|
|
|
|
|
Csoport: Tag
Hozzászólás: 7208
Csatolások: 72041
Azonosító: 47795
|
No, irodalmi ember lévén úgy gondoltam, hogy szégyen ebben az Alkonyat-lázban, hogy egyetlen részt sem olvastam. Nem vártam sokat, rengeteg ifjúsági regényt olvastam az indiános könyvektõl kezdve, a Harry Pottereken át Darren Shan vámpírtörténetéig mindegyik élvezhetõ volt és ami nagyon fontos: irodalmi stílusuk kielégítõ, ami az Alkonyat könyveknél már nem mondható el.
A fogalmazás, a szerkesztettség annyira selejtes, hogy komolyan rossz volt olvasni (és hangsúlyozom NEM voltak nagy elvárásaim). Beszerzek egy angol példányt, hogy megnézzem, eredetiben is olyan borzasztó-e (bár a szerkezeti elv nyilván nem változik).
Semmilyen vitát nem akarok itt szítani, valójában nincs is lehetõség vitára. Sajnos ez pongyola (kb. a Júlia-szerelmesregényekhez hasonlítható), ebbõl csak azt sajnálom, hogy ez is alakítja a képet a nõi írókról, irodalmárokról, illetve, hogy emberek milliói olvassák, ahelyett, hogy normális irodalmat vennének a kezükbe (elég radikális a véleményem az ilyen "regényekkel" kapcsolatban és itt nem csak erre gondolok, hanem egyéb írókra is, Danielle Steel, a kési Asimov stb.).
Azt pedig, hogy Shakespeare szavait adja Edward szájába hatalmas pofátlanságnak tartom...
1 felhasználónak tetszik:
Porcicca