Ha azt mondják, spanyol zene, akkor nagy eséllyel a legtöbb embernek csak a flamenco jut eszébe. Pedig a spanyol tradicionális zene nem kifejezetten a flamencónál kezdődik...
A teljes cikkhez kattints ide!
Mik azok a tunák?
2015. március 08. 11:43
|
El Mexicanoúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.01.29. Hozzászólás: 72 Csatolások: 0 Azonosító: 239645 offline
|
2015. március 08. 11:44
|
|
awwparadiseHalf-Blood Princess ♛ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.08.14. Hozzászólás: 2890 Csatolások: 222 Azonosító: 231501 offline
|
elég érdekes. jó cikk lett!
2015. március 08. 11:49
Én személy szerint imádom a spanyol zenét, szinte csak spanyol nyelvű dalokat hallgatok. Érdekes ez a fajta zene, de nekem tetszik. Ezer köszönet a cikkért, nagyon jó lett!
2015. március 08. 15:29
Mindig is foglalkoztatott a spanyol nyelv és kultúra. Ezzel együtt persze a zenei világa is, de a tunákról még nem hallottam. Köszönet a cikkért, érdekes lett
2015. március 08. 18:34
|
|
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline
|
Süllyedjek el a kommentemmel együtt,de nekem Tuna kutya és a hal jutott eszembe először.Mellesleg ilyen tipusú zenével találkoztam már,csak nem tudtam minek nevezik
2015. március 08. 18:37
|
El Mexicanoúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.01.29. Hozzászólás: 72 Csatolások: 0 Azonosító: 239645 offline
|
Igazából ez a stílus és a hangszerek is a görög-római időkig nyúlik vissza, tehát ha már a szlávokat említjük, akkor inkább ők vették át ezt a környező mediterrán népektől, nem fordítva. Tulajdonképpen úgy is lehetne fogalmazni, hogy ilyesmi az eredeti spanyol népzene, az összes többit – beleértve a flamencót – az arabok és a cigányok terjesztették el a félszigeten (sőt, a flamenco egészen új hagyomány, a mai formájában csak a 19. században jelenik meg).
2015. március 09. 12:48
|
sarga_rozsaaavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.11.05. Hozzászólás: 168 Csatolások: 0 Azonosító: 235549 offline
|
most már ezt is tudjuk
2015. március 09. 16:19
|
|
peaceandlove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.29. Hozzászólás: 1625 Csatolások: 0 Azonosító: 233941 offline
|
érdekes...
Így tündökölt Selena Gomez Taylor Swift esküvőjén - fotó!
Így tündökölt Selena Gomez Taylor Swift esküvőjén - fotó!
Hát persze, hogy ő is ott volt!
Millie Bobby Brown szerint kibírhatatlan volt az Enola Holmes 3. forgatása
Millie Bobby Brown szerint kibírhatatlan volt az Enola Holmes 3. forgatása
Elárulta, mi okozta a legnagyobb gondot.
Gigi Hadid, Camila Cabello, Ed Sheeran - nézd meg, ki mit viselt Taylor Swift esküvőjén!
Gigi Hadid, Camila Cabello, Ed Sheeran - nézd meg, ki mit viselt Taylor Swift esküvőjén!
Rengeteg híres vendég volt.
Ez meglepő! Kiderült, Blake Lively ott volt-e Taylor Swift esküvőjén
Ez meglepő! Kiderült, Blake Lively ott volt-e Taylor Swift esküvőjén
Fény derült a dologra.
Kiderült, ki kapta el Taylor Swift menyasszonyi csokrát - fotó!
Kiderült, ki kapta el Taylor Swift menyasszonyi csokrát - fotó!
Fény derült arra, ki volt a szerencsés.
Nicola Peltz a bátyja lagzija kapcsán szólt be Brooklyn Beckham kishúgának
Nicola Peltz a bátyja lagzija kapcsán szólt be Brooklyn Beckham kishúgának
Még mindig csatázik a két család.

0 felhasználónak tetszik: