Feltehetően mindenkivel előfordult már, hogy visszament leellenőrizni, hogy bezárta-e az ajtót, kikapcsolta-e a kávéfőzőt, lekapcsolta-e a lámpát. Ezek egy hétköznapi ember számára apró dolgoknak tűnnek, ám egy kényszerbeteg számára borzalmas lelki terhek.
A teljes cikkhez kattints ide!
Tudj meg többet — kényszerbetegség
2013. szeptember 15. 21:06
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2744 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline |
2013. szeptember 15. 21:13
AnymButterfly |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.23. Hozzászólás: 860 Csatolások: 1 Azonosító: 165763 offline |
Igen. Velem is volt már olyan, hogy ötvenszer leellenőriztem, hogy becsuktam-e az ajtót, vagy, hogy megmostam-e a kezem... jó cikk lett.
2013. szeptember 15. 21:24
Akhillesz98új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.15. Hozzászólás: 59 Csatolások: 0 Azonosító: 171308 offline |
Hát igen..
Kínzó betegség, az biztos.
Sajnos én is ezzel küzdök.
Ha jól számolom, már a 6. kényszergondolattal viaskodok, és a régiek sem múltak el teljesen.
Úgy érzem, meg fogok őrülni, megpecsételi minden napomat, hatalmas nyomasztó érzéssel jár, félek, szenvedek tőle.
Kényszercselekedeteim is vannak, de azok nem olyan súlyosak.
Pl.: 10 percenként kimegyek a konyhába, és megiszok egy pohár vizet.
Vagy fel-alá járkálok, csak úgy.
Elkezdtem orvoshoz járni, és remélem, hogy mihamar megszabadulok ettől az undok betegségtől.
Kínzó betegség, az biztos.
Sajnos én is ezzel küzdök.
Ha jól számolom, már a 6. kényszergondolattal viaskodok, és a régiek sem múltak el teljesen.
Úgy érzem, meg fogok őrülni, megpecsételi minden napomat, hatalmas nyomasztó érzéssel jár, félek, szenvedek tőle.
Kényszercselekedeteim is vannak, de azok nem olyan súlyosak.
Pl.: 10 percenként kimegyek a konyhába, és megiszok egy pohár vizet.
Vagy fel-alá járkálok, csak úgy.
Elkezdtem orvoshoz járni, és remélem, hogy mihamar megszabadulok ettől az undok betegségtől.
2013. szeptember 15. 21:47
Sophia E. Bayvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.17. Hozzászólás: 401 Csatolások: 0 Azonosító: 196242 offline |
Jó cikk lett
Azt hiszem, ez engem nem igazán érint, de legalább már fel tudom majd ismerni, ha mégis
Azt hiszem, ez engem nem igazán érint, de legalább már fel tudom majd ismerni, ha mégis
2013. szeptember 15. 21:57
Pár évvel ezelőtt én is szenvedtem ilyen dolgoktól, és nem tudtam szabadulni, holott sietnem kellett volna valahová, de ugyanazt kellett ismételgetnem újra és újra. Roppant idegesítő. Végül aztán valahogyan elmúlt.
Köszönet a cikkért
Köszönet a cikkért
2013. szeptember 15. 22:16
LucyInWonderlandúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.31. Hozzászólás: 2 Csatolások: 0 Azonosító: 207767 offline |
Respec4EmmaPillsbury
Jó cikk
Jó cikk
2013. szeptember 15. 22:30
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline |
Wow, remek cikk lett, tökéletesen leírja a kényszerbetegséget, ami tényleg nem valami kellemes. Én egy időben hittem azt, hogy az vagyok, mert szintén folyamatosan bizonyos mozdulatsorokat rituáléként kellett elvégeznem, hiszen úgy éreztem, hogy akkor valami hatalmas baj fog történni. Aztán megismertem a páromat és a sok problémával együtt maguk a kényszeres berögződések is elmúltak. Habár még a mai napig is kényszeresen póktalanítom minden este a szobámat, mert iszonyatosan félek tőlük. A lakás összes pókja az én ágyamban vagy az ágyam közelében telepszik meg, és emiatt van az, hogy egy este többször is átforgatom az ágyneműt egy-egy dög miatt. Fordult már elő ugyanis velem, hogy féltenyérnyi nagyságú pók mászott be a nap folyamán az ágyamba. Ezt nem nevezném kényszerbetegségnek, csak túlzott pókfóbiának, amit már ideje lenne leküzdeni egyébként. Ám borzasztó lehet ezzel a betegséggel élni, s napról napra csinálgatni és csinálgatni ezeket a dolgokat, mert belül valami nyomaszt és emészt, hogyha nem teszed meg, akkor nagy baj fog történni. Kár, hogy a dolog nem lett tudományosan megközelítve, mert kíváncsi vagyok arra is, hogy az ilyen betegségben szenvedők agya hogyan működik, mi az ami aktívabb és mi az, ami kevésbé.
2013. szeptember 15. 23:26
Hailie95Ani_1D |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.21. Hozzászólás: 7221 Csatolások: 0 Azonosító: 158900 offline |
Hmmm nagyon jo cikk. En a kezmosassal vagyok igy. Szinete muszaj minden oraban. Ha nincs mosdo kozelben akkor a kezfertotlenitot hasznalom. De ez meg normalis szerintem, mert utaluk ugy enni, v arcomhoz nyulni ha elotte buszon voltam v billentyu stb fogtam.
Meg ahogy cikk irja az meg normalis, h tobbszor megnezzuk, h minden kikapcsoltunk-e, emg bezartuk stb.
De nem kivanom senminek :/ megkeseriti az eletet.
Meg ahogy cikk irja az meg normalis, h tobbszor megnezzuk, h minden kikapcsoltunk-e, emg bezartuk stb.
De nem kivanom senminek :/ megkeseriti az eletet.
2013. szeptember 15. 23:27
LambikaCseh Banán |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 10.10.03. Hozzászólás: 6194 Csatolások: 363 Azonosító: 135613 offline |
a nagymamámra ráismertem, ő ha elmegy akkor mindig visszamegy h bezárta-e az ajtót, ha kell ötvenszer. A legviccesebb h mikor már bezárt, képes kinyitni h megnézze elzárta-e a gázt, ugyanezért visszafordult az utca sarkáról is h ezt megnézze. Van h 3 szor is visszamegy.
2013. szeptember 16. 06:27
Nagyon érdekes cikk lett. Nekem is van egy ilyen dolgom, az pedig az ébresztő óra, mindig megnézem, hogy fel van-e hangosítva (telefonos ébresztő) és hogy biztos akkor kelt-e.
2013. szeptember 16. 08:13
Ildikócska10LoveSick ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.04. Hozzászólás: 6086 Csatolások: 5769 Azonosító: 164815 offline |
Ez jó cikk lett
2013. szeptember 16. 09:31
MachineMagicpainkiller. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.22. Hozzászólás: 1126 Csatolások: 6 Azonosító: 133664 offline |
Beyla: "Habár még a mai napig is kényszeresen póktalanítom minden este a szobámat, mert iszonyatosan félek tőlük. A lakás összes pókja az én ágyamban vagy az ágyam közelében telepszik meg, és emiatt van az, hogy egy este többször is átforgatom az ágyneműt egy-egy dög miatt."
Biztos vagy benne, hogy a lakás összes pókja pont hozzád megy? Amúgy én is iszonyűan félek tőlük, de én nem tennék ilyesmit, mert akkor esély van rá, hogy a kezeim közé akadjon egy... Azt meg nem akarom!
Biztos vagy benne, hogy a lakás összes pókja pont hozzád megy? Amúgy én is iszonyűan félek tőlük, de én nem tennék ilyesmit, mert akkor esély van rá, hogy a kezeim közé akadjon egy... Azt meg nem akarom!
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.