A Válaszcsapás egy angol akciósorozat , amely Chris Ryan azonos című regényét dolgozta fel. A Sky1-n sugárzott sorozat első évadának főhőse John Porter , aki a SAS (Special Air Service/ Különleges Légi Szolgálat) tisztje. A 2003-as iraki invázió estéjén csapatával túszmenekítő akcióra az ellenséges Bagdad külvárosába. Az akció balul sikerül, mivel Porter egy öngyilkos merénylőnek felszerelt iraki kiskamaszt haboz kivégezni, mely hanyagság látszólag társai életébe kerül. A Szolgálat szokásaihoz híven a „kíméletes” hibájából tananyag lesz, ő maga pedig leszerel, mielőtt lefokoznák. Hét évvel később, az egyre inkább lecsúszó Portert reaktiválják, amikor felismeri az egykori kamasz-terroristát az Irakban eltűnt neves haditudósító, Katie Dartmouth (Orla Brady) elrablójaként.
Portert ezután az MI6 (Military Intelligence/ Katonai Hírszerzés, külföldi felderítő egysége) speciális 20-as részlege műveleti tisztként alkalmazza. Eleinte csupán erre a küldetésre, hiszen kétségeik vannak alkalmasságát illetően, amelyben nagy szerepe van a karrierjét korábban megtörő akció egy másik résztvevőjének, Hugh Collinsonnak (Andrew Lincoln), aki most operatív felettesévé válik. A renegátkodó Porter az éles helyzetben meglepő rátermettséget mutat, ezért továbbra is igénybe veszik. A fennmaradó bizalmatlanság viszont az egész sorozat laza, összekötő szála lesz az évad alatt. Az első évad főszereplője Richard Armitage. További szerepekben Andrew Lincoln , Jodhy May és Colin Salmon (sorozatjunkie.hu)
Strike Back / Válaszcsapás (2010-2015)
2016. április 03. 15:02
TommyScans |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.04.29. Hozzászólás: 830 Csatolások: 10295 Azonosító: 28189 offline |
2016. április 03. 15:21
TommyScans |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.04.29. Hozzászólás: 830 Csatolások: 10295 Azonosító: 28189 offline |
A második évadot már a Cinemax sugározta és egy kicsit amerikanizálta a sorozatot. Richard Armitage helyett már két főszereplő lett: Philip Winchester és Sullivan Stapleton. Bár Armitage is felbukkant az első pár részben. A történet szerint John Portert túszul ejtették a terroristák. A Section 20 felkeresi Porter régi katonatársát , Damien Scott-ot (Sullivan Stapleton) , hogy a segítségével kiszabadítsák Portert. Társnak megkapja maga mellé a Section 20 legjobb katonáját , Michael Stonebridge-t (Philip Winchester). Aztán ott ragad a csapatnál , amelyet a keménykezű Eleanor Grant (Amanda Mealing) irányít. Az évad főcselekménye a Latif nevű terrorista utáni hajsza volt. A második évad Project Dawn alcímen futott és több részét is Magyarországon forgatták. Kisebb szerepekben látható volt Nagy Zsolt , Árpa Attila és Kecskés Karina is.
1 felhasználónak tetszik:
standoffan
2016. április 03. 15:25
TommyScans |
+ még néhány kép a második évadból
standoffan
2016. április 03. 16:09
TommyScans |
A harmadik évad Vengeance alcímmel futott és Dél-Afrikában forgatták. A Section 20 új vezetőt kapott Rachel Dalton őrnagy (Rhona Mitra) személyében. Az évad "főgonoszai" a milliárdos Conrad Knox (Charles Dance) és zsoldosa , Karl Matlock (Vincent Regan) voltak.
standoffan
2018. augusztus 04. 13:34
Most fejeztem be az első évadot. És megnéztem a 2.évadból két részt. Elég jó a két új fazon aki Armitage helyett került a sorozatba. Stonebridge és Scott jól felvették a sorozat ritmusát. Meg látszik hogy kicsit menőbbre meg sexibbre vették a sorozat stílusát is. Tele csajokkal meg nagy dumákkal. Meg ugye be lesz vonva most már jobban az usa is gondolom mivel az egyik főszereplő ex delta force-os. De továbbra is jó a sorozat egy igazi kommandós akciós lövöldözős cucc semmi extra. A műfaj kedvelőink érdemes nézni.
Viszont szerintem sokak nevében mondhatom hogy John Porter karaktere egy igazi badass figura volt. Nekem nem adják be azt ami a második évad elején történik vele. Iszonyat hülye módon lett kiírva szerintem méltatlan a karakterhez. Így utólag sajnálom hogy Richard Armitage inkább Tölgypajzsos Thorin-t választotta John Porter helyett. Szerintem ha maradt volna egy igazi ikon válhatott volna ebből a karakterből. Olyan Jack Bauer vagy Ethan Hunt szerű.
De az új évad főcímzenéje állati jó és ez Porteré ha tetszik hanem.
Viszont szerintem sokak nevében mondhatom hogy John Porter karaktere egy igazi badass figura volt. Nekem nem adják be azt ami a második évad elején történik vele. Iszonyat hülye módon lett kiírva szerintem méltatlan a karakterhez. Így utólag sajnálom hogy Richard Armitage inkább Tölgypajzsos Thorin-t választotta John Porter helyett. Szerintem ha maradt volna egy igazi ikon válhatott volna ebből a karakterből. Olyan Jack Bauer vagy Ethan Hunt szerű.
De az új évad főcímzenéje állati jó és ez Porteré ha tetszik hanem.
Kapcsolódó sztárok
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Itt a hivatalos toxikológiai jelentés Liam Payne haláláról
Közleményt adtak Liam Payne haláláról.
Amanda Bynes fogyni kezdet az egészségi állapota miatt
Amanda Bynes fogyni kezdet az egészségi állapota miatt
Megnyílt az állapotáról.
Szó sincs öngyilkosságról! Liam Payne nem akart meghalni
Szó sincs öngyilkosságról! Liam Payne nem akart meghalni