Ha valamit nem a megszokott, átlagos módon csinálunk, az mindig feltűnő a többségnek – ilyen a balkezesség is. Bár a társadalom 10-12%-a balkezesnek születik, még mindig nem könnyű a dolguk, hiszen alapvetően egy jobbkezesekre „szakosodott” világban élünk.
A teljes cikkhez kattints ide!
10 dolog, amit csak a balkezesek értenek
2016. szeptember 15. 12:09
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2744 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline |
1 felhasználónak tetszik:
Pasi Imádó Csajszi4
2016. szeptember 15. 12:25
Pasi Imádó Csajszi4új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.07.21. Hozzászólás: 44 Csatolások: 36 Azonosító: 258230 offline |
Nagyon igaz én is balkezes vagyok.
2016. szeptember 15. 12:56
emily92-17 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.07. Hozzászólás: 822 Csatolások: 0 Azonosító: 132765 offline |
Én alapból balkezes voltam kicsi koromban de első osztályban a tanárom át állított jobb kézre mert őt nagyon zavarta hogy "visszafelé" írok. Ez tartott egészen 8. osztályig és vissza álltam a bal kezemre Szóval.. De nagyjából mindkettővel tudok írni de jobban inkább a ballal. Éljenek a balkezesek
2016. szeptember 15. 13:10
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline |
Idézet
az meg már mindennek a teteje, hogy az evőeszközöket is állandóan át kell pakolni a másik oldalra.
Idézet
elég idegesítő, hogy az egér mindig a rossz oldalon van, az óra fele pedig azzal telik el, hogy átköltöztjük a másik oldalra vagy megszokjuk ott, ahol van.
Idézet
A bankok és a gyógyszertárak sem kedveznek a balkezeseknek, pláne amikor aláírásra kerül a sor, és meglátjuk a jobb oldalra rögzített tollakat. Áucs.
Csak én érzem ezt a cikket baromira erőltetettnek? Aki világéletében balkezes volt, nagy eséllyel hozzá van szokva ahhoz, hogy az eszközök többségét jobb kezeseknek gyártják. Nem értem, hogy egyes tárgyak másik oldara való átpakolása miért is akkora probléma? Velem is megesett már nem egyszer, pedig jobb kezes vagyok. Értem én, hogy pl. egy balkezesnek az olló használata problémát okoz, de ezek az állítások annyira erőltetettek, hogy akaratlanul is, de elmosolyodik rajta az ember.
Idézet
Ez mondjuk többnyire akkor zavaró, ha mi vagyunk az eladók, a kedves vásárló pedig kártyával szeretne fizetni.
Manapság már Magyarországon is egyre elterjedtebb a PayPass fizetési módszer, amikor a vevőnek ki sem kell adnia a kezéből a kártyáját, és egy érintéssel is fizethet. Ebben az esetben pedig teljesen mindegy, hogy ki milyen kezes.
Idézet
Ha valakivel először találkozol, akkor minden bizonnyal fel fogja tenni neked ezt a kérdést és / vagy előad egy monológot arról, hogy neki is van / volt egy olyan ismerőse vagy rokona, aki szintén balkezes volt. Ettől már csak az idegesítőbb, amikor előveszi a szokásos sztereotípiákat, nem igaz?
Hát én soha sem kérdezek rá arra, ha látok valakit bal kézzel írni, sőt monológot sem adok elő róla, pedig van egy-két ismerősöm, aki balkezes. Múltkor az egyik dokit néztem, hogy bal kézzel ír, de nem fűztem hozzá különböző megjegyzéseket. A szokásos sztereotípiák is érdekelnének, mert én speciel egyet sem tudok mondani a bal kezesekről.
2016. szeptember 15. 13:20
Jobbkezes vagyok, de az egyszemélyes padokkal kapcsolatban nálam is felmerült már a probléma, mikor csak balkezeseknek való asztal maradt nekem.
2016. szeptember 15. 13:44
A spirálfüzetes azért hülyeség szerintem, mert ezzel ugyan így vannak a jobbkezesek is, ha a füzet bal oldalára kell írni. Pont ezért, én évek óta csak a jobb oldalra írok, hogy ne csesztesse a kezem az a fém spirál.
Beyla, én is kíváncsi lennék a sztereotípiákra, eddig én csak olyan hallottam, hogy aki balkezes, annak kevésbé jó a kézügyessége, illetve csúnyán ír. Nem tudom erre gondoltak-e a cikkben. Ez pedig úgy hülyeség ahogy van, szerintem. Nálunk is van, nem is egy balkezes festő, és nem mondanám, hogy bénább lenne, mint bármelyik jobbkezes. Azt pedig végképp el kéne ásni, aki átakarja szoktatni a gyereket balról jobb kézre, pont ezek miatt a sztereotípiák miatt.
Beyla, én is kíváncsi lennék a sztereotípiákra, eddig én csak olyan hallottam, hogy aki balkezes, annak kevésbé jó a kézügyessége, illetve csúnyán ír. Nem tudom erre gondoltak-e a cikkben. Ez pedig úgy hülyeség ahogy van, szerintem. Nálunk is van, nem is egy balkezes festő, és nem mondanám, hogy bénább lenne, mint bármelyik jobbkezes. Azt pedig végképp el kéne ásni, aki átakarja szoktatni a gyereket balról jobb kézre, pont ezek miatt a sztereotípiák miatt.
2016. szeptember 15. 13:50
én is mindig felteszem a kérdést, mert annyira meglep mindig, hogy valaki balkezes. Pedig ez tökre normális!!!
Többször is volt már, hogy ismertem egy embert, de mindig, amikor láttam írni, eszembe jutott a kérdés, hogy bal kezes??? Jajj de jó!
Többször is volt már, hogy ismertem egy embert, de mindig, amikor láttam írni, eszembe jutott a kérdés, hogy bal kezes??? Jajj de jó!
2016. szeptember 15. 13:56
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3304 Azonosító: 133484 offline |
Mint hivatalos balkezes (születéstől fogva), ezennel nyilatkozom, hogy a cikk többé-kevésbé helytálló. Lépten-nyomon megjegyzik az emberek, hogy balkezes vagyok, furán írok, nem lesz-e tintás a kezem, egyáltalán hogy tudok én bal kézzel írni és a többi és a többi. Agyhalál, mennyi értelmetlen sztereotípia kötődik a balkezességhez, kezdve azzal, hogy ügyetlenek. Nem vagyunk ügyetlenebbek, mint mások. Igazából szerintem az intelligencia sem kötődik ehhez túlzott mértékben, bár az tény, hogy sok művész balkezes. Művészi beállítottságú emberek között egyáltalán nem ritkaság ez. Azon kívül az ollók tényleg idegesítőek. Mindenki azt hiszi, hogy nem tudunk ollóval bánni, holott csak arról van szó, hogy a jobb kezes olló bal kézben nem funkcionál a legjobban. Egyébként nem tudom mit kell ezt a dolgot ennyire felfújni, elvégre nem két fejünk van, vagy ilyesmi. Egyszerűen csak bal kézzel írunk.
2016. szeptember 15. 14:05
NóraMészáros |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.08.10. Hozzászólás: 546 Csatolások: 41 Azonosító: 208863 offline |
A spirál füzet a jobb kezeseknek is zavaró...Szerintem csak annak nem aki jobb és bal kezes is
2016. szeptember 15. 14:11
Ki hogy éli meg a balkezességét... Ez a cikk is remek példa, hogy az emberek nagy része a bolhából csinál elefántot. Én is balkezes vagyok, még sem élem meg ilyen tragikusan a helyzetem...
Főleg, hogy ahogy előttem is mondták, a spirál füzet pont az a találmány, amely mindenkinek gondot okoz, ha jobb, ha bal kezes az illető. Az ollók nagy százaléka meg olyan amit mind két kézzel lehet fogni. Vagy lehet csak én találom meg ezeket a csoda dolgokat a hipermarketben?
A világ mindig arra van "berendezkedve" ami nagyobb százalékban adott és ez szerintem logikus is. Részemről pl én hülyén is érezném magam, ha a bankokban külön asztal lenne a balkezeseknek, ahol bal oldalt lenne az a fránya madzagos toll. -> erre egyébként van két tök egyszerű megoldás is: egy részt a mai hatalmas táskákban amit a lányok a karukon cipelnek egy toll szerintem simán belefér, másrészről egy bankos sem evett még meg ha tollat kértem tőle.
Szóval lehet nem is vagyok igazi balkezes, de én egyáltalán nem tudok azonosulni ezzel a 10 dologgal, pedig a cikk címe szerint kéne.
A balkezesség ma már egyébként sem téma, ritka dolog, de túl a középkoron már nem gondolják ördöginek és ma már azért az iskolákban sem kötik hátra a gyerek bal kezét, hogy tanuljon meg jobbal írni.
Főleg, hogy ahogy előttem is mondták, a spirál füzet pont az a találmány, amely mindenkinek gondot okoz, ha jobb, ha bal kezes az illető. Az ollók nagy százaléka meg olyan amit mind két kézzel lehet fogni. Vagy lehet csak én találom meg ezeket a csoda dolgokat a hipermarketben?
A világ mindig arra van "berendezkedve" ami nagyobb százalékban adott és ez szerintem logikus is. Részemről pl én hülyén is érezném magam, ha a bankokban külön asztal lenne a balkezeseknek, ahol bal oldalt lenne az a fránya madzagos toll. -> erre egyébként van két tök egyszerű megoldás is: egy részt a mai hatalmas táskákban amit a lányok a karukon cipelnek egy toll szerintem simán belefér, másrészről egy bankos sem evett még meg ha tollat kértem tőle.
Szóval lehet nem is vagyok igazi balkezes, de én egyáltalán nem tudok azonosulni ezzel a 10 dologgal, pedig a cikk címe szerint kéne.
A balkezesség ma már egyébként sem téma, ritka dolog, de túl a középkoron már nem gondolják ördöginek és ma már azért az iskolákban sem kötik hátra a gyerek bal kezét, hogy tanuljon meg jobbal írni.
2016. szeptember 15. 14:46
Moonwalker4evervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.11.12. Hozzászólás: 341 Csatolások: 0 Azonosító: 251568 offline |
Nem tudom, én is balkezes vagyok és az egyszemélyes asztal és a gitár tényleg zavaró de a többi nekem igazán okoz különösebb problémát.
2016. szeptember 15. 14:55
Stellarevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.01.24. Hozzászólás: 105 Csatolások: 0 Azonosító: 253414 offline |
A késsel-villával való evés mindig is kritikus pont volt az életemben Ahogy a cipőkötés is Annál jobban meg nem utálok semmit, mikor az ollóval bénázok, hogy, jéééé, te balkezes vagy? Nem öcsém, csak szeretem magam szívatni Am tényleg megszokja az ember, meg természetes, de vannak olyan hétköznapi dologok, amik kihívást jelentenek még ma is
1 felhasználónak tetszik:
Grace Benning
2016. szeptember 15. 15:36
Én is balkezes vagyok és kifejezetten szeretem magamat így.
Ami számomra a legzavaróbb, az a 2., 4. és a 10. pont. Amúgy nem okoz nagy problémát a mindennapokban, sőt, például szerintem jobban is rajzolok az átlagnál.
Ami számomra a legzavaróbb, az a 2., 4. és a 10. pont. Amúgy nem okoz nagy problémát a mindennapokban, sőt, például szerintem jobban is rajzolok az átlagnál.
2016. szeptember 15. 15:39
Jane Laviniaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.16. Hozzászólás: 17 Csatolások: 0 Azonosító: 250713 offline |
ez mind tök igaz xddd
2016. szeptember 15. 15:41
kutyuli2000visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.08.03. Hozzászólás: 120 Csatolások: 0 Azonosító: 230757 offline |
A 2. pont:Ugye mindenki tudja,hogy amikor a másik oldalra írsz akkor a jobb kezeseknek van ott a spirál szóval nem csak a balosoknak zavaró. 8.pont: A gitárt meglehet fordítani. Én járok gitározni és van ott egy balkezes gyerek és ő egyszerűen csak megfordítja:). Amúgy jó kis cikk!
2016. szeptember 15. 15:52
Egyetértek Beyla-val, nekem is csalódást okozott a cikk, kivitelezésben és tartalmilag is.
Íme két sztereotípia: ha balkezes vagy biztos közel áll hozzád valamelyik művészeti ág, ha balkezes vagy biztos az érzelmek embere vagy stb.
Íme két sztereotípia: ha balkezes vagy biztos közel áll hozzád valamelyik művészeti ág, ha balkezes vagy biztos az érzelmek embere vagy stb.
Emma Stone leborotválta a haját
Emma Stone leborotválta a haját
Borotvált fejjel debütált egy SNL partin.
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Selena Gomez: "Nem érdekel, hogy nem nézek ki piszkafának"
Kiosztotta a kommentelőket.
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Ezért árulta el Shawn Mendes, hogy majdnem apa lett
Elmesélte, miért árulta el.
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb nyomot találtak Liam Payne halálának ügyében
Újabb fejlemények történtek.
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Ariana Grande Instagramon is felvállalta új szerelmét
Hivatalosan is felvállalta.