Itt vannak az életrajzok.
Életrajz Andy Leo Velasquez-hez:
A Crown The Empire-ről:
A Crown The Empire nevű amerikai post-hardcore együttes 2010-ben alakult Dallasban. A CTE eddig egy EP-t, és három teljes albumot tudhat magáénak.
• A Crown The Empire 2010 júliusában alakult; alapító tagjai Andrew Velasquez, Austin Duncan, Hayden Tree, és Brandon Hoover volt, akik ekkor még csak középiskolások voltak a Colleyville Heritage High School-ban.
• Legfőbb céljuk az volt, hogy keményebbek legyenek, mint a többi banda a körzetükben.
• Eredetileg Alex Massey töltötte be a dobos szerepét az együttesben, ám helyét hamarosan a mostani dobosuk, Brent Taddie vette át, 2011 májusában. Ugyancsak 2011 folyamán a CTE meghallgatást tartott egy új gitáros után kutatva. Nem sokkal később a bandához csatlakozott Bennett Vogelman, mint szólógitáros.
• Az együttes 2011-ben hozzálátott debütáló EP-jük, a "Limitless" felvételéhez, mely 2011 november 29-én került fel az iTunes-ra.
• 2011 december 5-én bejelntették az első klipjüket a "Voices" című dalukhoz, mely december 11-én került fel a Crown The Empire YouTube csatornájára.
• 2011 december 31-én videót készítettek a "Limitless"-en található egyik daluk akusztikus változatának, a "Wake Me Up"-nak.
• Első amerikai turnéjukat a Skylit Drive-val 2012 január 17-én jelentették be. A turné március 3-ától 7-éig tartott.
• Még 2012 márciusában leszerződtek a Rise Records-hoz.
• 2012 augusztus 26-án David Escamilla csatlakozott a bandához második énekesként, Andy Leo mellé. Ezzel párhuzamosan a Crown The Empire stúdióba vonult, hogy felvegyék a "The Fallout" névre keresztelt debütáló albumukat.
• A "The Fallout" újabb kiadása 2013-ban jelent meg, immár David Escamilla közreműködésével.
• A "Retrograde" a Crown The Empire harmadik teljles albuma, ami 2015 július 22-én jelent meg a Rise Records által.
Magánélet:
Magánéletéről annyit tudni, hogy a texasi Dallasból származik, ahol a CTE is megalakult, illetve van egy barátnője, akiről instagramon tett közzé néhány képet.
Életrajz David Schmitt-hez:
A Breathe Carolináról:
A kezdetek (2007):
• Kyle Even és David Schmitt zenekaraik közös fellépései révén ismerték meg egymást
• Miután a két banda feloszlott, ők ketten megalapították a Breathe Carolinát.
• Első EP-jük "Gossip" címen jelent meg az iTunes-on 2007 novemberében, amit azóta már eltávolítottak az oldalról. Még a "Gossip" megjelenése előtt szerződést kötöttek a Rise Records-szal, majd később a Fearless Records-szal.
• Első teljes albumuk, a "Hello Fascination" 2009-ben jelent meg, melyen többek között olyan dalok is megtalálhatóak, mint a "Welcome To Savannah" és az "I.D.G.A.F.".
• A 2011-ben megjelent "Hell Is What You Make It" volt az utolsó album, amiben Kyle Even még közreműködött. 2013-ban David jelentette be, hogy Kyle a továbbiakban már nem tagja a bandának.
• Ezután megkezdődött a következő albumuk, a "Savages" felvétele.
• Az albumról először a Danny Worsnop (ex Asking Alexandria, We Are Harlot) közreműködésével készült "Sellouts" című dalukat hallhattuk, majd a "Bang It Out", a "Chasing Hearts" és a "Collide" is nyilvánosságra került.
• Legutolsó albumuk, "Sellouts" 2014 április 15-én jelent meg.
(David magánéletéről kábé semmit nem találtam :|)