Starity

Wisdom

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. november 03. 12:40 #1
TarjaNightwish
TarjaNightwish
Bruja de Oz
 
StátuszYo soy la muerte, soy la maldición, soy tu perdición....
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 13.03.26.
Hozzászólás: 2036
Csatolások: 235
Azonosító: 198762
Offline offline
Mivel ilyen téma még nincs,ezért bátorkodtam én lenni az aki létrehozza e csodás magyar metalbanda témáját itt Starity-n, nos, akkor dióhéjban leis írnám,hogy kikről és miről is van szó! smileeee.gif

A Wisdom zenekar a magyar power metal színtér egyik legismertebb csapata, amely 2001-ben alakult Budapesten. Minden daluk egy idézeten alapul valamely híres gondolkodótól. A zenekar életét végigkíséri az öreg bölcs, Wiseman története, amelyet a borítók és a dalszövegek is bemutatnak. A zenekar nevének ötlete egy 1986-os filmből származik, amelynek Bölcsesség a címe, és amelyben Emilio Estevez játszotta a főszereplő, John Wisdom szerepét. Elsőre remek választásnak tűnt a Wisdom név, de hamar kiderült, hogy egy német old school együttes valamint egy rapzenekar is használta már ezt a nevet. Az old school együttes már feloszlott addigra, a rapzenekar pedig a stílusok különbözősége miatt nem okozott gondot, így el is dőlt a kérdés.Korán kialakult, hogy a zenekar elsődleges dalszerzője Kovács Gábor lesz, ugyanis az első próbák során már megmutatta a többieknek az első Wisdomnak írt dalát, amely ma Fate címen ismert. Ezt pedig nem sokkal a középtempós King Of Death követte.

Egy évvel a megalakulásuk után az ismertségük növelése érdekében egy házi körülmények között felvett 3 számos demó felvétellel próbálták megismertetni magukat híresebb magyar együttesekkel, míg végül a Kalapács zenekar úgy döntött, hogy elviszi őket az őszi turnéjára előzenekarnak. Szinte pontosan egy évvel a megalakulásuk után Miskolcon mutatkozott be a Wisdom. Ezen a fellépésen a saját dalok mellett két feldolgozást is játszottak, az Aces High-t az Iron Maidentől, illetve az I'm Alive-ot a Helloweentől.

"Talán csoda folytán, vagy netán az Istenek akaratának megtestesüléseképp", a demófelvétel eljutott a megfelelő emberekhez, ennek eredményeképp a zenekar felléphetett 2003-ban az Iron Maiden Give Me Ed... 'Til I'm Dead turnéjának hazai állomásán a 15 000 férőhelyes Kisstadionban. A kezdeti löketet mindenképpen ez a koncert jelentette, ráadásul a Wisdom jelenlegi énekese és dobosa is itt ismerte meg a zenekart.Az első önálló Wisdom koncertre 2005. november 19-én, egy fővárosi helyszínen került sor. Az eseményt Keep Wiseman Alive névre keresztelték, mely arra utalt, hogy minél többen jönnek el a koncertre, annál inkább életben tudják tartani Wiseman-t, és így a zenekart. Mivel a tagok helyi illetőségűek, így lehetőség volt nagyobb látvánnyal készülni; pirotechnikát használtak és díszleteket építettek. Az eredetileg egyszeri alkalomnak tervezett koncert az évek során a zenekar egyik legfontosabb eseménnyé vált, és csaknem minden évben megrendezésre került. 2006-ban maga Wiseman is színpadra lépett, pár perc erejéig megjelent az aktuális lemez címadó dalában. Utána azonban csak hét évvel később, 2013-ban a harmadik nagylemez bemutatóján szerepelt újra.

Tagok:
Nagy Gábor - ének (2010–től)
Kovács Gábor - gitár, vokál (2001–től)
Bodor Máté - gitár (2012–től)
Molnár Máté - basszusgitár (2001–től)
Ágota Balázs - dob (2008–tól)

Korábbi tagok:
Galambos Zsolt - gitár (2001–2012)
Nachladal István – ének (2001–2007)
Kern Péter - dob (2006–2008)
Czébely Csaba - dob (2004–2005)
Hornyák Balázs - dob (2001–2003)

És íme némi csoda a zenekartól!
2016. január 31. 13:38 #2
- törölt felhasználó -    
Imádom őket. Ciki vagy sem, a tavalyi Rockmaratonon hallottam először a zenekart, de akkor azonnal megtetszett a zenéjük. Azóta pedig képtelen vagyok megunni őket, mert fantasztikusak, és mindig tudnak valami újat mutatni. wub.gif
Az új albumot pedig már nagyon várom, természetesen elő is van rendelve.
1 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Nagy Gábor Nagy Gábor 11846.