünk, mert befagytak a váltók és egy órát vesztegeltünk egy helyben. Most meg ugye vidéken sok helyen ritkították a járatokat, nehogy már mindenkinek jó legyen ugye. Én hála égnek helyben melózok, így nem kell tömegközlekednem, de még emlékszem a telekre, meg a nyári megolvadt sínekre.
Pöttömke,
Alison Lerman
2013. április 25. 17:34
riri17coup d'état |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.18. Hozzászólás: 15998 Csatolások: 3351 Azonosító: 141001 offline |
Hát én városban lakom, de kiskoromba még bejárós voltam, és megszoktam a koránkelést, így általában fél 6-kor kelek. Fél 3 körül érek haza, kivéve akkor, ha 8 órám van, akkor 4 körül. Bár hétvégére már kész roncs vagyok, de már megszoktam..
2013. április 25. 17:35
És hülyét kapnék és kapok, ha nem vagyok otthon, legalább is sulin kívűl már fél kettőkor, és ha ennek az az ára, hogy 6:55-re már bent vagyok a suliba, hát istenem, ilyen az élet, Nekem tökéletes, hogy van mikor már 11:00-ra otthon vagyok. Különben is ilyenkor alig vannak a villamosokon, mindig van ülő hely, én megszoktam az 5 órás kelést. Elaludni pedig 23:00 - 01:30 között szoktam
2013. április 25. 17:36
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9491 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline |
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.04.25. 17:24)
Nem azt akartad írni, hogy két órával később kezdődjön a suli?
de igen xd ez is bizonyítja hogy fáradt vagyok :'D (pedig most kivételesen nem érzem magam annak)
2013. április 25. 17:41
lola97122×Jigoku Shoujo× |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.21. Hozzászólás: 3206 Csatolások: 685 Azonosító: 143769 offline |
Ha időben lefeküdnének, akkor nem lenne ilyen problémájuk. Én este 10-kor lefekszem és 6 óra, fél 7 fele ébredek. Sőt, előfordul hogy korábban, pedig nekem általában 9-re, 10-re vagy 11-re kell bemennem a suliba, szóval nyugodtan aludhatnék tovább, de nem teszem, mert ennyi idő alatt kipihenem magam. És ennek az a titka, hogy tudom hol a határ, tudom mikor van a megfelelő idő a filmnézésre, és tudom mikor kell abbahagyni az olvasást és a zenehallgatást.
Charlotte Benning,
Sally Sparrow
2013. április 25. 17:49
kácsa01új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.29. Hozzászólás: 58 Csatolások: 0 Azonosító: 151946 offline |
Csak egy valamit mindenki elfelejt! Ha mondjuk az iskola 10-kor kezdődne akkor nem háromkor lenne vége a sulinak hanem ötkor. Akkor jó esetben (átlagban) egy óra az út haza és utána üljél még le tanulni, menjél el fürdeni és a többi.
Köszönöm én inkább megyek fél nyolcra vagy 8-ra iskolába és végzek 2-3 körül és hamarabb otthon vagyok vagy akár a barátaimmal is tudok találkozni vagy akármi mást csinálni!
Köszönöm én inkább megyek fél nyolcra vagy 8-ra iskolába és végzek 2-3 körül és hamarabb otthon vagyok vagy akár a barátaimmal is tudok találkozni vagy akármi mást csinálni!
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2013. április 25. 17:50
Örülök annak, hogy valaki végre kimondta ezt, aki nem számít már diáknak.
Persze nálunk ezt nem fogják felfogni, azzal a csöppnyi agyukkal (ha megvan) még több felesleges órát akarnak. Ha viszont mindenféle barom órát (olyat is hallottam, hogy sakkórát is terveznek) beiktatnak a szép órarendbe, már kész szerencse lesz, ha hatra otthon leszek. Mit érdekli őket, mi iránt érdeklődünk igazán, és mi iránt nem...
Persze nálunk ezt nem fogják felfogni, azzal a csöppnyi agyukkal (ha megvan) még több felesleges órát akarnak. Ha viszont mindenféle barom órát (olyat is hallottam, hogy sakkórát is terveznek) beiktatnak a szép órarendbe, már kész szerencse lesz, ha hatra otthon leszek. Mit érdekli őket, mi iránt érdeklődünk igazán, és mi iránt nem...
2013. április 25. 17:56
CUKI97Cillianiac |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.13. Hozzászólás: 1225 Csatolások: 0 Azonosító: 134771 offline |
Nagyon-nagyon hasznos és érdekes cikk!
Én szeretek zenét hallgatni, ezzel sajnos elrepül egy óra általában, tehát én is tehetek arról természetesen, hogy gyakran nem vagyok éppenséggel kipihent. :S
Én szeretek zenét hallgatni, ezzel sajnos elrepül egy óra általában, tehát én is tehetek arról természetesen, hogy gyakran nem vagyok éppenséggel kipihent. :S
2013. április 25. 17:56
Idézet (kácsa01 @ 2013.04.25. 17:49)
Csak egy valamit mindenki elfelejt! Ha mondjuk az iskola 10-kor kezdődne akkor nem háromkor lenne vége a sulinak hanem ötkor. Akkor jó esetben (átlagban) egy óra az út haza és utána üljél még le tanulni, menjél el fürdeni és a többi.
Mondjuk ha a felesleges tananyagokat kidobnák, fele annyi lenne a megtanulandó éves anyag. Itt eleve ezzel kezdődik a baj.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.
Amanda Bynes fogyni kezdet az egészségi állapota miatt
Amanda Bynes fogyni kezdet az egészségi állapota miatt
Megnyílt az állapotáról.
Szó sincs öngyilkosságról! Liam Payne nem akart meghalni
Szó sincs öngyilkosságról! Liam Payne nem akart meghalni
A hatóságok idegenkezűséget sejtenek.