Starity

Starsky & Hutch (1975 - 1979)

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. december 23. 17:39 #1
- törölt felhasználó -    
Szereplők:
Paul Michael Glaser - Dave Starsky
David Soul - Kennet "Ken" Hutchinson
Antonio Fargas - Huggy Bear Brown
Bernie Hamilton - Harold Dobey

Cselekmény:

A sorozat két főszereplője egy dél-kaliforniai rendőr páros: A brooklyni David Starsky (Paul Michael Glaser) és a Minnesota államból származó Kenneth "Ken" Hutchinson (David Soul). Mindketten a fiktív Bay City nevű város rendőrkapitányságán dolgoznak nyomozókként (hívó jelük: Zebra 3). A ő különböző nyomozásaikat kíséri végig a sorozat, melyekben gyakran vitatkoznak egymással, de a végén mindig megoldják az ügyeiket, és közben még a szebbik nemmel is folyton próbálnak közelebbi kapcsolatra szert tenni.

A készítők elhatározták, hogy a párosnak egy, a korban népszerű autót adnak, így esett a választás egy 1976-os Ford Gran Torinóra, melyet Hutch gúnyosan "csíkos paradicsom" néven hív. A film dokumentum változatában (Starsky & Hutch: Behind The Badge) Glaser elárulja, hogy a Hutch által kitalált gúnynév igazából tőle származik, ugyanis mikor először látták meg az autót, Glaser odaszólt Soulnak, hogy „ez a valami olyan, mint egy csíkos paradicsom”, a készítők pedig elhatározták, hogy ezt beteszik a sorozatba. Hutch is használ autót (neki egy 1973-as Ford Galaxie 500-a van), de csak akkor, ha beépített küldetésre indulnak.

Kapcsolataik:
Mint detektívek nekik is vannak kapcsolataik a rendvédelemben és az alvilágban egyaránt. A fő alvilági kapcsolatuk a beszédes Huggy Bear (Antonio Fargas). Gyakran segít a duónak, hogyha keresnek valakit. Legtöbbször a saját bárjában találják meg őt, amit saját magáról "Huggy Bear's"-nek nevezett el. Huggy karaktere annyira népszerűvé vált, hogy a gyártó cég úgy döntött, csinál egy sorozatot csak Fargas-szal. A második évad "Huggy Bear and the Turkey" epizódot szánták az új sorozat pilot epizódjának, amelyben Huggy és egy volt barátja, Sheriff "Turkey" Turquet (Dale Robinette) magánnyomozóknak állnak. Az epizód nem nyerte el a közönség tetszését és a sorozatot lefújták.

Másik fő kapcsolatuk a saját szigorú, de fair főnökük, Harold C. Dobey kapitány (Bernie Hamilton). Ez volt az első alkalom, hogy egy fekete embert pozitív színészként állítottak be, aki ráadásul fehér emberek felettese.

Alkotó William Blinn
Rendező William Blinn, Ryan Blinn
Zeneszerző Lalo Schifrin
Ország USA
Nyelv amerikai
Évadok 4
Epizódok 93 epizód (4 évad)
Gyártás
Gyártó Spelling-Goldberg Productions
Sugárzás
Eredeti adó ABC (1975-1979)
Első magyar adó Magyar Televízió (1979-1982)
AXN, AXN Crime (2009-től)
1 felhasználónak tetszik: Emeloverr.
2016. december 23. 17:48 #2
- törölt felhasználó -    
Régi szép idők... blush.gif
2 felhasználónak tetszik: Emeloverr., standoffan
2016. december 23. 17:52 #3
- törölt felhasználó -    
Igaz, régi sorozat de nekem nagyon bejön. laugh.gif Még most is nézem az M3-on. smileeee.gif Nekem Starsky egy kicsit szimpatikusabb, de Hutch is szimpatikus. De Huggy, hogy lehet ilyen csúnya... xddd

Kimaradt:

Első epizód: 1975. április 30.
Utolsó epizód: 1979. május 15.
Főcímzenék: Gotcha (Theme From "Starsky & Hutch"), továbbiak
Díjak: People's Choice Awards kedvenc sorozat – dráma kategóriában, stb....
Műfajok: Dráma, Kalandfilm, Krimi, Akció, Police procedural, Akciófilm
1 felhasználónak tetszik: Emeloverr.
2017. március 11. 19:21 #4
Emeloverr.
Emeloverr.
    Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 17.03.07.
Hozzászólás: 939
Csatolások: 91
Azonosító: 262863
Offline offline
1 felhasználónak tetszik: standoffan
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!