Minden hatodik mobiltelefon emberi ürülékkel szennyezett
2014. október 16. 15:45
DettaQueen♛ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.07. Hozzászólás: 4787 Csatolások: 689 Azonosító: 128947 offline |
Hát igen, sok ember nem figyel oda a saját higiéniájára hol ott ez nagyon fontos és számomra ALAP dolog!!!! Hiszen így megelőzhető hogy valamitől megfertőződjön az ember. Meg csak jobban esik a kaja ha előtte jól meg mosom a kezemet. Wc használata után legyen szó pisilésről vagy a nagyobb dologról MUSZÁJ az embernek meg mosnia a kezét! Undorító aki kihagyja ezeket az alap dolgokat.
2014. október 16. 16:45
Zuchinii9 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.26. Hozzászólás: 662 Csatolások: 15 Azonosító: 194713 offline |
1. Ahoz, hogy szappannal mossunk kezet, gondoskodniuk kéne szappanról, merthogy általában nincs.
2. A szakértők szerint addig tart az ideális kézmosás, amíg kétszer elénekeljük a Boldog szülinapot-ot. Ez - lemértem! - pontosan 36 másodpercig tart. Egy csapból egy perc alatt átlag 8 liter víz folyik le, ami 36 mp alatt 4,8 litert jelent. Namármost, ha minden vécézés után, étkezés előtt, stb. ennyi ideig mosunk kezet, akkor az legalább 70-80 liter. Csak a kézmosás! És ehhez jön még a fürdés, vécélehúzás, főzés, és a többi mindennapi tevékenység.
Félre ne értsétek, én is szoktam kezet mosni, de azért nem kell mindent feltétlenül elhinni, amit a szakértők állítanak. Nagyon fontos a kézmosás, és ha valaki nem szokott, akkor elkezdhetné, mert elvégre már nem a sötét középkorban élünk.
2. A szakértők szerint addig tart az ideális kézmosás, amíg kétszer elénekeljük a Boldog szülinapot-ot. Ez - lemértem! - pontosan 36 másodpercig tart. Egy csapból egy perc alatt átlag 8 liter víz folyik le, ami 36 mp alatt 4,8 litert jelent. Namármost, ha minden vécézés után, étkezés előtt, stb. ennyi ideig mosunk kezet, akkor az legalább 70-80 liter. Csak a kézmosás! És ehhez jön még a fürdés, vécélehúzás, főzés, és a többi mindennapi tevékenység.
Félre ne értsétek, én is szoktam kezet mosni, de azért nem kell mindent feltétlenül elhinni, amit a szakértők állítanak. Nagyon fontos a kézmosás, és ha valaki nem szokott, akkor elkezdhetné, mert elvégre már nem a sötét középkorban élünk.
2014. október 16. 17:50
Igen tényleg fontos odafigyelnünk az ápolásra, és elővigyázatosnak kell lennünk. Azonban túlzásba vinni sem kell ezt. Én pl. csak WC-zés után, és "nagyobb" étkezések előtt mosok kezet.
Viszont a probléma az hogy szappan (pl. az iskolában sokszor) nem mindig akad...
Viszont a probléma az hogy szappan (pl. az iskolában sokszor) nem mindig akad...
2014. október 16. 18:23
peaceandlove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.29. Hozzászólás: 1625 Csatolások: 0 Azonosító: 233941 offline |
ezek tényleg fontos dolgok nagyon jóóó cikk lett,hasznos
2014. október 16. 19:12
Fozi DodiForthePolarbears |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.25. Hozzászólás: 1396 Csatolások: 224 Azonosító: 133896 offline |
Zuchinii9 egyet értek
Szerintem amúgy főleg Magyarországon lehetne erre figyelni, mert rengeteg vizünk van, jó persze minden véges és mi sem akarunk egekbe emelkedő vízszámlát, de azért Magyarországon még nem tartunk ott hogy vízzel kéne spórolni.
Szerintem amúgy főleg Magyarországon lehetne erre figyelni, mert rengeteg vizünk van, jó persze minden véges és mi sem akarunk egekbe emelkedő vízszámlát, de azért Magyarországon még nem tartunk ott hogy vízzel kéne spórolni.
2014. október 16. 20:27
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline |
Idézet (Zuchinii9 @ 2014.10.16. 16:45)
Átlagosan egy fertőtlenítő kézmosáshoz kórházban 30-60 másodperc kell, de ez függ attól is, hogy pontosan milyen kézmosószerről van szó. Persze, az otthoni szappanunk biztos, hogy nem éppen baktericid, virucid, fungicid stb. hatásúak, de ajánlott egy percig vakarni a kezünket. A csapot simán elzárhatod a kezeddel és csak akkor nyitod ki, amikor már le akarod mosni. Nem kell pazarolnod és folyatnod a vizet feleslegesen, ha éppen nem használod azt.
2 felhasználónak tetszik:
Szandi0820,
Pöttömke
2014. október 16. 21:47
Nagyon érdekes cikk lett, tényleg sok igaz van benne!
2014. október 17. 16:26
Végülis igaz az emberek többsége még csak kezet se moss!!
2014. október 18. 15:07
itsMileyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.04. Hozzászólás: 116 Csatolások: 0 Azonosító: 234107 offline |
Szerintem ez alap szintű dolog az egészségünk érdekében. Igaz mi úgy tanultuk, hogy 1 percig kell kezet mosni, ahhoz, hogy tényleg tiszta legyen a kezünk. Érdekes cikk volt.
2014. október 18. 16:56
Neesha5új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.08.31. Hozzászólás: 69 Csatolások: 0 Azonosító: 232575 offline |
„Gyakran tapasztaljuk azt, hogy az emberek nem veszik elég komolyan a kézmosás fontosságát. Sokan úgy tartják, hogy jó, ha baktériumokkal érintkezünk, hiszen azok hozzájárulnak immunrendszerünk normál működéséhez” – mondta Somlai Anna, a Dettol kategóriamenedzsere. „Természetesen ebben van igazság, azonban számtalan kórokozó létezik, mely nem törődik immunrendszerünkkel, sőt, boldogan kihasználja, hogy gondtalanul terjedhet egy egyszerű kézfogással vagy egyéb személyes kontaktus segítségével. Ráadásul szemünk vagy szánk érintésével könnyedén bejuttathatjuk őket szervezetünkbe is.”
„A helytelen kézmosás könnyen okozhat hasmenést, hányást, ételmérgezést valamint elősegítheti az influenza vagy a fertőző májgyulladás terjedését”
Hát, igen. Én már unom, hogy sokan nem mosnak kezet, de azért panaszkodnak, meg rettegnek a vírusoktól.
Ez egy olyan alapvető dolog!
„A helytelen kézmosás könnyen okozhat hasmenést, hányást, ételmérgezést valamint elősegítheti az influenza vagy a fertőző májgyulladás terjedését”
Hát, igen. Én már unom, hogy sokan nem mosnak kezet, de azért panaszkodnak, meg rettegnek a vírusoktól.
Ez egy olyan alapvető dolog!
2014. október 19. 20:06
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ................. na ez.....
2014. október 21. 22:04
ApusztákBoszorkánya♥Alexandra♥xD |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.22. Hozzászólás: 5000 Csatolások: 0 Azonosító: 228068 offline |
A férfiak gusztustalanok.Ráadásul ők a micsodájukat is megfogják,miközben pisilnek.és még úgy sem mosnak kezet,vagy csak nem rendesen.Ez azért....
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz felvállalta a másságát
Chloë Grace Moretz coming outtolt.
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Halloween 2024: lássuk kiknek öltöztek be a sztárok!
Nézd meg, milyen jelmezt választottak!
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Shawn Mendes meglepő dolgot árult el a szexualitásáról
Ilyen megjegyzésre nem sokan számítottak tőle.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Gond van a Jonas Brothersszel? Emiatt akadtak ki Nickre a testvérei
Megint Nickre akadtak ki.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.