Diákmunka. Te vállalnál a nyárra?
2014. június 10. 20:33
![]() |
AngelSt☆rlight™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.21. Hozzászólás: 2479 Csatolások: 3541 Azonosító: 120837 ![]() |
Idézet (LHanna @ 2014.06.10. 20:21)
A kérdés adott. Szerinted érdemes vállalni, vagy a nyár pihenésre van?
Igazából, mindenki szeretne munkát találni a nyárra. Ezért sokszor már nincs is hely, vagy munka nincs alapból.
Persze, akit elpénzel apu, anyu az nem biztos, hogy akar munkát, hanem jól érezné magát. (Persze ez nem biztos, de ismerek ilyeneket...sajnos...)
Én szívesen vállalnék, csak a környékünkön semmi nincs, és mindig csak ígérgetik, hogy hívnak majd... és, ami kellene a szakmámhoz (vállalkozási és bérügyintéző), ahhoz legalább egy év gyakorlat kell.
Na most jövőre leteszem a vizsgát, és utána, hol találok munkát, ha mindenhova egy éves gyakorlattal lehet csak menni? :

2014. június 10. 20:37
![]() |
LHanna†paranoid_illusions† |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.09. Hozzászólás: 1220 Csatolások: 80 Azonosító: 205659 ![]() |
Idézet (Angel @ 2014.06.10. 20:33)
Igazából, mindenki szeretne munkát találni a nyárra. Ezért sokszor már nincs is hely, vagy munka nincs alapból.
Persze, akit elpénzel apu, anyu az nem biztos, hogy akar munkát, hanem jól érezné magát. (Persze ez nem biztos, de ismerek ilyeneket...sajnos...)
Én szívesen vállalnék, csak a környékünkön semmi nincs, és mindig csak ígérgetik, hogy hívnak majd... és, ami kellene a szakmámhoz (vállalkozási és bérügyintéző), ahhoz legalább egy év gyakorlat kell.
Na most jövőre leteszem a vizsgát, és utána, hol találok munkát, ha mindenhova egy éves gyakorlattal lehet csak menni? :

Az én szüleim azon alapon élnek, hogy amiért megkűzdök, az az enyém, teljes mértékben. Így nem pénzelnek el... Nálunk sincs a környéken semmi jó meló, pedig szívesen vállalnék bármit. Még akár szart is lapátolnék.. xD Na jó, talán azt nem, de ha muszáj, akkor muszáj.

2014. június 10. 20:39
![]() |
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 ![]() |
Ehh, utolsó nyaram mielőtt aktív dolgozóvá válnék, és több tanár is tanácsolta, hogy az idei nyáron ne nagyon csinálgassunk semmit. Ha jön a munka, akkor nem lesz sem nyári szünet, sem Karácsony, de még tavaszi szünet sem. Régebben amúgy én is akartam vállalni, de ahogyan Angel írta, már áprilisban le kell zsírozni, mert ilyenkor már minden hely telítve van. Én meg sosem gondolkoztam tavasszal azon, hogy nyáron melózni kéne.

2014. június 10. 20:41
![]() |
AngelSt☆rlight™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.21. Hozzászólás: 2479 Csatolások: 3541 Azonosító: 120837 ![]() |
Idézet (Beyla @ 2014.06.10. 20:39)
Ehh, utolsó nyaram mielőtt aktív dolgozóvá válnék, és több tanár is tanácsolta, hogy az idei nyáron ne nagyon csinálgassunk semmit. Ha jön a munka, akkor nem lesz sem nyári szünet, sem Karácsony, de még tavaszi szünet sem. Régebben amúgy én is akartam vállalni, de ahogyan Angel írta, már áprilisban le kell zsírozni, mert ilyenkor már minden hely telítve van. Én meg sosem gondolkoztam tavasszal azon, hogy nyáron melózni kéne.
Én tavaly jelentkeztem az egyik közeli gyárba, de aztán kiderült, hogy nem is lehetett volna, mert csak rendes dolgozó embereket vesznek fel...de DIÁKMUNKÁSOKAT kerestek...
Szóval idén hamarabb elkezdtem, de hogy őszinte legyek, a jó munkákat mindig protekciósok kapják...a maradékért meg megy az élet-halál harc...

2014. június 10. 20:50
![]() |
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 ![]() |
Idézet (Angel @ 2014.06.10. 20:41)
Én tavaly jelentkeztem az egyik közeli gyárba, de aztán kiderült, hogy nem is lehetett volna, mert csak rendes dolgozó embereket vesznek fel...de DIÁKMUNKÁSOKAT kerestek...
Szóval idén hamarabb elkezdtem, de hogy őszinte legyek, a jó munkákat mindig protekciósok kapják...a maradékért meg megy az élet-halál harc...

Manapság ezzel a diákmunka meghirdetésével rengeteget próbálnak csalni, főleg a multik. Párom régebben a Tesconál néha-néha ilyen leltári 1-2 napos melóra visszahívták, és ugye neki is nemrég azzal volt a gondja, hogy hálózattelepítő, rendszergazdai szakmájával nincsen szakmai gyakorlata, így nem veszik fel sehova sem. Érdeklődött a Tesconál, hogy szívesen dolgozna náluk egy ideig árufeltöltőként, de a válasz a következő volt - csak diákokat és leszázalékolt rokkantakat vesznek fel. Miért? Kevesebb fizu és még a TB-t sem kell fizetni (bár ebben nem vagyok biztos). Szerintem nálatok is diákmunka címen vette fel az aktív dolgozókat. Amit meg elvállal mindenki, mert havi ötven rugó is több, mint a semmi.
2014. június 20. 13:24
Szerintem 16 éves kor után már lehet vállalni nyári munkát, hogy tapasztalatot gyűjtsünk a jövőre, én nagyon szívesen dolgoznék:)
2014. június 21. 01:16
Ajj, én de szívesen dolgoznék már...
De csak jövő nyáron leszek tizenöt, ha jól tudom, annyi a korhatár.
De csak jövő nyáron leszek tizenöt, ha jól tudom, annyi a korhatár.
2014. június 30. 21:52
![]() |
Psychoúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.28. Hozzászólás: 29 Csatolások: 0 Azonosító: 228410 ![]() |
Én úgy tudom 16 a korhatár és még csak 14 vagyok. Pedig szívesen vállalnék, szinte bármit. A nyár minden napját otthon töltöm úgy h a szabad időm se okozna akadályt... Szeretnék már pénzt keresni, mert sokszor jól jönne... Nem pont arra gondolok h megvegyem magamnak az 100. pár cipőmet, hanem sokkal fontosabb dolgokra.
De javítsatok ki, hogy. ha nem 16 a korhatár és valahol keresnek az alatt is embereket munkára:)
De javítsatok ki, hogy. ha nem 16 a korhatár és valahol keresnek az alatt is embereket munkára:)
2014. július 05. 21:31
![]() |
Éberli Tamaraúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.07.03. Hozzászólás: 80 Csatolások: 3 Azonosító: 228724 ![]() |
Én keresek mindenféleképp, szeretnék dolgozni

2014. július 05. 21:34
![]() |
Direction Rajongo6Őszinte Egyéniség. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.01.06. Hozzászólás: 2150 Csatolások: 666 Azonosító: 218747 ![]() |
Én is mivel nem szeretném, hogy anyukám tartson el. Azért jó neki is besegíteni a háztartásba.
2014. július 05. 21:39
Nekem most is van, de már megbántam (nem feltétlen azt,hogy dolgozom, csak hogy oda jelentkeztem, ahová). Szerintem mindenképpen érdemes dolgozni,legalább pár hetet a nyáron, hiszen úgy pihenésre is marad idő, de az ember beletanul ebbe-abba, tapasztalatot szerez (és megkapja a pénzét is). Szóval szerintem jó dolog a nyárimunka/diákmunka.
2014. július 06. 19:38
![]() |
Selena Gomez 199ari |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.05. Hozzászólás: 2003 Csatolások: 9 Azonosító: 168601 ![]() |
Én vállalnék olyat ami jó mulatság is egyben és nem annyira fárasztó, kemény munka, olyat amit szeretnék is csinálni
Bár még kicsi vagyok diákmunkához ha 16 éves kortól lehet

2014. július 07. 17:38
![]() |
Axenne |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.03.08. Hozzászólás: 764 Csatolások: 63 Azonosító: 222385 ![]() |
Én szívesen mennék nyári munkára, igazából már a szerződésem is megvan, de hát nem nagyon akarnak hívni, úgyhogy most én hívogatom őket, hogy mikor tudnék menni...
Az a baj, hogy ha nincs előtte 1-2 hónappal már leszervezve az egész, akkor már nem nagyon van esély arra, hogy hívjanak sajnos...
Az a baj, hogy ha nincs előtte 1-2 hónappal már leszervezve az egész, akkor már nem nagyon van esély arra, hogy hívjanak sajnos...
2014. július 07. 23:35
igazából unaloműzésnek jó, de egész nyárra tuti nem vállalnám be max 1-1,5 hónapra. pl én önkéntesen (fizu nélkül) dolgoztam az oviba
mert unatkoztam. de egyébként szerintem fiatalok vagyunk ne csesszük el a nyarunkat
!

2014. július 10. 16:45
Vállaltam, és nem bántam meg. Sőt, igazából élvezem is, legalább kimozdulok kicsit, miután tavaly az egész nyaramat végigpunnyadtam.

Megvan az első közös fotó Timothée Chalamet-ről és Kylie Jennerről
Megvan az első közös fotó Timothée Chalamet-ről és Kylie Jennerről
Új fotó a két hírességről!

Justin és Hailey Bieber Dél-Franciaországban turbékol - fotók!
Justin és Hailey Bieber Dél-Franciaországban turbékol - fotók!
Európában nyaral a két híresség.

Kiderült, mi van most Timothée Chalamet és Kylie Jenner között
Kiderült, mi van most Timothée Chalamet és Kylie Jenner között
Így áll jelenleg a kapcsolatuk.

Paloma Faith kiakadt A kis hableány láttán
Paloma Faith kiakadt A kis hableány láttán
Kifejtette véleményét az énekesnő.

Cuki képpel ünnepelte Tom Holland születésnapját Zendaya
Cuki képpel ünnepelte Tom Holland születésnapját Zendaya
Ismét elvitték a legédesebb pár címét.

Kate Hudson merész bikinis fotójától még a bátyja is kiakadt
Kate Hudson merész bikinis fotójától még a bátyja is kiakadt